OM trekt door ...
9 Sep 2009 21:08
Op aanvraag van Flavio nam OM afgelopen zondag deel aan het TouwTrekTornooi van de Groene Kring.

Afgaand op de imposante lichamen van de deelnemende Marcellanen, dacht OM er allerminst aan een mal figuur te slaan. (Malle figuren slaan was overigens niet aan de orde, touwtrekken was de boodschap!)

Voor Olympique traden aan in willekeurige volgorde (en afwisselend telkens in een team van 6): Gertjan, Fred, Joeri, Butcher, Nilschken, Witte, Beire, Josic én Flavio.

Tegen de Belgische Kampioen Touwtrekken en tegen De Waterheeren gingen de Olympianen met de billen bloot. Tegen de derde tegenstander uit zijn poule, De Boerkes, pakte OM - onder impuls van de ingevallen Flavio - vernietigend uit. In de terugronde werden identieke resultaten behaald, waardoor OM als derde eindigde in zijn poule en zo de Halve Finales misliep.

Tussendoor hield Marcel de eer hoog door ook van het aanwezige vrouwenteam te winnen. De 4 helden die het aandurfden 6 vrouwen partij te geven en te overwinnen waren Gertjan, Beire, Fred en Flavio.

Aangezien de nummers 1 en 2 uit de poule van OM ook 1 en 2 werden van het tornooi, was Olympique niet verlegen om zichzelf uit te roepen tot de nummer 5 van dit gebeuren.

Dat de naam OM menig (zaal)voetbal- én quizploegje angst inboezemt, was al langer geweten. Dat de gemiddelde TouwTrekkersClub nu ook de slaap wat minder snel zal kunnen vatten, is een nieuwigheid want een aantal Marcellanen heeft de smaak intussen flink te pakken en kijkt uit naar een TTT op 18 oktober in het West-Vlaamse Sijsele ...
Gepost door: Josic
OM schiet vinnig uit de startblokken
6 Sep 2009 19:40
OM - Seven Nation Army 13-2

Kern: Robby, Butcher, Koller (C), Seire, Ridder, Annoot, Nilschken, Boekaver
(supporters aanwezig: Wim, Gertjan, Yves)

Doelpunten: Ridder (4x), Boekaver (3x), Seire (3x), Butcher, Nilschken, Koller
Assists: Annoot (3x), Boekaver (3x), Butcher (2x), Seire, Nilschken

MvdM: Ridder

Wedstrijdverloop (door Yves Van Der Perre):
4': Joeri dribbelt, zet een-twee'tje op met Seire en besluit met een punter
11': Actie Steve, met wat geluk komt bal bij Boekie, die ook al met een gelukje scoort --> 1-0
13': Ridder onderschept centraal de bal, zet een-twee'tje op met Steve en Ridder werkt simpel af --> 2-0
16': Raf Platteau (SNA) met doorsteekpass, Robby redt de meubelen.
17': Een-twee Ridder-Annoot, Ridder scoort --> 3-0
18': Actie Seirinho-Butcher, Butcher scoort --> 4-0
22': Ridder-Niels, 12 passes na elkaar, dan diepgang via Van Damme die de bal aflegt op Niels zodat die heerlijk kan binnentrappen --> 5-0
23': Akkefietje met Crazy Legs en tegenstander. Ref dreigt met rood.
25': Seire scoort na assist van Boekie --> 6-0
RUST
26': SNA scoort --> 6-1
27': Lievyns scoort na vrije trap Annoot --> 7-1
28': Ridder scoort --> 8-1
30': Actie Steve-VD-Seire, Seire scoort --> 9-1
37': Raf Platteau (SNA) scoort met afstandschot --> 9-2
41': Actie Boekaver-Ridder, Ridder maakt genadeloos af --> 10-2
43': Joeri rukt op, zet een-twee'tje op met Boekie en maakt het dan ook genadeloos af --> 11-2
47': Boekaver na een klein luchtduel met keeper --> 12-2
49': Seire maakt koelbloedig af --> 13-2

Volgende wedstrijd: donderdag 10 september om 21u tegen Zwiejep.
Gepost door: Josic
Marcel brengt Sjottenheimers-cup mee naar huis
24 Aug 2009 15:50
Kern: Witte, Butcher, Fred, Josic, Koller, Joost, Koenraad, Greg

Net als vorig jaar was OM ook dit jaar weer van de partij op het jaarlijkse tornooi van ‘De Sjottenheimers’. Tijdens de eerste editie van dit prestigieuze tornooi ging OM nog van start met amper 5 veldspelers en zonder doelman. Dit leidde er toe dat Marcel in zijn poule bleef hangen op een derde plaats en zodoende naar de troosting verwezen werd. Daarin liep het weliswaar van een leien dakje waardoor de blauw-witten quasi moeiteloos de 9de stek binnenreven.
Dit jaar zag het er een pak rooskleuriger uit voor OM (of eerder ‘roodkleuriger’ want de Marcellanen traden voor de gelegenheid aan in een rood rode-duivelsshirt). Ondanks het feit dat Ridder en Robby met In-Team meespeelden, kon OM nog beschikken over 8 spelers, mét doelman. Na een goede repetitie op vrijdag stond gelegenheidsdoelman Witte met bakken vertrouwen tussen de palen.

Wedstrijd nummer één is nog geen halve minuut ver of Marcel staat al op voorsprong. Na een knappe collectieve actie rondt Plas netjes af. Zijn ploegmakkers volgen zijn voorbeeld en Minifoot Lombeek blijkt al snel een vogel voor de kat. Met een klinkende 7-2 overwinning zet OM meteen al een flinke stap richting finaleronde. Ook Manu Ternat gaat vlotjes voor de bijl. Witte houdt de netten schoon en zo wordt het 8-0. Daar de overige teams uit deze poule enkel gelijk spelen tegen elkaar is OM al zeker van groepswinst vóór de zijn laatste poulewedstrijd. Daarin gaat de gouden driehoek Ophalvens-Plas-De Geyndt van start en als een logisch gevolg daarvan kan Olympique eenvoudig uitlopen tot 2-0 tegen De Toren. Nadien wordt er nog lustig gemorst met kansen. De enthousiaste aanvalsdrift van OM in deze wedstrijd leidt kort voor tijd nog naar de 2-1. Verder raakt De Toren echter niet, maar op basis van het doelpuntensaldo mogen ook zij, samen met OM, mee naar de finaleronde.

In de kwartfinale moet OM aan de bak zonder zijn sterspeler Koller. Hij heeft na de middag andere verplichtingen. Met Scouts Alena krijgt Marcel meteen een stevig uit de kluiten gewassen tegenstander voorgeschoteld. De wedstrijd gaat goed op en neer en de stevige duels worden niet gemeden. Spannend is het ook want amper een minuut na de 1-0 maakt Scouts Alena alweer gelijk. Marcel kan de klus uiteindelijk toch klaren. De 2-1 gaat tegen de netten en nu geven onze rode duivels hun voorsprong niet meer uit handen. Marcel door naar de halve finale.

In die halve finale wacht Cabañas. OM organiseert het goed achterin met Butcher, Fred en Josic en voorin slaan Joost en Koenraad steeds vaker aan het toveren. Greg toont zich een prima pivot die ook regelmatig zijn doelpuntje meepikt. Bij de rust heeft Marcel Cabañas aardig in de tang. Het leidt met 2-0. Wanneer Cabañas na de rust echter 2-1 keert de spanning terug in de match. Bracquez weet echter de ban te breken door na een knappe solo de 3-1 te maken. Cabañas komt nog terug tot 3-2. Maar als OM dan verder uitloopt tot 5-2 is de finale een feit.

In die finale ontmoet OM de runner-up van de vorige editie: Vatjn’Uip. Vatjn’Uip ging vorig jaar nog voor de bijl tegen In-Team en was ongetwijfeld zinnens dit jaar beter te doen. In de beginfase zijn er wat kansjes langs beide zijden maar als Raes over rechts oprukt richting doel wordt hij door de doelman van Vatjn’Uip tegen de dranghekken getorpedeerd. Een gemene overtreding, daar waren zelfs die van Vatjn’Uip het over eens. De ref geeft de goalie een veeg uit de pan maar houdt de kaarten op zak. Al een geluk dat Fred Raket is opgetrokken uit gewapend beton zodat hij er schijnbaar geen al te serieuze verwondingen aan overhoudt. Later in de wedstrijd zal hij er toch wel wat van gaan weten waardoor hij zijn speelminuten dient te beperken. De finale dendert evenwel aan sneltempo door en halfweg de eerste helft wordt de score geopend. Josic kan een inspeelpass onderscheppen en na een een-twee’tje met Greg netjes de 1-0 in het mandje leggen. Heel lang duurt het feestgedruis om de openingsgoal echter niet want met een ferme streep trapt Maarten Roesems de bordjes weer in evenwicht. Een weinig voor rusten gaat een geniale De Geyndt op wandel door de defensie van Vatjn‘Uip. Uit een erg schuine hoek trapt hij de 2-1 tegen de touwen waardoor zijn ploegmakkers in pole-positie kunnen gaan rusten. Na de koffie wordt het zelfs 3-1. Dribbelkonten Koenraad en Joost geven de tegenstanders het nakijken en de Wolvertemenaar prikt zijn tweede van de finale tegen de netten. Beide balgoochelaars maken het de tegenstander zodanig moeilijk dat ‘Crazy Legs’ Van Damme zijn kunstjes niet eens echt hoeft boven te halen om het verschil te maken. Vatjn‘Uip vindt uiteindelijk toch nog de aansluiting via opnieuw Roesems maar als Ijzeren Fred er met een afgeweken schot 4-2 van maakt, lijkt het pleit beslecht. De Runner-up van vorig jaar kan geen echte vuist meer maken en bijt voor het tweede jaar op rij in het zand.

Olympique triomfeert en wint voor het eerst in jaren een tornooi. Met 28 goals voor en slechts 8 tegen mag OM zich vandaag een terechte winnaar noemen. Daarenboven verloren de gelegenheidsduivels geen enkele wedstrijd en kwamen ze nooit op achterstand. Marcel vindt na twee oefenpartijtjes, waarin het maar moeilijk tot scoren kwam, eindelijk toch de netten. Met de zoete smaak van de overwinning in de mond kan het nu reikhalzend uitkijken naar de start van de competitie.

Proficiat nog aan de organisatoren van de Sjottenheimers voor de prima organisatie en hoogstwaarschijnlijk tot volgend jaar!
Gepost door: Josic
Oefenpot: In-Team - OM
22 Aug 2009 12:46
In-Team - OM 3-2

Vrijdagavond 21 augustus speelde OM zijn tweede oefenwedstrijd in de aanloop naar het nieuwe seizoen en wederom was In-Team de tegenstander. Marcel trad aan met gelegenheidsdoelman Witte, die ook aanstaande zondag op het tornooi van de Sjottenheimers tussen de palen zal staan. Verder nog van de partij: Boekaver, Seire, Borre, Fred, Butcher en Josic.
In de eerste speelhelft is het Van Damme die de hoofdrol opeist. We zijn tien minuten ver als de Wambekenaar zijn eigen doelman verschalkt. Crazy Legs flikt het hem dus weer want ook in de eerste oefenpot met In-Team dropte hij er eentje in het eigen doel. Butcher zet het foutje zelf recht door vijf minuten voor de rust de gelijkmaker tegen het net te prikken. 1-1 is de ruststand. Na rusten komt Olympique eerst op voorsprong via Borre maar dan kan het niet verder uitlopen. Het is In-Team dat de 1-2 achterstand nog ombuigt in een 3-2 overwinning. De Marcellanen blijven op die manier in hetzelfde bedje ziek. Het spel is zeker en vast behoorlijk en er worden voldoende kansen gecreëerd, alleen de afwerking blijft strop lopen. Witte maakte bij zijn debuut een goede beurt in het Marcellaanse doel.
Aanstaande zondag op het tornooi van de Sjottenheimers gaat OM op zoek naar de smaak van de overwinning ...
Gepost door: Josic
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81