Wedstrijd eindigt in mineur.
17 Nov 2011 23:55
OM - Catennaccio 10-0

Kern: Robby, Koller, Josic, Butcher, Koenraad, Joost, Borre, Boekaver

Doelpunten: Robby (3x), Koller, Josic, Butcher, Koenraad, Joost, Borre, Boekaver
Assists: Robby, Koller, Josic, Butcher, Koenraad, Joost, Borre, Boekaver

MvdM: /

Kort verslag: Wedstrijd eindigde al heel snel in mineur. Na amper vijf minuten spel brak een speler van Catennaccio zijn hiel. Catennacio moest met z'n vieren verder en bijgevolg was van een wedstrijd nog weinig sprake ...
Gepost door: Josic
OM behaalt zes op zes tegen Pelink
5 Nov 2011 14:20
Pelink - OM 2-6

Kern: Robby, Nilschken, Josic, George, Koenraad, Butcher, Willem, Flavio, Boekaver

Doelpunten: Willem (2x), Boekaver (2x), Flavio, George
Assists: George (2x), Flavio, Koenraad, Willem

MvdM: Boekaver

Kort verslag: Hoewel we nog lang niet aan de terugronde toe zijn, speelt OM vanavond wel al zijn terugwedstrijd tegen Pelink. De heenwedstrijd werd met 7-4 gewonnen door OM en ook vandaag starten de blauw-witten best aardig.
Het eerste wapenfeit is een schotje van Butcher. Niet veel later is het wel prijs voor Marcel. Flavio bereikt Willem en die breekt na ruim acht minuten de wedstrijd open. Pelink is even van slag want in nog geen drie minuten tijd loopt de score op tot 0-3. Boekie lijkt even zijn jeugd te hebben teruggevonden als we hem kwiek voorbij zijn man zien draaien en het leer vervolgens overhoeks zien binnen trappen. Bij de 0-3 komt de actie van Koenraad en is het Willem die zijn tweede van de avond pot. Na ongeveer een kwartier leidt een foutje van Flavio de 1-3 in. Robby staat op scherp en laat zijn frustratie even de vrije loop. Hij is duidelijk niet gediend met deze tegentreffer. Verderop in deze eerste helft gebeurt er nog weinig noemenswaardig en dus gaan we rusten bij een 1-3 tussenstand.
De tweede helft is qua score eigenlijk een kopie van de eerste. Al heel snel is er de 1-4. George speelt kleine broer Flavio vrij voor een open doelmond en die laat zo'n cadeau natuurlijk niet onbenut. Na tien minuten in de tweede helft krijgt OM opnieuw een grote mogelijkheid. Boekaver forceert een kans in duel met de doelman. De bal rolt voor de voeten van Josic die hem ongelukkig tegen de paal trapt. In de herneming viseert Boekie de andere paal en zo blijft de tussenstand behouden. Nilschken draait zich vrij en puntert de bal net naast. Flavio met de actie, bedient Koenraad, maar ook die mikt zijn poging op de paal. Pelink speelt aardig mee maar Robby wil absoluut een tweede tegentreffer vermijden. Op een vrijschop op de rand van de halve cirkel toont hij zijn gedrevenheid. Als een leeuw gooit hij zich met lijf en leden voor de bal waardoor hij een tweede tegentreffer verijdelt. Even later is het wel even schrikken. Ook Pelink weet het doelhout te vinden. Een afstandschot sterft uit op de paal. Flavio doet het nog net iets beter. Hij pegelt het leer tegen de kruising. En dat de doelen van de Bellekouter van uitstekende kwaliteit zijn, wordt nogmaals bewezen. Ook Willem doet de test. Das Kampfschwein pegelt tot twee keer toe een goede kans tegen paal en lat. George is gelukkig goed gevolgd en hij trapt de 1-5 uiteindelijk wel tegen de netten. Kort voor het einde is er nog een knappe uitworp van Robby naar Flavio. Die speelt niet terug op een vrijgelopen Willem maar gaat zelf zijn kans, net naast. De knapste goal houdt Olympique echter voor het eind. Een doelpunt dat door onze reporter wordt omschreven als 'wereldgoal'. Josic trapt een gemeten lange bal op de diepgelopen Georgio, die verlengt het leer in één tijd voor doel en daar neemt Boekaver de bal in één tijd op de slof. 1-6 en smullen geblazen. Helemaal in het slot, in de zogeheten blessuretijd, pikt een moedig Pelink nog zijn tweede doelpuntje mee. Bij OM liet iemand zijn mannetje lopen en zo was Robby kansloos. De wedstrijd eindigt zo, met een 1-3 voor en een 1-3 na de rust, uiteindelijk op 2-6.
Na drie wedstrijden in acht dagen krijgt OM nu een extra weekje rust. De volgende wedstrijd wordt gespeeld op donderdag 17 november.
Gepost door: Josic
OM bijt tanden stuk op stug K Fulham
1 Nov 2011 17:09
OM - K Fulham 2-2

Kern: Wouter, Koller, Josic, Butcher, Nilschken, Koenraad, Joost, Flavio, Boekaver

Doelpunten: Flavio, Koenraad
Assist: Flavio

MvdM: Joost

Kort verslag: Terwijl de spelers en fans nog nagenoten van de knappe overwinning van vrijdag tegen Likert moest OM amper drie dagen later alweer aantreden. K Fulham heette de tegenstander. En dat team slaagde er zowaar in om meer fans te mobiliseren dan OM, hetgeen we niet vaak zien gebeuren.
Het schrikt de blauw-witten evenwel niet af want van bij de aftrap nemen zij het heft in handen. Marcel dicteert de wet maar een energiek K Fulham en een sterke doelman staan geen vroege openingstreffer toe. Olympique blijft de kansen bijeen voetballen maar slaagt er niet in de ban te breken. Erger nog, na ruim een kwartier spelen is het K Fulham dat de score opent. Nilschken kan op links zijn mannetje niet beletten voor te zetten en daar komt de spits goed ingelopen die Wouter kansloos laat: 0-1. Een koude douche voor een hard zwoegend Marcel. Maar het is niet de eerste keer dat OM dit seizoen tegen een achterstand aankijkt en dus bouwen de Marcellanen met de nodige moraal enkele nieuwe aanvalsgolven op. Bijna is het Butcher die de gelijkmaker in de haak poeiert, maar de ref had al gefloten voor een foutje van Koenraad en dus gaat het feestje niet door. Na een zoveelste aanvalsgolf is het wel prijs. Een hardwerkende Flavio knokt zich voorbij de K Fulham-defensie en hij hangt de bordjes weer in evenwicht. 1-1 is meteen ook de ruststand.
Bij de rust beseffen de Marcellanen dat ze het vandaag zeker niet cadeau gaan krijgen. En effectief, ook na de pauze krijgen we een gelijkaardig spelbeeld. Marcel houdt de wedstrijd wel onder controle maar het moet wel voor elke centimeter zaal knokken. Bij K Fulham lijken de spelers vandaag over meer dan één paar longen te beschikken en geven ze niet af. Meer nog, ze komen opnieuw op voorsprong. Wouter moet zich gewonnen geven op een gekruist afstandschot en zo staat het 1-2. OM hijst alle zeilen bij en tracht het tempo op te drijven maar het krijgt K Fulham niet uit verband gespeeld. Meerdere kansen komen er wel maar de Marcellanen stuiten steevast op een geweldige K Fulham-goalie. K Fulham begint te geloven in een stunt, de duels worden een ietsje bitsiger en bij OM loert de wanhoop stilaan om de hoek. Tien minuten voor tijd lukt het dan toch. Flavio wordt net buiten de halve cirkel neergehaald maar de ref fluit niet en laat gewoon doorspelen. In alle tumult kan Flavio de bal van op de grond toch nog bij Koenraad krijgen en die trapt de 2-2 voorbij de doelman. Begrijpelijk protest bij K Fulham maar de scheidsrechter keurt het doelpunt goed. OM zet in het slot uiteindelijk nog alles op alles maar K Fulham kraakt niet.
2-2 is het eindverdict. Het eerste puntenverlies voor OM dit seizoen is een feit. Maar de Marcellanen hoeven zichzelf weinig of niets te verwijten. Ze hebben er van begin tot eind voor geknokt en dat deden die van K Fulham uiteindelijk ook. Er kan dus worden gesproken over een billijk gelijkspel. Komende vrijdag op 4 november om 21u tracht OM opnieuw aan te pikken met een overwinning. Pelink zal er ongetwijfeld alles aan willen doen om dat te beletten ...
Gepost door: Josic
Olympique haalt flink uit tegen Likert
30 Oct 2011 10:13
OM - Likert 11-1

Kern: Wouter, Koller, Josic, George, Joost, Koenraad, Perriño, Flavio, Steve

Doelpunten: Joost (3x), Steve (3x), Flavio (2x), Koller, Koenraad
Assists: Steve, Wouter, George, Koenraad, Perriño

MvdM: 12de man (al zou dat in de zaal eigenlijk de 6de man moeten zijn, maar dat klinkt precies niet zo goed)

Kort verslag: Voor dit topduel tussen de kampioen en de vice-kampioen van vorig seizoen waren vooral de fans van OM massaal naar de Bellekouter afgezakt. Het was drummen geblazen om een plaatje bemachtigd te krijgen in de tribune.
En die fans zien Olympique meteen een knappe start nemen. We zijn nog geen drie minuten ver als Joost uitpakt met een knappe solo en vervolgens beheerst afwerkt. Vijf minuten later wil George de score verdubbelen maar zijn schot zoeft naast. Na tien minuten spel is het wel prijs. Steve pakt uit met een zwaar schot, de doelman moet de bal lossen en een aalvlugge Koller is er als de kippen bij om de rebound in het mandje te droppen: 2-0. Koenraad en Flavio blijven voor de nodige dreiging zorgen maar scoren doen zij voorlopig niet. Voor een eerste goede doelkans van Likert is het wachten tot voorbij halfweg de eerste helft. Wouter raakt evenwel niet in de problemen. Het gevaar blijft grotendeels komen van een sterk spelend Marcel. Josic kruist zijn schot te veel naast en Perriño ziet zijn poging uiteenspatten op de lat. Vijf minuten voor de pauze krijgt OM een vrijschop na een fout op Perriño. Een kolfje naar de hand van linkspoot Flavio. De blonde halfgod van OM plaats de bal netjes en hard in de hoek: 3-0. Likert lijkt dan voor rust toch nog even terug te keren in de wedstrijd. Al heeft het daarvoor wel de hulp nodig van OM. Een misverstand tussen Steve en Wouter leidt tot de ongelukkige 3-1. Maar dat foutje wordt nog binnen de minuut rechtgezet door dezelfde twee hoofdrolspelers. Wouter met een goede uitworp tot bij Steve en die werkt van uit een scherpe hoek wel heel knap af: 4-1. Perriño en Steve voetballen nog een goede kans bij elkaar voor een vijfde treffer maar rusten doen we uiteindelijk toch bij 4-1.
Een enigszins geruststellende voorsprong maar Olympique is allerminst geneigd de voet van het gaspedaal te halen. De kansen blijven zich aandienen. Koenraad, Perriño en Flavio blijven de Likert-doelman bestoken. En na vijf minuten in de tweede helft is het prijs. George bedient Koenraad en die doet beroep op zijn killer-instinct om er 5-1 van te maken. Bij Likert besluiten ze dan het roer om te gooien en een alles-of-niets-poging te ondernemen. De doelman wordt gewisseld voor een veldspeler die hoger komt meevoetballen om een man-meer-situatie te creëren. Het kan een goed georganiseerd OM echter niet verontrusten. Steve ligt steevast op de loer en straft elk foutje genadeloos af. Tot twee keer toe weet hij de bal te onderscheppen. Een eerste keer straft hij dat af met een hemelsmooie lob en de tweede keer kan hij moederziel alleen op doel af. De score loopt op tot 7-1. Een afstraffing lijkt nu al in de maak. Een Likert lijkt de kelk tot op de bodem te moeten ledigen. Joost maakt er met zijn tweede van de avond 8-1 van. En dan krijgen de fans plots een wereldgoal voorgeschoteld. Een hoge diepe bal wordt door George verstuurd van achteruit, een geweldige controle van Perriño met de borst en de bedrijvige Oetingenaar vlamt de bal vervolgens in één tijd in het dak van het doel. De ref ziet er echter een hands-bal in en dus gaat dat feestje - naar onze bescheiden mening onterecht - niet door. De Likert-goalie kan nog voor enig gevaar zorgen maar hij ziet zijn afstandschot uitsterven op de paal.De doelpunten die nog volgen zijn van Marcellaanse makelij. Flavio trapt er nog eentje tegen de netten en Perriño zet Joost op weg naar de eindscore: 11-1. (de aandachtige lezer zal in het verslag een doelpuntje missen maar de score is wel correct. Onze vliegende reporter in de tribune moet ergens tijdens het noteren door een goaltje door de mazen van het net hebben laten glippen).
Geen mens die voor de aftrap deze score had durven voorspellen (de meest gehoorde pronostiek voor de wedstrijd moet 7-7 zijn geweest), maar OM speelde vandaag 'en bloc' een beresterke partij. De vroege voorsprong lag mee aan de basis van het spelverloop en Likert kon daar vandaag absoluut geen antwoord tegenoverstellen.
OM verwende zijn fans (én zijn sponsor) en kon dus geen beter moment uitkiezen voor deze 'promotiestunt'.
Volgende week moet Marcel twee keer aan de bak. Maandag om 20u wordt er gespeeld tegen K Fulham en vrijdag om 21u krijgt OM al de terugwedstrijd tegen Pelink voorgeschoteld.
Gepost door: Josic
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81