spektakelmatch eindigt in 7-7
24 Jan 2012 19:44
1891 - OM 7-7

Kern: Robby, Willem, Ives, George, Koenraad, Borre, Ben, Steve, Dimi

Doelpunten: Steve (2x), George (2x), Ives, Willem, Dimi
Assists: Steve (2x), Ives (2x), Ben, Willem

MvdM: Ives

Kort verslag: OM verscheen vandaag met een onuitgegeven team in de zaal. Niet alleen trad Ben Troch voor het eerst dit seizoen aan, ook nieuwste aanwinst van OM, Ives Cordier, liet zijn eerste speelminuten voor de blauw-witten optekenen. OM mistte een hele rits vaste waarden wegens op ski-vakantie. Ook op Seirinho is het nog een weekje wachten. Nilschken had werkverplichtingen, Joost zit voor de rest van het seizoen in Chili en Boekaver (luxe) en Josic (verkoudheid) zaten in de tribune. En dan nog stonden er negen gedreven Marcellanen op het terrein. Marcel geniet een brede kern!
Maar ondanks alle aanvalsgeweld dat OM vandaag opstelt, zal 1891 geen eitje blijken. De Bordeaux-gekleurden versterkten zich met een aantal sterke elementen van uittredend bekerwinnaar, Ikke. Ikke dat de beker won door aan het eind van vorig seizoen OM te verslaan na penalties.
Maar OM is weinig onder de indruk en neemt van bij de aftrap de teugels flink in de handen. Aanvallend loopt alles op wieltjes, maar toch vallen er defensief meteen gaten. 1891 profiteert al gauw na een bliksemsnelle counter: 1-0. Steve kan na balverovering al snel het evenwicht herstellen. Hij trapt de 1-1 voorbij de doelman. Ben komt bij een corner goed voor z’n man maar zijn schot zweeft voorlangs. Olympique wil snel het verschil maken maar verslikt zich dan alweer. Wederom een zeer gevatte counter van 1891 en Robby weet zich een tweede keer kansloos. Steve flirt even met de 2-2 maar na een knappe versnelling van Ives is het George die aan de tweede paal de bordjes weer in evenwicht hangt. OM drukt door en Koenraad knalt op de paal op aangeven van Ben. Ives scoort bij zijn debuut. Steve brengt de bal voor en Ives werkt hem netjes in doel. OM eindelijk op voorsprong: 2-3. Maar het is nog lang niet gedaan. De wedstrijd gaat gedurig op en af. 1891 met een schot uit de tweede lijn en Robby ziet het leer tussen de benen glippen: 3-3. De neutrale supporter krijgt waar voor zijn geld. 1891 komt plots drukken en dan kan OM gaan counteren via Ben. Steve wordt gevonden en die ziet Willem vrij voor doel. Die hoef je dergelijk cadeau natuurlijk niet te geven en het logische gevolg is een 3-4 voorsprong. Steve diept net voor rust, op pass van Ben, de kloot uit tot 3-5 met een overhoeks schot.
OM lijkt tijdig een kloof te hebben geslagen en komt ook gemotiveerd uit de rust. Ives knalt alleen voor doel op de keeper en Dimi doet hem dat na in de rebound. Even later zorgt hetzelfde duo na knap samenspelen voor de 3-6. Ives brengt voor en Dimi werkt af. Borre ruikt zijn kans, hij haalt uit maar treft de doelpaal. 1891 lijkt nu wel zeker het onderspit te gaan delven. Alhoewel, bij OM verkijken ze zich op een doorsteekpass van achteren uit en Robby mag zich een vierde keer omdraaien. Olympique blijft vol voor de aanval kiezen en na een counter van 1891 showt Robby zijn kunnen. Hij kan de terugkeer van 1891 echter niet voorkomen want het wordt even later wel 5-6. En als het even later heel even stevig meezit voor 1891 dwarrelt een afgeweken schot zo maar in doel. Alles valt weer te herdoen. En dat doen de Marcellanen dan ook gewoon. Willem vindt George en die gaat op wandel. Onze gelegenheidskapitein dribbelt alles en iedereen, doelman incluis, en scoort de 6-7. Steve trapt voor de verandering nog eens op de paal na een knap nummer van Ben. Als Ives en Ben in de slotfase alleen op de keeper af mogen gaan, zit de beslissende 8ste treffer er aan te komen. Maar met een geweldige sliding houdt de 1891-verdediger Ben van een doelpunt. De verdediger had honderd procent bal, al ging Ben er nadien wel overheen. OM verzuimt het af te maken. In de slotminuut pakt Robby nog uit met een geweldige safe en is het even opgelucht ademhalen. Maar het onmogelijke gebeurd uiteindelijk toch. In de laatste seconden van de wedstrijd, de blessuretijd zo u wil, keert Dame Fortuna de Marcellanen de rug toe. Een wanhoopspoging wijkt onderweg af op een Marcellaanse rug en valt pardoes voor de voeten van een 1891-aanvaller die er dan toch nog 7-7 van weet te maken.
Kopjes meteen naar beneden bij OM dat na Nieuwjaar nog niet wist te winnen. Maar de fans zagen wel een zeer spannende, hoogstaande én zeer faire wedstrijd tussen twee teams die elkaar waard waren. Marcel haalt in tegenstelling tot twee weken terug nu toch wel een punt en boekt dus vooruitgang. Met die filosofie moet het komende maandag tegen Betis dan ook maar voor de volle buit gaan …
Gepost door: Josic
OM opent 2012 in mineur
9 Jan 2012 22:11
OM - Mondiale 4-7

Kern: Robby, Koller, Josic, Nilschken, George, Flavio, Joost, Dimi, Steve

Doelpunten: Steve (2x), Dimi, Josic
Assists: Koller, Nilschken, Flavio

MvdM: Steve

Kort verslag: Na alle feestgedruis was het eindelijk weer tijd voor voetbal. 2012 werd vandaag geopend met de topper van dit kampioenschap: OM – Mondiale. Marcel kreeg een unieke kans om zijn dichtste concurrent een tikje uit te delen en een kloof te slaan van zes punten. Mondiale kon mits winst daarentegen het gat van drie punten weer volledig dichtfietsen.
Olympique kent een valse start. Al na één minuutje spelen, tikt Josic een voorzet van op rechts ongelukkig door de benen van zijn eigen goalie. De OM-kapitein is er heel even niet goed van. Geen man over boord echter en de Marcellanen timmeren meteen aan de terugweg. Dimi en Joost testen de vuisten van de bezoekende doelman. Steve en Koller komen bij hun poging ook telkens een sterk keepende Mondiale-doelman tegen. Maar na tien minuten laten de blauw-witten de gelijkmaker pas echt liggen. George dribbelt verdediging en doelman voorbij maar schiet voor een lege goal in het zijnet. En dan doemt die aloude voetbalwet plots weer op: Wie het vertikt om zijn kansen af te werken, krijgt vaak het deksel op de neus. En deze keer komt het deksel wel heel hard aan. Op nauwelijks drie minuten tijd krijgt OM drie tegendoelpunten om de oren. Bij OM lijken ze er bij te staan en naar te kijken. Robby is telkenmale kansloos. 0-4 na een kwartier, het lijkt wel een totale off-day te gaan worden. Maar de Marcellanen krijgen de vuisten toch weer gebald en vechten moedig terug. Een unieke kans voor Flavio. De blonde held kan een rebound eenvoudig in een open doel leggen maar hij schiet onbesuisd en veel te hard op de paal. Joost knalt alleen op de doelman af, over. Josic legt aan van ver maar ook zijn poging wordt door de goalie over doel getikt. En ook Dimi en Steve slagen er niet in om de Mondiale-doelman nog voor de rust te verslaan.
Het is even stevig slikken bij de pauze maar OM is vastberaden om er in de tweede helft nog wat van te maken. En ze slagen er ook in om Mondiale meteen naar de keel te grijpen. Alleen ligt die verduivelde doelman steevast in de weg. In een en dezelfde fase brengt hij tot drie maal toe redding. En als hij dan toch eens geklopt is, staat de Mondiale-kapitein op de doellijn om het leer te ontzetten. Deze wedstrijd lijkt wel behekst voor OM. Er worden geweldig veel kansen – grote én open kansen zelfs – gecreëerd, maar de Marcellanen springen er geweldig slordig mee om. Tot een kwartier voor tijd Dimi toch de ban weet te breken op een assist van Koller. OM herleeft, maar het zit vandaag echt wel niet mee en na een droge counter staat het even snel alweer 1-5. Het valt vandaag allemaal tegen. Robby valt nog uit met een rugblessure en dan moet goaltjesdief Flavio noodgedwongen tussen de palen gaan staan. En toch, en toch. Josic knalt de 2-5 hard tegen de touwen op aangeven van Nilschken. En het wordt 3-5. Flavio bereikt Steve en die twijfelt niet. En ei zo na vindt Marcel de aansluiting. Maar na een knappe een-twee tussen Dimi en Steve wordt de aansluitingstreffer net naast getikt. Geen 4-5 dus, wel 3-6. Mondiale countert een aanvalslustig OM en slaat ook nu weer toe. Steve maakt er na een individuele actie nog wel 4-6 van maar verder raken de Marcellanen niet meer. In de laatste minuut maakt Mondiale zelfs nog een lullig (voor OM dan toch) zevende doelpunt.
Mondiale blaast de competitie dus nieuw leven in. Het profiteerde van de slechte start van OM en liet zich nadien niet meer uit het lood slaan door een terugkerend Marcel. Olympique mag hopen dat alle tegenslagen voor 2012 in deze ene wedstrijd gebundeld zaten. Beide titelpretendenten staan nu weer broederlijk naast elkaar in de rangschikking. OM weet nu dat het alles uit de kast zal moeten halen indien het zijn titel wil verlengen …
Maar, dit was slechts de eerste verliespartij voor OM dit seizoen. Geen sprake van een crisis dus bij OM. Alhoewel … komende zaterdag is er natuurlijk wel JESUS CRISIS!
Gepost door: Josic
Zaterdag 21 januari: JESUS CRISIS @ Barrock
3 Jan 2012 18:47
Vrienden, fans en sympathisanten van Olympique Marcel,

op zaterdag 21 januari 2012 nodigen wij u graag uit op onze bierproeverij @ Barrock.

Wij Marcellanen selecteerden enkele interessante bieren die u daar naar hartelust mag komen proeven en degusteren. Voor de zoetebekken zal er ook La Chouffe-coffee zijn. De innerlijke mens kan zich beroepen op het alomgekende Marcellaans balleke en op een heerlijke BBQ-pens.

Kort samengevat kunnen we stellen dat alle ingrediënten voor een aangenaam feestje voorhanden zijn. Alleen u mag niet ontbreken !!!
Wetende dat u er ook nog eens 'een goed doel' mee steunt, zou u in principe niet meer aan de verleiding mogen kunnen weerstaan ...

Hopelijk tot dan!

De spelers van Olympique Marcel
Gepost door: Josic
OM sluit 2011 af met winst
20 Dec 2011 22:56
OM - Q-Team 7-1

Kern: Robby, Koller, Josic, Nilschken, Butcher, George, Joost, Koenraad, Flavio

Doelpunten: Koenraad (2x), Butcher, Flavio, George, Nilschken, Joost
Assists: Robby (2x), Koenraad, Josic, Flavio, George

MvdM: Koenraad

Kort verslag: OM moest vandaag voor een laatste keer in 2011 aan de bak. Q-Team was de tegenstander. Marcel leek het heel even te moeten stellen zonder zijn schutters uit de vorige wedstrijd toen Dimi kort voor de aftrap verstek moest geven met een rugblessure. Koller die zich de voorbije dagen ook allesbehalve tiptop voelde, bleek gelukkig toch voldoende hersteld om aan te treden.
Het is Flavio die de debatten opent. Hij ziet een open kans gepareerd door de doelman. Q-Team antwoordt met een schot net naast en een pegel op de lat. Joost en Flavio herstellen het evenwicht door elk een goede poging op de keeper te trappen. Maar na zeven minuten aftasten, is het dan eindelijk toch prijs. Een vinnige Koenraad onderschept de bal en blijft koelbloedig oog in oog met de doelman. Hij gaat er voorbij en legt vervolgens de 1-0 netjes in het open mandje. Koenraad heeft ook een voet in het tweede doelpunt. Hij bedient Butcher die de score kan verdubbelen. Iets voorbij halfweg de eerste helft is het wel ook Butcher die de topschutter van Q-Team niet kan afstoppen waarna deze overhoeks de 2-1 tegen de netten kan knallen. OM is gewaarschuwd maar kan de voorsprong vasthouden tot aan de rust.
Na de pauze lijkt Olympique een extra tandje bij te steken. Josic breekt door op rechts en vindt vervolgens Flavio voor doel, die met de rechter de 3-1 voorbij de goalie schiet. Na een knappe verre uitworp van Robby op Koenraad, maakt deze er op briljante wijze met een heerlijk lobje 4-1 van. Net als vorige week lijkt OM ook nu weer pas in de tweede speelhelft vol onder stoom te komen. Flavio presenteert zijn oudere broer George de 5-1 op een presenteerblaadje. En nog geen minuut later is het George die bij een corner Nilschken bedient voor de 6-1. Q-Team weet heel even niet meer van welk hout pijlen te maken. Het krijgt nog een kleine heropflakkering met een schot op de paal en een prima afstandsknal die Robby weliswaar uit zijn doel zweeft, maar verder komt het niet meer. Het is bovendien Joost die – opnieuw na een verre inworp van Robby – de 7-1 eindcijfers op het bord mag knallen.
OM eindigt op die manier het jaar 2011 in stijl en zet zichzelf in pole-position bij de start van 2012. Op maandag 9 januari hervat OM de competitie met hét topduel tegen Mondiale. De feesten goed verteren lijkt de boodschap te zijn om er meteen te staan in het nieuwe jaar …
Gepost door: Josic
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81