Man Futsal onaantastbaar
7 Nov 2009 14:15
OM - Man Futsal 1-5

Kern: Robby, Ridder, Josic, Fred, Nilschken, Koenraad, Seire

Doelpunt: Seire

MvdM: Robby

Kort verslag: Vandaag stond het duel tussen de nummers 1 en 2 uit het klassement op het programma. Door de uitschuiver van OM tegen Mondiale had Man Futsal reeds drie punten bonus vóór de wedstrijd. Bij winst kon OM die kloof gewoon terug dichtfietsen. Bij verlies bouwt Man Futsal na één ronde reeds een flinke marge op van zes punten.

En het had aardig kunnen beginnen voor Marcel. De eerste poging is er eentje van de blauw-witten. Het is Josic die verrassend schiet met links maar zijn schot op de kruising ziet belanden. Een strakke voorzet van Servranckx aait de paal. Nadien neemt Man Futsal het spel in handen maar OM verdedigt goed en kan de boot enigszins afhouden. Halfweg de eerste helft is het echter wel prijs. Uit een haast onmogelijke hoek prikt de Man Futsal-spits de 1-0 tegen de netten. Nummers twee en drie volgen vrijwel onmiddellijk. Voor Olympique het goed en wel beseft, staat het in een mum van tijd 3-0 in het krijt en hangt het in de touwen. De Marcellanen trachten enig weerwerk te bieden maar de kansjes die vooral Seire en Koenraad weten te versieren, worden niet verzilverd. We gaan rusten bij 3-0.

Na de pauze probeert Olympique de druk te verhogen en iets aan die achterstand te doen. Man Futsal weet Marcel echter goed op te vangen en wacht geduldig om de foutjes van OM af te straffen. Dat doet het genadeloos als Fred te kort terugspeelt op Josic. Tegen twee Man Futsal-spelers heeft Robby geen schijn van een kans: 4-0. En toch laat OM de kopjes niet hangen. De OM-fans zien dat hun ploeg via Servranckx, De Kempeneer en De Ridder wel kansen en kansjes versiert, maar het in de zone van de waarheid telkens laat afweten. Tien minuten voor tijd is het dan toch raak. In drie keer krijgt Seirinho de bal voorbij de Man Futsal-goalie: 4-1. Een mooie beloning voor de niet aflatende inzet van Servranckx. Een ijverig OM loopt dan nog op een counter waardoor het uiteindelijk 5-1 wordt.

Enigszins zware cijfers misschien maar alleszins een verdiende overwinning voor Man Futsal. Het lijkt er sterk op dat Man Futsal nu al de kampioenstitel mag gaan vieren. We zijn amper 1/3 bezig en de huidige leider telt al 6 punten voorsprong op de nummer twee, OM, en al een pak meer op de rest. Daarenboven lijkt geen enkel team - afgaand op alle gespeelde wedstrijden in de eerste ronde - het energiek voetballende Man Futsal ook maar een duimbreed in de weg kan leggen. Vandaag leerde ook OM dat het zijn illusies mag opbergen ...

Marcel doet er nu beter aan vooral achteruit te kijken. Om zijn tweede plaats na de eerste ronde vast te houden, doet het er goed aan nu vrijdag, 13 november om 22u, Seven Nation Army te verslaan. Een makkie wordt dat niet want SNA liet al gelijke spelen optekenen tegen oa Likert én Mondiale. OM rekent op zijn fans!

Gepost door: Josic
OM herpakt zich!
31 Oct 2009 12:52
OM - Tropic 10-2

Kern: Gerry, Josic, Koller, Nilschken, Borre, Flavio, Seire, Boekaver

Doelpunten: Koller (4x), Flavio (2x), Seire, Borre, Boekaver, Nilschken
Assists: Seire (2x), Borre (2x), Boekaver (2x), Flavio, Gerry, Nilschken

MvdM: Seire

Kort verslag: OM kon vandaag voor de derby tegen Tropic rekenen op een hele schare fans. Met Remy, Rik en René was R3 van de partij. Verder ook Jean Valjean, Bartolomeo, een geblesseerde Butcher en een trio jong Wambeeks talent. Door de afwezigheid van Robby, verscheen voor het eerst dit seizoen zijn doublure, Gerry Michiels, aan de aftrap. Ook Flavio pikte zijn eerste speelminuten van dit seizoen mee. OM was dus voorbereid en wou absoluut weer aanpikken met de overwinning.
De blauw-witten beginnen vrij aardig aan de partij. Na vijf minuten is het al prijs. Flavio presenteert Koller zijn eerste van de avond. Mooi uitgespeeld en het intikken is makkelijk. Kort daarop komt Tropic toch weer op gelijke hoogte. Roelandts en Servranckx zetten een dubbel blok maar met het nodige geholderdebolder komt de Tropicaan er toch voorbij waarna hij netjes binnen trapt: 1-1. In de tien minuten die dan volgen gaat Nilschken vol voor de 100.000 EUR. Hij raakt maar liefst 3 maal het doelhout. (De Kempeneer kan evenwel geen Genks abonnement voorleggen en zodoende wordt zijn poging niet gehomologeerd). De laatste vijf minuten van de eerste speelhelft is het Servranckx-time. De kwieke Wambekenaar scoort eerst, op aangeven van Lievyns, en laat vervolgens scoren. Twee keer zelfs. Ophalvens en Van Lierde zijn de doelpuntenmakers. Marcel lijkt de wedstrijd nu al onder controle te hebben en gaat met een 4-1 voorsprong de rust in.
Seire begint ook na de rust sterk. Wanneer de Tropic-doelman ver uit zijn doel loopt, tracht sluwe Servranckx hem te verschalken met een listige lobbal. De bal gaat echter centimeters naast. Toch wordt het amper een minuutje wel 5-1. Borre ontbindt zijn duivels en trapt het leer netjes voorbij de doelman. Tropic kan dan nog even aanklampen. Balverlies van De Kempeneer leidt een tweede tegentreffer in. Gerry, die overigens een zeer secure match keept, is kansloos op het schot. Tropic kan ondanks deze hoopgevende tegentreffer geen echte vuist meer maken vandaag. Na twee corners van Borremans wordt het 7-2. De eerste legt Boekaver netjes binnen met een deviatie achter het steunbeen. Nummer twee is een heerlijke pegel van Flavio. Ophalvens doet er dan nog een schepje boven op. Hij werkt een lang uitgesponnen een-twee met Boekie proper in doel. Vier minuten voor tijd krijgt ook Nilschken zijn doelpunt waar hij zo lang voor gewerkt heeft. Na nog enkele pogingen op de paal, verwerkt hij dit keer een uitgooi van Gerry koelbloedig wel voorbij de doelman. De kers wordt vanavond echter op de taart gezet door Koller. Na een combinatie met De Kempeneer knalt hij zijn vierde tegen de netten.
OM wint zo vrij makkelijk tegen Tropic, de kampioen van vorig seizoen nota bene. Gezien de klappen die Tropic dit seizoen al te verwerken kreeg, zal het dit seizoen weliswaar heel andere ambities mogen koesteren. Olympique daarentegen zet zijn foutje van vorige week min of meer recht. Net op tijd want volgende week mag het gaan uitpakken tegen leider Man Futsal.
Aan de sfeer in de groep zal het volgende week alvast niet mogen liggen. Na de wedstrijd werd er nog flink wat vertrouwen getankt in Barrock. In Barrock kreeg het Marcellaanse legioen nog het gezelschap van onze andere helden Robby, Annoot, Joost, Iban en Fred. In deze derde speelhelft moet de referee echter het uur uit het oog verloren zijn, want er werd ons inziens flink overgespeeld ...
Gepost door: Josic
Mondiale maakt einde aan zegereeks OM
24 Oct 2009 14:40
Mondiale - OM 5-3

Kern: Robby, Koller, Josic, Fred, Niels, Joost, Koenraad, Borre, Boekaver

Doelpunten: Joost (2x), Koenraad
Assists: Robby, Niels, Boekaver

MvdM: Joost

Kort verslag: Dat OM vandaag met Mondiale geen stukje cake zou worden voorgeschoteld, werd vorige week nog voorspeld op deze site. Trouwe fan, Remy, vreesde voor de match dat het wel eens heel moeilijk zou kunnen worden en deelde die bezorgdheid met de spelers in de kleedkamer.
De ref gunde beide teams geen opwarmingsminuten en floot meteen voor de aftrap. Het had meteen goed kunnen uitpakken want in de openingsminuut knalt Josic uit de draai op de dwarsligger. Amper twee minuten later krijgen we echter een heel ander verhaal en staan de blauw-witten meteen 2-0 in het krijt. Het eerste doelpunt is er eentje van prima makelei. Een hard ingeschoten voorzet wordt knap met de hak, achter het steunbeen, in doel verwerkt. Nummer twee is een onhoudbare loeier van Klaas. Marcel dus ogenblikkelijk koud gepakt in de beginfase. OM beseft dat het te mak gestart is en tracht zich te herstellen. Dat lijkt wel te gaan lukken maar de eerste pogingen worden gefnuikt door de Mondiaalse doelman. Boekaver krijgt een dot van een kans op de aansluitingstreffer. Hij heeft een strakke voorzet van op links maar binnen te tikken met rechts, maar hij opteert voor zijn vertrouwde linker waarmee hij onbegrijpelijk naast trapt. Halfweg de eerste helft komt die aansluitingstreffer er toch. Robby werpt goed uit tot bij Koenraad die met de nodige genialiteit en veel gevoel de bal met links voorbij de doelman in doel dropt. Het scheelde geen haar of binnen de minuut stond het nog gelijk ook. Josic kent echter weinig meeval vandaag want hij knalt op de paal. De 2-2 komt er even later dan toch. Nilschken bedient Joost en die werkt al even mooi af als Bracquez daarnet. Vlak voor rusten krijgt Olympique evenwel nog een tik te verwerken. Het nummer tien van Mondiale kan vrij uithalen, De Geyndt komt een dikke teen te kort om het schot te blokken en zo gaat Mondiale alsnog met een kleine voorsprong rusten.
In die tweede helft blijft OM heel lang zoeken naar de gelijkmaker. Borre kan geen gaatje vinden en ook Fred krijgt zijn kanon niet goed geladen. Na lang werken wordt het gaatje dan toch gevonden. Lievyns legt mooi klaar voor De Geyndt en de alomtegenwoordige dribbelkont knalt droog binnen: 3-3. OM haalt zo een tweede keer een achterstand op maar op een of andere manier wil het vandaag schijnbaar niet lukken om vervolgens het laken helemaal naar zich toe te trekken. De Marcellanen verzuimen het om door te stomen naar winst. Fred zet een vrije trap hard voor doel. Boekaver trapt voor een lege kooi hoog over. Vier minuten voor tijd lokt Klaas dan listig als hij is een vrije trap uit die er hoegenaamd geen is. De bal wordt strak ingeschoten naar de tweede paal waar een Mondialist helemaal alleen gelaten werd. Het intikken is makkelijk en Mondiale leidt weer. Helemaal aan het eind krijgt Marcel dan definitief het deksel op de neus. Een man-meer-situatie wordt knap uitgespeeld en zo eindigt deze wedstrijd op 5-3 in het voordeel van Mondiale.
Een tot dusver ongeslagen OM loopt hier zijn eerste blauwtje van het seizoen. Misschien dat OM vandaag een beetje daadkracht voor doel ontbeerde door de afwezigheid van Stievovic en/of Seire. Mogelijk hadden Perriño en/of Flavio voor iets meer power kunnen zorgen om Mondiale af te houden. Het zijn alleszins vijgen na Pasen. OM had ook gewoon kunnen en moeten winnen met de ploeg die vandaag tussen de lijnen stond. En toch kan dit verlies leerrijk zijn voor OM. De Marcellanen beseffen nu dat ze er nog lang niet zijn en dat beide voetjes op de grond moeten worden gehouden. Hopelijk kan Olympique zich volgende week al meteen herpakken in de 'derby' tegen Tropic. Die wedstrijd gaat komende vrijdag door om 20u ...
Gepost door: Josic
't Muurken gesloopt
13 Oct 2009 18:14
't Muurken - OM 1-10

Kern: Robby, Josic, Koller, Fred, Butcher, Nilschken, Joost, Stievovic

Doelpunten: Nilschken (3x), Fred (2x), Stievovic (2x), Josic, Joost, Butcher
Assists: Stievovic (5x), Butcher (2x), Joost

MvdM: Stievovic

Kort verslag: OM bereidde zich vandaag voor op een bitsig duel tegen 't Muurken, de Alejaboys van vorig seizoen. Bij aankomst bleek echter dat de Alejaboys niet van naam waren veranderd maar dat het hier wel degelijk om een nieuw team ging. Acht Marcellanen - Servranckx moest in laatste instantie forfait geven wegens ziekte - namen dus een duik in het ongewisse.
De wedstrijd kon echter niet beter beginnen voor Marcel. De ref had de wedstrijd amper in gang gefloten of een eerste Marcellaans doelpunt lag al in het mandje. Fred scoort na een prima assist van Stievovic. Kort daarop krijgt Annoot de kans op de 0-2 maar hij mikt op het doelhout. 't Muurken steekt een eerste keer zijn neus aan het venster via een vrijschop. Het levert geen probleem op voor een attente De Backer. Na vijf minuten is het wel raak voor de thuisploeg. Nilschken leidt onnodig balverlies in het middenveld waardoor 't Muurken een man-meer-situatie netjes weet af te ronden. Josic en Robby hebben geen verhaal: 1-1. Nog in diezelfde minuut zet De Kempeneer zijn foutje van daarnet recht. Annoot zet de hoogblonde krullenbol schuin voor doel en die trapt hem netjes voorbij de doelman in doel. Stievovic is alom tegenwoordig in vrijwel elke Marcellaanse actie. De 1-3 en de 1-5 knalt hij zelf netjes in doel en tussenin laat hij zijn kapitein scoren na een knappe een-twee. OM blijft 't Muurken bestoken maar pogingen van Fred en Steve eindigen op de goalie. Net voor rusten wordt het toch nog 1-6. Nilschken met zijn tweede van de avond op aangeven van Butcher.
Na de rust verwatert het spel grotendeels en Olympique stapelt de slordigheidjes op. 't Muurken kan hier echter weinig tot niet van profiteren. Het is integendeel OM dat bij wijlen toch nog enkele plaagstootjes uitdeelt en de score aandikt. De Geyndt zet zich op het scorebord nadat hij een een-twee'tje met Van Damme makkelijk kan besluiten: 1-7. Het wordt 1-8 als Fred Raket er nog eentje bijduwt op aangeven van Annoot. Diezelfde Annootski schenkt nummer negen in cadeauverpakking aan Crazy Legs, die niet eens zijn magisch benenspel hoeft boven te halen om de keeper te verschalken. Raes blaast nog een balletje op de paal maar de kers op de taart valt vanavond al tien minuten voor affluiten. Met zijn derde van de avond knalt Nilschken de 1-10 einduitslag op het bord. Joost was in de huid van assistent gekropen. De slotminuten hadden nog weinig te bieden. OM duwde niet echt meer door en 't Muurken probeerde nog wel maar kon de defensie van Olympique niet meer in verlegenheid brengen.
Marcel kan op die manier vrij makkelijk zijn maximumscore behouden in het klassement. Volgende week donderdag zal het er vermoedelijk iets harder om spannen. OM 19u wordt de aftrap gegeven tegen Mondiale, een al jaren zeer te duchten tegenstander ...
Gepost door: Josic
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81