OM opent play-offs tegen ZVC Olé Olé
19 Feb 2011 13:05
De kalender van de play-offs is bekendgemaakt. OM opent op vrijdag 25 februari tegen ZVC Olé Olé. De laatste wedstrijd staat geprogrammeerd op 12 mei met Likert als tegenstander. De rest van het programma kan geraadpleegd worden onder 'Schema'.

Bij aanvang van de play-offs ziet de stand er als volgt uit:

1. Olympique Marcel - 51 ptn (+122)
2. Likert - 51 ptn (+92)
3. Mondiale - 47 ptn (+126)
4. ZVC Olé Olé - 41 ptn (+56)
5. FC Blessée - 38 ptn (+52)
6. Q-Team - 38 ptn (+47)
7. Los Amigos - 34 ptn (0)
8. 1891 - 33 ptn (+2)
9. Manu Ternat - 28 ptn (+10)
10. Seven Nation Army - 25 ptn (+1)
Gepost door: Josic
OM vat play-offs aan in pole-position
10 Feb 2011 23:05
Betis - OM 3-8

Kern: Robby, Koller, Butcher, George, Koenraad, Borre, Dimi, Seire, Boekaver

Doelpunten: Seire (2x), George (2x), Butcher, Borre, Boekaver, Koenraad
Assists: Seire (3x), Boekaver (2x), Dimi (2x), George

MvdM: Boekaver

Kort verslag: Met de laatste wedstrijd van de heenronde op het programma lijkt OM zijn lesje toch te hebben geleerd. Geen vroege tegengoals dit keer. Het is Marcel zelf dat, onder leiding van kapitein Koller, na ruim vijf minuten spel op voorsprong komt. Dimi bedient Seire en die pakt uit met een heerlijke knal in de rechterkruising. Desaegher probeert het kort daarop zelf na een knappe steel maar de doelman van Betis kan zijn poging in corner verwerken. Voor de 0-2 is het wachten op de invalbeurt van publiekslieveling Van Damme. Butcher loopt op wolkjes het terrein op en zoekt meteen de diepte op de linkerflank. Het pass’je van achteren uit wordt even geaaid door de voetzool van Servranckx waardoor het leer bij Van Damme terecht komt. Die twijfelt geen seconde en plaatst het balletje netjes langs de keeper in doel: 0-2. Betis laat het hier evenwel niet bij. Koenraad wordt uitgekapt en op het daaropvolgende schot is Robby kansloos. Betis sluit aan: 1-2. Betis gaat meteen ook onstuimig op zoek naar de gelijkmaker maar verslikt zich. De bal wordt onderschept, komt op links bij Boekaver terecht en die zet hard en laag voor doel voor een inlopende Borre die eenvoudig kan besluiten: 1-3. Bijna wordt een beslissende kloof geslagen. Dimi neemt een vrijschop op listige wijze. Hij speelt in op George die opnieuw Dimi vrij voor doel zet. De inzet van de jongste aanwinst kan nog net door een verdedigend been worden geblokt. Aan de andere kant lukt het dan weer wel. Betis met een afstandschot op de paal. De bal kaatst ongelukkig terug op De Backer die zo het leer ongelukkig in doel ziet verdwijnen: 2-3. Olympique laat zich echter niet onder druk zetten. Opnieuw is Betis slordig in de opbouw en kan Dimi de bal onderscheppen. Hij vindt vervolgens Seirinho voor doel die zijn tweede van de avond tegen de netten kan prikken. Dimi zelf komt echter niet tot scoren. De Assenaar trapt een goede voorzet van Boekie voor een leeg doel ongelukkig in het zijnet. Een kwieke Boekaver zorgt dan maar zelf voor de beslissende kloof. Van Lierde speelt in, Lievyns draait zich knap voorbij zijn man en schiet overhoeks binnen: 2-5, meteen ook de ruststand.
Betis opent fluks de tweede speelhelft maar Roberto is bij de les en graait het leer uit de voeten van de doorgebroken spits. Aan de overkant gaat Bracquez op wandel door de defensie. Hij haalt de achterlijn en legt terug op Lievyns maar diens poging wordt door de goalie met een voetveeg in corner verwerkt. Uit die corner volgt wel een doelpunt. Boekaver legt mooi af voor Koenraad en die werkt beheerst af: 2-6. OM blijft doordrukken en stapelt de kansen op. Een plaatsertje van George heeft de doelpaal als eindbestemming en even later verknoeien Dimi en George een dot van een kans. Met z’n tweeën kunnen ze heel alleen op de Betis-doelman afgaan maar die ziet zich niet gepasseerd worden. Van Lierde zet dat dan amper een minuutje later wel recht met een heerlijke uithaal en zo wordt het toch 2-7. Betis vecht dan nog wel even terug en kan via een hard ingeschoten vrijschop milderen tot 3-7. Georgio verzilvert een lange solo-ren alleen op doel niet maar is even later wel succesvol. Robby pakt uit met een knappe save op een nieuwe vrijschop van Betis hetgeen een snelle counter inluidt. Via Dimi gaat het naar Seire en die vindt George voor doel die nu wel zijn tweede van de avond pot: 3-8. We noteren dan nog een hard schot van Butcher dat net naast gaat maar de score verandert niet meer.
De Marcellanen duiken zo als leider de play-offs in maar moeten wel het stugge Likert naast zich dulden. Op kort afstand volgt dan Mondiale dat zich ongetwijfeld ook zal mengen in het titeldebat. Negen speeldagen lang zal de spanning alleszins te snijden zijn. Elke wedstrijd wordt nu een finale. Nog een weekje wordt het wachten op de kalender en dan kan het spektakelstuk beginnen …
Gepost door: Josic
OM houdt eer van sponsor hoog
31 Jan 2011 22:20
OM - Manu Ternat 6-4

Kern: Wouter, Ridder, Josic, Joost, George, Ben, Borre, Seire, Boekaver

Doelpunten: Ben (2x), George (2x), Seire, Josic
Assists: Ben

MvdM: Ben

Kort verslag: Vandaag kon OM opnieuw aantreden met een voltallig elftal. Tegenstander van dienst was Manu Ternat en bijgevolg stond de eer van truitjessponsor Barrock op het spel.
Maar wat nu al enkele weken op rij gebeurt, gebeurt vandaag opnieuw. OM mist volledig zijn start en komt al in de eerste minuut op achterstand. Manu Ternat schiet gretig uit de startblokken en bij Marcel wordt er te laks verdedigd hetgeen resulteert in de 0-1. Maar dit keer herpakken de blauw-witten zich vrijwel onmiddellijk. Ben vindt Seire die op doel kan besluiten, de bal wijkt af en verdwijnt in doel. Niet veel later is er een individuele actie van Troch. Die knalt uit een erg scherpe hoek op doel, de bal wijkt opnieuw af en verdwijnt wederom in doel: 2-1. Nog voor de rust zorgt George voor een geruststellendere 3-1. Hij kapt zich knap vrij en geeft de doelman het nakijken.
Manu Ternat blijft echter niet bij de pakken zitten en begint speelhelft twee net als de eerste: met een doelpunt. Opnieuw wordt er iets te mak verdedigd en knokken de mannen van Manu Ternat zich weer in de wedstrijd. Tot een gelijkmaker komt het evenwel niet. Met meer meeval dan kunde passeert Josic met een geniale beweging achter het steunbeen zijn tegenstander, de bal komt panklaar te liggen voor een schot en de OM-kapitein knalt heerlijk overhoeks binnen in de linkerbovenhoek: 4-2. Dat kan ik ook, moet Ben gedacht hebben toen hij van op geruime afstand het balletje opwipte en vervolgens de bal vol op de slof nam. Ook zijn schot verdwijnt op heerlijke wijze in de linkerkruising en daarmee brengt hij zijn team op 5-2. Naast Troch tekent ook Van Lierde nog voor zijn tweede van de avond. Hij rond een snelle counter koelbloedig af en zo wordt het 6-2. Manu Ternat laat allerminst de kopjes hangen en blijft er voor knokken tot het laatste fluitsignaal. Het wordt 6-3 als Boekaver zijn mannetje moet laten lopen. Helemaal op het eind krijgt Manu Ternat ook nog een vrijschop op een interessante plek na een onnodig foutje van Roelandts. De bal wordt hard ingeschoten maar aangezien doelman en referee nog bezig waren met een opstellen van de muur moet de vrijschop worden hernomen. De vrijschopnemer van Manu Ternat slaat opnieuw toe en Delcourt mag zich een vierde keer omdraaien vanavond. 6-4 is meteen ook het eindresultaat.
Olympique knoopt dus ogenblikkelijk weer aan met de winst. Het was zeker niet de beste wedstrijd van de Marcellanen en er werden ook redelijk veel kansen de nek omgewrongen. Maar OM toonde toch ook veel veerkracht waardoor het een stug Manu Ternat uiteindelijk het nakijken gaf. Volgende week donderdag om 21u volgt voor OM de laatste wedstrijd van de heenronde tegen Betis …
Gepost door: Josic
OM kan slechte start niet meer rechttrekken
27 Jan 2011 23:46
OM - Mondiale 2-3

Kern: Robby, Josic, Ridder, George, Dimi, Borre

Doelpunten: Dimi, George

MvdM: Dimi

Kort verslag: Met Mondiale kreeg OM vandaag een wel zeer kwaaie klant voorgeschoteld. Te meer omdat de blauw-witten slechts aan zes moedigen raakten om de strijd aan te gaan. Daarenboven begint het allemaal zeer rampzalig voor OM. Al in minuut één vergeet Borre door te dekken op Kiekens en die moet je natuurlijk geen vrije schietkans geven: 0-1. Mondiale knalt vervolgens nog eens op de paal en dan worden twee foutjes van Olympique genadeloos afgestraft. Eerst onderschept Robby nog een doorsteekpass maar hij struikelt bij zijn controle en Kiekens profiteert. Als kort daarop ook Josic bij een onderschepping uit evenwicht raakt, is het opnieuw Kiekens die toeslaat. We zijn amper acht minuten ver of Marcel staat al met 0-3 in het krijt. Een afstraffing lijkt in de maak maar dat is buiten de Marcellaanse strijdersmentaliteit gerekend. De Marcellanen herpakken zich en gaan naarstig op zoek naar een eerste treffer. Die komt er in eerste instantie niet, vooral omdat de Mondiaalse doelman een puike wedstrijd keept. Mondiale houdt de rangen ook goed gesloten. Net voor rusten vindt Olympique dan toch een gaatje. Dimi zet met een zeer listig pass’je Josic alleen voor de doelman maar de OM-kapitein heeft te weinig gevoel in de linkervoet om de bal over de doelman te steken en trapt naast.
In de tweede speelhelft verhoogt Marcel de druk en beperkt Mondiale zich vooral tot het vasthouden van zijn voorsprong. Ridder knalt op de doelman. Maar in minuut 31 is het wel prijs. Dimi scoort in de draai het doelpunt van de hoop: 1-3. Een kwartier voor tijd wordt bijna de aansluiting gevonden. Dimi zet zich goed door en vindt Ridder alleen voor doel. De stijlrijke verdediger krijgt deze dot van een kans echter niet voorbij de Mondiaalse doelman. En toch zit de aansluiting er aan te komen. George schiet eerst nog een poging op de goalie maar met nog tien minuten op de klok kan hij na een afgeweken schot toch voor de 2-3 zorgen. Mondiale maakt niet de fout om te gaan panikeren en dus blijft het voor OM hard zwoegen om alsnog gelijk te maken. Het is Georgio die nog de grootste kans krijgt maar hij stuit nog maar eens op de Mondiaalse doelman. De ref gunt OM ook geen extra speelminuten om nog wat uit de brand te slepen en dus maakt Mondiale hier en nu een einde aan de zegereeks van OM.
Na 15 (16 indien de bekerwedstrijd wordt meegeteld) zeges op een rij gaat OM voor de tweede keer dit seizoen onderuit. Mondiale nekte OM in de openingsfase en hield de leider vervolgens zeer goed af. Er zat ongetwijfeld meer in maar de eerlijkheid gebied ons te stellen dat Mondiale de zege allerminst heeft gestolen. Met enkele pionnetjes meer op het wedstrijdblad hadden we vermoedelijk ook een andere wedstrijd gezien. De voorzitter reageerde na de wedstrijd ontgoocheld maar liet niet na een pluim op de hoed van de aanwezige spelers te prikken voor hun niet-aflatende inzet. Komende maandag om 20u tracht OM opnieuw aan te knopen met de overwinning tegen het team van Manu Ternat …
Gepost door: Josic
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81