OM legt duimen voor Ikke na spannende finale
18 Jun 2011 11:21
Halve finale: OM - El Barça 1-0 FF

Kern: Robby, Koller, Josic, Koenraad, Steve, Perriño, Ben, Dimi

Doelpunt: Koller
Assist: Ben

Kort verslag: Na twee maal tien minuten voetbal leidde El Barça met twee tegen één tegen OM. Maar de nummer drie uit de weekendcompetitie schakelde zichzelf op voorhand al uit voor de finale door aan te treden met een niet-aangesloten speler.

FINALE: Ikke - OM 6-6 (pen. 3-2)

Kern: Flavio, Koller, Josic, George, Steve, Koenraad, Perriño, Ben, Dimi

Doelpunten: Koenraad (2x), Dimi, George, Perriño, Steve
Assists: Steve (2x), Ben, Dimi, George

MvdM: Flavio

Kort verslag: Voor het tweede jaar op rij staat OM in de bekerfinale. Deze keer weliswaar niet tegen Interoso maar wel tegen een zeer sterk Ikke dat in de halve finale favoriet Man Futsal uitschakelde met 4-2 cijfers. Verrassend bij OM is de positie van topschutter Flavio. De blonde god van menig OM-fan neemt plaats in doel nadat Robby niet het geduld had gehad om de beslissing van de tornooileider af te wachten.
Maar niet getreurd. In de openingsfase wordt al snel duidelijk dat de jongste Van Lierde zich zal smijten voor elk stukje leer dat zijn kooi bedreigt. Zijn eerste tussenkomst is meteen succesvol. Ikke is echter de meest dreigende ploeg in het begin en bij een volgende mogelijkheid wordt dan toch het gaatje gevonden. De Ikke-spits wordt helemaal vrijgelaten voor doel en laat Flavio kansloos: 1-0.
Marcel zorgt een vijftal minuten later voor een passend weerwoord. Stievovic behoudt het overzicht na zijn slimme loopactie en vindt vervolgens Dimi vrij voor doel, die niet aarzelt: 1-1. Lang duurt het niet of de blauw-witten zijn weer op achtervolgen aangewezen. We zijn amper twee minuten verder of Ikke scoort de 2-1. Het heeft wat van een tenniswedstrijd op die manier. In minuut twintig krijgt Ikke dan als het ware een break-kans maar deze wordt door een geniale Flavio verijdelt waardoor hij zijn team in de wedstrijd houdt. Meer nog op de tegenaanval prikt OM tegen. Ben maakt snelheid en bedient George die de 2-2 in het mandje mag leggen. Kort voor de pauze wordt er dan toch nog ‘gebroken’. Ikke verliest zijn opslag na een knappe steel van Annoot, Desaegher houdt vervolgens de doelman aan de praat om dan Bracquez helemaal vrij voor doel te vinden die daar eenvoudigweg de 2-3 kan scoren. Olympique kan met een voorsprong gaan rusten.
En in die tweede helft ziet het er naar uit dat OM die voorsprong wel zou kunnen gaan vasthouden. Dit tot de oudste Van Lierde zich bij het uitverdedigen in de bal verslikt. Ikke komt zo voorin met twee tegen één te staan en zij laten Josic en Flavio geen schijn van kans: 3-3. De Marcellanen willen snel weer dat iets geruststellender gevoel van een voorsprong en voeren de druk op. Troch houdt de bal voorin goed bij en legt gepast af op de doorgelopen Ophalvens maar die knalt tegen de paal. Geen nieuwe voorsprong voor Marcel. Kort daarop gaat het licht wel heel even helemaal uit bij de Marcellanen. Op amper één dikke minuut tijd gaat het voor Ikke van 3-3 naar 5-3. Bij OM staan ze er bij en kijken ernaar. Het wordt moeilijk nu, maar ‘moeilijk gaat ook’ is een basismoto van de Marcellaan. Want kijk, plots steekt de hoop weer de kop op. OM krijgt een penalty na een fout op Dimi. Stievovic neemt zijn verantwoordelijkheid en neemt plaats achter de bal. De kleine generaal haalt het echter niet. Zijn laag ingeschoten penalty wordt gekeerd door de doelman van Ikke. Gelukkig voor Olympique komt die aansluitingstreffer er twee minuten later wel na een vrije trap. Steve pass’t op Perriño en die schiet de 5-4 keihard in het hoekje. Een mooie beloning voor het vele en harde werk dat Van Der Perre deze bekercampagne voor zijn rekening nam. Het wordt zelfs nog veel mooier voor OM want nog geen minuut later is er toch weer die dekselse Annoot die er met een bom op een afvallende bal 5-5 van maakt. OM speelt nu wel hoog spel want ook na de gelijkmaker blijft het resoluut voor de aanval opteren. Een risicovol plan met de nodige gevaren tot gevolg. Bij een volgende aanval van Ikke wordt Annootski uitgekapt en komt hij een voetje te kort om het schot alsnog te blokken. Flavio wordt tegenvoets genomen en is kansloos: 6-5. Marcel hijst nu alle zeilen bij en zet alles op alles met nog een zestal minuten op de klok. OM bestookt het doel van Ikke nu van overal en achterin is er de alomtegenwoordige Flavio die als een leeuw in z’n kooi zijn team tot de laatste seconde in de running houdt. En tot die laatste seconde is het inderdaad wachten geblazen. Het is de aanhouder die weer eens wint. George krijgt de bal in enig geharrewar toch nog voorgezet en aan de tweede paal staat Koenraad nog maar eens op de goede plek om zijn tweede treffer van de avond uiterst koelbloedig in doel te wippen. Mega-ontlading! 6-6 in de laatste seconden! Het eindsignaal weerklinkt en dus penalties.
Beide teams kopen hun loterij-ticketje en dan is het bang afwachten. Ikke mag van start gaan en scoort: 1-0. Ben opent voor OM. Enig mooi plaats het jonge talent de bal precies in de kruising: 1-1. Ikke mist niet: 2-1. Perriño met een ongemeen hard schot. Wat was de snelheid van het licht ook alweer? Dit schot kwam alvast in de buurt: 2-2. Ikke toont zich een koele kikker: 3-2. En dan komt plots alle druk op de schouders van Flavio te liggen. Eén van de mannen van de avond, om niet te zeggen dé man. Hij trapt hard en geplaatst maar zijn collega aan de overkant stopt zijn tweede penalty vandaag en dus gaat Ikke met de beker lopen.
Een zinderende finale was het weer waarvan het publiek ongetwijfeld heeft kunnen smullen. Een finale met spankracht van de eerste tot en met de laatste seconde tussen twee sterke, sportieve en goed voetballende teams. Een finale met twee winnaars als het ware, maar het is Ikke dat de beker dus mee naar huis mag nemen.
Gepost door: Josic
Programma einde Bekercompetitie
12 Jun 2011 09:49
Halve finales (2x 15min)

19u00: El Barça - OM
19u30: Man Futsal - Ikke

Finales (volledige wedstrijden)

20u00: wedstrijd om de 3e plaats

21u00: FINALE
Gepost door: Josic
OM schaart zich probleemloos bij laatste 4
11 Jun 2011 17:06
Q-Team - OM 1-9

Kern: Robby, Koller, Josic, Perriño, Koenraad, Willem, Steve, Dimi, Ben

Doelpunten: Steve (3x), Ben (2x), Dimi (2x), Perriño, Koller
Assists: Dimi (2x), Perriño (2x), Steve, Ben, Willem, Josic

MvdM: Steve

Kort verslag: Ruim anderhalve maand geleden verzekerde OM zich van zijn eerste kampioenstitel na een 4-2 overwinning tegen Q-Team. Vandaag staan Q-Team en Olympique Marcel opnieuw oog in oog, dit keer in het kader van de Beker. Al in minuut 1 laat Q-Team meteen voelen dat het hen menens is. Zij hebben de topschutter van de weekcompetitie in hun rangen en die haalt meteen stevig uit. Maar zijn lel eindigt tegen de paal. Marcel reageert zeer gevat en in plaats van 1-0 staat het 0-1 voor de Marcellanen als Annoot zijn eerste van de avond in het mandje dropt. Q-Team wil reageren maar wordt koud gepakt op een counter. Stievovic zorgt dit keer voor de assist en Ben is de afmaker: 0-2. Marcel neemt de partij nu volledig in handen en stapelt de kansen op. Koenraad raakt alleen voor doel niet voorbij de goalie en na een knappe rush naar voor schiet Koller maar net naast. Na goed tien minuten spel gaan we dan plots van 0-2 naar 0-4. Twee maal is het Dimi die raakt treft, een eerste keer op aangeven van Willem en de tweede keer is het Perriño die voor de assist zorgt. Vervolgens trapt een geniale Ben Troch alleen voor doel op de keeper. Even later krijgt Troch assistentie van een gedreven Van Der Perre en zorgt hij wel voor de 0-5. Dit is ook meteen de ruststand al trapt Bracquez even voor de pauze een dot van een kans nog tegen de dwarsligger.
Bij de rust lijkt de wedstrijd al gespeeld maar zowel Q-Team als OM blijven er ook in die tweede helft voor gaan en zo krijgen de fans toch nog een aangenaam kijkstuk voorgeschoteld.
In die tweede helft gaan de Marcellanen op hun elan door. Josic stuurt Stievovic weg, die kapt zijn mannetje uit en trapt de 0-6 overhoeks binnen. Dimi en Ben laten vervolgens twee prima mogelijkheden onbenut.
Ook het doelhout wordt stevig op de proef gesteld. Eerst is er topschutter Vertongen die voor Q-Team nog eens het doelhout treft. Nadien is er Das Kampschwein, Van Der Voorde, die verschroeiend uithaalt maar eveneens het kader vindt. Voor de 0-7 tekent het duo Troch-Annoot, die beiden een prima vorm etaleren. En dat kan eigenlijk gezegd worden van het hele team want OM speelt vandaag ‘en bloc’ een zeer sterke wedstrijd. Ophalvens verwent het publiek. Een afleggertje van Dimi wordt door lange Koller keihard in de kruising geramd. Het open doekje van het publiek is zeer op zijn plaats. Met nog een kleine tien minuten op de klok kruipt Desaegher nogmaals in de rol van assistent. Dit keer bedient hij de zeer bedrijvige Van Der Perre die zo ook zijn verdiende doelpuntje meepikt: 0-9. En een doelpuntje, dat verdient een zeer sportief Q-Team uiteindelijk ook. Cadeau krijgen ze het allerminst want OM gaat echt wel voor de clean sheet, maar helemaal in het slot van de wedstrijd moet een licht geblesseerde Robby zich toch gewonnen geven op een laag schot.
De wedstrijd eindigt zo op 1-9 en OM plaatst zich eerder eenvoudig voor de halve finale. In die halve finale ontmoet het de nummer drie uit de weekendcompetitie, El Barça, dat met het kleinste verschil Ikke opzij zette in een zeer tumultueuze wedstrijd. Maar Ikke mag dus als beste verliezer ook mee naar de halve finale waar het die andere ‘beste verliezer’, Man Futsal treft. Tropic kon zijn huzarenstukje van tegen Interoso niet herhalen en ging met 6-2 onderuit tegen Man Futsal. Aanstaande vrijdag weten we dus wie van deze vier de opvolger van Interoso wordt. OM rekent alvast op zijn fans voor de nodige vocale steun.
Gepost door: Josic
OM ronde verder na thriller
4 Jun 2011 08:16
OM - Man Futsal 4-4 (penalties: 3-1)

Kern: Robby, Koller, Josic, Willem, Perriño, Flavio, Koenraad, Ben, Dimi

Doelpunten: Ben, Flavio, Koller, Josic
Assists: Ben (2x), Koenraad

MvdM: Dimi

Kort verslag: Met Man Futsal – OM stond er vanavond een ware kraker op het bekerprogramma. Bizar overigens dat het Koning Boudewijnstadion nog uitverkocht is geraakt voor het treffen tussen België en Turkije want ook de Bellekouter was aardig volgelopen voor dit prestigieuze duel. Verrassend beeld: de wedstrijd start onder de kundige leiding van de organisator van de competitie himself, de heer Jos Drabs.
En Marcel begint best goed aan de wedstrijd. Het versiert de eerste kansjes via Flavio en Dimi maar zij dienen hun vizier nog scherp te stellen. Ook aan de overzijde wordt Robby niet meteen zwaar op de proef gesteld door de aanval van Man Futsal. Maar na acht minuten spelen, gebeurt het dan toch. OM loopt op een counter, de bal wordt voorgebracht en aan de tweede paal staat de topschutter van Man Futsal klaar om de 0-1 binnen te tikken. Geen man overboord echter want nog geen minuut later staat het alweer gelijk. Koenraad pakt uit met een knappe rush langs de rechterflank, hij haalt de achterlijn en vindt vervolgens Ben voor doel, die niet aarzelt en de 1-1 tegen de netten jaagt.
Lang duurt het evenwel niet of Olympique moet opnieuw aan achtervolgen denken. Met een vinnige een-twee speelt Man Futsal zich vrij voor doel om vervolgens Robby kansloos te laten: 1-2. Er worden pittige duels uitgevochten en geen van beide teams is zinnens de andere ook maar een duimbreed toe te geven. Getuige daarvan onder meer de ultieme sliding van Perriño die zo vermijdt dat de Man Futsal spits een makkelijke 1-3 had kunnen binnentikken. Eveneens kenmerkend vanavond de niet-aflatende inzet van Flavio. Op wat eigenlijk een verloren bal lijkt, gaat de OM-topschutter toch jagen en zo verovert hij het leer dat hij vervolgens onder de doelman kan binnenschuiven: 2-2.
2-2 is meteen ook de ruststand.
En die tweede helft begint niet hoopgevend voor de blauw-witten. Een venijnige punter van de Man Futsal spits glipt maar net onder de voet van Dimi door en ook nu weer moet Robby zich gewonnen geven. Olympique toont zich evenwel weerbaar en gaat op zoek naar een derde gelijkmaker. Willem probeert het met zijn zware rechter maar zijn schot zeilt over.
Net als zijn ploegmakkers is Ben diep in de spits aan een geniale partij bezig. De Kapellenaar houdt voorin de Man Futsal-defensie aan de praat en legt gepast af voor een oprukkende Koller die de 3-3 voorbij de Man Futsal-goalie ramt. Na een kwartier spel in de tweede helft is het opnieuw Ben die de bal panklaar legt. Dit keer is het kapitein Josic die van ver aanlegt en de bal precies in de kruising buffelt. Met dit pareltje hijst OM zich voor het eerst in deze match aan de leiding.
En het ziet er ook naar uit de Marcel in de resterende tien minuten die voorsprong wel zou kunnen vasthouden. Er zit enorm veel grinta in de ploeg en het team weet er het kopje bij te houden. Dimi speelt een belangrijke rol in de slotfase met al zijn ervaring en er zijn enkele knappe reddingen van Robby als Man Futsal dan toch hier en daar de gaatjes weet te vinden. Man Futsal speelt in het slot alles of niks en laat zijn doelman mee spelen waardoor het bij Olympique nu alle hens aan dek is. De kampioenen uit de weekcompetitie houden knap stand maar helemaal in het slot gebeurt het dan toch. Een wilde punter hobbelt tussen een massa benen door waardoor Robby hem niet ziet komen en zich een vierde keer gewonnen moet geven. De scheids fluit quasi onmiddellijk na die 4-4 af en zo krijgen we penalties om de wedstrijd te beslissen.
Een koelbloedige Ben poeiert de eerste hoog in het dak van het doel. Robby kijkt de eerste penalty van Man Futsal tegen de paal en zo heeft OM meteen een bonus. Perriño kiest voor hard en rechtdoor en hij knalt OM zo meteen op 2-0. Man Futsal faalt niet bij zijn tweede poging. 2-1 en dus kan Willem de match beslissen. Das Kampfschwein torpedeert het leer in de rechterbovenhoek en knalt OM naar de 1/3 finales.
Uiteindelijk glipt Man Futsal ook nog mee naar die 1/3 finales via het achterpoortje van ‘de beste verliezer’. Al werd het nog flink zweten geblazen voor Man Futsal als ook de laatste bekerwedstrijd tussen Interosso en Tropic op een 4-4 lijkt af te stevenen. Tropic maakte het in het slot evenwel af en wint met 6-4 waardoor het titelverdediger Interosso meteen uit de beker knalt.
Volgende week vrijdag worden deze 1/3 finales gespeeld. OM begint er om 20u aan tegen Q-Team. De andere wedstrijden zijn Ikke-El Barça en Tropic-Man Futsal.
Gepost door: Josic
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81