Opwarmertje voor wat nog komen moet
2 Mar 2012 10:18
OM - Seven Nation Army 5-1

Kern: Robby, Koller, Nilschken, Butcher, Dimi, George, Flavio, Seire, Boekaver

Doelpunten: Butcher (2x), Seire, Flavio, Dimi
Assists: George (2x), Dimi (2x), Seire

MvdM: Seire

Kort verslag: Er was er eentje jarig vandaag! En met dat extra jaartje ervaring van Nilschken erbij moest het vandaag wel lukken om Seven Nation Army te verslaan. Maar Seven Nation Army geeft doorgaans – en dus ook vandaag – weinig ruimte prijs. En als het al eens heet wordt voor de pot staat daar dan nog steeds mirakeldoelman, de Piet. SNA houdt OM op die manier ruim een kwartier op 0-0. Maar uiteindelijk lukt het dan toch. George vindt Butcher bij een intrap. De publiekslieveling ziet het gaatje – en zoals in het publiek werd bevestigd: Butcher schiet als hij een gaatje ziet – en trapt de bal netjes binnen: 1-0. En daar blijft het niet bij. Ook Seirinho vindt langzaam maar zeker zijn oude niveau terug. Dimi speelt in, Seire veinst een een-twee, draait weg van zijn man die hij zo het bos in stuurt en laat ook Piet kansloos achter bij de afwerking: 2-0. Het wordt voor de pauze zelfs nog 3-0. Flavio werkt beheerst af met rechts, alweer op aangeven van Dimi.

Na de rust is het echter weer een hele tijd wachten geblazen op een doelpunt. SNA moet wel achtervolgen maar het is daarbij niet bereid om onnodig veel risico te nemen en dus blijft de organisatie bij de rood-witten aardig gesloten. Tussendoor dwingen ze Robby wel tot menig knappe redding. Maar ook met een stugge organisatie weten ze bij Olympique uiteindelijk wel raad. Butcher en Seire zetten een hele knappe actie op waarbij ze de SNA-organisatie helemaal uit verband spelen. Het is Butcher die zijn tweede van de avond mag laten optekenen: 4-0. De aandacht mag echter niet gaan verslappen want SNA straft en foutje meteen af en dus wordt het vrij snel 4-1. Op aangeven van George kan Dimi de eindcijfers op het scorebord schieten. Er volgen dan links en rechts nog wel enkele goede mogelijkheden op te tekenen maar het blijft bij 5-1 in deze uiterst faire partij.

OM lijkt klaar voor een straf drieluik ‘Blessée-Olé Olé-Likert’ dat volgt in de komende weken. Het zal nodig zijn want OM mag geen punten morsen als het in het zog van het losgeslagen Mondiale wil volgen …
Gepost door: Josic
Allrounder Flavio houdt nul voor OM
19 Feb 2012 10:17
OM - Teralfene City 9-0

Kern: Flavio, Koller, Josic, Nilschken, George, Dimi, Borre, Seire, Boekaver

Doelpunten: George (3x), Dimi (2x), Flavio, Koller, Borre, Boekaver
Assists: Dimi (2x), Flavio, Koller, George, Josic

MvdM: Flavio
Gepost door: Josic
Butcher loodst makkers voorbij Zheyun Ye
11 Feb 2012 12:56
Zheyun Ye - OM 1-9

Kern: Robby, Koller, Josic, George, Flavio, Butcher, Koenraad, Dimi, Seire

Doelpunten: Butcher (4x), Flavio, Koller, Josic, Seire, Koenraad
Assists: Dimi (2x), Seire (2x), George, Koenraad, Josic

MvdM: Butcher

Kort verslag: Bij OM dachten ze na vorige week de trein weer op de rails te hebben gezet. En om dat te bewijzen, moest er dus ook vandaag tegen Zheyun Ye worden gewonnen.
En Marcel neemt meteen het heft in handen met na drie minuten meteen een reuzekans. Maar Dimi trapt de poging tegen de dwarsligger. Zheyun Ye kan antwoorden met een schot op de paal waarna de rebound wordt gepakt door Robby. Na zes minuten krijgt Zheyun Ye dan een heel lichte vrijschop toegekend op een aangename plaats. Butcher doet werkelijk niets maar blijkbaar is dat al te veel voor de zeer punctuele scheidsrechter. De vrijschop wordt in eerste instantie zeer knap gepareerd door Robby maar in de rebound heeft hij geen verhaal en komen de blauw-witten dus met 1-0 in het krijt te staan. Geen paniek echter bij Marcel en op het kwartier is het Flavio die na een persoonlijke actie de bordjes weer in evenwicht hangt: 1-1. Zheyun Ye biedt aardig weerwerk maar Olympique dat langzaam maar zeker het tempo opdrijft, neemt met de rust in zicht het voortouw. Telkens op aangeven van Dimi, is het eerst Butcher en vervolgens Koller die zijn duit in het zakje doet. Zij zorgen zo voor een 1-3 voorsprong bij de rust.
Na de pauze slaat de motor van OM helemaal aan. Zheyun Ye krijgt het nu ook fysiek moeilijker in een goed verwarmde Bellekouter-arena aangezien het over geen wisselspelers kan beschikken vandaag. Olympique morst eerst nog wat met de kansen. Seire mikt op de paal en Koller legt de bal voor een leeg doel naast. Maar op het halfuur is het wel prijs. Na een snelle driehoek Seire-George-Josic is het de laatste die de 1-4 in het mandje mag leggen. Butcher dikt aan tot 1-5 en bij de 1-6 is het eindelijk zo ver. Op aangeven van Koenraad kan Seire de ban breken en zijn eerste doelpunt sinds lang laten optekenen. Na een tip van Dimi speelt Josic op vrijschop de vrijstaande Koenraad aan zodat ook hij zijn doelpuntje kan meepikken: 1-7. Een losgeslagen Butcher dik de score verder aan met twee treffers. Seire zorgt telkenmale voor de assist. Tussendoor begaat de scheidsrechter nog een pijnlijke vergissing door een terugspeelbal niet te fluiten. Een foutje toegeven zit er blijkbaar niet in voor de man in het zwart en dus krijgt Robby nog een gele kaart voor discussiëren. Het doet echter niets meer af aan het resultaat en dus eindigt de wedstrijd op 1-9. Net als vorige week overigens, wordt ook nu weer de speeltijd ingekort. Misschien kan er wel eens vijftig minuten worden gevoetbald als de wedstrijd op tijd wordt op gang gefloten. Als OM, Mondiale in het vizier wil houden, doet het er goed aan om ook volgende week donderdag tegen Teralfene City de volle buit mee te graaien.
Ook in de zuipbeker tracht OM een eervolle plaats in het klassement in te nemen. Nadat vorige week nog Robby en Remy een extra inspanning leverden, was het deze week de beurt aan Robby en Dimi om nog net iets langer door te gaan …
Gepost door: Josic
OM pakt driepunter tegen verrassend sterk Betis
2 Feb 2012 17:18
OM - Betis 9-2

Kern: Robby, Koller, George, Butcher, Flavio, Ben, Dimi, Seire

Doelpunten: Dimi (3x), Ben (3x), Flavio, George, own-goal
Assists: Seire (2x), Flavio (2x), Dimi, Ben, Koller

MvdM: Dimi

Kort verslag: Met één op zes is de oogst voorlopig mager voor OM in 2012. Daar waren de blauw-witten vast van plan iets aan te doen vandaag. Een nieuwe scheidsrechter diende zich vandaag aan in de kerncompetitie en deze wou meteen de puntjes op de i hebben: truitje in de broek, kousen netjes opgetrokken, controle van de schoenen, … Alles moest dus in orde zijn (al was het wel een tijdje wachten eer de aftrap uiteindelijk werd gegeven).
Maar goed, met Betis dacht OM vandaag een zeker haalbare kaart te hebben getrokken. Maar net als vorige week 1891, stelde de tegenstander ook vandaag een heel ander team op. Betis schiet als een komeet uit de startblokken en Robby moet bij een een-tegen-een meteen tonen dat hij wakker is. Even later is het even slikken als Betis het doelhout treft. Ben zorgt voor het eerste weerwerk aan OM-zijde. Zijn poging wordt gestuit door de doelman. Marcel neemt het heft in handen maar loopt direct weer op een counter. Rob redt met een knappe parade. OM bewaart de kalmte en als kapitein Koller, Dimi weet te vinden, draait deze zich knap vrij en schiet de 1-0 tegen de touwen. Robby houdt Betis met een voetreflex van de gelijkmaker en aan de overkant is het opnieuw Dimi die de bal weet te onderscheppen en zijn tweede van de avond pot: 2-0. Olympique pakt de wedstrijd nu over. Ben met een knap hakje tot bij Koller maar die ziet zijn schot gepareerd door de doelman. Ben zelf maakt er op onnavolgbare wijze 3-0 van. Betis laat het hoofd niet hangen en houdt Rob aan het werk. George pakt uit met een schot maar dat gaat voorlangs. Butcher, aanjager bij uitstek, zet goed druk en komt zo in balbezit. Zijn poging eindigt evenwel in de armen van de doelman. Als George evenwel later de bal achterin niet goed weg krijgt, moet Robby zich alweer van zijn beste kant laten zien. Seire toont bij zijn rentree nog steeds over de nodige vista te beschikken. Met een listig pass’je speelt hij George vrij voor doel maar die knalt op de keeper. Ben en Dimi wagen hun kans voor een vierde treffer maar de eerste vindt de doelman op zijn weg en de tweede schiet ijlings naast. De doelman van Betis acht dan zijn moment gekomen. Hij steekt met de bal aan de voet quasi het hele speelveld over en dwingt Robby uiteindelijk tot alweer een zeer knappe redding. Dimi en Ben voetballen voor de pauze nog een drietal kansen bij elkaar maar geen van beiden kan de score verder opkrikken.
Voor meer goals is het wachten tot de tweede helft. OM waarschuwt meteen via Seire maar die heeft nog heel wat werk voor de boeg met het scherpstellen van zijn vizier. Betis voetbalt echter zeer knap mee en heeft enkele verrassende bewegingen in huis. Een schot van ver zeilt maar rakelings naast. Op corner is het wel prijs. De Betis-spits mag aan de eerste paal te makkelijk de bal in doel deviëren. Maar toch een verdiend doelpunt voor de groen-witten. Dimi fnuikt echter ogenblikkelijk de hoop op een terugkeer. De Betis-goalie kan de poging van Flavio nog afwenden maar in de rebound buffelt Dimi de 4-1 in doel. En toch blijft Betis veerkracht vertonen. Op de counter maken ze er 4-2 van. Rob voorkomt de 4-3 en bij een vrijschop mag OM het doelhout danken. Wel wordt het 5-2. Flavio blijkt kikkerkoel, kapt zijn mannetjes uit en pegelt niet. Hij bedient Ben die vrij voor doel makkelijk kan intikken. Dimi knalt rakelings over na een knappe actie van Ben langs de lijn. Het is Ben zelf die met een knappe sleepbeweging zijn mannetje in de wind zet en er 6-2 van maakt. George test de vuisten van de doelman en ook Rob kan zich na een 3-tegen-1 situatie nog eens onderscheiden. Flavio krijgt er op zijn beurt eentje gepresenteerd door Ben: 7-2. Betis ziet nog een afgeweken schot op de paal belanden en Seire zorgt voor de 8-2. De prijsschutter van OM scoort niet zelf maar hij ziet zijn voorzet wel in eigen doel gelopen worden door een Betis-speler. Na een pass van Seire kan ook George zich nog eens tonen aan het publiek. Hij dweilt zijn linkerflank af en werkt de 9-2 netjes voorbij de doelman. Seire krijgt nog een tweetal kansjes maar zorgt voorlopig voor weinig productiviteit. De doelpuntenmachine gaat na een lange inactiviteit op zoek naar de juiste vorm. Wie wel de goede vorm te pakken heeft is Ben, die op een verre inworp van Rob – ook al in grootse doen vandaag – maar net naast kopt. Het blijkt het laatste wapenfeit uit deze wedstrijd te zijn en dus eindigt deze partij op 9-2 en haalt OM zo zijn eerste driepunter na nieuwjaar binnen. Bij OM hopen ze dat de trein, na deze sterke partij, opnieuw vertrokken is …
Gepost door: Josic
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81