OM heeft zeer vette kluif aan stug Pelink
25 Sep 2010 10:57
OM – Pelink 8-4

Kern: Erwin, Josic, Nilschken, Butcher, Koenraad, Boekaver, Seire

Doelpunten: Seire (4x), Josic (3x), Butcher
Assists: Seire (2x), Boekaver (2x), Nilschken, Josic

MvdM: Josic

Kort verslag: Met de doelpuntenkermis van vorige week tegen Hors Jeu moeten de Marcellanen het vertrouwen van de fans weer helemaal hebben teruggewonnen want de Bellekoutertribune was vanavond tot de nok gevuld met blauw-witte fans. OM had er ook wel alle vertrouwen in want vorig seizoen werd Pelink nog met duidelijke 12-0 cijfers opzij gezet in de bekercompetitie. Dat de jongens van Pelink daar vandaag geen zin in hadden werd al snel duidelijk en het eerste schot op doel – zonder veel gevaar – komt van hen. OM antwoordt langs De Kempeneer maar ook hij kent geen meeval bij het besluiten. Bij een tweede poging van Pelink wordt een schot in eerste instantie afgeblokt door een eigen speler en in tweede instantie is er een goede tussenkomst van Erwin. Genoeg voorspel denken ze dan bij OM en na een knappe dubbele een-twee tussen Josic en Seire kan die laatste de 1-0 simpel in doel verwerken. Lang duurt het feestje in de tribune niet want een kleine minuut later hangen de bordjes alweer in evenwicht. Met een hard en geplaatst schot uit de tweede lijn geeft de spits van Pelink, Vander Mijnsbrugge het nakijken. Even snel wordt het echter 2-1. Met opnieuw een knap uitgevoerde een-twee speelt het duo van daarnet de Pelink-defensie uit verband. De rollen worden omgedraaid en dit keer is het Roelandts die het leer over de uitkomende doelman in doel kan steken: 2-1. Marcel steekt dan een tandje bij maar kent weinig meeval. Het duo Servranckx-Roelandts lijkt elkaar vandaag blindelings te vinden en na opnieuw een mooie een-twee stuit de poging van Seirinho op de paal. Van Damme zet zich met een knappe passeerbeweging door op rechts maar hij schiet enigszins wild en onbesuisd naast. Lievyns speelt zichzelf even later vrij na een knappe beweging, hij stift het leer over de doelman, tegen de binnenkant van de paal, doch het leer weigert de doellijn te overschrijden. Olympique weet de kloof niet te vergroten en na enig geharrewar bij een vrije trap tegen, belandt de onvermijdelijke 2-2 tegen de netten. Dat is ook meteen de ruststand.
Na de pauze komt OM opnieuw vrij snel op voorsprong. Boekaver wordt foutief gestuit op de rand van de halve cirkel en de daaropvolgende vrijschop knalt Josic door de muur in doel: 3-2. Een echte thriller lijkt evenwel in de maak want alweer komt Pelink langszij na ongelukkig uitverdedigen bij OM: 3-3. Josic vindt vervolgens Nilschken op links, die vindt op zijn beurt Seire, die koelbloedig afwerkt en Marcel opnieuw op voorsprong schiet: 4-3. Bij een nieuwe aanval wordt een pass van Roelandts onderschept door Pelink dat snel omschakelt. De Marcellanen zetten ogenblikkelijk de achtervolging in maar een onfortuinlijke Van Damme loopt de voorzet van Pelink in het eigen doel. Olympique raakt stilaan de wanhoop nabij maar het blijft zich vermannen – mede dankzij de steun van de talrijke aanhang – en hijst zich voor een vijfde keer deze avond op voorsprong. Servranckx zet Butcher alleen voor doel en deze besluit beheerst naast de Pelink-goalie in doel: 5-4. Koenraad wil de kloof dan eindelijk gaan uitdiepen. Hij speelt zichzelf, met een leuke dribbel, knap vrij op links, hij stift het leer over de doelman maar de bal gaat net naast. De inlopende Nilschken komt net geteld drie dikke tenen tekort om het leer alsnog binnen te tikken. 6-4 wordt het uiteindelijk dan toch. Josic rukt nog maar eens mee op en kan na een een-twee’tje met Boekaver aan de tweede paal binnen tikken. De veer bij Pelink lijkt dan eindelijk gebroken. OM is niet zinnens om Pelink nog maar eens weer in de wedstrijd te laten komen en het is hoofdrolspeler Servranckx die het moedige Pelink finaal de mond snoert met nog twee extra treffers.
OM trekt zo na een spannend duel uiteindelijk toch aan het langste eind. Met een 6 op 9 komen de blauw-witten eindelijk weer in de bovenste gelederen te staan. Winst maandag tegen Los Amigos zal echter nodig zijn om de voeling met de kop van het klassement niet te verliezen …
Gepost door: Josic
OM trekt trein weer op de rails ...
16 Sep 2010 21:40
Hors Jeu - OM 1-16

Kern: Robby, Koller, Josic, Butcher, Borre, Flavio, Seire, Boekaver

Doelpunten: Flavio (8x), Seire (4x), Butcher, Borre, Josic, Robby
Assists: Seire (4x), Josic (3x), Boekaver (2x), Flavio (2x), Koller, Robby, Butcher

MvdM: Flavio

Kort verslag: Het verlies in de openingswedstrijd tegen FC Blessée kwam hard aan bij de spelers maar schijnbaar ook bij de fans. De tweede wedstrijd tegen Hors Jeu werd door de OM-aanhang geboycot. Aangezien ook Hors Jeu geen fans op de been had gekregen, werd er gespeeld in een lege Bellekouter-tempel. Een duidelijk signaal dus voor de Marcellanen die de boodschap meteen hadden begrepen. Er is amper afgetrapt of Flavio knokt zich op zijn gekende wijze door de Hors Jeu-defensie om vervolgens de 0-1 in het mandje te droppen. Door een slippertje van Servranckx kan Hors Jeu die vroege voorsprong snel weer ongedaan maken. Maar vervolgens is het al Marcel wat de klok slaat. Josic geeft de bal mee in de loop van Flavio die hard en van ver uithaalt. Met een lage streep in de rechter benedenhoek wordt het 1-2. Seire legt breed op een aanstormende Butcher die er met een raket hoog in de kruising 1-3 van maakt. Hors Jeu probeert weliswaar wel een vuist te maken maar heeft geen verhaal tegen de blauw-witte aanvalsgolven. Van Lierde lijkt geen hinder te ondervinden van zijn stevige verkoudheid en schiet nog een reeksje van drie treffers tegen de netten. Het gaat op die manier van 1-3 naar 1-6. Nummer één forceert hij zelf door het leer te onderscheppen, bij de nummers twee en drie krijgt hij assistentie van respectievelijk Boekaver en Seirinho. Goaltjesdief Seire begint er dan uiteindelijk ook zelf aan. Op aangeven van Koller schiet hij zijn eerste van de avond tegen de touwen: 1-7. Bij de 1-8 is Servranckx de aangever. Borremans werkt koeltjes af. Even later kent Borre echter een minder glorieus moment. Door een goed blok verijdelt hij weliswaar een tweede treffer van Hors Jeu maar hij verzwikt daarbij wel zijn voet en moet zo noodgedwongen de rest van de wedstrijd meemaken van af de zijlijn. We gaan uiteindelijk rusten bij een 1-9 stand. Robby gooit prima in de loop van Seire die niet faalt bij de afwerking.
Na de pauze duurt het niet zo heel lang eer de dubbele cijfers op het scorebord staan. Van Damme legt de bal panklaar voor Roelandts, die de bal losjes in de linker bovenhoek placeert. Flavio schiet dan plots weer wakker. Eerst bedient hij Seirinho voor de 1-11 om vervolgens de nummers 12 en 13 in doel te jassen. Josic is bij beide goals de aangever. Seire laat zijn teller vanavond stilvallen op vier. Lievyns helpt hem daarbij een handje. De lijdensweg van Hors Jeu loopt stilaan ten einde maar de kelk moet geledigd worden tot op de bodem. Van Lierde wordt foutief gestopt op de rand van de halve cirkel. De Backer eist de vrijschop op en ramt de bal gewoon staalhard rechtdoor, door de muur en voorbij de doelman: 1-15. De kers op de taart is evenwel voor de man van de match vandaag: Flavio. Seire presenteert Flavio de 1-16 en de blonde god neemt die maar wat graag in ontvangst. Met acht treffers is hij vandaag verantwoordelijk voor maar liefst vijftig procent van de Marcellaanse productie vandaag.
Met deze klinkende zege reageert OM gepast op de gemiste start van vorige week. Volgende week vrijdag om 21u moet de bevestiging volgen tegen Pelink …
Gepost door: Josic
OM weet weer wat verliezen is ...
10 Sep 2010 09:16
OM – FC Blessée 3-6

Kern: Robby, Koller, Josic, Fred, Erwin, Borre, Boekaver, Seire

Doelpunten: Seire, Erwin, Josic

MvdM: ...

Kort verslag: OM, dat in de voorbereiding de overwinningen aan elkaar reeg, wist dat het met FC Blessée als opener van de competitie alvast geen cadeau kreeg. Dat wordt Marcel al meteen gewaar als de eerste goede mogelijkheid er eentje voor Blessée is. Robby brengt redding. Het openingsdoelpunt valt aan de andere kant. Seire beproeft zijn geluk van op afstand met een stevige loeier. Voor Michiels is het even ‘grabbeltijd’ en dus staat het 1-0 voor OM. De Marcellanen slagen er vervolgens niet meteen in de kloof verder uit te diepen. FC Blessée knokt zich opnieuw in de match en vijf minuten later hangen de bordjes alweer in evenwicht: 1-1. Nog geen minuut later wordt Erwin diep gestuurd. Die wordt in zijn actie gehinderd door de laatste man van Blessée maar kan zich toch staande houden en scoort de 2-1. Bij het contact weerklonk er een fluitsignaal van de ref maar die kent dan toch balvoordeel toe en keurt de goal goed, hetgeen voor enige commotie zorgt bij de mannen van Blessée. Enkele ogenblikken later kent doelpuntenmaker Vander Mijnsbrugge een iets ongelukkiger moment. Hij laat zijn mannetje lopen na een steekpass waardoor die alleen voor De Backer komt te staan en de 2-2 onder hem binnen kan leggen. FC Blessée haalt tot twee maal toe een achterstand op en gaat zelfs met een voorsprong de rust in. Servranckx verslikt zich in de opbouw en Blessée laat zien dat het aan efficiëntie nog niets heeft ingeboet: 2-3.
De aanwezige OM-fans zien dat het verre van op wieltjes loopt bij hun favoriete team en stellen vast dat daar ook na de pauze niet meteen veel verbetering in komt. Bij een actie langs de lijn van Blessée meent Ophalvens dat de bal buiten zal gaan en stopt zijn inspanning. De speler van Blessée slaagt er evenwel wel in de bal binnen te houden en voor te brengen. Bij Marcel staan ze als aan de grond genageld en de Blessée-spits kan simpel binnen tikken: 2-4. De blauw-witte motor sputtert en met nog een kwartier op de klok, kijkt OM nu al tegen een 2-5 achterstand aan. Josic kan op vrijschop milderen tot 3-5. Het protest van Blessée dat Borre de doelman zou gehinderd hebben bij die vrijschop wordt niet gehoord door de ref. Bij Blessée voelen ze de druk nu plots weer toenemen en dat zorgt natuurlijk voor extra spanning. Olympique steekt een tandje bij en gaat verwoed op zoek naar de aansluitingstreffer. Seire brengt de bal van op rechts knap voor doel, Erwin schiet goed gekruist in, maar doelman Raffarel redt zijn team met een geweldige voetreflex. Even later is het weer Servranckx die de aanzet geeft. Hij stuurt Roelandts in het straatje, die kan de bal over de aanstormende Michiels stiften, doch het leer hobbelt net voorlangs. Ex-OM’er Raffarel gunt zijn oud-ploegmakkers de aansluitingstreffer niet. Een lage strakke vrijschop van Josic werkt hij opnieuw met een knappe voetreflex in corner. Bij Marcel zien ze de bui hangen naarmate de tijd verstrijkt. De kelk wordt overigens geledigd tot op de bodem want in de slotminuten moet nog een zesde tegendoelpunt geïncasseerd worden.
Een flinke afknapper voor de vice-kampioen om het seizoen mee te starten. Een goed georganiseerd en uitgeslapen Blessée bleek vandaag de betere en daar kunnen ze bij OM weinig op afdingen. Olympique kent zo meteen weer de bittere smaak van de nederlaag. Volgende week verwachten de fans een team ‘zoetebekjes’ aan de aftrap tegen nieuwkomer Hors Jeu …
Gepost door: Josic
Ondanks flinke dip vloert OM ook Shaktar
28 Aug 2010 13:53
OM - Shaktar 11-5

Kern: Robby, Koller, Josic, Butcher, Borre, Joost, Koenraad, Seire

Doelpunten: Joost (2x), Butcher (2x), Seire (2x), Koenraad (2x), Borre, Josic, own-goal
Gepost door: Josic
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81