Tropic vormde harde noot om kraken
25 Apr 2010 15:50
OM - Tropic 5-4

Kern: Witte, Koller, Nilschken, Flavio, Joost, Koenraad, Borre

Doelpunten: Borre (2x), Joost, Nilchken, Koenraad
Assists: Joost (2x), Borre, Koenraad, Nilschken

MvdM: Borre

Kort verslag: Toen uw verslaggever arriveerde, waren er amper vijf minuten gespeeld en stond het reeds 1-1. Gelukkig hadden die-hards Remy en Butcher alles netjes in het geheugen gegrift zodat wij u kunnen meegeven dat Joost scoorde op aangeven van Borre en dat Tropic scoorde in een scrimmage voor doel. Terwijl de vele OM-fans met mondjesmaat de tribune innemen, komt Tropic op voorsprong na een heerlijke treffer die los in de haak wordt getrapt. Marcel komt echter snel weer langszij. De Geyndt haalt uit van ver. De doelman van Tropic lost, en Borremans is er als de kippen bij om de 2-2 binnen te tikken. OM slaagt er maar niet in om de bovenhand te nemen en nog voor rusten is het alweer achtervolgen geblazen. Knap een-twee'tje over rechts van Tropic en overhoeks binnen getrapt. We gaan rusten met een 2-3 voorsprong voor Tropic.
Na de pauze kan Olympique wel licht overwicht afdwingen. Ook al omdat bij Tropic hier en daar langzaam maar zeker een lichtje uitgaat bij sommigen. Koenraad daarentegen blijft vrolijk rondfladeren en zorgt voor de ommekeer. Eerst bedient hij Nilschken die verrassend uithaalt en de gelijkmaker binnentrapt. Even later stuurt Bracquez, De Kempeneer naar de achterlijn. Nilschken legt het balletje simpel terug en Koenraad kan makkelijk afwerken: 3-4. Vijf minuten voor tijd wordt Joost met een stevige schouderduw van de bal gezet. Het mag van de ref. De Tropicaan trekt naar voor, De Kempeneer en Ophalvens geven hem de tijd om aan te leggen en te schieten, en dat doet ie goed zodat Witte wederom kansloos is. De bordjes hangen zo weer gelijk: 4-4. De vervanger van Robby kan weinig worden verweten. Arijs keepte attent en voetbalde goed mee. Bij de tegengoals treft hij weinig tot geen schuld. OM voetbalt vandaag net iets te mak. Flavio is daar vandaag het schoolvoorbeeld van. De anders zo bedrijvige Marcellaan, werkt en zwoegt weliswaar wel maar is vrijwel continu te ongelukkig in de acties die hij op poten tracht te zetten. Helemaal op het eind lukt het dan toch nog om de 21ste overwinning van dit seizoen binnen te rijven. Via Koenraad en Joost gaat het van links helemaal naar rechts tot bij Borre, die helemaal vrij staat en vanop een aanzienlijke afstand de 5-4 tegen de netten poeiert. Het was er vandaag een op het nippertje. Het moeten ongetwijfeld de fans zijn geweest die het verschil maakten ...
Op maandag drie mei, opnieuw om 20u, sluit OM zijn competitie af met een wedstrijd tegen FC Blessée ...
Gepost door: Josic
Josic' hattrick doet wedstrijd kantelen
16 Apr 2010 10:16
Mondiale - OM 3-7

Kern: Robby, Koller, Josic, Nilschke, Koenraad, Borre, Boekaver

Doelpunten: Josic (3x), Koenraad, Nilschken, Boekaver, Borre
Assists: Boekaver (2x), Borre

MvdM: Josic

Kort verslag: Vandaag kreeg OM met Mondiale een stevige opponent voorgeschoteld. In de onderlinge duels staat het 1-1. Benieuwd dus wie vanavond aan het langste eind trekt. Aan de fans zal het alvast niet hebben gelegen voor OM want die waren talrijk aanwezig. In de beginfase gaat gelijkopgaand goed heen en weer. Tot in de achtste minuut Kiekens uithaalt van ver. Robby devieert de bal tegen de paal maar die stuitert opnieuw het veld in, in de voeten van Gorteman die maar in te tikken heeft: 1-0. OM slaat meteen terug. Borremans vindt Bracquez en die legt hem netjes naast de doelman in het mandje: 1-1. Drie minuten later neemt opnieuw Mondiale de leiding. Klaas met een schicht en 2-1. Maar ook nu maakt OM deze voorsprong snel weer ongedaan. Josic met een copy-book doelpunt na een dubbele een-twee met Boekaver. Het staat weer gelijk. De wedstrijd verloopt fair maar desalniettemin stevig. Mondiale moet enkele foutjes maken om de Marcel-aanval te stuiten. Twee minuten voor de rust krijgt OM een vrijschop en die knalt Roelandts door de muur aan de eerste paal binnen: 2-3. Op slag van rust opnieuw een vrijschop, zij het nu centraal voor doel. Josic opnieuw achter de bal en hij poeiert het leer in de rechterbovenhoek: 4-2. OM leidt bij de rust, het was weer een tijdje geleden.
Dat Marcel in de tweede speelhelft doorgaans wel bij de les is, is intussen geweten en dat blijkt ook. De Kempeneer diept na vijf minuten spel de kloof verder uit. Goed schot in de linker benedenhoek: 2-5. Weer vijf minuten later krijgen we minder goed nieuws. Josic blokt een hard schot van Klaas waarbij de voet van de OM-kapitein wordt weggeslagen. Die voelt meteen dat het niet helemaal snor zit en sloft naar de bank om er niet meer af te komen. (Verdict van de dokter: ligament verrokken en vermoedelijk drietal weken langs de kant). Met z'n zessen houden de Marcellanen evenwel goed stand in het slotkwartier. Meer nog, ze lopen verder uit. Boekaver pikt zijn doelpuntje mee en vijf minuten voor tijd bedient diezelfde Lievyns, Borremans die alleen voor de doelman niet faalt: 2-7. OM stormt in het slot nog iets te enthousiast naar voren. Een follietje van Boekie draait verkeert uit waardoor Mondiale 3 tegen 1 kan counteren. Die kans laten ze vanzelfsprekend niet onbenut en zo wordt het alsnog 3-7.
Door het verlies van Likert vorige vrijdag tegen Man Futsal was OM intussen al zeker van de tweede plaats. De Marcellanen zetten deze knappe prestatie alvast extra kracht bij met deze klinkende zege tegen Mondiale. Volgende week vrijdag speelt OM om 20u zijn voorlaatste wedstrijd van het seizoen. Tegenstander dan is Tropic ...
Gepost door: Josic
Marcel herpakt zich!
11 Apr 2010 16:24
't Muurken - OM 4-9

Kern: Robby, Koller, Josic, Butcher, Nilschken, Borre, Boekaver

Doelpunten: Koller (3x), Borre (2x), Butcher, Josic, Boekaver, Robby
Assists: Boekaver (3x), Borre, Nilschken, Koller

MvdM: Boekaver

Kort verslag: Na de uitschuiver vorige week tegen Likert was het voor OM zaak om weer onmiddellijk met de overwinning aan te knopen tegen 't Muurken. Eenzame fan in de tribune, Remy, ziet Marcel de eerste kansen van de wedstrijd versieren. Een bal op de paal en een schot voorlangs van Borre. Maar na tien minuten spel is het wederom prijs. Slecht uitverdedigen luidt een tegentreffer in. Een schot uit de tweede lijn baant zich door een bos van benen waardoor Robby het leer niet tijdig ziet komen om het te pareren: 1-0. OM wil meteen orde op zaken stellen en Borremans pakt uit met een schot. Dat wordt evenwel geblokt door de goalie en De Kempeneer knalt vervolgens in de volley de rebound voor open doel hoog over. De gelijkmaker komt er even later toch. Koller met een rush naar voor, een een-twee'tje met Boekaver en de 1-1 wordt door de boomlange Marcellaan tegen de netten geprikt. Kort daarop neemt OM meteen de leiding. Lievyns is wederom de aangever, Borremans werkt af: 1-2. 't Muurken blijft niet bij de pakken zitten en knokt zich terug in de wedstrijd. Het wordt met wel heel veel meeval 2-2. De 3-2 komt er na ongelukkig balverlies van Koller. Eén op één met Robby maakt de spits van 't Muurken het af. De goals volgen nu heel snel op elkaar. Borre vindt Butcher en die pegelt in de draai de 3-3 tegen de netten. OM gaat echter opnieuw met een achterstand de rust in want met een knap uitgespeelde actie zet 't Muurken de OM-defensie te kijk en wordt het 4-3.
Een geprikkeld Marcel schiet na de pauze meteen uit zijn sloffen. Bij 't Muurken staan ze nog wat te slapen terwijl Olympique er stevig invliegt. Nilschken trapt snel in op Josic die hard en laag uithaalt en meteen zorgt voor de gelijkmaker. Een goeie steel van Boekaver meteen daarna en zo neemt OM weer de leiding: 4-5. Het hadden in plaats van twee zelfs drie dolle minuten kunnen worden, maar Van Damme passt slecht waardoor een man-meer-situatie niet wordt uitgebuit. De definitieve kloot komt er uiteindelijk dan toch. Ophalvens scoort eerst na wat geharrewar de 4-6 maar een weinig later vindt hij opnieuw zijn maatje Lievyns met wie hij een een-twee'tje op poten zet. Panklaar leggen en knallen is hun plannetje en dat wordt netjes uitgevoerd: 4-7. OM lijkt de zege nu niet meer prijs te zullen gaan geven maar het ziet wel nog Butcher uitvallen na een eerder onschuldig duel. (Later zal blijken dat Van Damme een breuk in de rechterteen heeft opgelopen en dat hij hierdoor zeker een 4-tal weken aan de kant moet blijven). Nilschken laat voor een tweede keer vandaag een open doelkans onbenut maar een achtste doelpunt hangt nog wel in de lucht. De Backer eist een vrijschop op en met een harde punter brengt hij de score op 4-8. Een bedrijvige Borre mag de eindscore op het bord zetten op aangeven van Koller.
OM doet dus wat het de laatste weken al zo vaak deed: een achterstand bij de rust ophalen. Dit toont ongetwijfeld de veerkracht van de Marcellanen aan maar een gewoonte zou dit toch niet mogen worden. Volgende week speelt OM, opnieuw donderdag om 19u, tegen Mondiale ...
Gepost door: Josic
OM triomfeert in voetbalquiz De Geuzen
3 Apr 2010 17:43
Net als de twee vorige jaren organiseerde zaalvoetbalclub De Geuzen dit jaar zijn derde voetbalquiz.
OM was er zoals altijd weer graag bij en nam dit jaar deel met maar liefst 4 teams. Dit onder de "schuilnamen": RO.M.ario de Souza Faria, PaolO. M.aldini, Gabriel O.M.ar Batistuta en Diego ArmandO. M.aradona. De eerste drie teams eindigden knap vooraan in de middenmoot met respectievelijk een 19de, een 15de en een 13de plaats.
Diego ArmandO. M.aradona gritste de oppergaai mee. Het team met Iban, Butcher, Koenraad en Josic volgde halfweg nog op een derde plaats maar knalde na een sterke finale alles en iedereen uit het wiel om uiteindelijk te finishen met 175 punten.

Proficiat dus aan alle Marcellaanse quizers (naast het winnende team ook nog Steve, Fred, Beire, Roel, Pieje, Koller, Willem, Flavio, Witte, Nilschken, Seire en Jean Valjean) voor het puike resultaat!

Proficiat eveneens aan De Geuzen voor alweer een knap georganiseerde quiz!

Iedereen blij dus en zodoende kon een bescheiden feestje in Barrock niet uitblijven ...
Gepost door: Josic
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81