7-7 levert OM toch drie punten op.
12 Dec 2009 15:39
All Stars United - OM 7-7
(0-5 winst voor OM wegens opstellen geschorste speler door All Stars United)

Kern: Gerry, Koller, Josic, Borre, Joost, Nilschken, Seire, Boekaver

Doelpunten: Seire (3x), Borre (2x), Boekaver, Koller
Assists: Joost (2x), Koller

MvdM: Borre

Kort verslag: Vandaag mocht OM voor de laatste keer in 2009 de zaal in. Tegenstander was de nummer laatst in de rangschikking, All Stars United. Een aanvallend ingestelde ploeg die altijd frank en vrij voetbal tracht te brengen. Ondanks hun laatste plaats legden ze toch al menig team het vuur aan de schenen, al resulteerde dat tot dusver niet in puntenwinst.
OM is dus zeker en vast op zijn hoede en begint goed aan de wedstrijd. Er is amper afgetrapt of het staat al 0-1. Knap uitgespeelde aanval, Koller bedient Seire die maar in te leggen heeft. Borre trapt een door de doelman afgeweerde bal binnen en als Boekaver de rebound binnen legt nadat Joost op de paal had getrapt, staat het na nog geen kwartier 0-3. All Stars prikt dan wel nog tegen maar Ophalvens maakt die goal meteen ongedaan door op aangeven van De Geyndt de 1-4 binnen te trappen. Marcel lijkt dan al zijn schaapjes op het droge te hebben. Maar niets blijkt minder waar! In amper drie minuten tijd hijst All Stars United zich weer helemaal langszij: 4-4. All Stars United trapt vanuit alle hoeken naar doel. De schoten zijn hard en doelgericht en Gerry kan er echt weinig aan verhelpen. Olympique dus met zorgen de rust in.
Zorgen die ook na de rust niet meteen verdwijnen. OM stapelt de foutjes op en die worden door All Stars United genadeloos afgestraft. Het wordt zo 6-4. Servranckx weet halfweg de tweede helft te milderen tot 6-5. Marcel zet alle zeilen bij om deze scheve situatie alsnog recht te trekken. De Geyndt gooit z'n troeven op tafel maar hij treft tot twee keer toe het doelhout. Vier minuten voor tijd lijkt het over voor Marcel. Josic laat zich op de middellijn ringeloren door de All Stars United-spits en die kan alleen op Michiels af gaan om het vervolgens koel af te werken: 7-5. Olympique gaat dan nog alles of niets spelen terwijl de sfeer er steeds grimmiger op wordt. De ref moet menig geel kaartje boven halen om de match niet te laten ontaarden. OM blijft maar drukken en dat resulteert uiteindelijk nog in twee goals, eentje van Borremans en eentje van Servranckx. De wedstrijd eindigt zo toch nog op 7-7.
Als dan achteraf blijkt dat All Stars United zijn geschorste speler heeft opgesteld, pakt OM uiteindelijk toch nog de drie punten.
Een meevaller voor Marcel alleszins want het gaf hier vandaag zomaar een uitstekend wedstrijdbegin helemaal uit handen. Op karakter en inzet boksten de Marcellanen nog wel terug maar goed was het vandaag allerminst. De rust die nu komt zal welkom zijn. Tijd om te feesten en te herbronnen want in januari zullen we er weer helemaal moeten staan ...
Tot zaterdag op de kerstmarkt!
Gepost door: Josic
OM zonder veel moeite voorbij Tropic
4 Dec 2009 12:23
OM - Tropic 11-4

Kern: Flavio, Koller, Josic, Ridder, Fred, Nilschken, Borre, Seire, Boekaver

Doelpunten: Seire (2x), Fred (2x), Boekaver (2x), Ridder (2x), Nilschken, Borre, Josic
Assists: Nilschken (3x), Seire (3x), Koller, Ridder, Boekaver, Flavio

MvdM: Seire

Kort verslag: Dat het de kampioen van vorig jaar dit jaar heel wat minder voor de wind gaat, was al duidelijk gebleken na de eerste ronde. Waar Tropic vorig jaar steevast met negenen (of méér) aantrad, komt men nu - vandaag bijvoorbeeld - amper aan vijf spelers. Een voltallig OM zou dus al zeker niet fysiek ten onder mogen gaan. Wel verrassend bij OM: Flavio in doel! Door de plotse griepaanval van Robby kon Gerry zich niet meer vrijmaken. De sympathieke Bodegemenaar, mét keeperservaring, vulde met plezier deze tijdelijke leemte in.
OM start aardig en na twee minuten staat het al 1-0. Nilschken bedient Seire en die weet als geen ander hoe je een voetbal voorbij een doelman werkt! Tropic bijt dan nog even terug. Na vijf minuten staat het 1-1. Maar dan stoomt Marcel door. Fred ziet zijn schot in eerste instantie gepareerd door de doelman maar in de rebound slaat hij wel toe: 2-1. Lievyns kan aandikken tot 3-1 op aangeven van Ophalvens. In een heet standje voor ons doel toont Flavio zijn klasse. Hij redt knap! Servranckx schenkt Borremans de 4-1 en dikt dan zelf verder aan tot 6-1, eenmaal op aangeven van De Ridder en eenmaal op aangeven van De Kempeneer. Tussendoor trapt de goaltjesdief van OM nog op de paal. We gaan rusten bij 6-1.
In die tweede helft is het vooral zaak de concentratie te bewaren. Tropic neemt het allemaal niet zo heel serieus meer op, maar Olympique mag zich niet laten verleiden om mee te gaan grappen. Een afstandschot zet Tropic op 6-2. Raes poeiert dan wel een afleggertje van Servranckx in doel, maar nadien laat Marcel zich toch iets te makkelijk ringeloren waardoor het plots 7-4 staat. OM weet zich gelukkig te herpakken en begint dan toch weer te voetballen. Het tempo wordt opgetrokken en dan wordt het moeilijker voor de vijf Tropicanen. Ridder scoort de 8-4 en Josic krijgt er eentje cadeau van Boekaver: 9-4. Boekaver zelf zorgt dan voor de dubbele cijfers, na goed uitgooien van Flavio. En na een collectief zeer knappe aanval, wordt Tropic helemaal zoek getikt. Nilschken geeft uiteindelijk de assist voor Ridder, die netjes binnentrapt: 11-4.
Een vrij makkelijke zege voor OM dus al was het vaak moeilijk om geconcentreerd te blijven en om het tempo in de wedstrijd te houden. Een grootse wedstrijd van OM was het dus allerminst, maar erg moeilijk werd het dus niet. Al dient gezegd dat Tropic er zonder wisselspelers toch nog vol voor ging. Volgende week vrijdag om 21u speelt OM zijn laatste wedstrijd van 2009 tegen All Stars United. Dat wordt ongetwijfeld geen makkelijke klus. Marcel zal hard moeten werken om 2009 met een overwinning uit te zwaaien ...
Gepost door: Josic
Strijdend OM oogst niet wat het zaait
24 Nov 2009 14:11
OM - Man Futsal 3-4

Kern: Robby, Koller, Josic, Fred, Nilschken, Joost, Flavio, Seire, Perriño

Doelpunten: Seire (2x), Joost
Assists: Joost, Nilschken

MvdM: Joost

Kort verslag: Goed drie weken terug ging OM nog met de billen bloot tegen een superieur Man Futsal. Vandaag kwam OM aan de aftrap met de overtuiging om beter te doen.
Uit de beginfase leren we dat beide teams elkaar waard zijn. Er worden speldeprikken uitgedeeld langs beide kanten maar zonder groot gevaar. Na zes minuten is het wel raak voor Man Futsal. Marcel laat iets te veel ruimte om te trappen en met een gekruist bommetje knalt de Man Futsal-speler de 0-1 tegen de netten. OM gaat vrijwel meteen op zoek naar de gelijkmaker maar Futsal houdt het achterin strak georganiseerd zodat er weinig doorkomen aan is. Halfweg de eerste helft lukt het dan plots wel. De Geyndt met een geniale passeerbeweging voorbij zijn belager maar zijn schot eindigt op de doelpaal. Het is een waarschuwing voor Futsal want twee minuten later is het wel prijs. Joost behoudt de kalmte voor doel, pass't op Seire en die aarzelt geen seconde: 1-1. De vreugde is echter van korte duur want nog geen minuut later prikt Man Futsal op nieuw. Robby laat zich verrassen door een geniepige punter uit de tweede lijn van de Man Futsal-spits. Geen nood evenwel want nog een minuutje later hangen de bordjes weer in evenwicht. Een vinnige De Geyndt met knap voorbereidend werk bezorgt het leer aan De Kempeneer en die speelt de doelman uit verband met een pass'je op Servranckx die zijn tweede van de avond tegen de netten prikt. Kort voor rusten wringt de topschutter van Man Futsal, Joeri De Pester, nog een vrij open doelkans de das om en zo gaan we rusten bij een 2-2 tussenstand.
Na de rust eenzelfde spelbeeld als voorheen. Evenwichtige partij, stevige duels en dreiging langs beide zijden. Flavio krijgt de eerste goede kans in die tweede helft maar zijn schot gaat voorlangs. Man Futsal heeft net iets meer meeval in de afwerking. Een geblokt schot waait over de OM-defensie heen en aan de tweede paal kan De Pester nu wel binnen knikken, met het hoofd: 2-3. Ruim een kwartier voor tijd wordt het dan 2-4. De laatste man van Futsal krijgt iets te veel tijd om aan te leggen, De Backer heeft geen perfect zicht op de bal en ziet die naast hem in het hoekje verdwijnen. Olympique beseft nu dat het iets hoger druk moet gaan zetten en doet dat ook. Het risico op countervoetbal van Futsal verhoogd daarmee maar de Marcellanen weten het allemaal te belopen en kunnen rekenen op een sterke De Backer die ook zeer goed meevoetbalt als het moet. Met nog meer dan tien minuten op de klok krijgt OM waar het naar zocht, de aansluitingstreffer. Joost onderschept de bal na goed doorjagen en werkt koelbloedig af: 3-4. Het gaat er nu plots weer om spannen. Marcel heist alle zeilen bij en blijft werken voor die vierde treffer. Van Der Perre en Van Lierde zoeken en zoeken naar een gaatje maar een echt vrije schietkans wordt hen vandaag niet gegund. De OM-aanhang slaakt een zucht van opluchting als Man Futsal een man-meer-situatie op de counter niet afwerkt. De poging eindigt in het zijnet. En dan is daar plots weer duiveltje-doet-al De Geyndt die voor de bezoekende doelman opduikt. Van Der Perre kwam nog goed meelopen op rechts, maar Joost gaat voor de verrassing en trapt zelf. Een ultieme reflex van de goalie houdt OM van de gelijkmaker. Een unieke gelegenheid!
Drie minuten voor tijd wordt dit spannende duel nog enigszins ontsierd door een valse noot. Robby leest het spel goed mee en op een diepe bal van Man Futsal komt hij ver uit zijn doel om de bal te onderscheppen. Dat lukt hem ook, voor de neus van de Man Futsal-speler neemt hij de bal op de borst, maar in die actie moet hij die speler - die daar wsl niemand meer verwachtte - met een of ander lichaamsdeel goed hebben geraakt. (de Man Futsal-speler zou een neus- en kaakbeenbreuk hebben opgelopen).
Olympique zet in die slotminuten nog alles op alles maar krijgt niet meer wat het vandaag toch wel had verdiend: een punt!
Sterke wedstrijd vandaag van Marcel en een dubbeltje op z'n kant. Veel meer dan drie weken terug kon OM, Man Futsal nu wel het vuur aan de schenen leggen. De fans zagen vandaag een zeer evenwichtige, stevige maar ook wel faire partij. Als twee teams sterk aan elkaar gewaagd zijn, is een gelijkspel mss de logica maar niet altijd de regel. Mits winst had OM opnieuw wat vuur en spanning in de competitie kunnen blazen, voor wat de titelstrijd betreft. Maar nu de kloof met Man Futsal al 9 punten betreft, lijkt het onbegonnen werk om dat nog dicht te fietsen. De spanning in de competitie zal nu moeten gezocht worden in de strijd om de tweede plek, want nadat beiden gisteren wonnen, sluipen Likert en Blessée weer drie puntjes dichterbij. OM doet er dus maar beter aan om volgende week donderdag, om 22u, niets te laten liggen in het duel met Tropic.
Gepost door: Josic
OM begint ook tweede ronde met zege!
14 Nov 2009 15:29
OM - Seven Nation Army 6-1

Kern: Robby, Ridder, Koller, Butcher, Borre, Nilschken, Joost, Seire, Boekaver

Doelpunten: Seire (2x), Koller (2x), Borre, Boekaver
Assists: Ridder (2x), Seire (2x), Joost, Nilschken

MvdM: Seire

Kort verslag: Ruim een kwartier over tijd arriveert uw verslaggever vanavond in de Bellekouter-arena. De eerste doelpoging die hij onder ogen krijgt is er eentje voor SNA en die resulteert meteen in een doelpunt. Gelukkig had trouwe supporter, Remy, zijn verantwoordelijkheid genomen om alle wapenfeiten neer te pennen en zo werden we meteen gerustgesteld. Het doelpunt van SNA was slechts een eerste tegentreffer. OM had dan al twee keer gescoord. Eerst sloeg Borre toe, op aangeven van Joost en vervolgens dikte Seire zijn doelpuntentotaal aan op pass van Ridder. Vanuit een goedgevulde tribune zien we hoe Olympique de touwtjes van de wedstrijd vrij aardig in handen heeft. SNA speelt niet onaardig, verdedigt goed maar mist wat slagkracht voorin om het Marcel echt moeilijk te maken. Die slagkracht heeft OM wel rondlopen voorin. Nilschken bedient Boekaver en die zorgt ervoor dat zijn maats met een 3-1 voorsprong en een iets relaxter hardslagritme kunnen gaan rusten.
Na de rust houdt SNA de OM-aanval goed af maar wanneer laatste man en kapitein, Joeri Ophalvens, mee doorschuift, hebben de rood-wit-zwarten niet meteen een oplossing klaar liggen. Na een lang uitgesponnen een-twee met Servranckx, prikt Koller de 4-1 tegen de netten. Een erg bedrijvige Seirinho maakt er op aangeven van De Ridder zelfs 5-1 van. Klus geklaard, zou iedereen dan gaan denken, maar toch loopt het schip van kapitein Ophalvens nog enige averij op. Kim Van Damme - vol honger na enkele weken van inactiviteit - gaat achter een verloren bal aan en doet dan iets, crazy-legs-gewijs, waardoor hij door de enkel gaat. Vrij komisch om het te zien gebeuren vanuit de tribune maar de gevolgen voor Butcher zijn minder prettig. Zijn wedstrijd zit er direct op. Of de OM-vedette dit jaar nog in actie komt, valt af te wachten. OM speelt de wedstrijd verder rustig uit en met een duplicaat van de 4-1, zet het duo Seire-Koller de 6-1 eindcijfers op het bord.
OM begint de tweede ronde, net als de eerste, met een overwinning tegen SNA. De rest van de kalender vertoont echter geen gelijkenissen want volgende week, maandag 23 november om 21u, mag OM al opnieuw de zaal in tegen Man Futsal. Een dikke week terug gingen de blauw-witten nog roemloos ten onder tegen de ongeslagen leider. Benieuwd of Marcel nu iets langer kan tegenspartellen ...
Gepost door: Josic
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81