Geslaagde oefenpot
14 Aug 2010 09:11
ZV Wambeek - OM 1-7

Kern: Robby, Josic, Fred, Nilschken, Flavio, Koenraad, Borre, Seire
Doelpunten: Seire (3x), Borre (2x), Flavio, Koenraad
(tegendoelpunt: George)

Opmerking: Het werd een overwinning in geschenkverpakking voor onze jarige die-hardfan, Remy
Gepost door: Josic
Voorbereiding seizoen 6
12 Aug 2010 16:13
Het seizoen 2009-2010 is een schitterend seizoen gebleken voor OM. Het begon al zeer vroeg in de voorbereiding toen de Marcellanen het tornooi van De Sjottenheimers wonnen. Een prijs die Olympique meteen vleugels gaf bij de seizoensstart. Met een knappe 21 op 27 prijkte Marcel hoog bovenin het klassement na periode 1. Periode 2 verliep zowaar nog beter met 24 op 27. OM bleef zo als enige team achter in de slipstream van het vrijwel ongenaakbare Man Futsal. In het onderlinge duel tijdens die tweede periode moest OM zeer nipt met 3-4 de duimen leggen. Door een spijtig voorval kwam er geen derde duel tussen de nummers 1 en 2 uit de rangschikking. Toch maakte OM zijn borst nog nat in periode 3 en met opnieuw 21 op 27 stelden de blauw-witten hun tweede plek veilig. Tussendoor werd de Voetbalquiz van De Geuzen gewonnen en dat bleek dan weer een prima motivatie te zijn om er nog eens vol voor te gaan in een afsluitende bekercompetitie.
Olympique plaatste zich vrij probleemloos voor de finale van die beker door in de weekpoule geen enkel punt weg te geven. In een bloedstollende finale tegen Pigsty’s liep het uiteindelijk pas helemaal op het einde fout. OM leidde nog bij de rust maar vertikte het vervolgens om het verder af te maken. Een sterk pigsty’s hees zich diep in de tweede helft langszij en kon het in enkele tumultueuse slotminuten afmaken met 1-3.
Een seizoen dus van ‘net niet’ voor de mensen met een halflege pint, een zeer knap seizoen voor de mensen met een halfvolle pint. Een eerder logische evolutie ook als we de voorgaande seizoen even onder loep nemen. OM opende zijn eerste seizoen in de Bellekoutercompetitie met een 11de plaats. De daaropvolgende seizoenen deed OM het met respectievelijk een 8ste, 7de en 4de plaats jaar na jaar beter om in seizoen vijf dan zoals gezegd op plaats 2 te stranden. (+ 2e plaats in de Beker). Als de logica hierachter enigszins gerespecteerd wordt, moet Marcel in seizoen 6 minstens wel 1 prijs pakken. Voetbal is tot op heden echter nog steeds geen exacte wetenschap en dus is de logica vaak ver te zoeken. Doch zal OM ook dit seizoen weer alle zeilen bijzetten om het onderste uit de kan te halen en zo zijn talrijke fans te verblijden.
Olympique zal dus niets aan het toeval overlaten en begint daarom aanstaande vrijdag, 13 augustus om 20u, de voorbereiding op het seizoen met een oefenpartijtje tegen ZV Wambeek. De wedstrijd zal doorgaan in de sporthal van Ternat.
Gepost door: Josic
OM kraakt in slotfase van spannende bekerfinale
28 Jun 2010 16:33
OM – Pigsty’s 1 – 3

Kern: Robby, Flavio, Annoot, George, Koller, Iban, Joost, Koenraad, Seire, Josic, Wouter

Verzorger: Witte

Doelpunt: George
Assist: Flavio

MvdM: Witte

26 juni… Als we de geschiedenisboek er op nakijken werd op deze datum reeds meerdere malen sportgeschiedenis geschreven…26 juni 1979: legende Mohammed Ali kondigt zijn afscheid van het bokswereldje aan. 26 juni 1819: Abner Doubleday ziet het levenslicht en zal op latere leeftijd het baseball uitvinden. U ziet het: deze datum staat bol van sportgeschiedenis. OM heeft dus de kans om zichzelf de voetbalgeschiedenis in te spelen.

Voor deze wedstrijd is de sporthal in Affligem tot de nok gevuld met enthousiaste fans. En met de thermometer die subtropische hitte aangeeft, mogen ook de vuvuzela’s niet ontbreken. Het belooft alvast een broeierige, zuiderse namiddag te worden naast het veld, maar kunnen de Marcellanen ook samba-voetbal op de mat leggen?

Het eerste gevaar in de match is alvast voor OM. Een waarschuwingsschot van Flavio gaat net naast. Na deze snelle opener is het lang afwachten. Beide ploegen spelen goed georganiseerd en de gaatjes zijn moeilijk te vinden. Nu al is het duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn en een zenuwslag is niet uitgesloten.

Na tien minuten komt ook Pigsty’s een eerste keer opzetten. Een hard schot zoeft naar de rechterbovenhoek. Robby is geklopt maar de kruising brengt redding. Dit is meteen het signaal voor de Marcellanen om naar voor te trekken. Na balverovering van Joost kan Steve net niet afwerken en zijn schot valt in het zijnet. Even daarna kan de goalie, die een puike wedstrijd neerzette, een hard schot van opnieuw Annoot afweren.

Op het kwartier belandt ook een tweede poging van Pigsty’s op de kruising en dus komt OM opnieuw goed weg. Een wedstrijd wordt niet gewonnen door bijna-doelpunten en het is dan ook OM dat als eerste op voorsprong komt. Een schot van Flavio belandt op de paal en zijn attente broer George kan de rebound makkelijk binnentikken…1-0 op het bord en de OM-aanhang wordt wild enthousiast!

Een minuut later kan Flavio alleen op de goalie afgaan maar hij wijkt te ver en kan de score niet verdubbelen. Ook Seire kan niet besluiten na een mooie combinatie met George en zo gaat OM rusten met een krappe voorsprong.

Op het einde van de eerste helf was het één en al OM wat de klok sloeg, maar in de tweede helft schiet Pigsty’s als eerste uit de startblokken. Robby riskeert lijf en leden maar houdt zijn netten wel schoon. Hij komt er echter niet ongeschondenuit wanneer hij de bal pal in het gezicht krijgt en er een bloedneus aan over houdt. Een attente Witte, die zich bij zijn eerste wedstrijd als officieel verzorger meteen mag bewijzen, voorziet Robby van de nodige lapmiddelen en zo kan de wedstrijd toch verder.

Op het halfuur kan Joost net niet afwerken na een mooie actie en een schot van Steve wordt in eerste instantie knap afgeweerd door de keeper. De rebound belandt op de paal. Pech in de afwerking en dit zou OM wel eens zuur kunnen opbreken…

Het spreekwoordelijke deksel op de neus komt er na 34 minuten wanneer de Pigsty’s-Aanvaller ongedekt op doel kan besluiten. De bal gaat onder Robby door en de bordjes hangen weer gelijk.

Enkele minuten later krijgt Pigsty’s een uitgelezen kans om de score verder op te drijven wanneer Flavio een penaltyfout begaat. Steve krijgt ook nog geel na protest. Robby houdt echter het hoofd koel en houdt zijn ploeg recht met een knappe reflex.

Enkele minuten voor affluiten zetten Flavio en George nog een knappe actie op maar het is opnieuw de uitstekend keepende Pigsty’s- goalie die zijn ploeg rechthoudt. Ook een schot van Annoot wordt afgestopt. In de 42e minuut loopt OM op een snelle counter en kan Pigsty’s de 1-2 op het scorebord zetten. Balen voor OM en nu moet het alles of niets spelen. Het wordt echter niets wanneer na balverlies de bal gelobt wordt en over Robby in doel valt.

Olympique Marcel grijpt dus net naast de beker met de grote oren, maar kan wel terugblikken op een mooi seizoen met een knappe tweede plaats in de competitie en runner up in de beker. Diezelfde beker had echter een mooie kers op de taart geweest, maar de wetten in het voetbal zijn zoals ze zijn: hard. Dit moet de Marcellanen echter dubbel motiveren om volgend seizoen nog beter te doen.

(auteur: Jean Valjean)
Gepost door: Josic
OM-trein stoomt door naar de bekerfinale
26 Jun 2010 13:12
OM – Zheyun Ye 12-2

Kern: Robby, Iban, George, Flavio, Nilschken, Seire, Joost, Josic, Koller, Butcher

Doelpunten: George (4), Flavio (3), Iban (2), Seire, Joost, Josic
Assists: Iban (4), Joost, Flavio, Butcher, George

MvdM: George

Wanneer we terugkijken in de voetbalgeschiedenis staat deze bol van verrassende nederlagen, stuntoverwinningen en emotionele drama's. De match van de Belgen tegen Saudi-Arabië op het WK 94 in de USA ligt nog vers in het geheugen. Toppers als Weber, Grün en Nilis werden niet opgesteld. Men ging er immers van uit dat de Arabieren geen partij waren. De match werd echter met 1-0 verloren en het Belgische zelfvertrouwen kreeg een flinke knauw. Onderschatting: een niet te onderschatten factor binnen voetbal.

Om de Marcellanen voor deze instellingen te waarschuwen waren de fans weer trouw op post voor de match tegen Zheyun Ye, De laatste klip voor de bekerfinale moest en zou bedwongen worden. Stipt om 21u06 werd de wedstrijd op gang gefloten onder luid gejuich van de aanhang. Waar OM in de vorige matchen snel uitpakte, bleef het kanon eerder aan de stille kant in de beginfase. Een gebrek aan creativiteit zorgde er voor dat er weinig te beleven valt in de eerste 5 minuten. Wanneer George, begonnen aan zijn tweede cap, verrassend voor doel opduikt en de keeper omzeilt klimt OM dan toch op voorsprong.

Zheyun Ye lijkt OM niet te kunnen verrassen. Het is immers één en al blauw-wit dat de klok slaat. Flavio en Seire komen er mooi combinerend uit maar kunnen niet afwerken. Meteen erna worden de rollen omgekeerd, maar weer kan de keeper de bal afweren. Ook Joost vindt het gaatje net niet en stuit op de goalie.

In de twaalfde minuut kan de tovenaar uit Wolvertem zich dan toch eens doorzetten. Met een prachtige sleepbeweging langs de lijn schakelt hij zijn belager uit en een attente Seire hoeft de bal maar binnen te leggen. 2 – 0 en OM krijgt de handen op elkaar. Even later wordt Flavio naar de muur gekatapulteerd door de keeper die terecht geel te zien krijgt.

Net voor het kwartier acht George zijn moment gekomen. Met drie doelpunten in 5 minuten neemt hij een serieuze optie op de titel van Man van de Match. Eerst legt hij de 3-0 in het mandje na een leuke combinatie met Oetingenaar Iban. Een minuutje later kan George opnieuw aanleggen en knalt hij de bal vanuit een scherpe hoek binnen. Hiermee bezorgt hij meerdere profspelers het schaamrood op de wangen, want de wedstrijd wordt niet gespeeld met de fel gecontesteerde Jabulani. George legt de bal precies waar hij die wil...Na 18 minuten spelen wordt het 5-0 wanneer opnieuw George in de herneming de keeper fusilleerd.

OM blijft vlot combineren en het publiek krijgt nog twee doelpunten te zien. Eerst krijgt een hard werkende Flavio de bal bij Joost die de bal subtiel voorbij de keeper laat rollen. Geluk of magie? Wij geven Joost het voordeel van de twijfel en opteren voor het laatste. Flavio pikt ook nog een doelpuntje mee en zo staat het na 22 minuten al 7-0. De Chinezen zijn echter bijters en na een foutje van Koller, die mee was opgerukt, wordt het toch nog 7-1 bij de rust.

Tijdens de koffie wordt het publiek plots zeer zenuwachtig. Geruchten doen immers de ronde dat Butcher na een lange periode van blessureleed zijn wederoptreden zou maken. Alle ogen zijn gericht op de spelerstunnel wanneer de Marcellanen terugkeren voor de tweede helft. Vrouwelijke fans krijsen hun stem hees. Dit soort massa-hysterie werd het laatst waargenomen bij het wederoptreden van dat andere OM-icoon, Josic. Wanneer Butcher het veld opholt, barst het enthousiasme volledig los. De traiteur is terug en dat zal Zheyun Ye geweten hebben. Al in de eerste minuut na rust krijgt Butcher een eerste bal voor de voeten. Zijn schot draait hij echter in de gehaktmolen en gaat ver naast.

Lang is het echter niet wachten op een achtste doelpunt. Opnieuw Butcher die de bal bij zijn maatje Iban krijgt. Die dribbelt er duchtig op los om via een Zheyun-man de bal binnen te knallen. Meteen erna bewijst Josic zijn box-to-box-kwaliteiten wanneer hij een één-tweetje opzet met Iban en de 9-1 op het bord knalt na een half uur spelen.

Zheyun Ye lijkt dood maar krijgt de 9-2 toch nog op een schoteltje aangeboden na mistasten in de OM-verdediging. Aangeslagen zijn de Marcellanen echter niet en ze gaan verder op zoek naar meer doelpuntengenot. Na een afgekeurd doelpunt en schot op de paal van Koller krijgen we in de 36e minuut alsnog dubbele cijfers op het scorebord te zien. Iban en Flavio rollen met hun tweetjes de verdediging op en die laatste legt na wat (nodeloos) dollen de 10-2 in het mandje.

In de 39e minuut zijn de twee speelvogels opnieuw aan zet en opnieuw is het Flavio die 11-2 mag binnenknallen van een niet-egoïstische Iban. De Oetingenaar krijgt echter ook loon naar werken en mag op aangeven van George de 12-2 eindstand op het bord knallen.

Het publiek veert nog één maal recht bij een schot van Butcher op de paal. Ook in de laatste minuut raken de Chinuzen het doelhout. Robby wou zijn conditie onderhouden met een stevige wandeling doorheen de Zheyun-afweer. Bij kwalijk misstappen verloor hij echter de controle over de bal die meteen naar voor werd gejaagd. De ervaren OM-goalie had echter al van ver gezien dat de bal op de paal ging belanden en haastte zich dan ook niet om de bal terug te halen.

Met deze makkelijke overwinning kan OM ongeslagen naar de finale vanavond. Een gala-avond die de Marcellanen ongetwijfeld moet inspireren tot grootse dingen!

(auteur: Jean Valjean)
Gepost door: Josic
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81