OM dit keer wel voorbij Mondiale
24 Jan 2010 14:31
Mondiale - OM 1-5

Kern: Robby, Koller, Josic, Ridder, Fred, Borre Seire, Boekaver

Doelpunten: Seire (3x), Koller, Borre
Assists: Ridder (2x), Fred (2x)

MvdM: Fred

Kort verslag: OM mocht deze week opnieuw de zaal in tegen de nummer vier uit de rangschikking (Mondiale wipte vorige week over FC Blessée van vijf naar vier). Marcel wist waar het voor stond want in de eerste periode gingen de blauw-witten tegen Mondiale met 5-3 onderuit.
OM weet zich van bij de aftrap goed te organiseren en neemt de wedstrijd meteen stevig in handen en versiert zo meteen de eerste kansjes. Servranckx knalt op de keeper en De Ridder besluit naast. Kort daarop slaan beide heerschappen de handen in elkaar en dat leidt tot de 0-1. Seire rondt netjes af! Mondiale kan daar niet meteen enkele panklare mogelijkheden tegenover stellen, terwijl OM voorlopig verzuimt om de kloof verder uit te diepen. Koller wringt een open doelkans de nek om en Josic trapt na een een-twee'tje met Boekaver op de doelman. Vijf minuten voor de rust krijgt Mondiale nog een uitstekende mogelijkheid maar Robby staat pal. We gaan rusten bij een 0-1 voorsprong voor Olympique.
OM beseft dat er een tandje bij mag en schakelt ogenblikkelijk bij. Fred is de man die de lakens uitdeelt bij de start van de tweede speelhelft. Met twee assists, eentje voor Koller en eentje voor Seire, is hij de man die aan de basis ligt voor de 0-3. Mondiale pruttelt dan nog heel even tegen. Een vrije schop wordt hard en lekker in de linker kruising gepegelt. Maar op aangeven van Ridder zorgt Seirinho voor de geruststellende 1-4. Mondiale laat evenwel het hoofd niet hangen en kent in de vijfendertigste minuut weinig meeval. Robby kan een schot vanuit de tweede lijn enkel laten afwijken waardoor de bal via beide doelpalen opnieuw het veld in rolt. OM komt met de schrik vrij. Dik tien minuten voor tijd ontneemt Borre Mondiale alle hoop. Na goed doorjagen verovert hij de bal en verslaat de doelman in twee keer. Marcel speelt de wedstrijd verder netjes uit en het blijft zo bij 1-5.
OM haalt zo na nieuwjaar een knappe 9 op 9 tegen de nummers 3 tot 5 uit de rangschikking. Komende maandag om 21u wacht 't Muurken. OM tracht zijn knappe reeks dan door te zetten ...
Gepost door: Josic
OM vloert ook het nummer vier!
12 Jan 2010 18:12
OM - FC Blessée 8-3

Kern: Robby, Koller, Josic, Ridder, Borre, Flavio, Joost, Perriño, Seire

Doelpunten: Seire (2x), Koller (2x), Flavio, Ridder, Perriño, Joost
Assists: Joost (2x), Seire

MvdM: Koller

Kort verslag: OM had vanavond alle ingrediënten voorhanden om er een leuke pot voetbal van te maken: Een sterke negenkoppige selectie, een vat vol vertrouwen na de winst tegen Likert én een tribune bomvol eigen supporters. Bij FC Blessée zaten ze dan weer met de handen in de haren daar doelman Raffarel verstek moest laten gaan wegens een lumbago. Het was dus improviseren geblazen voor de nummer vier uit de rangschikking. Na twee minuten mag de gelegenheidsgoalie zich echter al keren. Hij blokt in eerste instantie nog wel het schot van Seirinho, maar Flavio is goed gevolgd en die tikt de 1-0 tegen de netten. OM neemt de teugels meteen flink in handen. Servranckx trapt bij een vrije schietkans eerst hoog over maar als hij het een weinig later nog eens mag proberen, trapt hij hem enig mooit in de kruising. Olympique stoomt lekker door en na een vlotte combinatie De geyndt - De Ridder, tekent die laatste voor de 3-0. Joost laat de 4-0 schieten, hetgeen Perriño een minuutje later niet doet. Proper plaatsballetje in het hoekje. Bij zijn tweede poging heeft Van Der Perre minder meeval. Zijn schot eindigt op de paal. En dan komt Blessée toch even opzetten. Josic gunt zijn tegenstander iets te veel ruimte voor een schot en die haalt laag en hard uit recht op Robby die de bal ongelukkig door de benen laat glippen: 4-1. Marcel stoomt iets te enthousiast weer naar voren en loopt quasi ogenblikkelijk op een counter. Balverlies Van Lierde, Roelandts stapt uit en Borremans komt net te laat om de vrijstaande man het scoren te beletten: 4-2. Voor we gaan rusten, zet Josic nog een een-twee'tje op met Perriño, de kapitein schiet met links maar de doelman kan zonder al te veel moeite de bal in corner verwerken. We gaan rusten bij een 4-2 score in het voordeel van OM.
Het eerste wapenfeit na de rust komt van Marcel. Joost besluit evenwel op de doelman. FC Blessée biedt weerwerk met een bal op de lat. Het is eventjes blazen bij de blauw-witten. De Geyndt scoort dan gelukkig de verlossende vijfde treffer. En als die zelfde De Geyndt even later panklaar kan leggen voor de aanstormende Ophalvens lijkt de match gespeeld. Knap opgezette actie overigens tussen de kleinste en de grootste man op het terrein. FC Blessée kan dan nog wel milderen tot 6-3, maar het is OM dat vervolgens nog verder uitloopt. Weer Koller die scoort, dit keer op aangeven van Seire. Servranckx zelf mist twee minuten voor tijd op onbegrijpelijke wijze de 8-3, maar op de valreep zet hij dat foutje nog recht door net voor het laatste fluitsignaal de 8-3 eindcijfers op het bord te schieten.
OM rijft zo een belangrijke overwinning binnen in zijn strijd om de tweede plaats. Het was lang niet allemaal top wat OM vandaag liet zien. Gezien de afwezigheid van Michiels in doel bij Blessée had de score gerust hoger kunnen oplopen en ook de tegengoals waren vermijdbaar. Het is een klein puntje van kritiek om de Marcellanen toch zeker wakker te houden voor het volgende treffen. Volgende week donderdag speelt OM om 19u tegen Mondiale, het enige team dat - op Man Futsal na - Marcel dit seizoen wist te verschalken. Olympique weze gewaarschuwd voor het nummer vijf uit de rangschikking ...
Gepost door: Josic
OM opent 2010 met winst in topper!
8 Jan 2010 19:03
OM - Likert 3-2

Kern: Robby, Koller, Josic, Fred, Nilschken, Flavio, Koenraad, Seire

Doelpunten: Koenraad, Seire, Koller

MvdM: Koenraad

Kort verslag: Kerstballen en sneeuwballen in overvloed de laatste weken, maar voor veel Marcellanen was het lang geleden dat ze nog eens een voetbal zagen. Voor de meesten was het ook wat wijfelend afwachten hoe ze de feestdiners hadden verteerd. En als klap op de vuurpijl mochten de Olympianen het nieuwe jaar op gang trappen met een heuse topper tegen de nummer drie uit de rangschikking, Likert.
Likert liet van bij het begin merken dat het zijne ouwe getrouwe methode hanteerde: achterin alles goed dicht houden en vanuit een goede organisatie pijlsnel omschakelen en efficiënt wezen. Olympique kent dat spelletje intussen en bouwt veiligheidshalve toch enige voorzichtigheid in. Maar toch komt het meeste initiatief van de nummer twee uit de ranking. Al is het zeer moeilijk om de gaatjes te vinden in de sterke Likert-defensie. Flavio's poging komt nog het meest in de buurt. Zijn schot gaat nipt naast. Maar dan is het heel even Likert-time. Likert zet druk en bloc maar ook OM kan best een verdedigend muurtje optrekken als het moet. Een Likert-speler probeert het toch van op afstand en schiet laag, net onder de voet van Fred door, door een bos van spelers - waardoor Robby helemaal niks kan zien - binnen. Likert 0-1 voor en Marcel weet dan dat het moeilijk wordt. Likert wil zijn opponent meteen de mond snoeren door er een tweede te maken. Koenraad kan de collectieve aanval echter onderbreken en Seire bedienen die heel alleen op de doelman af mag. De goaltjesdief maakt echter de foute keuze door voor de dribbel te kiezen en ziet het leer zo uit de voeten geplukt worden door de Likert-goalie. OM blijft geduldig zoeken naar de gelijkmaker maar die komt er niet meteen. Pas na twintig minuten spel kan Koenraad zich knap doorzetten en het leer netjes in de rechterbenedenhoek plaatsen. Klassegoal van onze dribbeldoos! De vreugde is echter van korte duur want kort voor rusten krijgt Likert een vrijschop. De Marcellaanse muur wordt letterlijk open geduwd en zo krijgt de vrijschopnemer een vrije schietkans die hij niet onbenut laat: 1-2. De ref had de duwfout niet opgemerkt tot verbijstering van de Marcel-aanhang. OM gaat zo met een 1-2 achterstand de rust in.
Na de koffie voert Olympique de druk op. De kansjes volgen elkaar snel op maar er wordt slordig mee omgesprongen. Het blijft overigens voortdurend opletten voor de nijdige tegenprikken van Likert. Na vijf minuten in de tweede helft is het dan toch prijs. Seirinho trapt laag en hard, de keeper laat de bal onder zich heen glippen, hij probeert hem nog uit doel te graaien, maar de bal is wel degelijk over de lijn gegaan en zo staat het weer gelijk. Even later komt OM zelfs op voorsprong met een gelijkaardig doelpunt. Deze keer is Ophalvens de auteur en opnieuw komt de Likert-goalie ietwat ongelukkig tussenbeide door het leer te laten glippen. De Likert-doelman die overigens een dijk van een wedstrijd loopt te spelen. Likert nu plots op achtervolgen aangewezen. Het verhoogt de druk op Marcel dat daardoor wel meer countermogelijkheden krijgt. Olympique benut die vele kansen echter niet waardoor het voortdurend spannend blijft. Servranckx, Van Lierde en Bracquez flirten met het verlossende vierde doelpunt. Ophalvens en Raes komen nog het dichtst door keihard op de lat schieten. En ook De Kempeneer doet vele goede dingen. En toch geen verlossende treffer voor OM. Al blijkt die achteraf niet meer nodig te zijn. Marcel houdt stand onder het slotoffensief van Likert en mag zijn eerste overwinning van 2010 gaan vieren. Het blijft 3-2.
Een zeer spannende topper waarin OM tot twee keer toe een achterstand ophaalt en het dan afmaakt. Het ging zeer goed heen en weer tussen beide teams al dient wel gezegd dat OM het merendeel van de kansen bijeenvoetbalde. En op basis daarvan vonden de OM-fans de overwinning van hun team dubbel en dik verdiend
Komende maandag om 20u speelt OM al opnieuw een heuse topper. Tegenstander dan is het FC Blessée van 'onze' Raffarel, de nummer vier uit de rangschikking.

PS Een geblesseerde Steve Annoot was er zo van overtuigd dat zijn maats het er goed van af gingen brengen dat hij al rond de klok van tienen de feestelijkheden inzette. Toen zijn geloof werd bevestigd ging het dak er af. Het begon met de Marie-Louise en een polonaise ...
Gepost door: Josic
Geslaagde Kerstmarkt: Bedankt!
20 Dec 2009 11:40
Gisteren op de kerstmarkt in Ternat draaide de jeneverstand van Olympique Marcel wederom op volle toeren.
Bedankt daarom aan alle helpende handen én bedankt aan alle fans en sympathisanten die erbij waren om ons kraam te laten draaien !!!
Jullie zijn fantastisch !!!

Prettige eindejaarsfeesten!
Gepost door: Josic
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81