OM bouwt fiesta na overwinning op Spaanse armada
27 Mar 2011 08:58
Los Amigos - OM 1-8

Kern: Robby, Ridder, Josic, Butcher, George, Joost, Flavio, Dimi, Steve

Doelpunten: Flavio (3x), Joost (2x), Ridder, Steve, George
Assists: Dimi, Butcher, Steve, Joost

MvdM: Robby

Kort verslag (door Jeanke Sport): De dag begon goed op vrijdagmorgen. Omstreeks 7u07 ’s ochtends besloot Christine Bonheure, sinds kort kennen we haar van de fictiereeks ‘De Ronde’ op één, haar nieuwsbulletin met het weerbericht: “het wordt een zonnige dag met temperaturen tot 19 graden”. Liegen deed ze niet. Het werd inderdaad een stralende dag. Een stralende dag die moest en zou afgesloten worden met een klinkende overwinning tegen Los Amigos. Deze voetballende vrienden vlogen over uit het zonnige Spanje en waren dus reeds vertrouwd met de broeiende temperaturen…
Om Olympique Marcel ten volle te kunnen steunen nam zelfverklaard ‘supporter numero uno’ de andere toeschouwers reeds voor de match op sleeptouw. Met een Affligem Patersvat in de kas kan men immers beter supporteren volgens de wijze man. Dat OM niet op volle kracht aantrad wil deze reporter niet gezegd hebben, maar onder de supporters bevonden zich toch enkele sterren die er in normale omstandigheden zeker bij zouden zijn. Benieuwd dus hoe dit zou aflopen…
Vanuit de loges viel vooral Butcher op: de publiekslieveling kwam immers op tijd toe en warmde zich ook gewillig op. Dit allemaal onder de veilige vleugels van Josiño (ook gekend als Josic maar een Spaanse toets is altijd welkom in zonnige dagen). Blijkbaar heeft de OM-voorzitter toch wat discipline kunnen bijbrengen aan deze ruwe diamant.
De eerste volwaardige actie is meteen raak. Reeds na 1 minuut staat OM op voorsprong: na een combinatie tussen Flavio en Dimi door de centrale as kan Flavio de bal voorbij de keeper plaatsen. Ondertussen nemen ook Stievovich, Georgio, Joost en Ridder plaats op de bank. Duidelijk nog werk voor Josiño om ook deze diamanten te slijpen. Nauwelijks enkele minuten later staat het al 0-2. Butcher levert, na een knappe steal, de bal in bij Flavio die opnieuw beheerst afwerkt. Met een lage schuiver onder de keeper mag hij een streepje bijtrekken achter zijn doelpuntentotaal.
Een verschroeiende start dus en dat blijkt ook. De voorsprong staat op het bord en OM heeft de match volledig onder controle. De storm gaat enkele minuten liggen en de Spaanse vrienden krijgen de kans om zich terug in de match te knokken. Ijdele hoop zo blijkt, want na 10 minuten speltijd bereikt keeper Robby zijn maatje Stievovich. Deze kaatst de bal terug en zo kan Joost ook een doelpunt op zijn conto schrijven. Opnieuw enkele minuten later kan Ridder de bal in twee tijden in het mandje leggen. Uit een scherpe hoek kan hij toch de 0-4 op het bord zetten.
Niet toevallig in de 19e minuut komt ook Witte toe met zijn vrouwelijke metgezellen. Een duidelijke protestactie van Witte naar voorzitter Josiño toe. U weet immers allemaal dat Witte voor het seizoen zonder verklaarbare reden werd gepasseerd als derde keeper van dit sterrenelftal. Dit na een foutloos parcours op de sjottenheimers, deelname aan de voetbalquiz en zijn figurantenrol als verzorger. Over de jaren heen kocht Witte ook al 19 taarten van Josiño en dat leek ook de voorzitter te beseffen toen Witte in de 19e minuut het veld opstapte.
De actie van Witte boekt ook meteen resultaat want de scheids legt om nog onverklaarbare reden de bal op de stip. Los Amigos krijgt dus een unieke kans om de 1-4 voorbij Robby te jassen. Deze is echter aan een puike match bezig en houdt de droge knal met één hand uit zijn doel. OM gaat met een 0-4 voorsprong de rust in.
De tweede helft begint met een nieuwe OM-stormloop: na twee minuten spelen legt Joost zijn technische bagage bloot op de mat. Met een knappe dribbel en balletje door de benen staan de forfaitcijfers op het bord. Los Amigos in de touwen denk je dan. Een gewond dier kan echter zeer gevaarlijk uit de hoek komen. Robby redt tot twee maal toe op een doorbraak en haalt ook een pegel uit de tweede lijn met een prachtige zweefduik uit zijn winkelhaak. Sterke match van de OM-goalie.
Na twaalf minuten is het echter welletjes voor duivel-doet-al Flavio. Solo gaat hij recht op de keeper af. Zijn favoriete soundtrack ‘Can’t stop me now’ doet opnieuw goed haar werk want Flavio werkt koelbloedig af en zet OM opnieuw op de rails. Wanneer Stievovich enkele minuten later ook op wandel trekt door de verdediging en met een glimp van genialiteit twee belagers omzeilt de 7-0 op het bord prikt is het duidelijk dat OM ook deze horde makkelijk zal nemen.
De Spaanse vrienden laten zich nog in negatieve zin opmerken met onnodig hands en een venijnige fout waarvoor de referee zich genoodzaakt ziet om twee maal geel onder de neus te duwen in een verder uiterst faire match. Net voor affluiten maakt Georgio er op aangeven van Joost nog 8-0 van. Geen vuiltje aan de lucht. Maar nog ‘netter’ voor affluiten krijgt OM toch nog een doelpunt tegen. Na balverlies in de opbouw kan Los Amigos toch nog een eerreddend doelpunt op het scorebord zetten. Jammer voor Robby, die zijn sterke match niet kan bekronen met een clean sheet.
Al bij al toch opdracht volbracht en OM op volle toeren in de play-offs.
Gepost door: Josic
OM veegt kater uit openingswedstrijd weg
19 Mar 2011 11:52
OM - FC Blessée 11-3

Kern: Robby, Josic, Butcher, George, Fred, Koenraad, Flavio

Doelpunten: Flavio (3x), George (3x), Fred (3x), Josic, Butcher
Assists: George (3x), Koenraad (2x), Flavio, Butcher

MvdM: Butcher

Rapportage door Nilschken:

2': Butcher komt nu pas toe!! (echte sterren warmen niet op)
4': Snelle counter door de Van Lierde-brothers. Tom scoort, assist Joris (1-0)
6': Na balverlies (1-1)
7': Keeper Blessée plat na knal over grond Flavio (OM voetbalt bij momenten te laks)
13': Koen geschept op middellijn (gele kaart Blessée)
16': Steel VD, op keeper (kansen over en weer + veel slechte passes)
18': Georgie-goal (zelf actie na steel Koen) (2-1)
19': Onnodig balverlies. Blessée speelt man meer goed uit. (2-2)
21': Droge knal van op minstens 40m van Rrroelandts Josss! (3-2)
22': Wat Jos kan, kan ik ook denkt VD, knal van mss nog verdere afstand op het doelkader.
24': OM voert druk op, nipt naast Flavio
RUST
1': Fred knalt in eerst hoek, assist George (4-2)
2': VD neemt bal af en legt af naar George (5-2)
3': Flavio dribbelt zich weg door verdediging (6-2)
6': Mannetje vergeten op corner (6-3)
7': George in het straatje, legt af op VD (7-3)
8': Fred plaatst naast op aangeven van George
11': Robby redt met reflex bal van de lijn
18': Fred scoort bizar doelpunt (8-3)
19': Robby gooit in op George, deze legt af op Flavio, die kapt verdediger uit en knalt droog binnen. (9-3)
20': Uitbraak George - Flavio - Fred, die laatste scoort (10-3)
22': Steel Koen naar George (11-3)

OM heeft dus zijn revanche beet op de verlieswedstrijd tegen FC Blessée op de openingsspeeldag. Het hijst zich nu opnieuw naast Likert aangezien Manu Ternat eerder deze week van de leider wist te winnen. Bovendien was Olympique bye op speeldag 2 van de play-offs en hebben de blauw-witten dus nog een wedstrijd te goed. Benieuwd of ze die bonus kunnen vasthouden volgende week vrijdag om 19u tegen Los Amigos ...
Gepost door: Josic
OM bekert verder
19 Mar 2011 11:30
OM - Correboys 5-4 (heen 3-1) (8-5)

Kern: Ben, Ridder, George, Butcher, Flavio, Perriño, Fred, Dimi, Joost

Doelpunten: Fred, Joost, George, Ben, Perriño
Assists: Flavio (2x), Dimi

MvdM: Ben

Geen verslag bij gebrek aan reporter.
Gepost door: Josic
Eerste horde probleemloos genomen
26 Feb 2011 16:46
OM - Olé Olé 10-1

Kern: Wouter, Josic, Willem, Joost, Flavio, Dimi, Ben

Doelpunten: Flavio (2x), Joost (2x), Dimi (2x), Ben (2x), Willem, Josic
Assists: Dimi (3x), Flavio (3x), Ben

MvdM: Flavio

Kort verslag: Als we de play-offs mogen bekijken als een 9-gangen-menu dan kreeg OM met de nummer vier in de rangschikking, een pittig aperitief voor de kiezen geschoven. ZVC Olé Olé staat bekend om zijn goede organisatie en sterke defensie maar van die stelling maken de Marcellanen al zeer snel brandhout. Al in minuut één wordt Dimi foutief gestuit en krijgt OM een vrijschop. Flavio zet zich achter de bal en trapt kurkdroog binnen: 1-0. Joost dikt vrijwel onmiddellijk aan tot 2-0. Hij onderschept het leer en lobt hem netjes over de goalie. Desaegher schiet op de paal en op de tegenprik van Olé Olé gaat Delcourt goed plat. En dan valt Van Der Voorde in. Zijn eerste baltoets dit seizoen is er direct eentje die bijblijft. Dimi legt de bal panklaar en een ijverige Willem legt de bal proper in het mandje. Dimi dikt aan tot 4-0 op aangeven van Ben. We zijn dan amper acht minuten ver. De OM-fans krijgen eenrichtingsvoetbal voorgeschoteld en de blauw-witten creëren kans na kans. Desaegher en De Geyndt stuiten eerst nog op de doelman maar halfweg de eerste helft is het Troch die er 5-0 van maakt na een knappe persoonlijke actie. Bij de 6-0 wordt Olé Olé achterin simpel weggetikt. Dimi geeft Josic een doelpunt op een presenteerblad. Met de rust in zicht haalt Flavio nog eens uit maar zijn poging wordt door de doelman tegen de lat verwerkt. We gaan rusten bij 6-0.
Olé Olé krijgt kort na de rust heel even weer moed. Wouter verkijkt zich op een droge lel en moet zich voor het eerst gewonnen geven. Maar de hoop van de groenen wordt snel weer de kop ingedrukt. Van Lierde haalt de achterlijn en trekt de bal dan achteruit richting De Geyndt die er mits tussenkomst van een tegenstander toch 7-1 van maakt. Ben laat dé kans op 8-1 liggen als hij bij het inschieten te lang aarzelt en de verdediger de kans geeft om te ontzetten. Flavio toont meteen daarna hoe het wel moet: niet twijfelen en doorvlammen! Wouter beperkt het aantal tegengoals vandaag tot één. Hij gaat goed plat op een laag schot. Flavio pegelt tegen de dwarsligger en even later doet de Olé Olé-doelman hetzelfde. Hij haalt uit van op afstand maar zijn poging spat uiteen op de kruising. Olé Olé krijgt hoegenaamd geen vuist gemaakt en dat werkt schijnbaar frustraties in de hand. De groenen gaan er bij momenten wel erg stevig in. Joost neemt zijn opponent in snelheid en deze laatste trekt aan de noodrem door hem gewoon langs achter aan te trappen. De ref haalt zeer terecht een eerste gele kaart boven. Niet veel later volgt een tweede gele kaart. OM scoort uit de daaropvolgende voorzet. Flavio bedient Dimi en die dikt aan tot 9-1. Josic verwerkt een strakke voorzet van Willem niet voorbij de doelman. Voorlopig geen dubbele cijfers dus. Aan de overzijde verandert de score evenmin. Wouter laat zich niet verrassen op enkele pogingen van Olé Olé. Het laatste woord vandaag is voor OM. Flavio en Ben, niet toevallig twee hoofdrolspelers vanavond, knutselen doelpunt nummer 10 in elkaar. Het is dribbelkunstenaar Troch die de kers op de taart mag knallen.
Olympique begint op deze manier flitsend aan de play-offs en slaat meteen een mogelijke outsider uit koers. De dichtste concurrenten van OM verging het in hun openingswedstrijd net iets minder gezwind. Likert haalde in een felbevochten wedstrijd tegen Q-Team een 4-1 achterstand alsnog op en Mondiale ging helemaal kopje onder. Het verloor 6-5 tegen 1891. De volgende gang op het menu heet FC Blessée, op donderdag 17 maart om 19u. Marcel verloor op de openingsspeeldag van de geel-zwarten en is dus maar beter op zijn hoede. Maar dat voor wat de play-offs betreft. Op maandag 7 maart om 21u, speelt OM eerst nog zijn terugwedstrijd in de Bekercompetitie tegen Correboys. De blauw-witten verdedigen dan hun 3-1 voorsprong uit de heenwedstrijd …
Gepost door: Josic
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81