OM lijdt eerste nederlaag in 2010
3 Apr 2010 17:27
OM - Likert 1-3

Kern: Robby, Koller, Josic, Butcher, Ridder, Flavio, Nilschken, Perriño, Borre

Doelpunt: Koller
Assist: Flavio

MvdM: Robby

Kort verslag: Mits winst tegen Likert kon OM zich vanavond mathematisch verzekeren van de 2e plaats in de eindrangschikking. Marcel kwam dan ook zeer gedreven aan de aftrap. Maar een vroeg doelpunt wordt OM ontnomen. De ref gunt Olympique geen balvoordeel wanneer een vinnige Van Der Perre zich knap wegdraait en alleen op de Likert-doelman kan afstormen. De referee fluit de Oetingenaar terug voor een eerder gemaakte fout van Likert. Zonde! Even later is een zeer aanwezige Perriño er weer dicht bij maar zijn schot treft de paal. Geen openingsgoal dus voor OM, wel eentje aan de overkant. Flavio leidt onnodig balverlies en Josic krijgt de gevallen steek niet opgeraapt. De Likert-dribbelaar puntert de bal door de benen van Robby. Even later is het opnieuw prijs. De Likert-speler met de oranje schoentjes houdt drie Marcellanen aan de praat en kan zo een vrijstaande ploegmakker tegen de achterlijn vinden. Die scoort uit een wel erg schuine hoek op knappe wijze de 0-2. En OM lijkt helemaal kopje onder te gaan als Koller zich op een vrije trap laat ringeloren. Ophalvens blijft staan op de voorzet en laat zo z'n mannetje voor hem komen die simpel kan binnentikken. De Olympianen krijgen er stilletjesaan genoeg van en proberen een tandje bij te steken maar Likert houdt de boel aardig op slot achterin. Verscheidene pogingen van onder meer Flavio, Perriño en Borre eindigen net naast of in de handen van een sterke goalie. We gaan rusten bij 0-3.
Na de pauze krijgen we het ware gelaat van OM te zien, eentje met grinta. Er wordt hoger druk gezet en Likert moet alle zeilen bijzetten om de druk af te houden. Een kwartier voor tijd knutselen Ophalvens en Van Lierde een knappe aanval in elkaar en de eerste legt de 1-3 tegen de netten. Het doelpunt van de hoop! Marcel gaat er nu vol voor maar krijgt met een zeer uitgeslapen Likert te maken. Menig pittig duelletje wordt nu uitgevochten maar de blauwen laten zich bij wijlen wel zeer graag en makkelijk vallen om zo de ref tot enigzins dubieuze beslissingen te dwingen. Borremans krijgt een dot van een kans om de aansluitingstreffer binnen te leggen maar hij krijgt het leer niet over een grabbelende doelman gelobt. Het blijft zwoegen en wroeten voor OM maar net dat tikkeltje meeval lijkt keer op keer te ontbreken. Likert probeert sporadisch een snelle counter op te zetten maar De Backer is steevast bij de les en houdt zijn team tot het eind in de running. Hij vangt nog wel geel maar laat zich niet meer passeren. Aan de overzijde zien we een zeer bedrijvige Perriño in de weer maar hij kan het gaatje maar niet gevonden krijgen. Met een vluchtschot dat hij uit zijn linker slof tovert komt hij er nog vervaarlijk dicht bij, maar via het lichaam van de goalie gaat de bal slechts millemeters naast.
OM blijft zo op 1-3 steken en lijdt op die manier zijn eerste nederlaag na nieuwjaar. Likert haalt zo, na twee eerdere nipte nederlagen tegen Marcel, eindelijk zijn gram en blijft in de running voor plaats twee. OM dat opnieuw vrij snel op achterstand kwam kreeg het gat ditmaal - ondanks bergen inzet - niet meer dichtgefietst. Het wordt volgende week donderdag om 19u zaak om tegen 't Muurken niet opnieuw diezelfde fout te maken ...
Gepost door: Josic
OM flirt met de nederlaag
23 Mar 2010 17:26
All Stars United - OM 5-6

Kern: Robby, Ridder, Fred, Flavio, Joost, Butcher, Nilschken, Borre, Annoot

Doelpunten: Annoot (3x), Flavio, Ridder, Butcher
Assists: Annoot (2x), Robby, Flavio

MvdM: Annoot

Kort verslag: Na twee weken inactiviteit mocht OM eindelijk nog eens de zaal in. Tegenstander vanavond was het immer enthousiaste All Stars United. Verrassend bij OM vandaag: zowel Koller als Josic in de tribune. De ene al met een wedstrijd in de benen, de andere met een stevige verkoudheid. Marcel koos er dus logischerwijs voor om negen dartele hinden het veld in te sturen. Dat werden er al heel snel acht want Marcellaans dribbelwonder Joost ging al heel snel definitief naar de kant met overbelaste enkels. Gelegenheidskapitein vanavond was Kim Van Damme.
Olympique begint direct met de zoektocht naar een eerste doelpunt. Stievovic met een eerste speldeprik maar de doelman redt. Koude douche! De eerste aanvallende actie van All Stars United is meteen raak: 1-0. De defensie knal uit verband gespeeld en Robby zonder verhaal. OM gaat meteen op zoek naar de gelijkmaker maar loopt quasi ogenblikkelijk op een snedige counter: 2-0. All Stars United toont zich dodelijk efficiënt. Annoot vindt gelukkig snel de aansluiting. Prima worp van De Backer en de killer van OM doet de rest: 2-1. Borre wil er met een vliegend schot meteen 2-2 van maken maar de doelman kan alweer afweren in corner. OM komt zeer moeilijk tot scoren bij deze goalie maar aan de andere kant is het wel keer op keer raak. Robby treft weinig schuld maar de defensie acteert, on-Marcellaans, veel te laks. Derde doelpoging All Stars United en 3-1. Flavio probeert het dan met zijn typische sturm-und-drang-mentaliteit. Zijn vrijschop is hard maar iets te hoog en een volgende poging eindigt alweer op de doelman. Bij ASU lukt schijnbaar alles vandaag. Het wordt 4-1 en 5-1. Een niet-aflatende Van Lierde maakt er op karakter en na een stevige rush op links nog 5-2 van net voor rusten.
Flavio is ook de man die het vuur aan de lont steekt in de tweede helft. Eerst schiet hij laag voorlangs, nadien tikt hij een open doelkans in de armen van de keeper. Butcher knalt op de paal, Robby knalt een vrijschop op de keeper, Borre knalt rakelings over en Stievovic probeert het zo wat van overal, maar scoren lukt vooralsnog niet. Tot Annoot tien minuten voor tijd wordt neergehaald in de halve cirkel. De ref aarzelt niet en geeft een strafschop. Een eitje voor Annoot en zo sluipt OM terug tot 5-3. Marcel blijft de druk opvoeren en drijft ASU met de rug tegen het doel. Het wordt 5-4 vijf minuten voor tijd. Mooi uitgespeelde actie. Steve bedient Ridder die goed was mee ingeschoven en netjes binnen legt. Het is wederom Annoot die de uiteindelijk gelijkmaker inluidt. Een afstandschot wordt door VD met de knie in de kruising gedevieerd: 5-5. OM stoomt door en ASU weet niet meer waar het het heeft. Twee minuten voor tijd gebeurt het dan toch. Flavio schenkt Steve zijn derde, én de winnende voor Marcel. 6-5 is meteen de eindstand want Olympique laat zich niet meer verrassen.
Een ware thriller werd het zowaar. Een nonchalant en laks OM wordt in de eerste helft koud gepakt door een vinnig All Stars United. Na de pauze krijgen we gelukkig een waardig OM te zien dat op karakter een haast onmogelijk opdracht toch tot een goed einde brengt. Volgende week donderdag (om 22u) zal het vanaf minuut één bij de les moeten zijn om vice-kampioen Likert de baas te kunnen. En dat is voor alle duidelijkheid geen aprilgrap ...
Gepost door: Josic
Zwiejep geen partij voor OM
6 Mar 2010 12:30
Zwiejep - OM 0-13

Kern: Robby, Koller, Josic, Butcher, Fred, Nilschken, Borre, Koenraad, Boekaver

Doelpunten: Butcher (3x), Koenraad (2x), Nilschken (2x), Fred (2x), Boekaver, Koller, Josic, Borre
Assists: Koenraad (5x), Fred (2x), Boekaver (2x), Robby, Borre

MvdM: Koenraad

Kort verslag: Een gemotiveerd OM verscheen voltallig aan de aftrap voor de partij tegen Zwiejep. Doorgaans een pittige tegenstander voor de blauw-witten. Zwiejep, dat enkele sleutelspelers miste, begon vinnig en tekent meteen voor de eerste doelpoging maar het leer treft de lat. In minuut nummer twee knalt OM er ook eentje op de lat en zo raakt het publiek opgewarmd. Marcel gaat verwoed op zoek naar de openingstreffer maar moet daarvoor wachten tot de zevende minuut. Rob gooit gepast uit op Koenraad, die speelt met een handigheidje de doelman uit en zo staat het 0-1. Niet veel later staat het 0-2 als Bracquez de bal inspeelt op de slim lopende De Kempeneer. De net 24 geworden Wambekenaar neemt de bal netjes in de draai en geeft zo de Zwiejep-goalie het nakijken. Halfweg de eerste helft gaat het dan snel van 0-2 naar 0-4. Olympique kan het tot twee keer toe makkelijk uitspelen alleen voor de doelman. Eerst scoort Van Damme op aangeven van Lievyns en vervolgens is het Boekaver zelf die scoort na een dubbel een-twee'tje met Fred. Olympique vergeet dan het gaspedaal in te drukken en zo blijft het tot aan de rust 0-4.
Na de rust stomen de Marcellanen lekker door. Marcel steekt een tandje bij en Zwiejep lijkt het allemaal niet meer te kunnen belopen. Nilschken wordt het straatje ingestuurd door Boekie en werkt het dan oog in oog met de doelman knap af: 0-5. Ophalvens, tot dan toe enigszins ongelukkig in zijn doelpogingen, pakt uit met een knappe soloren. Van achter naar voor loopt hij alles en iedereen voorbij om de bal vervolgens netjes in de linkerbenedenhoek te droppen. Het inspireert zijn ploegmakkers want plots vliegen de ballen er wel heel vlotjes in . Bracquez dirigeert en deelt cadeautjes uit. In drie dolle minuten gaat het van 0-6 naar 0-9. Raes, Van Damme en opnieuw Raes pakken de geschenkjes van de vinnige dribbelaar met plezier uit. Tien minuten voor tijd mag Koenraad er zelf eentje intikken op aangeven van Borre. En Koenraad blijft maar gaan, vlot z'n mannetje voorbij aan de zijlijn en dan Josic zijn eerste van de avond cadeau doen. Het feest gaat echter niet door want de ref zag de bal - onterecht - over de zijlijn. De OM-kapitein scoort kort daarop op gelijkaardige dan toch, al komt de assist dit keer van Fred. Man van de Match, Bracquez, doet nummer twaalf cadeau aan Borremans. De finale 0-13 einduitslag wordt van dichtbij op het scorebord geknald door een zeer gedreven Butcher.
OM behaalt op die manier - onverwacht makkelijk - een ruime zege tegen een sportief Zwiejep. Olympique kan zo met een bak vol vertrouwen toeleven naar de volgende wedstrijd tegen All Stars United. Die wedstrijd staat pas gepland op maandag 22 maart. Het wordt opletten geblazen want tot dusver heeft OM telkenmale de handenvol gehad met de nummer laatst uit de rangschikking ...
Gepost door: Josic
'Kleine' kampioen Man Futsal
26 Feb 2010 20:12
Op donderdag 18 februari om 20u, stond de wedstrijd tussen Man Futsal en OM geprogrammeerd. De clash tussen de nummers 1 en 2 uit de rangschikking.

Bij OM hadden ze echter al heel snel in de mot dat deze datum, te midden het krokusverlof, voor serieuze problemen zou zorgen om aan voldoende spelersmateriaal te geraken. OM stelde dus ruim een maand op voorhand de vraag aan Man Futsal en de Sportdienst om de wedstrijd te verplaatsen. Man Futsal gaf zijn akkoord om een andere datum voor de wedstrijd te zoeken en de Sportdienst maakte daar in eerste instantie ook niet meteen een punt van indien een andere datum kon worden gevonden.

Begin februari deelde de Sportdienst alle teams mee dat er - wegens de grote vraag - geen wedstrijden meer zullen worden verplaatst. Geen oplossing dus voor OM. OM stelde vervolgens voor om die bewuste donderdag te switchen met de wedstrijd van 22u (Mondiale - All Stars United). Op die manier zou OM toch nog aan zestal kunnen geraakt zijn en kon er wel worden gespeeld. Zowel Mondiale als All Stars United gaven ogenblikkelijk hun akkoord maar Man Futsal zag deze wissel dan weer niet zitten. Om een boete te vermijden, reageert OM - acht dagen voor de wedstrijd - door te stellen dat het forfait zal moeten geven wegens spelerstekort. De dag nadien reageren enkele OM'ers ontgoocheld op het forfait en ze besluiten zich uitzonderlijk toch vrij te maken op donderdag om 20u. Zaterdagmiddag - zes dagen voor de wedstrijd - haast voorzitter Josic zich naar de Sportdienst om het forfait in te trekken. De Sportdienst onderneemt meteen alle nodige stappen maar wanneer de verantwoordelijke van Man Futsal wordt opgebeld, weigert deze alle medewerking. Man Futsal houdt OM aan zijn forfait. De Sportdienst kan hier niks tegen in brengen en dus wordt er uiteindelijk niet gespeeld.

OM, dat door de stunt van Mondiale tot op drie punten was genaderd van het quasi onverslaanbare Man Futsal, kijkt zo weer tegen een zespuntenkloof aan.

Bij OM reageert men ontgoocheld. Niet zo zeer omwille van die zespuntenkloof in de rangschikking maar veeleer om de manier waarop die er is gekomen. Een groots Man Futsal had - afgaand op de vorige wedstrijden - al spelend deze zespuntenkloof wel weten te forceren. Nu heeft Man Futsal echter zijn kleine kant laten zien. De gedoodverfde kampioen zal dit jaar alleszins een zeer 'kleine' kampioen zijn!

Gepost door: Josic
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81