OM eindigt 2010 in schoonheid
20 Dec 2010 21:56
Q-Team - OM 2-8

Kern: Robby, Koller, Josic, Butcher, Flavio, George, Joost, Seire, Stievovic

Doelpunten: Joost (3x), Stievovic (2x), George (2x), Flavio
Assists: Stievovic (2x), Seire

MvdM: Joost

Kort verslag: Met Q-team kreeg OM vandaag zeker geen eitje voorgeschoteld. Q-team had onlangs FC Blessée nog een pak voor de broek gegeven en het was maar zeer de vraag of de Marcellanen al voldoende hersteld waren van een stevig weekendje Jingle Balls.
Het begint alleszins veelbelovend voor de blauw-witten. Annoot tovert een nummertje uit de schoenen en trapt al in minuut één de 0-1 tegen de touwen. Q-team laat het daar niet bij en komt snel weer langszij. Flavio laat zijn directe belager vanuit zijn rug komen na een doorsteekpass en deze laat Robby kansloos. De bordjes hangen weer in evenwicht maar dat duurt niet lang. Stievovic bedient George en die hijst met een droog schot OM weer op voorsprong. Ophalvens vervolgt met een infiltratie. Hij speelt in op Servranckx die het leer met een hakje klaarlegt voor de aanstormende Koller maar zijn schot wordt gepareerd door de doelman. Robby verhindert een tweede gelijkmaker na een slechte terugspeelbal. Aan de overzijde is het wel prijs. Daar soleert De Geyndt zichzelf voorbij de defensie om vervolgens netjes de doelman het nakijken te geven: 1-3. De Backer voorkomt de aansluitingstreffer en als Annoot nadien de 1-4 tegen de netten jaagt, lijkt de kloof een feit. Flavio speelt gevat in op Josic die meteen uithaalt in de draai maar zijn poging wordt door de doelman in corner verwerkt. De jongste Van Lierde probeert het dan maar zelf. Mét succes, want tegen de pegel van de Marcellaanse topschutter heeft de Q-team-goalie geen verhaal. Net voor de pauze pareert diezelfde goalie nog een aardige poging van Steve zodat we met een 1-5 score gaan rusten.
Na de koffie is het heel even Joost-time. Eerst tikt hij zeer koelbloedig de 1-6 voorbij de doelman na aangeven van Seirinho. Een minuutje later doet hij het zonder enige hulp van wie ook. De vinnige dribbelaar goochelt zich een weg voorbij drie Q-team-speler om vervolgens nogmaals de doelman te vloeren. Het levert de Ternattenaar een open doekje op van de OM-fans. Q-team pruttelt nog even tegen. Butcher komt een stapje te laat en Robby kan de 2-7 niet vermijden. Het is echter het laatste echte wapenfeit van Q-team want verder komt het niet. Assistenkoning George maakt er zelfs nog 2-8 van op aangeven van Stievovic. De kleine generaal probeert nadien zelf nog om zijn beloofde hattrick te netten maar hij raakt niet meer voorbij de doelman. Dat lukt overigens ook de Van Lierde-brothers niet. Flavio knalt een poging op de doelman, George knalt achtereenvolgens op lat en paal. In het slot laat Van Damme zich nog even opmerken. Eerst redt hij door een geweldige tussenkomst een gemaakt goal, maar nadien pakt hij door onnodig commentaar te geven een wel zeer domme gele kaart. Als hij nadien wel een stevige overtreding begaat, mag hij echter van geluk spreken dat de scheidsrechter een tweede gele kaart op zak houdt. Koller zorgt met een schot op de doelman voor het laatste wapenfeit en op die manier eindigt de wedstrijd op 2-8.
OM zit nu aan een knappe reeks van 12 opeenvolgende zeges. Met deze zege en het gedeelde leiderschap met Likert, kan OM het jaar 2010 in schoonheid uitzwaaien. Het valt nu te hopen dat OM het jaar 2011 even goed kan inzetten. Op donderdag 6 januari om 21u ontmoet OM, De Welpen …
Gepost door: Josic
Nu al geslaagde kerst!
19 Dec 2010 16:32
De spelers van OM danken alle sympathisanten en fans voor de massale opkomst ondanks de hevige sneeuwval.
Dankzij jullie werd Jingle Balls een succes!
Bedankt!
Gepost door: Josic
OM probleemloos voorbij SNA
17 Dec 2010 10:00
Seven Nation Army - OM 0-9

Kern: Robby, Josic, Koller, Ridder, Butcher, George, Borre, Seire

Doelpunten: George (3x), Josic (2x), Butcher (2x), Seire, Ridder
Assists: George, Seire, Ridder, Butcher, Borre, Josic

MvdM: George

Kort verslag: Op Boekaver na, trotseerden alle geselecteerde Marcellanen de sneeuw. Bij SNA was dat niet het geval en zo verschenen de rood-wit-gestreepten slechts met z’n vijven aan de aftrap. Marcel vliegt er bij aanvang ogenblikkelijk in. Er is amper afgetrapt of George verwarmt met een pittig schot de vuisten van De Piet, de populaire goalie van SNA. Het blijkt het voorspel te zijn voor de openingstreffer. Opnieuw Van Lierde vindt deze keer de mee opgerukte Roelandts aan de tweede paal en deze kan overhoeks de 0-1 binnen trappen. Luttele seconden later is het al 0-2. Knappe steel van Assistenkoning George die het vervolgens zelf afmaakt. En Georgio lijkt er maar geen genoeg van te krijgen. Opnieuw een uithaal van de linksvoetige spelverdeler maar zijn poging spat uiteen op de paal. De Piet stond als aan de grond genageld. In minuut zeven begint rugnummer zeven eraan. Seirinho met een knappe doorsteekpass naar Josic en die legt hem netjes naast de Piet in het mandje: 0-3. Seven Nation Army probeert dan wat terug te doen. De gaatjes worden maar moeilijk gevonden maar als dat dan toch gebeurt, laat Robby zien dat hij – ondanks enkele weken inactiviteit – het keepen niet is verleerd. Seven Nation Army slaagt niet in zijn opzet om tegen te scoren. En dan krijgen we plots weer drie dolle Marcellaanse minuten. Seire – die vorige week nog de 100ste competitiegoal voor OM maakte – prikt nu de 0-4 tegen de netten op aangeven van Ridder. George dikt aan tot 0-5 na een persoonlijke actie en even later maakt hij ook de 0-6, dit keer wordt hij bijgestaan door Butcher die hem panklaar legt. Net voor rusten pikt Van Damme ook zelf zijn doelpuntje mee. Hij kan alleen op De Piet afgaan, het balletje ernaast leggen, maar dan heeft hij wel de hulp nodig van een teruglopende verdediger die bal ongelukkig in eigen doel verwerkt. We gaan rusten bij een score van 0-7.
Na de pauze komt SNA enkele keren goed weg. De Piet moet zich strekken op een poging van Van Lierde. Even later haalt George opnieuw uit maar zonder succes. Het leer raakt binnenkantje paal maar verdwijnt niet in doel. Ook Josic probeert het nog eens met een plaatsbal. De Piet is geklopt maar wordt weer geholpen door zijn doelpaal. Dertien minuten voor tijd krijgt SNA een stevige domper te verwerken. Een enkelblessure noopt een SNA-speler tot opgave en dus moeten de rood-witten met z’n vieren verder. Het siert de jongens van Seven Nation Army dat zij ondanks deze tegenslag er wel vol voor blijven gaan. Hun faire houding en schitterende mentaliteit bezorgt hen evenwel geen eerreddend doelpuntje. Dat terwijl anderzijds Olympique er ook niet alles meer aan doet om zijn numerieke meerderheid uit te buiten. Butcher maakt er nog 0-8 van op aangeven van Borre en George laat de dwarsligger nog eens daveren. Helemaal op het eind kan Josic nog inspelen op De Ridder, die het overzicht bewaart en vanuit een schuine hoek de 0-9 eindcijfers op het bord schiet.
OM rijft op deze manier een vrij makkelijke zege binnen. Het slabakte wat naar het einde toe maar dat lag voor een deel mogelijk ook aan de niet-aflatende inzet van een onderbemand SNA. Marcel zal in de play-offs ongetwijfeld een vettere kluif hebben aan SNA als het op volle getalsterkte kan aantreden. Komende maandag al, 20 december om 20u, volgt met Q-team opnieuw een te duchten tegenstander. Maar eerst is er natuurlijk Jingle Balls, het kerstfeestje van OM op het terras van sponsor Barrock. Zaterdag 18 december vanaf 19u is iedereen er welkom voor een megafestijn!
Gepost door: Josic
OM stopt zegereeks leider Likert
10 Dec 2010 00:12
OM - Likert 3-2

Kern: Wouter, Josic, Ridder, Koller, Butcher, Nilschken, George, Flavio, Seire

Doelpunten: Flavio (2x), Seire
Assist: George

MvdM: Wouter

Kort verslag: Met OM-Likert kregen de fans vanavond een onvervalste topper voorgeschoteld. Likert kon mits winst alle tegenstand naar het tweede plan verwijzen en ongeslagen leider blijven. OM kon mits winst de titelstrijd nieuw leven inblazen. De Backer sukkelt van de ene blessure in de andere en bijgevolg nam Delcourt voor de derde keer op rij plaats in onder de lat.
Marcel begint furieus aan de wedstrijd. We zijn nog geen minuut bezig of George kan al meteen een eerste keer uithalen. De Likert-doelman brengt redding. Een weinig later is het wel prijs. Het is opnieuw de oudste Van Lierde die de actie maakt en vervolgens zijn jongere broer vindt aan de tweede paal. Flavio raakt het leer niet helemaal lekker maar de bal verdwijnt wel in doel en zo staat het al vrij snel 1-0. Na vijf minuten nog een opgelegde kans voor OM maar Ophalvens schiet net iets te overhaast naast. Geen 2-0 dus maar plots wel commotie aan de overkant. Wouter pareert een schot van op de flank en grabbelt vervolgens de bal van tussen de benen van een Likert-speler. Deze gaat hierbij liggen en de referee fluit er een strafschop voor. Protest natuurlijk bij de Marcellanen om deze dubieuze beslissing maar het is die-hard-fan Remy die in de tribune heel even over de rooie gaat. Koller is er als de kippen bij om het brandje te blussen en als Wouter de penalty vervolgens ook nog stopt, is de storm weer helemaal gaan liggen. Het is voor de tweede week op rij dat Delcourt een strafschop stopt bij een 1-0 voorsprong en zo de gelijkmaker verhindert. De gestopte penalty zou wel eens hét sleutelmoment van de wedstrijd kunnen worden. Likert komt niet langszij en Olympique bouwt zijn voorsprong verder uit. Het is Servranckx die zich voorbij enkele Likert-spelers wringt, zwaar belaagd wordt tijdens zijn actie maar desondanks toch op de been blijft en uiteindelijk besluit met een treffer: 2-0. Likert lijkt heel even totaal van de kaart. Met man en macht trachten ze de OM-trein te stoppen maar die snijdt er bij vlagen door als een mes door boter. Dit illustreert de jongste Van Lierde nog maar eens als hij alleen op de doelman kan afstormen. Beiden halen quasi tegelijkertijd de bal en geven op die manier de bal zo vreemde capriool mee dat hij tot eenieders verbazing nog in doel hobbelt. OM hijst zich met de nodige meeval op 3-0. Bijna wordt het nog 4-0 maar de poging van George spat uiteen op de paal. Marcel heeft het zaakje in handen zou je dan denken maar dat is buiten de voorlopig ongenaakbare leider gerekend. Een misverstand tussen Ridder en George leidt tot balverlies en Likert kan vliegensvlug counteren en tegen prikken: 3-1. Onmiddellijk daarna wordt het ook 3-2 als een geblokkeerde bal voor de voeten terecht komt van de blonde Likert-spits. Deze pakt uit met een knap vluchtschot en verschalkt Delcourt voor de tweede keer in amper twee minuten tijd. We hebben opnieuw een wedstrijd. Olympique wil nog voor de rust de kloof opnieuw vergroten maar slaagt daar niet in. Flavio knalt op de doelman terwijl een pass’je op Steven mogelijk een betere optie was geweest. En ook George merkt een vrijstaande Butcher aan de tweede paal niet tijdig op als hij uithaalt van op links en op de doelman schiet. We gaan rusten bij een stand van 3-2.
Na de pauze krijgen we het eerste kwartier vooral veel druk van Likert. De leider moet komen en tracht vrij hoog druk te zetten. Veel open doelkansen geven ze bij Olympique echter niet weg. Er dreigt wel regelmatig gevaar vanuit de tweede lijn maar Delcourt is opnieuw bezig aan een dijk van een wedstrijd. Hij brengt redding waar nodig. De zenuwen staan strak gespannen, de wedstrijd staat bol van de spanning en Likert moet steeds hoger en hoger gaan storen om de druk op te voeren. Er komt zo meer ruimte voor de Marcellanen die naarmate de tweede helft vordert meer en meer uitbraakmogelijkheden versieren. Flavio, Joeri en George krijgen prima mogelijkheden om de bevrijdende vierde treffer te maken maar zijn raken niet voorbij de doelman. Seire versiert nog een vrije trap maar ook Josic ziet zijn poging gestuit door een beenveeg van de doelman. Nilschken krijgt dan nog een goede mogelijkheid op de counter maar ook hij kan geen verlossing brengen. In de slotminuten probeert Likert het dan nog met een vliegende keeper. Bij OM is het nog even alle hens aan dek dan, maar de leider kan geen gaatje meer vinden in de versterkte burcht die de blauw-witten optrekken. Marcel houdt stand en bezorgt Likert zo zijn eerste puntenverlies.
Olympique begon sterk aan de topper en liep vrij snel – mede dankzij de gestopte penalty – uit tot 3-0. OM verzuimde het vervolgens om de wedstrijd al in de eerste helft te beslechten en liet in twee dolle minuten Likert weer in de wedstrijd komen. Dat de eindstand al bij de rust op het scorebord stond, had niemand durven voorspellen. Likert trok de tweede helft volledig naar zich toe maar moest naarmate de klok tikte meer en meer risico’s nemen om de Marcellaanse muur te slopen. Dat lukte uiteindelijk niet. Ook OM kon niet profiteren van de ruimte die Likert weggaf en zo kregen we spanning tot bij het laatste fluitsignaal. Volgende week donderdag om 21u neemt OM het op tegen een subtopper, Seven Nation Army …
Gepost door: Josic
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81