Geduldig OM vloert Likert
9 Oct 2009 16:58
OM - Likert 3-1

Kern: Robby, Ridder, Josic, Fred, Nilschken, Butcher, Koller, Borre, Seire

Doelpunten: Butcher, Seire, Borre
Assists: Seire

MvdM: Robby

Kort verslag: Met OM-Likert staat er vandaag een ware topper op het programma. Wit-blauw tegen blauw-wit in een strijd om de eerste plaats. Likert leidt voorlopig de dans met 13 op 15 maar OM zit hen met een 12 op 12 danig op de hielen. Beide teams kennen elkaar nu al enkele jaren en dus weet Marcel dat het niet al te voortvarend mag starten tegen de nummer drie van vorig seizoen. OM speelt geduldig en verdedigt sterk en georganiseerd. Op gepaste ogenblikken trachten de Marcellanen gevat uit te breken. Na amper twee minuten krijgt Servranckx een goeie kans op de 1-0 maar hij laat ze ietwat onbegrijpelijk liggen. Na acht minuten geraakt er dan toch een doelpoging van Likert voorbij de defensie maar De Backer staat paraat. Geen vuiltje aan de lucht! De lucht klaart zelfs helemaal open als Butcher er na een knappe een-twee met Seirinho 1-0 van maakt. Borre, vorige week al goed op dreef, valt ook nu weer sterk in. Met twee knappe pogingen blijft hij Likert onder druk zetten. OM heeft de wedstrijd redelijk onder controle maar halfweg de eerste helft nekt het bijna zichzelf door zelf de kansen weg te geven. Likert krijgt drie vrijschoppen op de rand van de halve cirkel zo maar cadeau. Nilschke en Koller zijn even niet bij de les als ze terug spelen op Robby terwijl de bal nog niet over de middenlijn is geweest en een derde keer treuzelt Robby langer dan 4 seconden om de bal weer in het spel te brengen. Likert kan gelukkig niet profiteren en korter dan een bal op de lat komen de blauw-witten voorlopig niet. Op het gepaste ogenblik, net voor rust, stormt Servranckx, geflankeerd door Ophalvens en Raes richting doel. De dribbelvaardige Wambekenaar heeft keuzemogelijkheden zat en knalt hem dan maar droogjes zelf binnen: 2-0.
Likert baalt maar is zeker niet van plan bij de pakken te blijven zitten. Het gaat in de tweede speelhelft vol voor de aansluitingtreffer. Bij een holder-de-bolder-moment komt OM even goed weg. In één en dezelfde fase brengt Robby tot twee keer toe redding, stuit het leer een maal tegen de deklat en gaat de bal uiteindelijk via een schot op het hoofd van Josic in corner. Seire probeert het met een snedige tegenprik maar zijn poging strandt op de keeper van Likert, die ook sterk staat te keepen vanavond. Na tien minuten in de tweede helft kan Olympique dan plots iets dieper gaan ademhalen. Als uit het niets knalt Borremans strak en via de paal de 3-0 voorbij de Likert-doelman. Likert probeert nog wat terug te doen met de moed der wanhoop maar Robby wordt niet in verlegenheid gebracht. De beer van Lombeek staat er altijd als zijn goed verdedigende ploegmaats links en rechts een schotje laten passeren. De Ridder ziet bij deze tussenstand zijn kans om af en toe mee op te rukken. Steven's poging eindigt op de dwarsligger. vijf minuten voor tijd kan Likert dan toch nog de 3-1 maken als Van Damme een stapje te laat komt. Maar OM kan de wedstrijd verder makkelijk en zonder al te veel stress uitspelen. 3-1 is de eindstand.
Een volwassen Marcel neemt zo de leiding met een 15 op 15. Likert volgt op 2 punten - met een wedstrijd meer gespeeld - en Man Futsal op 3. Die laatsten speelden een wedstrijd minder dan OM en hebben bijgevolg ook nog steeds het maximum van de punten.
Benieuwd of OM zijn sterke reeks kan doortrekken aanstaande maandag tegen 't Muurken (de voormalig Alejaboys) om 21u. ...
Gepost door: Josic
OM behoudt maximum na winst tegen nieuwkomer
3 Oct 2009 13:53
All Stars United - OM 4-10

Kern: Robby, Koller, Josic, Butcher, Borre, Niels, Joost, Seire, Annoot, Boekaver

Doelpunten: Annoot (4x), Koller (2x), Borre, Joost, Seire, Josic
Assists: Koller (2x), Butcher, Annoot, Borre

MvdM: Koller

Kort verslag: Vandaag nam OM een duik in het ongewisse. Vorige week werd dan toch nog een vervanger gevonden voor Juventus, dat uit de competitie stapte. All Stars United neemt hun plaats in en speelt vandaag zijn eerste wedstrijd. Om niks aan het toeval over te laten, pakte Marcel uit met een ruime selectie en zette het goaltjesdief Lievyns als tiende man en joker op het wedstrijdblad. En de verenigde All Stars starten vinnig. Er is amper afgetrapt of het staat al 1-0 voor de nieuwkomers. Robby heeft geen verhaal tegen een hard gekruist schot. Even slikken! Maar Olympique slaat meteen terug. Een sterke rush van Van Damme langs de rechterflank eindigt met een prima voorzet en een kwikzilvere Annoot tikt de gelijkmaker tegen de netten. Stievovic lijkt er weer helemaal bovenop na een weekje hoesten en proesten. In minuut acht onderschept hij het leer en maakt het zelf droogjes af: 1-2. Het wordt zelfs 1-3 als Borre de bal op aangeven van Koller lekker binnenjast. OM krijgt de match onder controle zou je dan gaan denken maar de voorlopige leider gaat dan toch even aan het knoeien. De Backer hitst zichzelf iets te hard op als de ref All Stars United laat intrappen op een rollende bal. Het schot is zwakjes. Een oprapertje voor Robby, maar in al zijn opwinding frommelt hij de bal zelf ongelukkig in doel: 2-3. De goalie is niet de enige die een doelpunt op zijn conto mag schrijven. Vijf minuten voor de rust gaat ook kapitein Roelandts in de fout. Bij een intrap trapt hij onoplettend de bal in de voeten van een tegenstander. Die speelt het goed uit en kan de 3-3 tegen de touwen knallen. Blauw-wit oogt nu plots wat zenuwachtig en Butcher geeft verbaal iets te veel van jetje en krijgt prompt een gele kaart onder de neus geschoven. Josic maant zijn ploegmakkers aan tot kalmte en dan gaat Marcel gewoon weer voetballen. Een knappe actie Annoot-De Geyndt wordt netjes in doel verwerkt door laatstgenoemde en zo kan OM met een 3-4 voorsprong gaan rusten.
In nog geen vijf minuten tijd gaat Marcel van 3-4 naar 3-6. Ophalvens ligt aan de basis met twee knappe infiltraties. Eerst laat hij Servranckx scoren en vervolgens rondt hij een een-twee'tje met Borremans zelf af. All Stars United kan dan toch nog even tegenspartelen. Het krijgt een vrijschop cadeau die te makkelijk wordt binnengetrapt doordat Butcher een gouden raad van Seire in de wind slaat. Crazy Legs krijgt even de wind van voren en laat zich lichtjes geïrriteerd meteen vervangen. Het zou alleszins het laatste wapenfeit van ASU worden want verder komen de neofieten niet. Het is in tegenstelling Marcel dat nog verder afstand neemt. Annoot dikt zijn totaal aan tot vier deze avond en ook Ophalvens pikt nog een goaltje mee. Boekaver komt dan helemaal op het eind nog vijf minuutjes meespelen. Hij komt niet meer tot scoren maar forceert wel een vrije trap die door Josic staalhard wordt binnengetrapt. De OM-kapitein zet op die manier de 4-10 eindcijfers op het bord.
OM blijft zo ongeslagen en kan met een 12 op 12 vol vertrouwen toeleven naar de topper van komende donderdag tegen Likert.
De slordigheidjes en fouten die vandaag gemaakt werden, worden dan bij voorkeur achterwege gelaten ...
Gepost door: Josic
OM swingt voorbij vice-kampioen
14 Sep 2009 23:03
OM - FC Blessée 9-1

Kern: Robby, Josic, Fred, Butcher, Koller, Joost, Seire, Annoot

Doelpunten: Butcher (2x), Koller (2x), Seire (2x), Annoot, Joost, Josic
Assists: Joost (3x), Annoot (2x), Seire (2x), Fred

MvdM: Seire (om iemand te noemen --> collectief sterk OM)

Verslag: In zijn derde wedstrijd van het seizoen kreeg OM een topper van formaat voorgeschoteld: FC Blessée. De vice-kampioen was vorig jaar het enige team dat erin slaagde om zes op zes te halen tegen Marcel. Onklopbaar kon Blessée zich echter niet wanen want twee seizoenen terug kwam OM met een 6 op 9 nog als winnaar uit het onderlinge duel.
Daar kwam dan nog eens bij dat OM door toedoen van een vliegende seizoensstart blaakte van het zelfvertrouwen. Olympique laat in de beginfase het leer goed rondgaan. Er wordt flink wat afgebreid op het middenveld, tot Annoot plotsklaps toch een openingetje vindt. Met een droge knal geeft hij doelman Raffarel het nakijken. Blessée tracht meteen te reageren via een knap schot uit de tweede lijn, maar doelman De Backer houdt de voorsprong voor zijn team staande. Marcel houdt goed de organisatie en geeft zo bitter weinig weg. Blessée komt niet verder dan enkele afstandschoten die naast suizen of tot stilstand komen in Robby’s handen.
Tijd om nog eens tegen te prikken, denken ze dan bij OM en na een knappe collectieve actie bedient Steve, Joeri die simpel kan binnentikken: 2-0. Kort voor rusten is het wederom Annoot die in een dienende rol kruipt. Dit keer is het Van Damme die goed is gevolgd en de bal kan binnentikken. We gaan rusten bij een 3-0 voorsprong voor Marcel.
Vrijwel direct in de tweede speelhelft krijgt FC Blessée nieuwe moed. Na een wat rommelige fase en iets te nonchalant verdedigen bij OM, schiet de geel-zwarte spits de 3-1, via Robby en lat in doel. Een mogelijk delicaat moment in deze wedstrijd. Als de 3-2 nu zou vallen, zou de wedstrijd wel eens helemaal kunnen gaan keren. Bij Marcel zou men dan kunnen gaan twijfelen, terwijl Blessée met al zijn ervaring dit wel eens zou weten uit te spelen en dan … WAK! “Stoppen met zeveren!”, moet Butcher gedacht hebben en hij knalt de 4-1 voorbij Michiels nadat Seire hem mooi alleen voor doel had gezet. Servranckx knalt er meteen nog een assistje bovenop, al is het veeleer een geblokt schot dat door De Geyndt in de rebound genet wordt: 5-1. En OM stoomt nu werkelijk door. Blessée weet amper nog van welk hout pijlen te maken. Een vrijschop van Steve wordt door Raffarel uit de kruising gezwoven. Roelandts wordt door Annoot voor doel gezet. Wham, een streep op de paal. Het was een voorsmaakje van de OM-kapitein op wat nog komen moest. Josic krijgt de bal centraal toegespeeld van Joost, laadt zijn kanon en haalt dan vernietigend uit. Met een geweldige streep, precies in de kruising vloert hij (ex-)Marcellaan Raffarel een zesde keer.
Blessée vindt het intussen wat kras worden en gaat nog verwoed op zoek naar enig eerherstel in deze wedstrijd. De vice-kampioen krijgt nog een drietal goeie kansen maar telkenmale staat een attente De Backer in de weg. Tussendoor mist VD nog een goede mogelijkheid alleen voor doel. Even later zal ‘happy feet’ overigens naar de kant moeten met een omgeslagen enkel.
Blessée moet het hoofd buigen en het slot is nog helemaal voor de blauw-witten. Fred presenteert Seirinho een doelpuntje: 7-1. En als Koller op aangeven van Joost nummer acht voorbij Michiels werkt, heeft de Blessée-goalie er heel even genoeg van. Hij uit zijn frustratie door de bal keihard tegen de zijmuur te trappen. En toch moet ook hij de kelk vandaag helemaal tot op het eind ledigen. Servranckx trapt, op aangeven van De Geyndt, de 9-1 tegen de touwen. Een alleen doorgebroken Annoot maakt er in de slotminuut net geen dubbele cijfers van. En zo eindigt deze wedstrijd – vooraf aangekondigd als topper – enigszins onverwacht op een ruime 9-1 overwinning in het voordeel van OM.
Olympique speelde vandaag zeer georganiseerd en geconcentreerd. Met goed voetbal werd de nochtans ijzersterke organisatie van Blessée meerdere malen uit verband gespeeld. Tot de 3-1 hadden we nog een topper, maar toen OM de kloof verder uitdiepte was de wedstrijd eigenlijk vrij snel gespeeld. Marcel start zo prima met een 9 op 9! In september volgen er nu geen wedstrijden meer. Het is nu wachten op een overvolle oktobermaand waarin liefst vijf wedstrijden op het programma staan. De eerstvolgende wedstrijd, voorzien voor 2 oktober, zal wel niet tegen Juventus zijn. De zwart-wit-gestreepten zijn uit de competitie gestapt. Het is nu afwachten of er een vervanger zal worden gevonden. Meer nieuws volgt later …
Gepost door: Josic
OM op karakter van 0-2 naar 3-2
11 Sep 2009 00:23
OM - Zwiejep 3-2

Kern: Robby, Jonas, Josic, Fred, Mich, Butcher, Boekaver
(supporters aanwezig: Remy, Gertjan, Joeri)

Doelpunten: Fred, Josic, Boekaver
Assists: Mich, Boekaver, Jonas

MvdM: Josic

Verslag: Na een vliegende start vorige week tegen SNA mocht OM deze week al flink beginnen sleutelen aan de selectie. Annoot en De Ridder konden er deze keer niet bij zijn en Nilschken vertrok richting USA om er te bezinnen. Seirinho en Koller bleven uit voorzorg aan de kant met licht blessureleed. Wel sinds lang weer van de partij waren Van De Gucht en Dupont. Raes en Roelandts, vorige week nog uitzonderlijk afwezig, waren er nu wel weer bij.
Dat Zwiejep wel eens een harde noot om kraken kon zijn, wisten de Marcellanen op voorhand van voorgaande seizoenen. De wedstrijd begint overigens rampzalig voor Marcel. Een nogal slap schotje van de Zwiejep-kapitein wordt door Robby nogal knullig gelost en verdwijnt in doel. De OM-doelman laat het doelhout even gevoelen hoe razend hij wel is op zichzelf. Olympique is meteen wakker en tracht het tempo meteen op te trekken. Makkelijk wordt het niet want Zwiejep kruipt achteruit en zet alles vrij goed vast. Een goed afstandschot van Josic wordt door de doelman uit zijn doel gezwoven. Zwiejep komt er met mondjesmaat uit maar het is wel efficiënt. Na een corner laat Mich zijn mannetje zomaar lopen en die kan staalhard in doel knallen: 0-2. Fred kan dan nog eens op de doelman afstormen maar verder dan een botsing met de doelman komt die actie niet.
De tweede speelhelft start Marcel in de volle overtuiging de scheve situatie recht te zetten. De blauw-witten gaan meteen hoog druk zetten en probeert door snel spel de tegenstander, die geen reserves op de bank heeft, af te matten. En dat heeft vrij snel het gewenste resultaat. Dupont speelt Raes aan en die kan de bal onder de doelman binnen schuiven. De aansluitingstreffer is een feit. Halfweg de tweede helft komt Olympique helemaal langszij. Boekaver legt panklaar voor Josic die hard en strak uithaalt, door de benen van de goalie en 2-2. Voor Zwiejep is het nu vooral pompen of verzuipen. Van Damme pakt uit met zijn Crazy Legs. De tegenstander staat er bij en kijkt er naar. De OM-fans genieten. Lievyns draait zichzelf alleen vrij voor de keeper maar vindt de netten niet. Nóg niet, want nog geen weinig later rukt Jonas op, die legt op het juiste moment klaar voor Boekie. De ervaren rat kegelt de 3-2 tussen doelpaal en doelman in doel. Zwiejep probeert dan op zijn beurt nog wat hoger druk te gaan zetten maar daar weet OM wel raad mee. Verder dan een tweetal goede afstandschoten komen de geel-blauwen niet. De Backer staat echter perplex en doet zo zijn slippertje in de beginfase van de wedstrijd alweer gauw vergeten. Het blijft bij 3-2.
Marcel miste vandaag misschien wel een speler met een persoonlijke actie in de benen, maar via heel veel inzet en een vat vol karakter haalden de blauw-witten uiteindelijk toch hun slag thuis. OM start zo met 6 op 6! Een ideale motivatie om maandag de topper tegen FC Blessée aan te vatten. OM geeft de vice-kampioen partij om 20u. Verwent OM zijn fans met een 9 op 9?
Gepost door: Josic
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81