OM zet zegereeks voort
18 Oct 2010 21:25
OM - Teralfene City 12-2

Kern: Robby, Josic, Nilschken, George, Butcher, Koenraad, Flavio, Ben

Doelpunten: Flavio (4x), Ben (4x), Koenraad, George, Butcher, Nilschken
Assists: George (5x), Flavio, Josic, Nilschken, Ben

MvdM: Ben

Kort verslag: Het is maandagavond 18 oktober, 21 uur, als de scheidsrechter de wedstrijd tussen Olympique Marcel en Teralfene City op gang fluit. Voor een aardig volgelopen tribune is het OM dat een eerste keer dreigt via George, maar zijn schot strandt op de doelpaal. Teralfene City repliceert met een lobje dat dan weer boven op de lat eindigt. De fans zijn meteen opgewarmd en dat is het sein voor Flavio om de score te openen. De Marcellaanse topschutter vindt het gaatje en puntert de 1-0 staalhard tegen de netten. We zijn ruim een kwartier ver als de oudste Van Lierde klaar staat om een vrije trap te nemen. George gaat niet voor de eigen glorie maar speelt hard in op Koenraad die vrij staat bij de tweede paal en er maar zijn voetje hoeft tegen te zetten om de score te verdubbelen. Olympique lijkt vertrokken te zijn want niet veel later staat de 3-0 al op het bord. Ben soleert voorbij de geel-zwarte defensie en werkt netjes af. Vijf minuten voor de rust geeft Josic de bal mee met Flavio, die draait zich knap vrij om vervolgens propertjes zijn tweede van de avond in de netten te leggen. Kort voor de rust scoort Teralfene City wel nog tegen. Robby was even mee opgerukt maar zag zijn schot naast gaan. Een attente Teralfene-goalie reageert snel en pakt uit met een dropshot. Josic wil de bal gaan wegkoppen maar op commando van Robby laat die de bal lopen. Een serieuze inschattingsfout van de Marcel-doelman want de bal rolt zo alsnog in doel: 4-1. De gebroeders Van Lierde zetten deze uitschuiver quasi onmiddellijk recht. Het is George die na de een-twee de 5-1 ruststand op het scorebord zet.
Na de pauze krijgen de OM-fans snapshots te zien uit “De Grote Ben Troch Show”. De Kapellenaar ontbindt zijn duivels en dribbelt al wat geel en zwart gekleurd is voorbij om nadien ook de doelman het nakijken te geven. Met twee zo’n treffers brengt Ben de stand op 7-1. OM baadt in weelde want ook aan die andere transfer beleefden de fans tot dusver al veel plezier: Georgio krijgt het publiek op zijn hand als hij Butcher de 8-1 op een presenteerblaadje aanreikt. Ook de 9de Marcellaanse goal van de avond schenkt hij weg. Dit keer is broer Tom de gelukkige. Teralfene City ondergaat het spel een beetje maar blijft toch moedig verder strijden. Balverlies van Koenraad leidt de tweede tegentreffer in. In een twee-tegen-één-situatie heeft Josic geen verhaal. Knap uitgespeeld door Teralfene City en de 9-2 staat op het bord. Olympique laat zich echter niet uit het lood slaan en gaat gewoon door op zijn elan. Flavio met zijn vierde van de avond en de dubbele cijfers zijn een feit: 10-2. De blonde god draait zich knap weg bij zijn belager en schiet netjes binnen. Eindigen doen we vandaag met het duo Nilschken-Ben. Nilschken zet Ben op weg naar de 11-2 en voor de 12-2 worden de rollen gewoon omgedraaid.
De zesde overwinning op een rij voor OM. Geen overbodige luxe overigens want als Olympique voeling wil blijven houden met de top mag het zich niet meteen een misstap veroorloven. Likert en Blessée bleven tot dusver ongeslagen. Als OM een zevende overwinning aan zijn reeks wil toevoegen, zal het volgende week donderdag voorbij nieuwkomer Blue Stars United moeten …
Gepost door: Josic
Van Damme bezorgt OM eerste clean-sheet
14 Oct 2010 23:04
Zheyun Ye - OM 0-16

Kern: Robby, Josic, Nilschken, George, Butcher, Koenraad, Boekaver

Doelpunten: George (4x), Koenraad (4x), Boekaver (3x), Butcher (2x), Josic (2x), Nilschken
Assists: George (4x), Butcher (4x), Boekaver (2x), Koenraad (2x), Nilschken (2x), Josic

MvdM: George

Kort verslag: OM trad vandaag aan voor een lege tribune tegen de mannen van Zheyun Ye. Bijgevolg was er ook geen verslaggever aanwezig en zal dit een ultrakort verslag worden. Na een korte studieronde van een vijftal minuten begint OM aan zijn doelpuntenfestijn. In de tien minuten die volgen, lopen de Marcellanen uit tot 0-5. Doelpuntenmakers zijn George (Butcher), Koenraad (George), Nilschken (Boekaver) en twee maal Boekaver (telkens op aangeven van George). Dan valt het weer even stil tot vijf minuten voor rusten. Van Damme dikt de score aan na een knappe solo en Josic pegelt op afleggen van Boekaver de 0-7 ruststand in de kruising.
Na rusten stokt de doelpuntenmachine van de blauw-witten niet meer. George opent ook in de tweede helft de score op aangeven van Koenraad. Een hattrick van Bracquez zorgt voor de dubbele cijfers. De Kempeneer, Roelandts en Van Damme kruipen achtereenvolgens in de huid van assisteur. Van Damme verdeelt en heerst. Hij laat Lievyns nummer 12 scoren en nadien ook Van Lierde de 0-13 op het scorebord knallen. George maakt er op aangeven van Koenraad zelfs 0-14 van. Nilschken bedient Josic voor nummer 15 en Butcher zet op pass van George de kers op de taart: 0-16. Marcel houdt voor het eerst dit seizoen ook de nul, al heeft dat wel even aan een zijden draadje gehangen. Zheyun Ye bleef er ondanks een karrenvracht tegengoals wel een hele wedstrijd voor gaan en dat met een zeer faire mentaliteit. Het verdiende goaltje voor de zwart-wit gestreepten kwam er echter niet. Tot twee keer toe stond de doelpaal in de weg en wanneer Robby dan toch eens was geklopt, kwam Van Damme met een ultieme tussenkomst de bal van de doellijn vegen.
Komende maandag moet OM alweer aan de bak. Om 21u wacht Teralfene City …
Gepost door: Josic
Catenaccio legt OM geen duimbreed in de weg
4 Oct 2010 21:19
OM - Catenaccio 15-1

Kern: Robby, Josic, Nilschken, Koenraad, Joost, Flavio, Ben, Steve

Doelpunten: Flavio (6x), Steve (3x), Joost (2x), Ben, Nilschken, Josic, Koenraad
Assists: Steve (3x), Joost (2x), Ben, Flavio, Koenraad

MvdM: Nilschken

Kort verslag: Met Catenaccio kreeg OM vandaag opnieuw een nobele onbekende voorgeschoteld. Ben Troch maakte vanavond zijn competitiedebuut als Marcellaan en ook Joost en Steve verschenen dit seizoen voor het eerst aan de aftrap in competitieverband.
Als in de eerste minuten wordt het snel duidelijk dat OM er korte metten mee wil maken. We zijn amper drie minuten ver en zowel Flavio als Ben torpedeerden reeds het doelhout. Bij zijn twee poging is het evenwel wel raak voor Van Lierde. Na een corner knutselt hijzelf een actie in elkaar en maakt er in de stijl van de echte goaltjesdief 1-0 van. Flavio heeft duidelijk zijn zinnen gezet op de topschutterstitel want na een leuke een-twee met Ben krult hij na vijf minuten, met buitenkantje voet, al zijn tweede voorbij de goalie. Troch zet met een geniale dribbel de voltallige Catenaccio-defensie in de wind en rond vervolgens netjes af: 3-0. De 4-0 volgt na een knullige misser van Joost die Steve vervolgens simpel kan binnenleggen. Vijf minuten voor rusten laat Ben zich nog eens gaan. Een heerlijke poeier maar de lat plooit niet. Op corner even nadien is het dan weer wel raak. Flavio ziet Nilschken staan, die laag over de grond uithaalt. De bal wordt onderweg nog lichtjes gedevieerd maar vindt toch zijn weg richting netten: 5-0. Annoot zoekt vervolgens proefondervindelijk nog eens uit of het doelhout echt niet wil kraken maar zijn bal op de paal leert hem dat het alleszins niet voor vandaag zal zijn. Hij gunt Flavio dan maar zijn derde doelpunt van de avond zodat we gaan rusten bij een 6-0 score.
Hardleers is Annootski vandaag alleszins wel. We zijn net herbegonnen of hij knalt alweer op de paal. Een weinig later geeft hij er de brui aan en knalt de 7-0 dan maar gewoon tússen de palen. Catenaccio ondergaat het spel en OM stoomt lekker door. Josic kan de 8ste makkelijk binnentikken op pass van Koenraad en de 9de wordt al even makkelijk in doel verwerkt door Bracquez op pass van Troch. Ben zal binnenkort wel eens uitgenodigd worden door de mannen van Extra-Time voor een spelletje Espinosa want hij blijft maar balletjes tegen de lat aanknallen. Dubbele cijfers! De Geyndt vindt Van Lierde en die laat dergelijke kansen niet onbenut: 10-0. Zijn vijfde van de avond krijgt hij cadeau want eigenlijk is het een verdediger van Catenaccio die zijn voorzet in doel verwerkt. Kort daarop laat een nonchalant verdedigend Marcel dan toch een steekje vallen en de Catenaccio-spits schuift de eerredder onder een razende Robby door. Flavio gaat dankzij Steve op zoek naar All-time OM-topschutter Servranckx. Met zijn zesde van de avond brengt hij OM op 12-1. En dan is het plots Joost-Time. Met twee treffers brengt hij de stand op 14-1. Bij de eerste wordt hij nog geholpen door Annoot, bij zijn tweede forceert hij het helemaal alleen om vervolgens hard en laag af te werken. In minuut 17 zet doelpuntenmachine Stevie G de 15-1 eindcijfers op het bord. Met een handigheidje zet hij zichzelf vrij voor doel om vervolgens hoog in de kruising binnen te poeieren. Bij deze score vindt de ref het echter welletjes geweest en hij fluit zo maar eventjes 7 minuten voor tijd af. Een moedig en fair Catenaccio zal daar niet rouwig om geweest zijn.
Een makkelijke overwinning voor een sterk OM dus, dat desondanks toch weer niet de nul weet te houden. Een klein smetje is het echter op een ruime overwinning. De aanwezige OM-fans hadden er alvast hun plezier in en hopen dat hun team zijn reeks kan verder uitbouwen. Volgende week donderdag om 20u volgt een wederzien met Zheyun Ye …
Gepost door: Josic
Van Lierde-broeders klaren de klus
27 Sep 2010 21:19
Los Amigos - OM 1-6

Kern: Erwin, Josic, Nilschken, Fred, Butcher, George, Koenraad, Flavio, Seire

Doelpunten: Flavio (3x), George (2x), own-goal
Assists: George (2x), Koenraad, Seire, Flavio

MvdM: Flavio

Iets uitgebreider verslag (met dank aan verslaggever Joeri): Niet alleen de Marcellanen, maar tevens ook hun fans, lijken de smaak na de 6 op 6 in de laatste twee wedstrijden goed te pakken te hebben. Bewijs hiervan de volle tribune op maandag. Een grieperige Robby moest verstek geven en door de onbeschikbaarheid van Wouter, moest derde doelman Erwin nog maar eens worden opgetrommeld. Ook de lichtgeblesseerden, Joeri, Joost en Steve, kleurden de tribune. Daartegenover stond dan wel de terugkeer van good-old George.
Met Los Amigos kregen de Olympianen een groot vraagteken voorgeschoteld. De nieuwkomers eisten in de beginfase weliswaar het balbezit op maar OM speelde zeer goed in de organisatie en koos zijn momenten om uit te breken zorgvuldig uit. Het resulteert in een eerste kans voor de blauw-witten. Seirinho zet zichzelf na een goede steel alleen voor de doelman maar hij trapt – voor een goaltjesdief van zijn alure – onbegrijpelijk naast. Even later kruipt hij in de huid van assistent. Hij bedient George maar die opteert om te besluiten met zijn betere linkervoet, terwijl rechts vermoedelijk een betere optie was geweest, want het leer hobbelt naast. Los Amigos tracht weerwerk te bieden vanuit de tweede lijn. Een knap afstandschot ziet Vander Mijnsbrugge een half metertje naast gaan. Bracquez krijgt dan plots dé kans om de score te openen. Na een een-twee met Servranckx komt hij alleen voor de doelman, maar die weet hij niet te verschalken. Amper een minuutje later kent zijn actie meer succes. Koenraad lanceert Flavio en die twijfelt niet, pats! En binnen: 0-1. Vervolgens krijgen we een dikke tien minuten weinig doelgevaar en veel middenveldspel. Vijf minuten voor de pauze breekt het dan weer wel los. Fred dwingt de doelman van Los Amigos tot het uiterste met een venijnige punter die hij zomaar uit zijn wondersloffen tovert. Seire vindt George dan bij een tegenaanval. Die knalt in eerste instantie op de keeper en in tweede instantie op een verdediger, maar … geen doelpunt. Dat komt er uiteindelijk wel als de ene Van Lierde de andere vrij voor doel weet aan te spelen. Het is Flavio die hem netjes overhoeks in de winkelhaak knalt. Een individuele actie van George moet de doelman nogmaals in hoekschop verwerken maar op slag van rust is het toch weer raak. King George dweilt zijn linkerflank af om vervolgens zijn jongere broer te vinden die alweer zijn derde van de avond tegen de netten pegelt. We gaan rusten bij 0-3.
Na de koffie schieten de Marcellanen meteen stevig uit de startblokken. Flavio met de actie, hij vindt Nilschken vrij voor doel, maar de frivole Wambekenaar knalt op de doelman. In diezelfde openingsminuut schiet ook George in de draai op een sterk keepende Los Amigos-goalie. Van Damme verwent de fans met een frivoliteit. Crazy Legs tovert een Zidane-beweging uit de stilaan wereldberoemde stelten. Doch zijn actie leidt – los van de amusementswaarde – tot weinig efficiënts. Intussen bewijst ook Erwin zijn klasse aan de overzijde. Los Amigos raakt weliswaar moeilijk voorbij een stug OM maar als het er dan toch door raakt, stuiten de vrienden keer op keer op Vander Mijnsbrugge, die doet wat er van hem wordt verwacht: ballen pakken. George vindt nog maar eens broer Flavio, die neemt het leer lekker op de borst en haalt dan uit maar opnieuw redt de doelman. Servranckx zet Raes op weg naar nummer vier maar die knalt in het zijnet. Een georkestreerd een-twee’tje tussen Josic en Seire zorgt snel voor een volgende kans maar ook de OM-kapitein stuit met zijn schot op de keeper. Koenraad en Seire proberen het elk afzonderlijk na een individuele actie maar ook zij raken niet voorbij de doelman. Een knappe een-twee tussen Koenraad en Fred moet dan voor een vierde treffer gaan zorgen maar Fred Raket schiet de bal voor een lege goal onbegrijpelijk met zijn koosnaampje op de bovenkant van de lat. Als het de Marcellanen niet lukt om nog te scoren, moeten Los Amigos gedacht hebben een handje toe te steken. Josic legt klaar voor Seire, maar diens verdediger puntert in zijn verdedigende beweging het leer voorbij zijn eigen doelman: 0-4. Iets voorbij halfweg in de tweede periode pass’t Flavio op Josic, die speelt de bal terug en Flavio ziet zijn gekraakt schot gepareerd door de doelman. Los Amigos lijkt de Marcellaanse muur niet te kunnen slopen, tot het minder dan tien minuten voor tijd een vrijschop krijgt op de rand van de halve cirkel. Een pegel in de linkerbovenhoek redt de eer van de verdienstelijke Los Amigos. Erwin heeft geen verhaal tegen de knal. Niet veel later komen de Marcellanen goed weg als Los Amigos de paal treft. De oudste Van Lierde herneemt vandaag maar dat is er niet aan te merken. Hij dartelt als een jong veulen door de zaal en versiert nog menige kans in het wedstrijdslot. Eentje daarvan maakt hij beeldig af. Na een goede steel kapt hij zich voorbij zijn verdediger en lobt de bal over de duikende keeper. Ook de eindcijfers mag hij op het bord schieten. Flavio is dit keer de aangever en George pikt zijn tweede van de avond mee. Erwin verijdelt nog een kans op een tweede doelpunt van Los Amigos met een mooie redding. Flavio blijft vanavond hangen op drie want ook zijn ultieme poging wordt gepakt door de goalie.
OM doet wat het had verhoopt, de drie punten meepikken tegen Los Amigos, en met een 9 op 9 aansluiting vinden met de kop van het klassement. Het deed dat met geduldig en georganiseerd voetbal. Volgende week tracht OM door te stoten op zijn elan. Dan moet het alweer een nieuwkomer bekampen. Maandag vier oktober om 20u wacht Catenaccio …

Gepost door: Josic
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81