OM ontsnapt na spannende achtervolging
21 Apr 2011 22:00
Q-Team - OM 2-4

Kern: Robby, Josic, Butcher, George, Joost, Flavio, Koenraad, Seire, Dimi

Doelpunten: Dimi, Flavio, Joost, own-goal
Assists: Dimi, Koenraad

MvdM: Joost

Kort verslag (door Jeanke Sport): Dronkenlappen in de politiezone TARL hadden donderdag 22 april 2011 met stip aangeduid in hun agenda. Een officieuze nationale feestdag heette het, een feest voor de ‘zatte Patte’s’ en de bierbrouwers onder ons. Op deze dag bliezen de dienaars van de wet immers verzamelen in de Bellekater in Affligem voor de ‘play-off-clash’ tegen Olympique Marcel. Een heuse kraker die de titelstrijd in een definitieve plooi kon leggen…

In de beginfase lijkt het wel of beide ploegen niet willen scoren. OM lijkt schrik te hebben om de politie tegen zich te krijgen, de sympathieke agenten maken hun naam van ‘politie, uw vriend’ waar… Na een heet standje voor de doelmond van Robbie weigert Q-team de bal binnen te rammen en op de counter knalt werkpaard Flavio hard naast. Twee uitgespeelde kansen blijven onbenut waardoor de zenuwachtigheid zich toch begint te tonen.

Na tien minuten vindt Dimi het dan welletjes. De keeper waant zich eventjes doelwit op de schietpiste en wordt bestookt met doelpogingen. De derde poging is de goeie en Dimi kan de bal voorbij een geslagen keeper werken. 0-1 voor OM!

Meteen na het doelpunt krijgt OM echter een domper te verwerken. Na balverlies van Seire kan Koenraad zich niet doorzetten in de verdediging en moet ook Robbie zich kansloos omdraaien. De snelle gelijkmaker lijkt OM even de benen af te snijden en daar komt opnieuw de zenuwachtigheid bovendrijven… Kansen zijn er genoeg, maar de afwerking liet het donderdag bij momenten afweten. Na 20 minuten is het echter opnieuw Dimi die zorgt voor de bevrijding. Na een knappe actie op de flank brengt hij de bal voor doel waar een Q-verdediger de bal ongelukkig in eigen doel werkt. Een adelbrief werd reeds naar dhr. Fernand Koekelberg gestuurd om deze brave man aan te prijzen voor promotie.

Meteen na de 1-2, pikt ook Flavio zijn doelpuntje mee. Op aangeven van Dimi (belangrijke pion in de eerste helft) legt hij de bal in het mandje. Een ‘boem’ volgens Nilschken, een ‘peer’ volgens de goleador zelve. Laat het ons houden op een ‘flavioke’… OM dus met een 1-3 voorsprong de rust in.
De tweede helft begint met een koude douche voor onze OM’ers. Na slecht uitverdedigen ligt de weg naar de 2-3 open en Q-Team laat deze kans dan ook niet onbenut. Deze keer laat OM zich echter niet uit het lood slaan en aanvalsgolf na aanvalsgolf vloeien naar de Q-keeper. De vizieren staan echter niet goed afgesteld vandaag en de doelpogingen belanden niet in doel. In de tribune haalt Nilschken zijn geschiedkundige kennis boven met een oud gezegde: “straks krijgen ze het deksel op de neus”. Gelukkig voor OM heeft Nilschken maar weinig voetbalkennis...
Op het kwartier kunnen de twee springveren van OM zich doorzetten: Koenraad rolt de verdediging op en legt panklaar voor Joost die maar heeft binnen te leggen. Hoewel hij enkele minuten daarvoor een dot van een kans miste, blijft Joost deze keer kalm en kan hij de 2-4 op het bord zetten. Ademruimte voor OM en op aangeven van Robbie blijft alles deze keer ‘toe’ achteraan. Q-team lijkt vermoeid en vindt geen energie meer om OM te bedreigen. OM speelt de match volwassen uit (Butcher blijft op de bank) en is zo quasi zeker van de titel. Met nog 6 punten te verdienen heeft OM een voorsprong van 6 punten en een zichtbaar onoverbrugbare kloof qua doelpuntensaldo.

OM zou echter OM niet zijn als het niet elke match zou willen winnen. Er wordt dus nog voluit gegaan voor de 27 op 27 in de play-offs en de ultieme kers op de taart.
Gepost door: Josic
Doelpuntenfestijn!
15 Apr 2011 18:37
OM – 1891 20-0

Kern: Robbie, Seire, Flavio, Joost, George, Koenraad, Steve, Dimi, Butcher

Doelpunten: Seire (4), George (3), Dimi (3), Butcher (3), Koenraad (2), Joost (2), Flavio (2), Steve
Assists: Steve (4), Flavio (4), Koenraad (4), Joost (2), Seire (2), Dimi

MvDM: OM

Verslag (door Jeanke Sport):

Met nog 4 matchen te gaan in deze play-offs begon maandag de zogenaamde ‘money-time’ van de competitie. Om de druk nog wat te verhogen besloot ook de truitjessponsor en geliefkoosde drinkgelegenheid, Barrock, een delegatie te sturen om de match tegen 1891 bij te wonen. En wat een match zou dit worden!
Met lichte vertraging werd de match om 20u04 op gang gefloten. En klokslag 20u05 moest de doelman van 1891 zich al omdraaien. Na klaarleggen van Steve kon George meteen de 1-0 tegen de netten prikken. Een goed begin van een belangrijke wedstrijd. Even later had Steve de kans om de voorsprong te verdubbelen. Zijn hard schot zoefde echter net over. Uitstel van executie noemt men dat, want na vijf minuten spelen staat het 2-0. Opnieuw is het Steve die de vrije man vindt in de persoon van halfgod Dimi. Prachtige balaanname en idem overhoeks schot zijn de ingrediënten van dit prachtige doelpunt. Na een prachtige fantasie-controle van Butcher (zelfverklaard technisch genie) rolt de term champagne-voetbal van de tribune. Even later aarzelt diezelfde Butcher om de rebound in doel te blazen. Om in Barrock-sfeer te blijven kunnen we dit enkel ‘plat water van den aldi-voetbal’ noemen… Dat lijkt ook Butcher zelf te beseffen want in minuut 11 kan hij op aangeven van Flavio hard binnenknallen. 3-0 en OM op kruissnelheid! Wanneer op het kwartier de 4-0 op het bord wordt geknald door Seire besluit 1891 een time-out te nemen om even ‘op effen’ te komen.
Dit haalt echter weinig uit want meteen na deze time-out slaat George’ke opnieuw toe. Een verloren gewaande bal wordt prachtig uit de lucht gehaald en met zijn mindere rechtse voorbij de doelman gewerkt. Luttele ogenblikken later plaatst George – na een snelle steal – de bal opnieuw voorbij de doelman. Toeschouwers verdenken George ervan dronken op het veld te staan want opnieuw scoort hij met zijn mindere rechtse. En nog stopt de trein niet: na een subtiel hakje van Joost kan Dimi de bal hard de netten injagen. Drie doelpunten in vier minuten. Elske van Barrock ziet haar investering schitteren op de Affligemse laagvlakte!
Robbie, nog niet op de proef gesteld, besluit om het zelf ook even te proberen. Zijn schot uit de 27e lijn dwarrelt echter naast doel recht de gang in. Slimme tijdwinst van deze robuuste OM-krijger. Met al zijn ervaring moet je hem nog weinig leren, zo blijkt… Vlak voor affluiten maakt Butcher er nog de bevrijdende 8-0 van. 1891 snakt naar de rust en dat doen ook de toeschouwers. Op de tribune tracht voorzitter Josic grappig te zijn. Hij gaat echter volledig de mist in en hij zal zich, net als 1891, danig moeten herpakken om nog iets te maken van deze match…
Wie dacht dat de er de eerste helft champagne-voetbal werd gebracht kreeg in de tweede helft ‘champagne met kaviaar-voetbal’ voorgeschoteld. Butcher maakt zijn derde van de avond na een knap hakje van balvirtuoos Koenraad, de Lionel Messi van de lage landen. Na geharrewar voor doel prikt ook Seire er nog eentje bij en de dubbele forfaitcijfers (10-0 voor de voetballeken onder ons) staan op het scorebord. De pijn in de pols van deze reporter is onhoudbaar na het neerpennen van dit potje eenrichtingsvoetbal. Na een vlotte combinatie Koenraad – Steve – Koen knalt deze laatste de 11-0 in doel. Na een steal van Steve scoort Dimi de 12-0 en wanneer even later ook de doelman van de tegenstander gaat meewerken kan Steve de 13-0 vastleggen. De doelman werpt de bal recht in Steve’s voeten en zo’n kans moet je deze goaltjesdief natuurlijk niet geven.
In minuut 40 acht Joost zijn moment om de Messi-titel te heroveren van Koenraad en met een knap staaltje voetbaltechniek omspeelt hij alles en iedereen . De 14-0 is een feit. Een minuutje later staat ook de 15-0 op het bord na voorbereidend werk van Seire en Flavio, kan opnieuw Joost de bal in doel leggen.
Maar liefst vijftien doelpunten gescoord. Aandachtige lezers hebben echter gemerkt dat topscorer Flavio (Flavie voor Butcher) nog niet op het scoreblad staat. Vrezend voor zijn goleador-titel besluit hij echter om perk en paal te stellen aan de geruchten over mindere vorm en transfer-perikelen. Met twee doelpunten in twee minuten krijgt hij de handen op elkaar en daar is het deze jongeling toch om te doen… Met nog twee minuten op de klok slaagt OM erin om nog 3 keer te scoren. Via Seire, Koen en opnieuw Seire staat de legendarische 20-0 op het bord. Beetje jammer voor de tegenpartij maar in de titelstrijd kan elk doelpuntje belangrijk zijn.
Met een gerust gemoed kan OM het laatste drieluik aanvatten en ook het niveau van het spel toont aan dat de krijgers in topvorm de eindfase ingaan.
Gepost door: Josic
7NA kan OM geen strobreed in de weg leggen
8 Apr 2011 18:45
Seven Nation Army - OM 1-14

Kern: Robby, Ridder, Butcher, George, Flavio, Borre, Seire, Dimi

Doelpunten: Flavio (4x), Dimi (3x), Seire (3x), Ridder, Butcher, Borre, George
Assists: Seire (3x), Dimi (3x), Borre (2x), George (2x), Flavio, Robby

MvdM: Seire

Kort verslag: OM werd in de play-offs tot dusver nog niet in verlegenheid gebracht. En dat lijkt na de eerste vijf minuten tegen Seven Nation Army te hebben gezien ook vandaag niet te gaan gebeuren. Borre dreigt te gaan schieten maar ziet dan Flavio voor doel opduiken en passt. De Marcellaanse topschutter trapt zijn team al in minuut één op voorsprong. Even later kruipt de blonde doelpuntenmachine in de rol van aangever. Hij bedient Dimi en die schiet het leer los in de haak: 0-2. Hetzelfde duo gaat kort daarop via een knappe een-twee op zoek naar een derde treffer maar de goalie van 7NA, de Piet, pakt de poging van Desaegher. Als Seire, de Piet even later een eindje uit zijn goal ziet staan, probeert hij het met een enig mooie lob van op de eigen speelhelft maar zijn poging mist precisie en gaat een klein metertje over het doel. Seven Nation Army vindt bijna de aansluiting nadat een afgeweken bal op corner Robby bijna verrast. Marcel reageert gevat met een splijtende counter. Met z’n drieën kunnen ze alleen op de Piet af. Het is Seire die Ridder de 0-3 cadeau doet. Halfweg de eerste speelhelft slaat de publiekslieveling toe. Desaegher legt panklaar en Van Damme haalt verwoestend uit: 0-4 en de Piet en zijn kompanen hangen al dan niet letterlijk tussen de touwen. Maar dan is er toch dat sprankeltje hoop voor de rood-wit-gestreepten. Een diepe bal schuift maar al te makkelijk langs enkele Marcellaanse benen en komt zo bij de spits terecht. Deze laat De Backer geen schijn van kans en het staat 1-4. Flavio die deze tegentreffer mogelijk had kunnen vermijden, zet dit meteen recht door er zelf nog eentje tegen de netten te jagen. De jongste Van Lierde knalt met zijn rechter de 1-5 voorbij de Piet. Ook Dimi lijkt vrijwel onmiddellijk voor zijn tweede treffer van de avond te gaan maar de Piet kan zijn schot nog net met de vingertoppen in corner verwerken. Ook 7NA kent geen meeval op de counter. Een gekruist schot gaat maar net naast. Met de rust in zicht is het Seirinho die uitpakt met enkele creatieve ingevingen. De gelegenheidscapi (of mogen we al ‘papi’ zeggen?) weet Roberto tot drie keer toe te verleiden tot het spelen van een lange bal. Bij de eerste poging pakt hij uit met een geniale retro. Alleen is het doodzonde dat de bal daarbij niet wordt geraakt. Bij poging nummer twee komt hij er al een tikje dichter bij. Servranckx kan de bal aaien met de haren maar deze gaat slechts enkele millimeters naast. Derde keer is de goeie keer weet ook de technisch sterke OM-spits. Opnieuw kan hij er de knikker tegen zetten, de Piet kan in eerste instantie nog pareren maar in de rebound knalt Seire de bal met de linker hard in doel. Knappe pot en zo staat meteen de 1-6 ruststand op het bord.
Ook na de pauze is Servranckx alomtegenwoordig. Een knappe dieptepass van hem wordt door de blonde Van Lierde in doel verlengd: 1-7. Diezelfde hoofdrolspelers gaan ook op zoek naar nummer acht. Verre ingooi van Robby, Seire legt panklaar voor Flavio maar die besluit te zwak. Bij de volgende verre inworp van Robby steekt Ridder nog eens de neus aan het venster. Zijn poging belandt evenwel op de paal. Geen goal maar iedereen voelt wel dat de 1-8 in de lucht hangt. Georgio zet zich door op links en probeert Piet te verschalken in de korte hoek. Deze laat zich niet verrassen maar moet zich uiteindelijk toch gewonnen geven want in de rebound is Dimi er als de kippen bij om de bal in doel te verwerken. Bij een listige vrijschop van George is het bijna weer prijs. Hij pass’t op de vrijstaande Dimi maar diens poging gaat er ondanks paal en Piet niet in. 7NA ondergaat het spel. Desaegher legt klaar voor Borremans en die schiet de 1-9 tegen de touwen. Ondanks de ruim oplopende score blijven de mannen van het Seven Nation Army wel moedig doorgaan. De Backer kan een poging na een snelle counter maar nipt in corner verwerken. Papi Seire knalt dubbele cijfers op het scorebord: 1-10. En daar blijft het niet bij. Olympique stoomt nu lekker door. Borre bedient Dimi die zijn derde van de avond tegen de netten jast. Ook Seirinho gaat vandaag voor een triplet. George is de assisteur en Seire knalt het leer lekker in de haak met zijn linker. Na een lang uitgesponnen actie pikt ook King George zijn doelpuntje mee. De assist komt op naam van Seirinho. 7NA kan nog één maal dreigen maar het gekruiste schot gaat ook deze keer naast. Het slot van de wedstrijd is nog voor Marcel. Dimi schiet nog op de paal en schotelt helemaal op het eind Flavio zijn vierde van de avond voor. Met zijn 41ste competitiegoal legt de Bom van Beugem de 1-14 eindcijfers vast.
OM doet dus wat het moet doen in zijn strijd om de titel. Het doet zelfs meer door ruim te winnen en de fans op die manier vrij snel gerust te stellen. Olympique loopt ook uit op eerste achtervolger Likert want intussen sijpelde het nieuws binnen dat de nummer twee in de rangschikking met 3-1 onderuit ging tegen de nummer drie, Mondiale. Dat betekent dat OM met zekerheid zijn eerste titel pakt als het nog 7 punten weet te vergaren in de laatste vier wedstrijden. De eerstvolgende wedstrijd is die tegen 1891 op maandag 11 april om 20u …
Gepost door: Josic
OM raast door de competitie
1 Apr 2011 19:15
OM - Manu Ternat 10-1

Kern: Robby, Butcher, George, Flavio, Joost, Ben, Steve, Dimi, Seire

Doelpunten: George (3x), Joost (2x), Dimi, Flavio, Steve, Seire, Robby
Assists: Steve (2x), Dimi, Ben, Seire, George

MvdM: George

Kort verslag (door Nilschken): Met Manu kreeg OM een ploeg uit de onderste regionen voorgeschoteld. Op het eerste zicht een hapklare brok, ware het niet dat voetbal geen excacte wetenschap is. De mannen van Manu hadden in de play-offs Likert (tot dan co-leider) in de pan gehakt en waren vast besloten om de volle buit te pakken tegen OM (vanaf dan enige leider). Daarbij komt ook dat selectieheer Josic moest rekening houden met de enorme blessurelast. Zo werden de langdurig geblesseerden Joeri en Nilschken vervoegd door “the wall” (Josic himself). Van zo’n indrukwekkende tribune wil ik ook wel deel uitmaken moet Koen hebben gedacht en ook hij nam plaats op de tribune. Gelet op de blessurelast was Josic toch nog in staat een ijzersterk team op te stellen, met Butchie als enige pure verdediger.
Nog opmerkelijk was dat dit de avond van de bro’s zou worden. Zowel de familie Van Lierde, Roelandts en De Geyndt leverden, op of naast het veld, een broederpaar af. De rijke geschiedenis van OM leert ons dat het hier om een uniek feit gaat. Het effect van deze broederparen op de wedstrijd is moeilijk in te schatten, maar in de Bijbel valt te lezen dat dit een hevige strijd kan opleveren. Verder in de Bijbel vinden we ook het verslag van de legendarische match tussen de Romeinen en Jezus Christ Superstars. Zoals iedereen wel weet wonnen de Romeinen deze match, al is de uitslag onder voorbehoud. JC, voorzitter van JCS (eigenlijk ook de voorloper van onze eigenste Josic), ging 3 dagen na de match in beroep. Dit voorval zorgde voor talloze conflicten en totale chaos in de Bijbelse play-off competitie (klinkt bekend in de oren).
Om te vermijden dat de wedstrijd complete chaos zou vervallen, wacht de ref tot Remy zijn patersvat binnen heeft om de match op gang te blazen (Later in de match zullen de 2 laatsvernoemde personen “beste kameraadjes” worden). Zoals gezegd was Manu niet gekomen om zich in te graven en zo was het Robby die een eerste keer moest ingrijpen. OM was meteen wakker en reageerde meteen. Het is Dimi die de bal met uiterste precisie tegen de keeper knalde, waardoor de bal via de paal in het doel terechtkwam. Na het doelpunt is het OM dat de match domineert en de bal bij momenten ongrijpbaar maakt. Toch worden de ultra’s van OM een eerste maal opgeschrikt, als Manu een vrije trap krijgt op een niet onaardige plaats. Gezien OM een faire ploeg is kwam deze er niet na een overtreding, maar na een terugspeelbal. De paniek op de banken was echter onterecht want Robby, gekend voor zijn uitstekende reflexen, verhindert de bal de vrije doorgang.
Gevaar afgeweken en de blauwbloezen kunnen de match weer in handen nemen. Tijdens deze periode zien de supporters een wonderbaarlijke gebeurtenis. De dood gewaande Seire herrijst als een ware feniks uit zijn as. Na een lange run knalt de gelegenheidscappi de bal tegen de touwen. Tijdens zijn vlucht werd de bal nog even beroerd door Joost, die vol verwondering naar het spektakelstukje van de cappi stond te kijken. Ook de supportersharten beginnen sneller te slaan, waarna een denkbeeldige mexican wave ingezet wordt. Deze wordt echter brut een halt toegeroepen door de enige (moedige) supporter van Manu. Zij was reeds uren voor de match aanwezig om plaats te houden voor haar collega’s. Helaas door een foute communicatie zaten deze mensen… thuis (op ne maandag blijft men al eens makkelijker thuis).
Terug naar de match waar Manu het doelhout wat wil testen. De broers van Lierde zijn deze spielerei beu en na een thuis ingestudeerd nummertje op een corner maakt Flavio het netjes af. Deze Flavio moet eventjes later opnieuw ingrijpen. Na een inworp van de Manu keeper grijpt Flavio on-orthodox in. Hij komt terecht in een zweeffase van welgeteld 7 seconden en komt daarna met een smak op de grond terecht. De ref fluit niet waardoor Manu alleen op Robby af kan gaan en het ook afmaakt. Iedereen is bezorgt om Flavio, maar weer zijn we getuige van een wonder. De tweede herrijzenis van de match is een feit en Flavio kan dartel verder spelen. De sensationele eerste helft krijgt toch nog een positief slot voor OM, nadat George zijn eerste van de avond binnen knalt.
Of OM in de tweede helft door kan gaan op zijn elan wordt snel duidelijk, als Steve een gaatje ziet in de defensie en de bal droog in de winkelhaak punt. Het is dezelfde Steve die nog geen 2 minuten later Joost alleen afzondert voor de keeper. De laatstgenoemde besluit dan maar de andere kruising te testen. Dat kan ik beter denkt Seire en hij knalt de bal staalhard via de deklat binnen. In deze fase kreeg hij de bal toegespeeld van Ben, die de bal enig mooi uit te lucht had geplukt. Het publiek gaat bij zo’n spectakel helemaal door het lint. Gedreven door het publiek besluit ook Butchie zijn trukkendoos te openen. De publiekslieveling krijgt zo het publiek probleemloos op zijn handen.
Na enkele scoreloze minuten is het George die de draad weer oppikt. Na een aalvlugge combinatie met Dimi laat hij de netten weer trillen. Even later zet George nog een aalvluggere combinatie op met Steve en scoort zijn derde van de avond. Het slotakkoord van deze spektakelrijke match is voor Robby. Hij knalt dwars door de toch niet onaardige muur van Manu en laat zo de collega-doelman kansloos.
OM haalt het dus al bij al makkelijk en met oog voor spektakel. Toch is concentratie nodig tot het laatste fluitsignaal om de scudetto binnen te rijven.
Gepost door: Josic
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81