OM doet wat het moet doen.
4 Dec 2010 12:26
Spartak Stammtisch – OM 0-6

Kern: Wouter, Koller, Josic, Nilschken, Butcher, Koenraad, Borre, Ben, Seire

Doelpunten: Josic (2x), Ben (2x), Koenraad, Koller
Assists: Ben, Koenraad

MvdM: Wouter

Kort verslag: Na een kleine drie weken inactiviteit was de honger naar de bal groot, zowel bij de spelers als bij de fans. Beide teams bogen op een trouwe schare fans en bijgevolg werd deze wedstrijd gespeeld voor een vol huis. Opmerkelijk bij OM is dat Wouter opnieuw tussen de doelpalen verschijnt aangezien Robby nog steeds niet volledig hersteld lijkt van zijn blessure en dat Joeri zijn rentree maakt na een lange periode van inactiviteit.
Het duurt wel geteld zes minuten eer de score wordt geopend. Josic zet goed druk op de Stammtisch-defensie, onderschept de bal en tippert de 0-1 in de rechterbenedenhoek. Even later krijgen we een gelijkaardige actie. Roelandts kan de bal weer onderscheppen maar trapt dit keer voorlangs met zijn linker terwijl een pass op de vrijstaande Servranckx een betere optie was geweest. Iets voor halfweg de eerste periode fluit de ref een wel zeer lichte strafschop aan de overkant voor een foutje van Ophalvens. Koller en zijn maats halen evenwel opgelucht adem als Delcourt de hard ingeschoten penalty uit zijn kooi ranselt. Geen gelijkmaker dus! Wel zijn de Marcellanen plotsklaps weer volledig bij de les. Ben vindt Koenraad die er, nog geen minuut na de strafschop, 0-2 van maakt. Nog een minuutje later is er een knappe steel van Troch die voorbij de defensie raast en de 0-3 vol enthousiasme tegen de netten jaagt. Marcel lijkt nu volledig onder stoom gekomen. Butcher draait zichzelf goed vrij en komt zo alleen voor de Stammtisch-goalie. Tot twee keer toe haalt hij staalhard uit maar hij geeft de bal te weinig plaatsing mee om de doelman te verschalken. Bij Stammtisch blijft het zoeken naar openingen. Zij proberen de Marcellanen dan maar te verrassen met de befaamde Blanco-bounce (de bal wordt tussen de voeten geklemd en vervolgens springt men voorbij zijn tegenstander). Er is protest bij de Marcellanen voor dit fantasietje omdat de bal niet speelbaar is maar de scheids laat het gebeuren. Gelukkig is er nog Wouter die het daaropvolgende schot uit de rechterbenedenhoek ranselt. De rust komt stilaan in zicht als Seire foutief gestopt wordt. Josic schiet de gekregen vrijschop hard en laag in, de bal raakt ergens nog een verdedigend been en verdwijnt vervolgens in doel: 0-4. Voor we gaan pauzeren pakt Van Damme op zijn beurt uit met een imitatie van de Blanco-bounce. Een creatieve ingeving van de enthousiaste Wambekenaar waarmee hij het publiek op zijn hand krijgt. We gaan rusten bij 0-4.
Na de rust schieten Ben en Koenraad meteen vinnig uit de startblokken. Zij bezorgen onder hun twee Borre een opgelegde kans maar hij knalt die onbegrijpelijk naast. Even later krijgt Borremans opnieuw een vrije schietkans maar opnieuw mist hij. Hij schiet zonder overtuiging op de doelman. Borre mist duidelijk wedstrijdritme. Wie ook nog wedstrijdritme mist is Ophalvens. Koller speelt een wat ongelukkige wedstrijd maar hij scoort wel. Op een afvallende bal haalt hij vernietigend uit en ramt zo de 0-5 tegen de touwen. Het wordt even later zelfs 0-6. Met een knappe dribbelsolo speelt Bracquez de Spartak-defensie uit verband. Hij brengt de bal voor doel en daar staat Troch die droog en hoog kan binnen knallen. In het laatste kwartier laten de Marcellanen iets te veel nonchalance toe bij de afwerking. Er worden nog wel enkele mooie kansen versierd maar de besluiten zijn telkenmale te slordig. Gelukkig breekt dat de Marcellanen niet zuur op. Met enkele knappe saves op pogingen van Stammtisch laat Wouter de tegenstand op geen enkel moment opnieuw in de wedstrijd komen. De wedstrijd bloedt op die manier een beetje dood met een vrij logische overwinning voor OM tot gevolg.
Olympique speelde bijlange na niet zijn beste wedstrijd van het seizoen maar het deed wel wat het moest doen om in het spoor van Likert te blijven. Volgende week staat het rechtstreekse duel met Likert overigens op de kalender. Donderdag 9 december om 21u moet OM aan de bak tegen de leider. Blijft de leider ongeslagen of kan OM hen een strobreed in de weg leggen … ?
Gepost door: Josic
OM nestelt zich steviger binnen Top-3
15 Nov 2010 22:19
Olé Olé - OM 1-7

Kern: Wouter, Nilschken, Josic, Fred, Butcher, George, Flavio, Stievovic, Seire

Doelpunten: Flavio (2x), George (2x), Stievovic (2x), Josic
Assists: Wouter (2x), Stievovic (2x), Butcher, Flavio

MvdM: Wouter

Kort verslag: Vandaag kregen de fans een duel tussen de nummers 3 en 4 uit het klassement voorgeschoteld. OM moet winnen om de voeling met de kop van het klassement niet te verliezen. Olé Olé moet winnen als het zijn knappe vierde stek wil vasthouden. Bij Olympique noteren we één kleine verrassing aan: Delcourt neemt onder de lat de plaats in van de geblesseerde De Backer.
Om 21u03 Georgiaanse tijd trapt Marcel de wedstrijd op gang. We zijn amper twee minuten ver wanneer de score wordt geopend. Wouter met een goede uitworp op Flavio, die controleert handig en schuift als een volleerde goalgetter de bal onder de doelman door: 0-1. Olé Olé blijft niet bij de pakken zitten en knokt terug. Twee opeenvolgende pogingen worden telkenmale en met de nodige flair gepareerd door Delcourt. Aan de overzijde moet de doelman zich ook onderscheiden. Hij komt goed tussenbeide maar bij het doorschuiven botst hij tegen de knie van Van Damme. Dat doet hem schijnbaar geen goed maar na een kort oponthoud kan hij snel weer verder. De wedstrijd gaat goed op en neer tot vier minuten voor de pauze de OM-aanval Olé Olé het nakijken geeft. Steve en Flavio pingelen verdediging en doelman horendol en uiteindelijk is het George die de 0-2 tegen de netten drukt. Even later is het weer prijs. Opnieuw goed uitwerpen van Wouter op Flavio. De doelman van Olé Olé komt ver uit zijn doel, maar Van Lierde houdt hem goed af en weet hem makkelijk te omspelen. Een eitje is het voor de blonde doelpuntenmachine. Hij zet de 0-3 ruststand op het scorebord.
Olympique start de twee helft zoals het de eerste begon: met een doelpunt. Stievovic zet, bal aan de voet, enkele opdringerige Olé Olé-spelers opzij en haalt vervolgens verwoestend uit. Knappe streep van de kleine generaal! Na een korte inactiviteit loopt Servranckx er ook opnieuw bij. Hij versiert een kansje voor zichzelf na een goede onderschepping maar besluit uiteindelijk net naast. Aan de overkant maakt Wouter duidelijk dat hij vandaag geen tegendoelpunt wenst te incasseren. Hij pakt nogmaals uit met een prima parade. Fred krijgt dan een unieke mogelijkheid om de score aan te dikken. The Rocket mag alleen op de doelman af maar die grijpt gepast in. In de daaropvolgende fase kan Annoot nog twee keer afdrukken maar ook zijn pogingen eindigen niet tussen de palen. En dan plots ernstige opschudding. Seire gaat een duel aan, raakt daarbij lichtjes uit evenwicht en krijgt nog een licht zetje mee. De Marcellaanse balvirtuoos knalt met zijn rug tegen de muur aan en schreeuwt het vervolgens uit van de pijn. Hij moet noodgedwongen naar de kant. De Marcellanen laten zich gelukkig niet uit het lood slaan door deze gebeurtenis en gaan op hun elan door. Butcher met een knappe actie over rechts. Hij speelt mooi achteruit op zijn mee-opgerukte kapitein en Josic kan eenvoudig besluiten: 0-5. Stievovic dikt zijn doelsaldo aan op aangeven van Flavio en zo wordt het al heel snel 0-6. Olé Olé blijft echter moedig op zoek gaan naar die ene tegentreffer. Ze komen er heel dicht bij maar een flinke pegel op de lat botst op de doellijn en weer het veld in. De jongste Van Lierde kan gelukkig tijdig ontzetten voor de aanstormende Olé Olé-spits. De tegengoal blijft echter niet uit want na een kwartier in de tweede helft is het wel prijs. Wouter ziet het schot tussen een stel Marcellaanse benen door niet tijdig komen en kan niet vermijden dat de bal netjes in het hoekje van het doel verdwijnt. OM zet snel weer orde op zaken. Annoot snijdt erdoorheen als door vloeibare boter en vindt de oudste Van Lierde die op zijn beurt ook zijn tweede van de avond maakt. Na een aflegger van George en een knap hakje van Nilschken tracht Flavio zijn persoonlijke doelpuntensaldo nog op te krikken maar hij knalt op een verdediger die de goal bewaakte. Intussen stelt ook Seirinho de fans en medemaats gerust door opnieuw deel te nemen aan het spel. Ei zo na tovert hij nog een assist uit de voeten maar zijn doorsteekpassje op Van Damme is net iets te diep. De nooit aflatende Butcher gaat er echter nog vol voor maar komt twee schoenen en een dikke teen te kort om ook zijn doelpuntje mee te pikken. In zijn wat gekke inspanning komt hij net te laat tot stilstand waardoor hij zijn knie stoot tegen de muur. Dat die knie is opgetrokken uit gewapend beton weet intussen ook de Olé Olé-goalie en dus kan Van Damme gewoon voort. De wedstrijd eindigt zo op 1-7.
Hoewel de rangschikking meer spanning vooropstelde, kon Olé Olé, OM vandaag niet echt in verlegenheid brengen. Marcel speelde daarentegen wel een zeer solide wedstrijd zonder echt zeer hoge toppen te scheren. OM doet wat het moest doen en blijft zo kort in het wiel van Blessée en Likert. De fans zullen evenwel een tijdje op hun honger moeten zitten want de eerstvolgende wedstrijd staat nu pas gepland op vrijdag 3 december om 22u. Opponent van dienst is dan nieuwkomer Spartak Stammtisch …
Gepost door: Josic
OM verwerft goede uitgangspositie in beker
4 Nov 2010 23:06
OM - Correboys 3-1

Kern: Robby, Josic, Ridder, Nilschken, Butcher, George, Flavio, Boekaver

Doelpunten: Flavio (2x), Ridder
Assists: Robby (2x), George

MvdM: George

Kort verslag: Het zou een vooruitgeschoven finale kunnen geweest zijn, tussen de nummer 3 uit de weekcompetitie en de nummer 2 uit de zaterdagcompetitie, maar Correboys en OM ontmoeten elkaar vandaag al in de eerste ronde van de bekercompetitie. Een wedstrijd met een extra dimensie is het ook voor Koenraad en Josic daar zij bij beide teams actief zijn. Koenraad liet de jaren anciënniteit spreken en koos uiteindelijk voor Correboys terwijl Josic zijn Marcellaans hart volgde.
Dat beide teams de bekercompetitie ernstig opvatten is van bij de start duidelijk. Ze lijken elkaar geen duimbreed te willen gaan toegeven. Het eerste gevaar komt er na drie minuten en is van Correboys. Vandenborne pakt uit met een schicht maar die scheert de lat. Het gaat zo goed op en neer zonder echt grote open kansen weg te geven. Na ruim tien minuten is het wel prijs en opent OM de score. Robby gooit uit tot bij Flavio, die speelt broeder George vrij en die kan de schreeuw van een aanstormende Ridder niet negeren. George speelt de bal en Ridder kan helemaal vrij knap inschieten aan de tweede paal: 1-0. Schitterende actie van de blauw-witten. Het staat heel snel zelfs 2-0 als Flavio nog geen minuut later uitpakt met een individueel nummertje nadat hij de bal kreeg toegespeeld van Robby. Een koude douche voor Correboys dat zich echter snel weer weet te herpakken. Ruim vijf minuten voor de pauze begaat Van Damme een onnodige overtreding op een niet zo onaardige plek voor Correboys. Heremans pakt uit met een keiharde streep rechtdoor. Roelandts die zijn mannetje volgt, belet op die manier echter het zicht van De Backer waardoor deze niet tijdig kan reageren en zo staat het 2-1 en hebben we weer een wedstrijd. OM gaat nog voor de rust op zoek naar een iets geruststellendere voorsprong. De jongste Van Lierde pegelt de bal nog op de kruising en na een een-twee met Boekaver trapt Josic op - ex-Marcellaan – Raffarel. Op die manier blijft het 2-1 bij het rustsignaal.
Na de pauze is het meteen weer Olympique dat het vurigst uit de startblokken schiet. Lievyns draait zich al in minuut één mooi weg maar doelman Michiels pakt wederom uit met een knappe safe. Een minuut later weer een knappe aanval van OM. Na een lekkere een-twee Butcher-Nilschken komt de voorzet tot bij Boekaver, maar de ervaren rat werkt niet hard genoeg af zodat een gemaakt doelpunt op de doellijn alsnog kan worden verijdelt. We maken dan een sprongetje van een kwartier om de volgende grote mogelijkheid te noteren. Georgio Van Lierde vindt de helemaal alleenstaande De Ridder maar Steven schiet van dichtbij iets te gehaast over en naast. Enkele minuten voor het einde krijgen we - tot velen hun ergernis – een valse noot te verwerken in deze weliswaar stevige maar faire wedstrijd. Rik Vanderhasselt vond het plotsklaps nodig om uit te pakken met een stevige elleboog op de borstpartij van George. Het voorval wordt gesignaleerd door George maar de scheidsrechter moet het voorval hebben gemist. Wat hij dan weer wel ziet, is dat de jongste Van Lierde quasi meteen daarop zijn broer tracht te revancheren door extra stevig in duel te gaan met de boosdoener. Flavio krijgt een geel karton onder de neus geschoven. De verhitte keteltjes kunnen snel weer tot bedaren worden gebracht. De topschutter van OM haalt uiteindelijk toch nog zijn gram door met zijn tweede van de avond de 3-1 eindscore op het scorebord te knallen.
OM verwerft zo een prima uitgangspositie met het oog op de terugwedstrijd. Op 7 maart krijgen we evenwel geen overbodige wedstrijd voorgeschoteld want met deze kleine voorsprong blijft natuurlijk alles mogelijk. Dat is natuurlijk verre toekomst. Nu moet de focus opnieuw worden verlegd naar de competitie. Op maandag 15 november zullen de Marcellanen hun tenen mogen uitkuisen tegen een goed op dreef zijnd Olé Olé …
Gepost door: Josic
OM heeft handen vol met Blue Stars United
28 Oct 2010 23:01
OM - Blue Stars United 9-3

Kern: Wouter, Josic, Nilschken, Butcher, Fred, Koenraad, Borre, Seire, Steve

Doelpunten: Steve (2x), Koenraad (2x), Butcher (2x), Seire, Josic, Fred
Assists: Koenraad (3x), Fred, Seire, Steve, Borre, Butcher

MvdM: Koenraad

Kort verslag: Vandaag krijgt OM nieuwkomer Blue Stars United over de vloer. Een samenraapsel van jonge gedrevenheid met een flinke Wambeekse toets. Voor de Marcellanen begint het aardig. Van Damme met een gekraakt soort voorzet-schot richting Borremans, maar het is uiteindelijk het been van een tegenstander dat de bal in doel doet verdwijnen: 1-0. Enkele minuten later legt Butcher af voor Josic die het probeert met een plaatsballetje in de hoek maar de doelman duwt in corner. We zijn nog geen tien minuten ver of de bordjes hangen echter al weer in evenwicht. Bij OM wordt er te laks verdedigd en daar proberen de Blue Stars optimaal van. Een knappe voorzet over rechts wordt aan de tweede paal simpel binnengetikt. Marcel reageert langs Annoot, die met een knappe beweging Koenraad weet te vinden maar de sympathieke dribbelkont legt de bal naast. Een weinig later zorgt Bracquez voor de opening op Annoot, die trapt op de paal en schiet in de rebound over. We zijn ongeveer halfweg als OM weer op voorsprong klimt. Fred verovert de bal en bedient Koenraad die de bal listig naast de keeper schuift. Lang duurt het feestje niet want knullig balverlies van Van Damme drijft Delcourt tot een mooie redding. De daaropvolgende corner staan ze bij OM te slapen en veel te makkelijk komt Blue Stars United op 2-2. De jonge snaken putten er moed uit en laten Olympique even naar adem happen. Met twee pegels op de doelpaal en een geniepig puntertje dat net naast gaat, komen de Marcellanen met de schrik vrij. Geen meeval voor Blue Stars United en – op dat moment enigszins tegen de gang van het spel in – komt OM nog net voor de rust op 3-2. Seire is er met de steel, speelt in op Butcher en die werkt netjes af. OM gevleid met de voorsprong de rust in.
Na de pauze krijgt Stievovic dé kans om de kloof te vergroten maar hij schiet een kans die hij zelden mist dit keer toch naast. Een minuutje later is het toch zo ver. Annoot met een dribbel langs de achterlijn. Hij vindt Bracquez en die trap t zijn tweede van de avond tegen de touwen: 4-2. Blue Stars United komt snel weer op 4-3 als het scoort uit een onrechtstreekse vrije trap. Die vrije trap kwam er nadat Nilschken foutief terugspeelde op Wouter. Een beginnersfout van de ervaren De Kempeneer kunnen we dit moeilijk noemen, dus houden we het op een kortstondige verstrooidheid. De Blue Stars blijven kort jagen en geloven volop in hun kansen. Koenraad doorbreekt hun aanvalslust met een lobbertje over de defensie. Fred verschalkt vervolgens de doelman met een sluwe tipper maar zijn poging eindigt op de paal. Uiteindelijk komt OM toch op 5-3. Steve legt af op Koenraad maar die schiet op de doelman, in de rebound kan hij de bal herveroveren, klaar leggen voor Steve en die aarzelt niet en scoort. Bij Blue Stars raakt de tank stilaan leeg en krijgen ze het moeilijk om het hoge tempo aan te houden. OM profiteert van de gaatjes die vallen. Uitbraak van Koenraad die de bal naast de keeper speelt en de meegelopen Seirinho kan de score aandikken. Ook Josic pikt zijn goaltje mee. De OM-kapitein beleeft zeker een van zijn mindere wedstrijden maar als Borre de bal panklaar legt, poeiert hij die wel heerlijk in de kruising: 7-3. Borre onderneemt nog twee goeie pogingen om te scoren maar hij is – net uit blessure – nog op zoek naar zijn beste vorm. 8-3 wordt het wel na een één-twee Steve-Butcher, die de eerste netjes binnen legt. Na een knappe doorsteekpass van Bracquez is het Raes de de 9-3 eindcijfers op het bord knalt.
OM had het dus lange tijd knap lastig met al dat jonge geweld. De Marcellanen speelden ook allesbehalve een goede wedstrijd maar in de tweede helft wisten ze dan uiteindelijk toch nog vrij ruim de maat te nemen van een sportief en energiek Blue Stars United. Volgende week donderdag om 20u volgt de heenwedstrijd van het bekerduel met de Correboys, de tot dusver ongeslagen leider in de zaterdagcompetitie …
Gepost door: Josic
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81