Opgelet! Kalenderwijziging
29 May 2011 16:56
De bekerwedstrijd tegen Man Futsal wordt verplaatst naar vrijdag 3 juni om 20u.
Gepost door: Josic
OM bekert rustig verder
19 May 2011 22:10
Spartak Stamtisch - OM 1-10

Kern: Robby, Koller, Josic, Willem, Flavio, Steve, Ben, Dimi

Doelpunten: Willem (4x), Robby, Dimi, Flavio, Koller, Ben, Steve
Assists: Dimi, Flavio, Willem, Ben

MvdM: Willem (een warme speler in een koude match)

Kort verslag: In ronde één van het bekertornooi kreeg men nog twee kansen om zich te plaatsen – OM haalde het 2x van de Correboys in twee fel bevochten duels – maar vanaf ronde twee is het alles of niets. (al houdt het systeem-Drabs nog een achterpoortje open voor de ‘beste verliezer’). Op papier kreeg kampioen Marcel een hapklare brok voor de kiezen. Spartak Stammtisch blijkt een viriele subtopper in de B-reeks van de weekcompetitie. Maar dit is zoals eerder gezegd een bekerwedstrijd, zonder return, en dan kan natuurlijk alles gebeuren. Ook al omdat er aan de overkant een aantal bekende koppen rondlopen die maar al te graag eens aan het langste eind zouden willen trekken tegen hun bevriende kompanen van OM.

Voor Olympique kan het evenwel niet mooier beginnen. Nauwelijks is er afgetrapt of het leer hangt al tegen de touwen. Dimi kan de aftrap van Stammtisch onderscheppen, richting doel soleren en keihard in het dak van het doel besluiten: 0-1. OM drukt niet meteen fel door en Spartak reageert. Robby kan een eerste poging knap pareren maar gaat wat knullig in de fout bij de spelhervatting. Hij laat zich de bal ontglippen dewelke in de voeten van een Spartak-speler terechtkomt. De Backer kan zijn foutje echter zelf rechtzetten met opnieuw een knappe parade. Steve probeert de voorsprong uit te diepen met een individuele actie maar de goalie pakt. Even later leidt ongelukkig balverlies van Desaegher tot de gelijkmaker. Het staat 1-1 en bij Stammtisch waait de hoop op.

Even later … Na tien minuten spel staat het plots 1-4 na knappe treffers van Van Lierde, Ophalvens en Van Der Voorde. Bij Spartak zien ze de bui – in deze nochtans builoze meimaand – nu wel hangen. Het begint zelfs lichtjes te druppelen als Ben Troch zijn geniale techniek tentoonspreidt. Met een briljant stiftertje neemt hij de doelman te grazen en prikt hij de 1-5 rustscore op het scorebord.

Na de pauze krijgen we een zelfde spelbeeld voorgeschoteld. Op assist van Ben pikt ook Steve zijn doelpuntje mee. Annoot jaagt het leer staalhard tegen de netten: 1-6. We gaan in drie dolle minuten meteen naar 1-8. Eerst dweilt Willem zijn rechterflank af en scoort in twee tijden. Vervolgens eist Robby een vrije trap op die hij beenhard in de kruising poeiert. Tussen minuut 13 en 20 oefent Willem, das Kampfschwein van weleer, zijn wereldvermaarde pegel. Hij toeft ze los uit z’n slof maar vindt telkens weer de doelman op zijn weg. Dit tot het in minuut 23 plots wel lukt. Zijn schot wijkt nog een ietsje af op Dimi waardoor de doelman zich nu wel gewonnen moet geven. Het is de publiekslieveling – bij afwezigheid van Butcher – die uiteindelijk ook voor de dubbele cijfers zorgt na een knappe combinatie Dimi-Flavio-Willem. 1-10 is meteen ook de eindstand.

OM bekert dus verder. Het zag nadien ook meteen zijn volgende tegenstander aan het werk. Man Futsal maakte brandhout van de dappere Geuzen. Man Futsal gooide in de weekendcompetitie reeds de handdoek voor een zeer sterk Interoso en zal dus tuk zijn op revanche in de beker. Underdog OM krijgt dus allerminst een cadeau in ronde drie van de beker en zal dus stevig uit zijn pijp moeten komen als het ook dit seizoen opnieuw de bekerfinale wil spelen. De fans worden verwacht op maandag 30 mei om 19u om hun helden naar een volgende ronde te schreeuwen …
Gepost door: Josic
OM deelt de punten in laatste competitiematch
16 May 2011 21:18
Likert - OM 3-3

Kern: Robby, Koller, Josic, Butcher, George, Willem, Steve, Dimi, Ben

Doelpunten: George, Steve, Ben
Assists: George, Butcher

MvdM: George

Kort verslag (door Jeanke Sport): Daar waar de competitie in onze nationale eerste klasse beslist wordt op de laatste speeldag van het seizoen, werd de competitie in Affligem reeds vorige week beslist door de winst van onze kampioenen tegen Mondiale. De media en alle bobo’s (o.a. Jos Drabs) hadden natuurlijk ook gehoopt geld te slagen uit deze laatste wedstrijd. Vijgen na Pasen, maar toch een mooie affiche om een lang en spannend seizoen af te sluiten en een uitgelezen kans voor Likert om de nieuwe kampioen nog eens het vuur aan de schenen te leggen…

Een galamatch dus en dan is publiekslieveling Butcher er natuurlijk als de kippen bij. Met een exotische footloose-variant brengt hij het publiek een eerste keer in extase. De actie levert echter geen resultaat op. Een minuutje later krijgt OM echter een eerste tik te verwerken. Na amper 4 minuten staat het reeds 0-1. Een mooie en snelle actie brengt de verdediging uit verband en met een lage schuiver onder Robby klimt Likert op voorsprong. Op de tribune rollen de woorden “koemt achter teige Likert en ge zetj gezing” uit de wijze mond van Rémy. En deze woorden lijken ook waarheid te worden. OM zoekt, maar vindt geen antwoord op de stugge organisatie van de nummer twee in de stand. Eén keer lukt het ze wel via een mooie actie tussen Joeri, George en Steve maar deze laatste besluit nipt naast.

In de 18e minuut loopt OM dan een tweede keer op het vlijmscherpe mes. Een uitworp van Robby wordt onderschept en in een mum van tijd staat Likert met twee opponenten oog in oog met Robby. De actie wordt mooi uitgespeeld en OM 0-2 achter met de rust in zicht. Een nieuwe klap voor OM, maar het lijkt onze mannen wel wakker te schudden. Ben draait mooi weg maar zijn harde schot spat uiteen op de paal. Enkele minuten later besluit Ben op de keeper en knalt de rebound onbesuisd op het doelhout. OM wordt gevaarlijk en Likert mag zich verwachten aan een spannende tweede helft.

En die tweede helft begint schitterend voor OM. Na amper één minuut kan George zich doorzetten en de 1-2 op het scorebord zetten. George lijkt de man die het moet doen voor OM want enkele momenten later is hij opnieuw betrokken bij doelgevaar. Steve herovert de bal op het middenveld en betrekt George in de actie. Deze trekt het veld mooi open en legt panklaar voor Steve. Deze mist niet en knalt de gelijkmaker in doel. OM onder stoom en nog is het niet gedaan. Na acht minuten bereikt Butcher ploegmaat Ben en deze knalt overhoeks binnen. OM klimt op voorsprong en maakt de comeback compleet.

Na de 3-2 lijkt Likert de organisatie terug te vinden en OM geraakt er moeilijker door. Op het kwartier wordt Likert nog een handje geholpen door een gefloten fout op de rand van het penaltygebied. De 3-3 wordt hard voorbij de muur en een kansloze Robby geramd. Neemt Likert het commando over in de laatste tien minuten? Beide ploegen krijgen nog enkele kansen, maar groot doelgevaar krijgen de supporters echter niet meer te zien. Likert krijgt nog een dot van een kans maar een schot in de laatste minuut maakt ook kennis met het doelhout.

Zo blijft het dus bij een puntendeling in deze galamatch in een wedstrijd waar twee ploegen aan elkaar gewaagd waren. Een mooie afsluiter van een mooi seizoen! Kan OM dit seizoen stunten in de beker en zo de felbegeerde double in de wacht slepen? Een nieuwe uitdaging in de nasleep van een schitterend seizoen.
Gepost door: Josic
KAMPIOENEEUUH !!!
29 Apr 2011 13:57
Mondiale - OM 2-4

Kern: Robby, Koller, Josic, Butcher, George, Joost, Koenraad, Flavio, Dimi

Doelpunten: Flavio (2x), Joost, George
Assists: Robby, Flavio, Butcher

MvdM: Robby

Verslag: Donderdag 28 april. Die dag stond bij iedere Marcellaan in rood aangestipt op de kalender als D-Day. Eén schamel puntje was nog nodig om statistische zekerheid te verwerven over de kampioenstitel. Een makkie zou het alleszins niet gaan worden want met Mondiale kreeg OM de nummer drie uit de klassering voor de kiezen geschoven. Mondiale, nota bene – naast FC Blessée – het enige team dat OM dit seizoen tot dusver op de knieën kreeg.

Negen afgetrainde lichamen met op elk exemplaar een frisse kop tussen de lijnen, nog veel meer afgetrainde lichamen en frisse kopjes mét een blauw-wit hart in de tribune én de terugkeer van Koller in het team maakten dat bij Olympique alle ingrediënten aanwezig waren om dit alles tot een goed einde te brengen.

De wedstrijd start uiteindelijk met ruim een kwartier vertraging aangezien de wedstrijdleiding op zich liet wachten. Al van bij de aftrap wordt snel duidelijk dat Mondiale niet van plan is cadeautjes uit te delen. De fans krijgen een zeer evenwichtige pot voetbal te zien met misschien net iets meer druk naar voor van de Mondialisten. Olympique is op zijn hoede en tracht vooral de organisatie te houden. In minuut elf breekt het rugnummer elf uiteindelijk dan toch de ban. Na een knappe redding gooit Robby de bal vliegensvlug richting spits precies op het hoofd van goalgetter Flavio en die kopt hem netjes in het hoekje: 0-1. In de tribune neemt Borre de supporters op sleeptouw met ‘zijnen toeter’. Marcel gaat vervolgens iets te enthousiast mee in de euforie van de openingstreffer en zo wordt er plots wat uit positie gelopen. Mondiale weet daar aardig van te profiteren en kan zo vrij uithalen vanuit de tweede lijn. Robby ziet de bal te laat en kan de gelijkmaker niet meer verhinderen: 1-1. Geen man overboord natuurlijk maar de voetjes wel weer stevig op de grond. 1-1 is meteen ook de ruststand.

In minuut één na de pauze houdt De Backer zijn ploegmakkers recht met een knappe save. Mondiale wil meer dan één punt. Maar dat wil OM natuurlijk ook en aan de overkant gaat het voor de blauw-witten de goede richting uit. Knap stiftertje tussendoor van Flavio naar Joost en de gewezen basketter maakt het koelbloedig af: 1-2. Bij de fans gaat het dak er pas helemaal af als George na tien minuten in de tweede helft de score aandikt. De oudste Van Lierde onderschept de bal op de eigen speelhelft, pakt uit met een knappe ren en legt het leer in het mandje met de baltoets van de koele killer. Halfweg de tweede helft maakt de topschutter van OM er 1-4 van. Butcher bedient Flavio en die geeft de overigens zeer sterk keepende Mondiale-doelman het nakijken. In het wedstrijdslot komt Mondiale nog even aandringen. Het wordt na enig geharrewar achterin nog 2-4. Olympique laat zich evenwel niet meer gek maken en speelt de resterende twee minuten zonder problemen uit.

OM verslaat Mondiale én is kampioen! Het feesten kan beginnen!

De clash die nu nog volgt tegen runner-up Likert heeft voor beide teams nu wel geen belang meer voor het klassement maar gezien het eergevoel van beide ploegen belooft dit nog wel een aangename topper te worden. Donderdag 12 mei om 20u wordt de aftrap gegeven van deze “galawedstrijd” …
Gepost door: Josic
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81