OM neemt serieuze optie op de bekerfinale
22 Jun 2010 16:34
Mondiale – Olympique Marcel 5 – 9

Kern: Robby, Josic, Koller, Seire, Annoot, Flavio, Iban, Willem, George

Doelpunten: Annoot (3), Seire (3), Flavio (2), Iban
Assists: Flavio (2), Annoot, George, Koller,

MvdM: Robby

Vooraf beloofde dit duel reeds een treffen tussen twee ploegen in vorm te worden. De toeschouwers hadden dus ook massaal de weg gevonden naar de Affligemse hoogvlakten. De winnaar van dit duel nam een serieuze optie op de bekerfinale op zaterdag en dus werd er gerekend op 9 fitte Marcellanen voor dit cruciaal treffen. Daaronder ook een debutant (George) en één recidivist (Willem). Benieuwd hoe zij het er van af brachten…

De wedstrijd was nog maar net afgetrapt toen er al meteen gevaar dreigde. Op uitworp van Robby leggen spitsbroeders Annoot en Flavio meteen een leuke combinatie op de mat. Flavio legt de bal panklaar voor Annoot die niet twijfelt en de bal onder de keeper schuift. De 1-0 staat meteen op het bord na nog geen minuut spelen.

De Mondiale-selectie laat zich echter niet onbetuigd en reageert met een strak schot van Klaas op de kruising. Hier komt OM goed weg. In de tegenaaval keren Flavio en Annoot de rollen om. Nu is het Stievovich die de bal kan meegeven aan Flavio die de bal hard tegen de netten jaagt. 0-2 na vier minuten. OM speelt de bal lekker rond in de beginfase. Na een balverovering van Annoot wordt het nog bijna 0-3 maar Iban ziet zijn schot op doel afgeweerd door de keeper.

Even lijkt Mondiale opnieuw in de wedstrijd te komen. Ze komen opzetten met stug voetbal en de 1-2 is dan ook geen verrassing. De meeste dreiging komt uit van Klaas, dé man bij Mondiale. OM heeft echter geen bijval wanneer Yves in minuut 8 op de paal knalt. Enkele minuten later verliest OM Klaas uit het oog bij een stilstaande fase. Deze knalt mooi binnen en brengt de stand in evenwicht. Een duidelijk beter OM laat zich twee keer ringeloren op stilstaande fases.

Lang duurt de vreugde bij de tegenstand niet. Op het kwartier draait Seire zich knap weg van zijn belager en schiet op doel. Zijn schot gaat via het doelhout binnen en de Marcellanen staan opnieuw op voorsprong. De trein lijkt onder stoom want twee minuten later legt George een corner voor de voet van Flavio die met zijn stevige linker de bal naar doel jaagt en de 2-4 op het scorebord prikt. De Van Lierde-broers vinden elkaar gemakkelijk op het veld…

Met de rust in zicht belandt een Mondiale-bal nog op de paal en mag Robby zich onderscheiden op een schot van de tegenstand. Het doelpunt valt echter aan de overkant: opnieuw Flavio duikt samen met Seire op voor de keeper en opnieuw is het Flavio die onbaatzuchtig de bal naar Seire speelt. Voor de all-time topscorer natuurlijk een eitje. 2-5 met nog luttele minuten voor de rust. In die luttele minuten laat Robby tot twee maal toe zien waarom hij de minst gepasseerde keeper uit de reeks is. Met enkele goeie reddingen houdt hij de tussenstand op het bord tot de rust.

Na een verdiende koffiepauze begint de tweede helft net als de eerste, namelijk met een snel OM-doelpunt. Koller speelt de bal vanop vrije trap naar Annoot en die legt zijn tweede van de avond netjes in doel. 2-6. Meteen erna volgt een splijtende pass van Annoot naar Willem. Die laatste ruziet echter met de bal en kan niet besluiten.

Mondiale holt achter de feiten aan maar door foutjes in de verdediging blijft het toch aanklampen. Na een knappe doorsteekpass mag een Mondiale-man volledig ongedekt besluiten. Hij plaatst de bal hoog in doel en laat Robby kansloos.

Op het halfuur kan Seire de voorsprong opnieuw uitdiepen. In twee keer (één keer met rechts en één keer met links) krijgt hij de bal toch voorbij de keeper. Het scorebord geeft het aan: 3-7 na een halfuur. Aan spektakel ontbreekt het niet en de toeschouwers zijn dan ook wild enthousiast en schreeuwen hun team naar voor. De Van Lierde-broers knutselen nog een leuke combinatie in elkaar maar het schot van George suist net naast de kruising.

Mondiale lijkt in te zien dat het kalf verdronken is en de wedstrijd wordt bitsiger. Flavio en Klaas krijgen een gele kaart onder de neus gedrukt en de concentratie lijkt weg te ebben bij OM. Gelukkig is Robby uitstekend in doel en kan hij de bal telken male wegwerken. Hij houdt zijn ploegmaats recht en vuurt hen ook aan. In minuut 39 is hij toch geklopt wanneer een schot afwijkt op Iban en in doel dwarrelt.

Iban laat zich echter niet ontmoedigen en prikt meteen erna de 4-8 tegen de netten na een leuke schijnbeweging. Na een lachwekkende penaltyfout krijgt Iban ook geel te zien van de overijverige scheids. Robby is echter koelbloedig en houdt de bal met één hand uit zijn doel. Ontmoedigd krijgt Mondiale nog een atoomschot over zich heen wanneer Steve na geharrewar voor doel de bal in doel bombardeert. Satellietbeelden van de NASA tonen aan dat de Aarde licht uit koers werd geblazen door dit harde schot. De wedstrijd is gespeeld ook al komt er nog een laatste stuiptrekking van Mondiale, wanneer hun spits de bal vrijstaand voorbij Robby kan werken.

Willem waande zich zowaar op het WK-voetbal en solliciteerde nog naar een gele kaart en kreeg deze ook na protest bij de scheids. Op die manier hoopt hij natuurlijk een schorsing in de finale te ontlopen. Die voetballers toch…

De overwinning komt niet meer in gevaar en zo blijft OM ongeslagen in deze bekercampagne. Vrijdag wacht de laatste tegenstander, maar iedereen is gebrand op de bekerfinale dus mag deze laatste horde geen problemen opleveren.

(auteur: Jean Valjean)
Gepost door: Josic
OM houdt het leger uit zijn territorium
8 Jun 2010 17:52
Olympique Marcel – Seven Nation Army 5-2

Kern: Robby, Josic, Koller, Nilschken, Annoot, Flavio, Joost, Seire, Koenraad

Doelpunten: Annoot (2x), Joost, Seire, Koller
Assisten: Flavio, Koenraad, Nilschken, Steve

MvdM: Joost

Met reeds twee gewonnen bekermatchen in de benen begon OM met een gezonde dosis zelftvertrouwen aan de wedstrijd tegen Seven Nation Army, een ploeg uit dezelfde reeks die reeds enkele malen werd verslagen. Bekervoetbal is echter niet hetzelfde als competitievoetbal en dus was het toch opletten geblazen voor de Marcellanen.

De wedstrijd werd stipt op tijd op gang geblazen en het was OM dat meteen de toon zette met een verschroeiende start… Seire, die duidelijk met tegenzin op de bank moest beginnen liet het eens goed donderen op die desbetreffende bank. Een luide knal weerklonk in de arena en het eerste gevaar (voor de volksgezondheid) was een feit…

Het eerste echte gevaar kwam er in de derde minuut na een inworp van Robby naar Steve. Deze laatste haalt uit maar zijn schot gaat voorlangs. In de 5e minuut is het opnieuw Annoot die de keeper tracht te verschalken met een knappe lobbal die, jammer genoeg, net over gaat. De toon is gezet, al is de start minder efficiënt dan in de vorige wedstrijd.

Lang is het echter niet wachten op een doelpunt. In de achtste minuut levert Flavio een corner af bij Annoot. Die maakt met een knappe kap-beweging de weg naar doel vrij en laat de kans niet liggen. Een verdiende 1-0 voorsprong staat op het scorebord. Meteen erna knalt Koller een eerste keer op de keeper en was het bijna 2-0.

In de 13e minuut doet Annoot opnieuw wat van hem verwacht wordt in deze bekerreeks, nl. scoren. Op pass van Koenraad knalt hij op doel. Zijn eerste poging wordt nog afgeweerd maar in de herneming kan hij zich toch doorzetten. 2-0.

Even lijkt Seven Nation Army opnieuw in de match te komen na ongelukkig balverlies van Koller. De soldaten van SNA laten deze kans niet liggen en knallen de bal onder een kansloze Robby door.

Slechts vijf minuten later, vlak voor rust, wordt die hoop echter de kop ingedrukt wanneer Nilschken een corner kort in de voeten van Joost legt. De Wolvertemse dribbelkont wurmt zich voorbij twee man en laat de keeper kansloos. 3-1 op het bord en met deze wervelende actie krijgt Joost de handen op elkaar in de tribune. Technisch hoogstaande acties, daarvoor komen de mensen naar het zaalvoetbal!

Een minuut later pikt ook Seire zijn doelpuntje mee. Onbelaagd kan hij uithalen van ver en de keeper kan de bal niet afweren. Met deze 4-1 breekt Seire ook meteen de ban voor zichzelf, na enkele tegenslagen in de vorige wedstrijden.

De tweede helft begint net als de eerste helft met een kans voor OM. De Piet, keeper bij SNA, kan de pegel van Annoot nog net uit zijn doel ranselen. Twee minuten later moet hij zich echter opnieuw omdraaien na een lang uitgesponnen één-twee tussen Koller en Steve… Koller jaagt de bal in één tijd in de netten en zorgt zo voor een geruststellende 5-1 voorsprong.

De wedstrijd loopt rustig verder en er komen kansen langs weerszijden. We zien enkele mooie acties van Koenraad, Annoot en Flavio maar zonder succes. In de 34e minuut is het opnieuw balverlies in de verdediging dat zorgt voor het zogenaamde “spek aan het been”. De SNA-spits laat de kans niet liggen en zorgt voor de 5-2.

De Marcellanen laten zich echter niet uit hun lood slaan en gaan op zoek naar doelpunten. De pogingen van Koenraad en Joost worden echter afgeweerd. Het schot van Josic, CEO van afbraakwerken Roelandts, gaat hoog over en test de kwaliteit van de bakstenen muur achter het doel. Seire probeert het nog met een kopbal, maar kan moeilijk bij de bal. “Alles van de grond, behalve zijn voeten” oppert een gekscherende George in de tribune. Meneer Remy, überenthousiasteling in hart en nieren, is kritisch voor zijn ploeg…

We zien nog enkele kansen langs weerskanten, maar het blijft 5-2. Al bij al een verdiende overwinning voor OM dat ongeslagen blijft op weg naar bekerwinst…

(auteur: Jean Valjean)
Gepost door: Josic
OM omzeilt ook tweede klip
6 Jun 2010 09:40
FC Olé Olé - OM 2-7

Kern: Robby, Koller, Josic, Nilschken, Perriño, Joost, Flavio, Seire, Annoot

Doelpunten: Annoot (4x), Flavio (2x), Joost
Assists: Perriño, Josic

MvdM: Koller

Na de ruime overwinning in de eerste bekerwedstrijd was het vrijdagavond weer van dattum... FC Olé Olé, de vice-kampioen in de B-reeks maakte immers zijn opwachting in de Affligemse Arena. Slaagt OM er in om zijn ongeslagen beker-reeks verder te zetten?
Aan de supporterskern zou het alvast niet liggen. De sfeer zat er immers meteen in toen Marcellaan Koenraad zijn entree maakte met de woorden “vanavond is den drank op mijn kosten!”. Iets wat menig OM-speler mateloos kan motiveren. Deze motivatietruuk werd echter wel overschaduwd door de vestimentaire blunders van Wouter en Jean Valjean. Zij waren immers, in tegenstelling tot een attente Kristien, niet gehuld in de officiële blauw-witte kleuren van OM. Iets wat Wouter later 'op zich heeft gepakt', zodat de wedstrijd met een goed gemoed kon aangevat worden..
En dat goed gemoed had duidelijk invloed op de prestaties van blauw-witten. Reeds in de eerste minuut kwam er dreiging via een bedrijvige Stievovic. Met een snijdende actie kwam hij een eerste keer oog in oog te staan met de doelwachter van de tegenpartij. Die kon zijn schot echter afweren en in corner werken. Het gevaar is echter niet geweken wanneer 'capi' Josic de bal op de slof neemt. Opnieuw kan de keeper de bal wegwerken. De toon is echter gezet en de intentie van OM is duidelijk: het offensief nemen en de drie punten mee naar huis nemen...
In de derde minuut scoort OM een eerste keer. Van Der Perre met een pass in de voeten van Flavio. Deze draait met de rug naar doel weg van zijn belager en knalt de bal met rechts in de haak. Een nachtmerrie voor elke verdediging nu Flavio ook met zijn rechtervoet torpedo's weet af te vuren. Het angstzweet druipt dan ook reeds van de voorhoofden van Olé Olé.
OM heeft de smaak te pakken en we zijn nog geen minuut verder wanneer Jos vanachteruit de bal inspeelt op Annoot. De kleine balgoochelaar houdt alles en iedereen aan de praat en legt de bal mooi in het mandje. Na 4 minuten leiden onze gladiatoren reeds met 2-0. En nog is het nog niet gedaan. Nog voor de klok de 5e minuut aanduidt staat het al 3-0. Opnieuw is het Steve die met een gelijkaardige actie zijn ambitie waarmaakt. Steve wil o zo graag de beker met de grote oren de lucht inhijsen en prikt er nog een bij op zijn compto. 3-0 na slechts 5 minuten spelen. Een nieuwe monsterscore lijkt in de maak.
Die overrompeling blijft echter uit. Door het 'tijdelijk' uitvallen van Flavio na een lelijke trap op de enkel verwaterd het spel van OM en legt de tegenstander ook enkele leuke acties op het tarmac. De partij gaat op en af met kansjes langs beide kanten. De keepers lijken echter opgewarmd en onder meer Robby kan zich onderscheiden door pal te blijven staan op een staalharde vrije trap van Olé Olé. Onze helden lijken de koffie te gaan halen met een 3-0 voorsprong op het bord.
Dat is echter zonder Annoot gerekend. Net voor affluiten ontbindt deze voor een derde keer zijn duivels. Bij een vliegensvlugge tegenaanval dolt hij even met de goalie om dan toch de bal in de netten te jagen. 4-0 met de rust en de match lijkt gespeeld.
De tweede helft begint opnieuw met dreiging van de Marcellanen. Na een lange uitworp van Robby knalt Seire in de draai op het doelhout. De Elewijtse inwijkeling heeft niet veel geluk in de bekercompetitie. In de vorige wedstrijd trof hij immers ook enkele malen het kader. Niemand die zich echter zorgen maakt. Dat doelpuntje zit er echt wel aan te komen.
In de 31e minuut maakt De Geyndt een gezondheidswandeling doorheen de Olé-verdediging. De Wolvertemse wonderboy omspeelt ook nog de goalie en knalt de 5-0 forfait-score staalhard binnen... Deze score speelt duidelijk op het gemoed van de tegenpartij. Onderlinge ruzies kunnen niet meer binnenshuis gehouden worden zodat iedereen getuige is van de frustraties bij Olé Olé. Niet alles Olé Olé dus...
In de 34e minuut is het opnieuw Annoot die er een doelpuntje bijprikt. Als een wulpse kater speelt Annoot met zijn prooi en al dribbelend en zolend baant hij zich een weg voorbij de doelman en de 6-0 is een feit.
En dan is het stadion getuige van een bijzondere liefdadigheidsactie van OM-boegbeeld Josic. De Bodegemnaar leek immers op weg naar een doelpunt nadat hij handig de bal afhandig maakte... De weg lag open langs de lijn maar Josic werd voorbij gesneld door twee Olé-spelers. Uit de tribune rolde de kreet “Te traag, Roelandts... Te traag jongen.”. Voor de televisie-camera's opperde Josic echter dat hij een cadeautje uitdeelde aan de Olé-mannen door zich in te houden tijdens zijn sprint. Niemand die Sinterklaas herkend had zonder zijn lange, witte baard...
Het uitgedeelde cadeau werd in dank afgenomen door Olé Olé. In de 36e minuut valt een afgeweken bal in het doel van een kansloze Robby. Deze wil echter steeds de nul houden en uit zijn frustratie dan ook door het doelhout een ferme ronseling te geven, iets wat we wel vaker gewend zijn van de temperamentvolle goalie. Deze keer krijgt hij echter een gele kaart onder de neus geduwd door de scheids. Iets wat hem niet in dank wordt afgenomen...
Enkele minuten later is het opnieuw de scheids die de hoofdrol speelt. Na een duel tussen Van Der Perre en de Olé-doelman krijgt ook VDP een gele kaart te zien. Onbegrijpelijke beslissing van de wedstrijdleiding... OM lijkt even van slag en de geslepen tegenpartij maakt hier ook handig gebruik van. Na een onoplettendheid in de verdediging maken zij er immers 6-2 van in de 39e minuut.
Lang kunnen zij echter niet genieten van deze vernieuwde hoop. In de 41e minuut maakt Flavio immers de circel rond door de 7-2 staalhard voorbij de keeper te knallen. De blessure lijkt dus mee te vallen tot groot jolijt van de OM-aanhang. Bijna maakt de jongste Van Lierde er nog 8-2 van maar zijn poging strandt op de paal...
Zo blijft het 7-2 na een sfeervolle en animerende wedstrijd. OM blijft ongeslagen op weg naar het grote doel: de bekerwinst. Zoals het hoort werd de overwinning duchtig gevierd in de Affligemse kantine en Barrock. Maandag staan onze troepen er echter terug en zullen zij ongetwijfeld ook de derde klip handig omzeilen. Tegenstander van dienst: Seven Nation Army.

(auteur: Jean Valjean)
Gepost door: Josic
OM toont meteen zijn ambities!
31 May 2010 20:38
OM - Pelink 12-0

Kern: Robby, Koller, Josic, Koenraad, Perriño, Flavio, Joost, Seire, Annoot

Doelpunten: Annoot (4x), Perriño (3x), Flavio (2x), Koller, Koenraad, Joost
Assists: Flavio (3x), Annoot (2x), Perriño (2x), Seire, Koenraad, Joost

MvdM: Annoot

Kort verslag: Eindelijk was het dan zo ver. Na dik drie weken inactiviteit mocht OM vanavond de bekercompetitie op gang trappen. Tegenstander van dienst was Pelink dat slechts met z'n vieren aan de aftrap verscheen. OM stond wel volledig en opmerkelijk was - na maandenlang blessureleed - de aanwezigheid van topschutter Servranckx.
Marcel bouwde rustig op van bij de start en liet zich niet opjutten door de man-meer-situatie. Na twee minuten spelen vindt Flavio een eerste gaatje en het is Annoot die netjes kan binnen trappen. Voor doelpunt nummer twee heeft Stievovic geen assistentie nodig. Na een handige steel legt hij de doelman in de luren met een subtiel lobje: 2-0. Pelink krijgt intussen versterking door de opkomst van twee extra manschappen en zo kan er eindelijk vijf tegen vijf worden gespeeld. Dat resulteert meteen in een eerste speldeprik maar Robby redt knap. Koller reageert vrijwel onmiddellijk met een knaller op de paal. We zijn een kwartier ver als Seire iets heel moois in gedachten heeft. Zijn stiftertje legt wel de doelman in de luren maar aait tot twee maal toe het doelkader zonder dat het leer uiteindelijk in doel verdwijnt. Van Lierde bevoorraad kort voor rusten nog maar eens Annoot en die legt beheerst de 3-0 tegen de netten. Flavio zelf wringt voor de koffie nog een reuzekans de nek om. We gaan rusten bij 3-0.
Na de pauze onmiddellijk animo langs beide zijden. Servranckx vindt nogmaals het doelkader op zijn weg. En aan de andere kant laat De Backer een plukballetje tussen de handen door glippen maar de bal gaat gelukkig over. Vliegensvlug weer naar de overkant dan want Servranckx ziet Ophalvens mee inschuiven, legt hem panklaar en het nummer 8 poeiert het leer heerlijk binnen. De Geyndt acht dan zijn moment gekomen en tot twee maal toe verschijnt hij alleen voor doelman Van Der Slagmolen. De eerste keer pakt die uit met een knappe redding. Een tweede keer redt hij evenzeer, zij het met iets pijnlijker gevolgen voor de goalie zelf. Negen minuten ver en Seirinho probeert het nog maar eens met een lobje, wederom op het doelkader. In minuten 10 en 14 zijn de heerschappen Bracquez en Van Lierde aan zet. Eerst scoort Koenraad op aangeven van Flavio en vier minuten later draaien ze de rollen gewoon om: 6-0. Olympique raakt stilaan onder stoom en dat mede doordat de motor van Perriño nu ook goed aansluit. We zien knap samenspel tussen Steve, Yves en Joost totdat het leer uiteindelijk bij Van Der Perre komt en die schildert het leer op meesterlijke wijze op het hoofd van De Geyndt die maar binnen te knikken heeft: 7-0. Pelink ziet de bui nu helemaal hangen en heeft nog weinig verweer. Van Der Slagmolen keept een goede match maar raakt stilaan moedeloos als hij de zoveelste goal moet incasseren. Perriño droog rechtdoor op aangeven van Stievovic: 8-0. Joost knalt dan nog eens op de keeper. Annoot treft in de rebound wel raak. En zo krijgen we uiteindelijk dubbele cijfers. Het wordt 10-0 als Van Der Perre er nog eentje injast op aangeven van Annoot. De Oetingenaar tekent ook voor de 11-0. Knappe steel en simpel binnenprikken. Voor Servranckx lijkt het vandaag helemaal niet te gaan lukken. Dit keer wordt hem een kans ontnomen doordat Flavio even in de weg komt staan. De topschutter belooft echter wel goals als het er echt om zal gaan spannen. Flavio maakt er wel nog 12-0 van. Goal nummer 13 ziet hij op het doelhout uiteen spatten.
Het bleek uiteindelijk dus een opwarmertje te zijn voor OM dat op geen enkel moment in de problemen kwam tegen Pelink. Desondanks speelde Pelink aardig mee en maakte er samen met OM een zeer faire pot voetbal van die de fans wel wisten te smaken.
In de tweede wedstrijd speelde Seven Nation Army, Zheyun Ye op een hoopje. Daar werd het 12-1.
Aanstaande vrijdag speelt OM opnieuw, dan vormt met FC Olé Olé, de vice-kampioen uit de B-reeks de tegenstand voor Olympique. Om 20u worden de fans in de Bellekouter-arena verwacht ...
Gepost door: Josic
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81