OM herstelt knap na desastreuze start
17 Jan 2011 22:39
OM - Tropic 12-2

Kern: Wouter, Koller, Josic, George, Joost, Flavio, Koenraad, Dimi, Ben

Doelpunten: George (4x), Koller (2x), Koenraad (2x), Flavio, Joost, Dimi, own-goal
Assists: Ben (5x), Dimi (2x), Koller, Koenraad, Flavio

MvdM: Ben

Kort verslag: OM stuurt voor deze derby-wedstrijd tegen Tropic veel aanvallend geweld de zaal in. Wouter vervangt de geschorste Robby en Dimi maakt zijn debuut voor Marcel. Olympique wist ook meteen wat er op het spel stond want het zag in de wedstrijd voordien dat co-leider Likert nipt onderuit ging tegen Q-Team. Geen extra druk dus op de ketel en dat was misschien mede de oorzaak van de wat aarzellende start van de Marcellanen. OM komt vrijwel meteen op achterstand. Een gemeten doorsteekpass van Pascal De Pauw verrast Flavio. Kris Jans komt vlot vanuit zijn rug en kan de 0-1 simpel onder Wouter doorschuiven. Twee minuten later is het weer van dattum. Wouter kan een pegel uit de tweede lijn afweren maar niet klemmen. Op de afvallende bal zet Josic iets te stevig zijn schouder waardoor Alain Sergeant vlotjes neergaat in de halve cirkel. De ref wijst resoluut naar de stip en duwt de OM-kapitein een geel karton onder de neus. Penalty-pakker Delcourt moet zich voor het eerst dit seizoen gewonnen geven van op de stip. Kevin Schelfthout koos nochtans voor hard en rechtdoor. Tropic glundert bij deze 0-2 voorsprong en OM tracht vooral zichzelf terug te vinden. Die zoektocht duurt wel even tot Marcel in de tiende minuut ook een strafschop krijgt. Koenraad wordt van de sokken gelopen en ook dit keer twijfelt de ref niet. Desaegher krijgt de mogelijkheid om zijn eerste voor OM te potten maar hij mist. In de herneming kan hij echter de bal nog binnen koppen ware het niet dat hij bij die actie in de rug wordt gelopen: opnieuw penalty! Dimi past voor een tweede kans en dus neemt Koller zijn verantwoordelijkheid. De boomlange Liedekerkenaar plaatst het leer netjes in de linker benedenhoek en brengt zijn team zo weer in de wedstrijd. Halfweg de eerste periode hangen de bordjes weer in evenwicht. Bij een vrijschop legt Ben listig af tot bij Flavio en de jongste Van Lierde knalt de 2-2 heerlijk in de kruising. Broer George zet blauw-wit amper een minuut later zelfs op voorsprong. Op aangeven van een balsterke Troch legt George de 3-2 in het mandje. Wouter behoedt zijn makkers met een knappe tussenkomst voor de 3-3. Wel wordt het 4-2. Ben zet na een knappe actie de bal voor doel maar daar is het een terugkerende Tropic-speler die zijn eigen doelman verschalkt. Het voormalige Kappelse duo Van Lierde-Troch zorgt voor de 5-2. Het is opnieuw een kwieke Georgio die raak treft. Ben probeert het kort daarna ook nog eens zelf maar de doelman gunt hem zijn goaltje niet. En ook Flavio tekent niet voor nummer zes. Zijn pegel spat uiteen op de lat. En toch valt de 6-2 nog net voor de rust. Een vrijschop van Ophalvens wordt geweerd door de keeper maar in de rebound is Bracquez er als de kippen bij om de ruststand te potten: 6-2.
Ondanks de wat valse start lijken de Marcellanen nu wel volledig onder stoom te komen. Al vroeg in de tweede helft loopt de score op. Dimi is zeer attent voor de mee oprukkende Koller en die net zijn tweede van de avond: 7-2. Desaegher toont meteen zijn waarde voor de ploeg en strooit kwistig met goede passes. Hij zet op die manier Roelandts alleen voor de doelman maar die stuit op de doelman. Een kwikzilveren Georgio is wel trefzeker en hij doopt een pass van Dimi om tot een assist: 8-2. Koenraad, de laatste weken steeds beter en beter op dreef, maakt er 9-2 van. Opnieuw is het een dribbelvaardige Ben die zorgt voor de assist. Josic zal niet scoren vandaag. Met een strak schot probeert hij het nochtans maar hij raakt niet dichter dan het zijnet. Tussendoor pruttelt Tropic ook nog wat tegen maar zij stuiten telkenmale op een sterk keepende Wouter. Met een raket op de lat komen ze anders wel dicht bij een derde treffer. De goals vallen de rest van de avond evenwel aan de andere kant. Zo bijvoorbeeld de 10-2. Een ma-gis-tra-le lange pass van Koenraad wordt door Joost in één tijd op de slof genomen waardoor die meteen ook de goalie verschalkt. Héérlijk doelpunt dat bij fans van beide teams de handen stevig op elkaar krijgt. En OM gaat maar door. Desaegher haalt uit maar hij stuit nog maar eens op de lat. Met zijn vierde van de avond maakt George er na een vlotte solo doorheen de Tropic-defensie 11-2 van. De kers op de taart vandaag werd opzij gelegd voor Dimi. De debutant kan de 12-2 makkelijk in doel duwen op aangeven van een genereuze Flavio.
OM verslikte zich in de openingsfase maar na tien minuten gaf Koller het startschot voor een doelpuntenfestijn. Een aanvallend OM liet enkele zeer mooie dingen zien. Door het verlies van Likert komt Olympique nu ook voor het eerst alleen op kop. Volgende week volgt echter een zeer zware klip om te omzeilen. Mondiale, dat tot dusver slechts één wedstrijd verloor, zal er op gebrand zijn om met een overwinning tegen OM zichzelf in de kampioenenstrijd te wringen. Donderdag 27 januari om 20u zal de aftrap worden gegeven van deze onvervalste topper …
Gepost door: Josic
OM doet zaakje op transfermarkt.
15 Jan 2011 13:44
Olympique stelt met Dimitri Desaegher zijn wintertransfer voor. OM voegt zo een tweede dertiger toe aan zijn kern. Marcel zal de ervaring en de wendbaarheid van Dimi zeer goed kunnen gebruiken in het verdere vervolg van de competitie.
Gepost door: Josic
Ref zorgt voor enig tumult in wedstrijdslot
14 Jan 2011 00:21
OM - 1891 6-3

Kern: Robby, Ridder, Josic, Butcher, Fred, Koenraad, Borre, Flavio, Boekaver

Doelpunten: Koenraad, Josic, Borre, Fred, Butcher, Flavio
Assists: Flavio, Koenraad, Ridder, Robby

MvdM: Borre

Kort verslag: OM verscheen vandaag weer op volle getalsterkte. En dit ondanks de afwezigheid van enkele certitudes. Niels De Kempeneer zal nog een tijdje out zijn met een vervelende rugblessure. Goaltjesdief Kim Servranckx ziekt nog wat uit van de griep en rots in de branding, Joeri Ophalvens, kon zich vandaag een snipperdagje veroorloven door de massale opkomst.
En Marcel vliegt er meteen stevig in. Na een zeer knap uitgespeelde actie en een dubbele een-twee tussen Flavio en Koenraad, tikt laatstgenoemde al na twee minuten spel de openingstreffer binnen. We zijn nog geen vijf minuten onderweg of de 2-0 staat al op het scorebord. Koenraad legt het balletje achteruit naar Josic en die pakt uit met een verschroeiend schot. Heerlijk op de slof genomen, hard rechtdoor en midden op doel maar onhoudbaar voor de 1891-doelman. Na de volgende Marcellaanse actie staat het 3-0. Borre is dit keer de afwerker. Stellen dat 1891 er niet aan te pas komt, zou onredelijk zijn. De nummer vijf van de rangschikking speelt goed mee maar bij de kansen die ze weten te versieren, stuiten ze steevast op een uitmuntende Robby. De Venetiaans blonde panter verontschuldigde zich uitgebreid voor zijn slippertje van vorige week en speelt dat vandaag weg met een knalprestatie. Halfweg de eerste helft zet Ridder, Fred op weg naar de 4-0. De match lijkt dan al gespeeld want nadien valt de wedstrijd wat stil. Beide teams slagen er niet in de score nog te wijzigen en bijgevolg gaan we ook rusten bij een stand van 4 tegen 0.
Na de pauze krijgen we toch weer wat leven in de brouwerij. Fred ‘the Rocket’ Raes pakt uit met een geweldige knal maar die eindigt tegen het doelhout. Het is wachten op Van Damme voor doelpunt nummer vijf. Crazy Legs verrast vriend en vijand als hij na een kleine tien minuten in de tweede helft uitpakt met een geniale trap in de rechter kruising. Het levert de publiekslieveling een open doekje op van de fans. Een minuutje later slaagt ook Flavio in zijn opzet. De doelpuntenmachine van Olympique trachtte al een hele wedstrijd lang zijn doelpuntentotaal op te krikken door uit alle mogelijke hoeken en standen op doel te knallen maar tot dusver zonder succes. Uiteindelijk scoort de blonde god met het hoofd door een verre uitworp van Robby in doel te deviëren. Het staat dan 6-0 en er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Dit tot de scheidsrechter zijn moment gekomen acht. Uit het niets fluit hij een penalty voor 1891 na een vermeende duwfout van Butcher. Geen van beide teams lijkt goed te beseffen wat er gebeurt maar de man met de fluit wijst resoluut naar de stip. De penalty wordt goed genomen en zo is De Backer toch geklopt vandaag. Geen onverdiende eerredder voor 1891 maar wel zonde voor Robby die met zijn puike prestatie vandaag wel een clean-sheet had verdiend. OM is heel even in de war na dit voorval en 1891 profiteert daarvan. Het maakt er quasi ogenblikkelijk 6-2 van. De blauw-witten nemen snel de draad weer op en laten 1891 niet verder in de wedstrijd komen. De wedstrijd eindigt uiteindelijk toch nog met een valse noot. Een alledaagse tussenkomst van Robby wordt door de referee opnieuw bestraft met een penalty. Deze wordt feilloos omgezet en zo komt de score op 6-3 te staan. De OM-goalie kan het reageren niet laten en krijgt vervolgens nog een gele kaart ook. Als hij vervolgens zijn lach niet kan onderdrukken, haalt de scheidsrechter zelfs de rode kaart boven. Ridder speelt de wedstrijd uit met het keepersplunje om de schouders.
OM haalt het dus van 1891 in een faire wedstrijd. Doodzonde is het wel dat de scheidsrechter het in het wedstrijdslot plots nog nodig vond om een hoofdrol te gaan opeisen. Dit terwijl de hoofdrol in een voetbalwedstrijd enkel mag zijn weggelegd voor de spelers van beide teams. Langs de andere kant is het ook wel zo dat sommige Marcellanen beter moeten leren omspringen met dergelijke, onterechte, beslissingen. De scheidsrechter is per slot van rekening ook maar een mens die, net als de spelers, ook af en toe eens fouten maakt. De ploeg heeft er alle baat bij dat iedereen in dergelijke omstandigheden de rust tracht te bewaren. Komende maandag om 21u speelt OM de jaarlijkse derby tegen Tropic …
Gepost door: Josic
OM worstelt vooral met zichzelf
6 Jan 2011 23:19
De Welpen - OM 3-11

Kern: Robby, Koller, Josic, Butcher, Koenraad, Borre, Seire, Boekaver

Doelpunten: Borre (4x), Josic (2x), Koller (2x), Robby, Seire, Koenraad
Assists: Koenraad (3x), Seire (2x), Boekaver (2x), Butcher

MvdM: Koller

Kort verslag: Olympique Marcel opent het jaar 2011 met een tumultueuze openingsfase. Het komt tegen de hekkensluiter al na één minuut op achterstand. Een voorzet van op de achterlijn wordt door Koenraad wel erg ongelukkig voorbij Robby gedevieerd in eigen doel. OM is meteen wakker en zet ook quasi ogenblikkelijk orde op zaken. Van Damme speelt Roelandts aan en die verschalkt de doelman met een gekruist schot en zo hangen de bordjes meteen weer in evenwicht. Als Robby even later vrij mag oprukken tot op de middellijn pakt hij uit met een magistraal schot dat netjes in de kruising verdwijnt. Een wel erg knappe goal en OM komt zo op een 2-1 voorsprong. De OM-trein lijkt vertrokken als Josic er na een geslaagd een-twee’tje met Seire 3-1 van maakt. Maar dan loopt het halfweg de eerste helft goed fout. De Backer komt met de bal aan de voet nogmaals zeer ver uit zijn doel. Zijn dribbel pakt verkeerd uit en hij verliest het leer waarop de spits van De Welpen er erg simpel 3-2 van kan maken. Deze flinke uitschuiver veroorzaakt bij de OM-doelman een soort van kortsluiting en zijn doelpaal moet het dan maar ontgelden. Robby ontdoet zich van zijn keepersplunje en zoekt de catacomben van de Bellekouter op. Kapitein Josic onderneemt nog een poging om zijn goalie terug te halen door wat op hem te gaan inpraten maar alle moeite blijkt tevergeefs. Koller neemt intussen zijn verantwoordelijkheid en nestelt zich tussen de palen. Hij komt al meteen met de schrik vrij want De Welpen, die nu bloed ruiken, pakken uit met een knal op de paal. Koenraad zorgt gelukkig voor wat ademruimte door Borre de 4-2 voor te schotelen. Maar OM blijft worstelen met zichzelf. Als Josic een voorzet van op rechts niet kan onderscheppen staan er plots – onbegrijpelijk – twee Welpen alleen voor doel om de 4-3 voorbij een kansloze Ophalvens te prikken. We gaan rusten bij een verrassende tussenscore van 4 tegen 3 in het duel tussen de nummer één en de nummer laatst.
Zouden de Marcellanen de eindejaarsfeesten nog niet voldoende hebben verteerd? Na de pauze vinden ze alvast hun organisatie terug. Er wordt weinig tot niks meer weggegeven. Er worden nog wel een rist kansen gemist maar er worden ook wel knappe acties op de mat getoverd die wel een doelpunt opleveren. Seire scoort meteen na de rust de 5-3 op aangeven van Koenraad. Borremans dikt vervolgens aan met twee treffers. Eentje op aangeven van Bracquez, de andere op aangeven van Lievyns. Josic krijgt dan krampen in de kuiten en besluit om met Koller van positie te wisselen. Een ideale ingeving want de lange Liedekerkenaar pakt meteen uit met een goal na een lang uitgesponnen een-twee met de doodzieke Servranckx, die er uithaalt wat er nog uit te halen valt. De Welpen slagen er niet meer in nog enig weerwerk te bieden en Olympique dikt de score nog wat aan. Een zeer bedrijvige Koenraad pikt ook nog zijn goaltje mee na een afleggertje van Boekaver. Met goals van Borre en Koller wordt de eindscore bepaald: 3-11.
In zijn eerste wedstrijd na Nieuwjaar pakt OM dus uit met een wel zeer magere pot voetbal. Superfan Remy raadde zijn manschappen aan deze wedstrijd snel te vergeten en enkel het resultaat te onthouden. Dat zal ook nodig zijn want volgende week donderdag, 13 januari om 21u, komt met 1891 een ploeg uit de Top-5 op bezoek …
Gepost door: Josic
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81