1891 te sterk voor OM
28 Jan 2013 12:30
1891 - OM 9-4

Selectie: Robby, Nilschken, Josic, Butcher, George, Steve, Flavio, Dimi

Doelpunten: Steve (2x), George, Dimi


Kort verslag: OM begon zeer aardig tegen titelkandidaat 1891. De 0-1 van Steve werd in eerste instantie nog snel ongedaan gemaakt maar na een kwartier teerde Marcel al op een 1-3 voorsprong na twee knappe treffers van respectievelijk George en Dimi.
Olympique verdedigt nadien net iets te flets en laat 1891 zo terug in de wedstrijd komen. De bordeaux'en straffen het kleinste foutje genadeloos af en bij rust weten ze de score in hun voordeel te kantelen: 4-3.

Na de pauze is OM vastberaden die foutjes achterwege te laten maar al vroeg in die tweede helft krijgen we een dubieus kantelmoment. Steve heeft de gelijkmaker aan de voet maar wordt van de sokken gelopen net voor hij kan afdrukken. De ref fluit niet, ook niet voor de terugspeelbal die uit deze fase volgt. 1891 countert razendsnel en in plaats van 4-4 staat het plots 5-3.
Steve kan met een geplaatst balletje nog voor de aansluitingstreffer zorgen maar een gelijkmaker volgt niet meer.
OM probeert nog wat door meer risico in zijn spel te leggen maar dat resulteert enkel in nog meer tegengoals. Het zou uiteindelijk 9-4 gaan worden.

Olympique kan dus geen brugje slaan naar de leiders en mag de hoop om nog enigszins mee te spelen voor de titel stilaan opbergen ...
Gepost door: Josic
OM wint haasje-over met 'k Fulham
22 Jan 2013 12:28
'k Fulham - OM 5-6

Selectie: Witte, Josic, George, Butcher, Joost, Borre, Seire, Boekaver

Doelpunten: George (2x), Butcher, Joost, Boekaver, Seire

Kort verslag: Na het seizoen te hebben geopend tegen 'k Fulham, mocht OM ook 2013 op gang trappen tegen de Lombeekse jeugd.
De heenwedstrijd verliep nog vlot voor OM maar vorig seizoen vormden de zwart-witten nog een hiaat in de indrukwekkende zegereeks van Marcel.

Aan onderschatting doen ze bij Olympique dus niet langer mee. En terecht want via Van Damme komt OM wel op voorsprong maar even later is het tij zowaar al gekeerd en staat het 2-1 in het voordeel van 'k Fulham.
Met een knappe dribbel en een schot met de rechter kan de heroptredende Joost na een lange afwezigheid meteen zijn duit in het zakje doen voor zijn team: 2-2
'k Fulham toont zich vandaag echter enorm trefzeker en scoort nogmaals voor de rust.
3-2 is meteen ook de ruststand.

Na de pauze steekt OM een tandje bij om de situatie om te keren. En dat lukt. Via Boekaver en George gaan we van 3-2 naar 3-4 in het voordeel van Marcel
'k Fulham zet zich niet bij de pakken neer en slaat wederom toe: 4-4.
Met een vloeiende combinatie tussen George en Seire komt OM via deze laatste opnieuw op voorsprong. Maar nog steeds is de buit niet binnen. Een zeer taai 'k Fulham komt opnieuw langszij: 5-5.
Na een penalty-fout op Seire kan George nadien zijn team voor de vierde keer in deze wedstrijd op voorsprong zetten.
De verlossende 5-7 komt er ondanks verwoede pogingen niet, maar ook de gevreesde gelijkmaker blijft uit waardoor OM de volle buit binnenhaalt.

De blauw-witten positioneren zich zo aardig in de subtop tussen o.m. Trobel, Mondiale, FC Blessée en Q-Team.
Met respectievelijk slecht 1 en 2 verliesmatchen in de heenronde lijken Blue Stars United en 1891 de gedoodverfde titelfavorieten.
Of mengt zich alsnog een verrassende derde in het titeldebat?
OM mag donderdag alvast vol aan de bak tegen 1891 ...
Gepost door: Josic
OM tankt vertrouwen tegen Los Amigos
7 Dec 2012 12:49
Los Amigos - OM 2-4

Selectie: Witte, Koller, Nilschken, George, Koenraad, Borre, Dimi, Seire, Boekaver

Doelpunten: Dimi (2x), George, Seire
Assists: Seire (2x), George

Kort verslag: Donderdag 6 december. Wie het afgelopen jaar niet stout is geweest en gisteren niet vergeten was zijn schoen te zetten,
zal vanmorgen ongetwijfeld rijkelijk beloond geworden zijn door de brave man uit Spanje die zijn oorsprong in Turkije kent.
Voor mij persoonlijk volgde er diezelfde avond nog meer lekkers in de vorm van een etentje met collega's na de dagtaak.
Het eten was lekker en de drank vloeide gulzig. Dergelijk feestje vormt niet meteen een ideale basis om nog een wedstrijdje te knallen.
Maar dat was helemaal niet nodig want Olympique beschikt over een brede kern en dus verschenen er 9 gemotiveerde, en gelukkig niet volgevreten, Marcellanen aan de aftrap.
Dankzij het late startuur van de wedstrijd en het tijdig afronden van de festiviteiten, was ik nog net op tijd om de aftrap mee te maken.
Tengevolge van deze meevaller kan ik u een bescheiden verslag aanbieden.

Dat OM enorm baalde na de fameuze uitschuiver tegen Tropic kon afgelopen week door geen enkele Marcellaan onder stoelen of banken worden geschoven.
Het was dus uitkijken of Marcel zichzelf kon terugvinden tegen een sterk Los Amigos.
En ik zag van bij de aftrap een zeer geconcentreerd OM. De bal werd in eerste instantie aan de tegenstander gelaten maar de rangen werden stevig gesloten gehouden en Los Amigos vond maar moeilijk een gaatje.
Het richtte zijn hoop op enkele afstandschoten maar die brachten doelman Witte niet in verlegenheid.
Als een sluwe vos wachtten ze bij Olympique op een opening om tegen te prikken. En die opening kwam er natuurlijk wel. Seire met een subtiel tikje tot bij George die de 1-0 binnen legt.
Opnieuw Seire bedient korte tijd later Dimi en die zet zijn makkers op een al iets comfortabeler 2-0 voorsprong.
Goaltjesdief Seirinho, die vorige week nog worstelde met zichzelf, lijkt het hoofd te hebben leeggemaakt en voetbalt weer als vanouds. Even voorbij het kwartier staat hij zelf aan het kanon. George kruipt in de rol van assistent en Seire maakt het af!
Kort voor de rust kan Dimi een risico-pass onderscheppen en genadeloos de 4-0 tegen de touwen rammen. Olympique toont zich uitermate efficiënt.
Daar waar ze bij Los Amigos helemaal geen meeval kennen in de afwerking. Nou ja, geen meeval? De Marcellanen lopen gedreven te verdedigen en Witte keept alweer een dijk van een wedstrijd.
Ik zit gelukkige moederziel alleen in de tribune en dus hoeven we niets te vrezen van eventuele scouts die op de loer zouden liggen.

Qua aantal doelpogingen in de eerste periode leidde Los Amigos zonder discussie de dans. Het evenwicht qua doelkansen wordt in periode twee enigszins hersteld door Marcel. Ware het niet dat de efficiëntie nu plots zoek is geraakt. Het doelhout noch de doelman weigeren nog mee te werken in die tweede helft.
Dat geldt overigens voor beide teams. Kort voor het einde moet Witte zich alsnog gewonnen geven op een gekruist schot. In het slot volgt dan nog de 4-2 waardoor het plots weer wat spannender wordt.
Het laatste fluitsignaal is echter te dichtbij en verder komt Los Amigos niet meer.

OM toont op deze manier veerkracht na het debacle van vorige week. Om helemaal te laten zien dat ze er opnieuw helemaal staan, dienen de blauw-witten evenwel het jaar 2012 af te sluiten met een goede prestatie tegen FC BLessée op donderdag 20 december.
Het zou misschien geen slecht idee zijn om tijdig onze kous aan de schouw te hangen ...
Gepost door: Josic
OM geeft zege uit handen ...
30 Nov 2012 11:17
Trobel C – OM 7-4

Kern: Witte, Koller, Josic, Nilschken, Butcher, Borre, Dimi, Boekaver, Seire

Doelpunten: Koller (2x), Josic, Boekaver

Assists: Seire, Josic, Boekaver

Kort verslag:

Het duel tegen Tropic is doorgaans een felbevochten duel en uit de beginfase leiden we af dat dit vandaag niet anders zal zijn. De Tropicanen komen al vrij snel op voorsprong als hun twee jonkies de OM-defensie eenvoudig uit verband tikken en vervolgens makkelijk scoren: 1-0. Dat kan OM natuurlijk ook en aan de overzijde volgt een gelijkaardig doelpunt. Josic heeft op aangeven van Seire maar binnen te tikken en de bordjes hangen weer gelijk. Dan is Tropic weer aan zet. Bij een intrap van op de zijlijn laat Butcher zich in de rug nemen door zijn tegenstander die aan de tweede paal de bal in doel verwerkt. Het spel gaat evenwichtig heen en weer en als Boekaver in de halve cirkel op de hielen wordt getrapt, fluit de scheidsrechter een penalty en heeft OM een uitgelezen kans om de bordjes opnieuw in evenwicht te hangen. Koller aarzelt niet en trapt gedecideerd de 2-2 tegen de touwen. Nog voor de rust komt OM voor het eerst op voorsprong. Josic zet zich door op rechts en zet vervolgens Boekaver alleen voor de doelman. De ervaren rat werkt het beheerst af en zet zijn team op 2-3. Dit is meteen ook de ruststand.

Kort na de pauze ontstaat er enige commotie. Marcel lijkt te gaan scoren bij een heet standje voor doel maar de laatste man van Tropic gooit zich alsnog in de baan van het schot. De bal komt daarbij tegen de hand en dus opnieuw penalty voor OM. Geen discussie mogelijk maar de beslissing van de ref om rood boven te halen is wel streng. De coach van Tropic maant zijn mannen aan om de zaal te verlaten en dus dreigt de wedstrijd hier vroegtijdig te eindigen. Niet alle Tropicanen lijken echter in te stemmen met hun coach en zo blijven er toch vijf op het veld staan zodat er wel doorgespeeld wordt. Koller zet zijn tweede penalty feilloos om en zet zijn team zo op 2-4.

Het voorval zorgt echter voor een soort van déclic bij de Marcellanen die er wat ontdaan gaan bijlopen en de indruk geven dat de wedstrijd al gespeeld is. De vijf moedigen van Tropic gaan er echter wel weer vol tegenaan en zo volgt al gauw de aansluitingstreffer. Ook op de gelijkmaker is het niet zo heel lang wachten en halfweg de tweede helft komt Tropic zelfs 5-4 voor. Olympique weet dan van geen hout nog pijlen te maken. De slordigheidjes stapelen elkaar op, de bal wordt nog amper rondgespeeld, geen deftige combinatie wordt nog opgezet en bijgevolg lopen de frustraties dan hoog op. Bij een zoveelste dom balverlies reageert Dimi zich af op het scorebord en Butcher gaat er wel heel onbesuisd in met een drieste tackle. Met slechts een gele kaart komt hij nog goed weg. OM probeert nog met de moed der wanhoop in het slot maar niets lukt nog. Het loopt zelfs nog op twee counters zodat we een eindscore van 7-4 krijgen. Een score die zelfs veel hoger had kunnen oplopen, ware het niet dat Witte een dijk van een partij keepte.

OM kijkt zoal tegen zijn vierde nederlaag van het seizoen aan en moet zich dringend gaan herbronnen want het loopt echt niet hoe het zou kunnen en moeten lopen. De nederlaag van vandaag heeft het enkel en alleen aan zichzelf te danken. Hopelijk volgt er snel beterschap en wat ons betreft, mag dat volgende week tegen Los Amigos al zichtbaar zijn …
Gepost door: Josic
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81