Eindeseizoensstatistieken
25 Jun 2009 18:31
Aantal gespeelde wedstrijden:

1. Kim Van Damme - 33
2. Robby De Backer
Joeri Ophalvens - 29
4. Jos Roelandts - 23
5. Geert Lievyns - 22
6. Koen Borremans - 21
7. Cederic Raeymaekers - 13
8. Pieter De Mets - 12
9. Joost De Geyndt
Koen Bracquez
Kim Servranckx - 11
12. Tom Van Lierde
Michael Dupont - 9
14. Yves Van Der Perre - 5
15. Steven De Ridder - 4
16. Tom Guldemont
Gregory Plas - 3
18. Wim Van Der Voorde - 2
19. Jonas Van De Gucht - 1

Doelpunten:

1. Geert Lievyns - 25
2. Joeri Ophalvens - 21
3. Kim Van Damme - 20
4. Yves Van Der Perre - 14
5. Koen Borremans
Cederic Raeymaekers - 13
7. Jos Roelandts
Tom Van Lierde - 12
9. Kim Servranckx - 11
10. Pieter De Mets - 10
11. Koen Bracquez - 9
12. Joost De Geyndt
Gregory Plas - 7
14. Michael Dupont - 6
15. Robby De Backer - 3
16. Tom Guldemont
Steven De Ridder
Wim Van Der Voorde - 1

Assists:

1. Geert Lievyns - 23
2. Koen Bracquez - 18
3. Kim Van Damme - 14
4. Joeri Ophalvens - 13
5. Joost De Geyndt - 12
6. Cederic Raeymaekers - 9
7. Robby De Backer
Koen Borremans
Kim Servranckx - 8
10. Yves Van Der Perre - 7
11. Pieter De Mets - 6
12. Jos Roelandts
Tom Van Lierde
Michael Dupont - 5
15. Steven De Ridder - 4
16. Tom Guldemont - 3
17. Gregory Plas
Wim Van Der Voorde - 2

Doelpunten/Wedstrijd:

1. Yves Van Der Perre - 2,80
2. Gregory Plas - 2,33
3. Tom Van Lierde - 1,33
4. Geert Lievyns - 1,14
5. Cederic Raeymaekers
Kim Servranckx - 1,00
7. Pieter De Mets - 0,83
8. Koen Bracquez - 0,82
9. Joeri Ophalvens - 0,72
10. Michael Dupont - 0,67
11. Joost De Geynt - 0,64
12. Koen Borremans - 0,62
13. Kim Van Damme - 0,61
14. Jos Roelandts - 0,52
15. Wim Van Der Voorde - 0,50
16. Tom Guldemont - 0,33
17. Steven De Ridder - 0,25
18. Robby De Backer - 0,10

Assists/Wedstrijd:

1. Koen Bracquez - 1,64
2. Yves Van Der Perre - 1,40
3. Joost De Geyndt - 1,09
4. Geert Lievyns - 1,05
5. Gregory Plas
Tom Guldemont
Steven De Ridder
Wim Van Der Voorde - 1,00
9. Kim Servranckx - 0,73
10. Cederic Raeymaekers - 0,69
11. Tom Van Lierde
Michael Dupont - 0,56
13. Pieter De Mets - 0,50
14. Joeri Ophalvens - 0,45
15. Kim Van Damme - 0,42
16. Koen Borremans - 0,38
17. Robby De Backer - 0,28
18. Jos Roelandts - 0,22

(Opmerking: De statistieken van de afgelaste wedstrijd tegen Juventus werden behouden. Er waren 2 aangekondigde forfaits (Besjiktas & Blue Miami) ; De aanwezigheden van het onaangekondigde forfait van Blue Miami werden wel in rekening genomen.)
Gepost door: Josic
Orgelpunt dat er wezen mag!
23 Jun 2009 18:04
OM – 1891 11-0

Kern: Robby, Koller, Tom, Butcher, Flavio, Joost, Perriño, Boekaver

Doelpunten: Perriño (4x), Koller (2x), Flavio (2x), Butcher (2x), Boekaver
Assists: Tom (2x), Perriño (2x), Butcher, Flavio, Boekaver, Joost, Koller

MvdM: Butcher

Kort verslag : Vandaag had Olympique nog weinig te winnen of te verliezen. Het blauw-witte team had zich afgelopen vrijdag al verzekerd van de 4de plaats en de 3de plaats was al een tijdje weg. Wel konden de Marcellanen hun doelman nog aan de titel van ‘beste doelman’ helpen. Veel stress kwam daar echter niet bij kijken want om dat nog uit handen te geven, moest het al heel verkeerd gaan lopen. 1891 zou dan al 14 keer het doel moeten vinden. OM kon dus vrank en vrij voetballen en zijn wederom talrijk opgekomen fans nog eens finaal verwennen dit seizoen. (De OM-tribune zat zodanig volgestouwd dat laatkomer De Mets zich moest tevreden stellen met een staanplaats).
Marcel begint zeer snedig aan de wedstrijd en het is de MvdM van tegen Q-team die de eerste doelpogingen versiert. Zijn poging wordt echter gepareerd door de doelman en in de rebound wordt het schot van Van Damme geblokt. Even later weer hetzelfde duo aan zet. Butcher stift het balletje in de loop van Joost maar die stuit opnieuw op de doelman. En ook wanneer Butcher diep wordt gestuurd en alleen op de doelman af mag, ligt deze weer in de weg. Van Damme kruipt dan maar weer in de rol van aangever en zet voor van op links naar Koller die goed was mee ingeschoven en droog én met de linker binnen knalt: 1-0. Even later verschijnt Flavio ten tonele en de blonde spits brengt meteen de 2-0 aan. Een goed gegeven corner belandt bij Van Der Perre en die aarzelt niet. Bingo! Ze vliegen er plots in alsof het zoete broodjes zijn (zou Youri Mulder, als commentator in FIFA, zeggen). Knap staaltje voetbal waarbij 1891 volledig wordt weggetikt. Tommemans passt uiteindelijk op Koller die zijn tweede van de avond tegen de netten knalt. De lange van Liedekerke wil ook best een assist laten optekenen. Hij stuurt Perriño diep maar die kruist iets te hard waardoor de bal voorlangs gaat. Lievyns dan met een snelgenomen corner op Van Lierde. Die trapt laag en hard maar de doelman redt met een voetreflex. Boekie en Flavio lijken elkaar blindelings te vinden. Weer een knap opgezette actie tussen de veteraan en de Benjamin van de ploeg. Die laatste trapt de bal echter voorlangs. Niet veel later weet Flavio, Joost te bereiken door een balletje tussen twee 1891’ers te wippen. De Geyndt haalt uit maar scheert de paal. Halfweg de eerste periode zet de man uit Wolvertem een knappe een-twee op met Boekaver maar die trapt van dichtbij – haast onbegrijpelijk voor een man met die bagage – hoog over. Even geen zoete broodjes meer klaarblijkelijk … tot Flavio toeslaat. Na een Bodegems onderonsje met Guldemont werkt hij fraai af: 4-0. De Geyndt is ook vandaag weer alomtegenwoordig maar scoort vooralsnog niet. Van Lierde zet hem tot twee maal toe voor doel maar de doelman passeren lukt hem voorlopig niet. En dat lukt ook niet met een knappe kopbal. Van Der Perre schildert hem netjes tot bij de tweede paal, Joost zet er zijn knikker tegen maar de doelman kan nog net over doel tikken. Guldemont probeert het met een streep van ver: op de paal!. Perriño swingt zich nog eens door de 1891-defensie en trapt met links maar het leer gaat vrij ver naast. De Oetingenaar laat kort daarop een dot van een kans liggen. Net als Lievyns trapt hij na een knappe een-twee met Joost van korte over doel. Perriño laat dan maar scoren. Hij geeft de bal mee met Butcher die zich enigszins onorthodox door de verdediging wurmt maar wél afwerkt: 5-0. En dat is ook meteen de ruststand.
Het publiek krijgt eenrichtingsvoetbal te zien en als we tussendoor even niet melden dat Robby vrijwel niks te doen heeft, komt hij helemaal niet voor in dit verslag.
Dat schijnt ook niet te gaan gebeuren want na de rust gaat OM gewoon op zijn elan door. Ophalvens pakt uit met een rush naar voor. Zijn knal wordt nog ontzet door de doelman maar in de rebound laat Van Der Perre er niet veel gras over groeien: Droog in het hoekje en 6-0. Boekie legt klaar voor de rechter van Flavio. De linkspoot aarzelt geen seconde en dikt de score verder aan. Marcel rijgt de kansen aan elkaar. Echter om niet al te zeer de spot te drijven met de definitie van ‘kort’ (cfr. ‘kort’ verslag) wordt de beschrijving van de gemiste doelpogingen in de tweede speelhelft tot een minimum beperkt. Servranckx maakt vanuit de tribune duidelijk dat OM nog welgeteld 3 doelpunten is verwijderd van zijn 200ste goal dit seizoen. Er tussendoor toch nog even gewag van maken dat Boekaver nog een balletje tegen de staak puntert. Even later slaat hij wel degelijk toe en pikt hij ook zijn goaltje mee. Joost was de aangever. Boekie laat er vervolgens een hele makkelijke liggen maar doet dat wel in schoonheid. Hij krijgt de bal vrij voor doel ingespeeld en heeft maar in te tikken. Hij maakt echter een soort pedaalbeweging in de draai waardoor hij de bal met de hiel tegen het doelhout poeiert. Geen doelpunt dus maar de goaltjesdief geniet wel een open doekje van zijn aanhang voor de beweging. Van Der Perre zorgt voor de 9-0. Hij verovert zelf de bal en werkt koelbloedig af. De volgende die scoort mag nummer 200 op zijn palmares schrijven. Zou het Van Damme kunnen zijn? Niet meteen, de Wambekenaar knalt tegen de paal. Vijf assists van Perriño later is het wel raak voor Butcher. De man die dit seizoen geen wedstrijd miste, dropt nummertje 200 in het mandje. Wat een seizoen als debutant. En zie hem glunderen! Omdat 10-0 natuurlijk geen uitslag is, maakt Van Der Perre er nog snel 11-0 van op aangeven van Ophalvens.
Olympique eindigt zo in schoonheid een prachtig seizoen. Er werd vlot gescoord, de nul werd gehouden en de fans konden genieten met volle teugen. 1891 verdient een pluim voor zijn fairplay. De blauw-roden kwamen amper in het stuk voor maar bleven ondanks dat vol goede moed verder spelen zonder zich ook maar één moment schuldig te maken aan enige frustratie.
Aanstaande zaterdag zal op dit seizoen menig glas worden geheven op de prijsuitreiking die van start gaat omstreeks 19u30. Van dan af gaan we er even tussenuit, maar ongetwijfeld zal er in augustus al weer wat worden geoefend … Tot dan!
Gepost door: Josic
OM verzekert zich van 4de stek
20 Jun 2009 09:57
Q-Team – OM 2-15
Kern: Robby, Ridder, Tom, Butcher, Koller, Borre, Joost, Boekaver
Doelpunten: Borre (5x), Joost (3x), Boekaver (2x), Butcher (2x), Tom, Robby, Ridder
Assists: Joost (3x), Borre (2x), Koller (2x), Ridder (2x), Butcher (2x), Robby, Tom
MvdM: Joost

Kort verslag: Voor de voorlaatste wedstrijd van het seizoen was Marcel zeker en vast op zijn hoede. In de heenronde hadden de blauw-witten zich nog verslikt in de nummer 10 uit de rangschikking. Het werd toen uiteindelijk toch nog 3-3 nadat Olympique quasi een hele wedstrijd lang op achterstand had gestaan. Bij winst kon OM zijn vierde plaats veilig stellen maar het moest er wel rekening mee houden dat het koningskoppel Flavio-Perriño, de laatste weken sterk op dreef, er vanavond niet bij was. Tommemans was er voor het eerst sinds lang wel nog eens bij.
En OM begint zeer gretig aan de partij. Joost kapt zich vrij en schiet op doel! De Q-goalie redt. Nauwelijks een minuutje later brengt die doelman weer redding. Ridder zet een knappe een-twee op met Boekaver maar de eerste besluit iets te slap op doel. Marcel komt nog dichter bij de openingstreffer als Lievyns, na een een-twee’tje met De Geyndt, de bal op de paal trapt. Het is slechts een verwittiging van de OM-veteraan die een weinig later wel toeslaat door een knappe collectieve actie af te ronden. Koller schrijft een prima assist op zijn naam. Borremans legt panklaar voor Guldemont die niet aarzelt en de kloof vergroot tot 0-2. OM lijkt het makkelijk te gaan kunnen halen als Q-team plots toch toeslaat. Een afstandschot wordt nog aangeraakt door een Q-been en zo is Robby kansloos. De bordjes hangen even later zelfs helemaal weer terug in evenwicht. De Backer laat zich verrassen door een verre lob. De OM-doelman is even razend op zichzelf en de doelpaal moet het ontgelden. Het staat 2-2 en we hebben weer een wedstrijd. OM domineert wel maar wil het misschien allemaal wel iets te snel forceren. De rust keert echter vrij snel terug en Butcher breekt de ban op aangeven van Steven: 2-3. Diezelfde Van Damme zorgt kort daarop opnieuw voor een twee-punten-kloof op aangeven van Borremans. Kapitein Ophalvens zorgt tussendoor even voor de komische noot met een letterlijk hoogtepunt. Hij krijgt de lachers in de volgelopen OM-tribune meteen op zijn hand. Nog voor rusten wordt het zelfs 2-5 als Joost een knappe uitgooi van Robby netjes in doel verwerkt. De Backer zorgt er met een knappe voetreflex nog voor dat Q-Team op slag van rust geen derde treffer scoort.
Olympique verwittigt Q-team meteen na rust, met twee schoten op de paal, dat het niet zinnens is gas terug te nemen. Borre trapt de bal nog buitenkant paal, Joost vindt de binnenkant van de staak. De 2-6 laat dan niet lang meer op zich wachten. Het is De Geyndt die een assistje van Van Damme voorbij de doelman steekt. Butcher probeert het even later zelf na een knap Olympiaans driehoekje maar de Marcellaan met het meeste aantal speelminuten achter zijn naam dit seizoen, besluit op de doelman. Joost beleeft vandaag zijn dagje wel en na een indrukwekkende solo-actie rondt hij het zelf mooi af: 2-7. De 2-8 komt op naam van Borre na een scherpe counter. Butcher was nog goed meegelopen maar Borremans rondt het zelf af. Guldemont met een lage streep. Ophalvens devieert de bal achter het steunbeen door voorbij de keeper maar een Q-verdediger redt de bal van de lijn. Pech voor de captain! Ridder probeert het even solo maar zijn schot gaat voorlangs. Q-Team plaagt tussendoor even via een corner. Robby en de lat brengen redding. Tommemans probeert het nog eens van ver. De keeper weert het schot af en Koller knalt in de rebound tegen de paal. Het is uitstel van executie voor Q want Marcel komt nu echt op toerental. Lievyns scoort de 2-9 op aangeven van Ophalvens. Bij een vrije trap legt De Ridder het leer klaar voor De Backer die even mee naar voor kwam getrokken. De Beer van Wambeek pakt uit met een ferme loeier en pikt zo ook z’n doelpuntje mee. Dribbelwonder De Geyndt gaat dan nog eens op wandel door de Q-defensie en bedient De Ridder die er 2-11 van maakt. In een mum van tijd springen we dan van 2-11 naar 2-14 als Borre zich met een zuivere hattrick eens volledig laat gaan. Joost, twee maal, en Butcher zijn de aangevers van dienst. Kort voor het einde van de wedstrijd pakt Robby nog eens uit met een slippertje door zomaar de bal in de voeten van Q-speler Stephan Vanhee te spelen. De draaischijf van Q trapt gelukkig voor Rob ijlings naast. Een minuutje later mag Robby zich nog eens onderscheiden met een knappe save. Het slotakkoord is evenwel weggelegd voor een zeer sterk spelende Borremans. Een voorzet van op links door Guldemont verwerkt ie met een deviatie achter het steunbeen in doel. De eindscore komt zo uit op 2-15.
Q-team had het vandaag vrij snel begrepen. De rood-witten – voor de gelegenheid in het donkerblauw – pruttelden in de beginfase nog even tegen door een 0-2 achterstand op te halen maar met z’n vijven konden ze een ontketend OM niet meer tegenhouden. Marcel ging met de minuut beter spelen en serveerde zijn fans zeer mooi voetbal. De OM-aanhang die ook vandaag weer zeer talrijk was opgekomen (en dit ondanks de afwezigheid van de voorzitter van de fanclub: Remy Ophalvens). Het deed publieksspeler Van Damme duidelijk deugd want hij pakte bij momenten uit met enkele ‘Brazilian moves’. Q-team diende dus het onderspit te delven en de kelk te ledigen tot op de bodem. Het verliezende kamp nam het echter nog goed op en speelde een verdienstelijke en vooral sportieve wedstrijd. Aanstaande maandag om 20u staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Tegenstander van dienst is dan 1891. OM hoopt vanzelfsprekend te eindigen in schoonheid …
Gepost door: Josic
Marcel zet puntjes op de i
9 Jun 2009 17:56
OM - Juventus 8-1

Kern: Robby, Koller, Butcher, Borre, Joost, Flavio, Perriño
(Boekaver en Josic standby)

Doelpunten: Perriño (3x), Flavio (3x), Butcher, Joost
Assists: Perriño (2x), Flavio

MvdM: Flavio

Doelpunt van het seizoen: Joost

Kort verslag:

We hebben er een tijdje op moeten wachten maar uiteindelijk werd dan toch een geschikte datum gevonden voor de inhaalwedstrijd tussen OM en Juventus. Het toeval wil dat beide teams elkaar pas twee weken terug nog partij gaven in hun terugwedstrijd. Toen beet Marcel zijn tanden nog stuk op een zwart-witte Juve-muur. Vandaag was Olympique tuk op revanche. Het geloof was er alleszins, getuige daarvan een talrijk opgekomen schare OM-fans ondanks dit late wedstrijduur.

Al van bij de aftrap neemt OM het heft in handen. Het balletje gaat vlotjes rond en een kwieke Van Der Perre toont meteen zijn gedrevenheid. Zijn eerste twee pogingen gaan echter voorlangs. OM gaat duidelijk voor de openingstreffer maar krijgt kort daarop bijna het deksel op de neus. Met een knappe combinatie versiert Juve een mooie schietkans maar ook hun poging gaat voorlangs. OM antwoordt gevat! Flavio bedient Perriño en die laat er geen gras meer over groeien: kurkdroog in het hoekje en 1-0. Butcher haalt de achterlijn en zet voor. Borre schiet richting open doel maar met een kattesprong kan de Juve-doelman nog net redding brengen. Een weinig later is het weer van dattum. Marcel krijgt een vrijschop zo'n twee meter uit de halve cirkel en Perriño aarzelt geen nanoseconde: een streep los door de muur en in de hoek. Juventus is nu echt op achtervolgen aangewezen. Hun doelman gaat nu hoog meevoetballen en daar moet OM heel even aan wennen. Een eerste afstandschot van de goalie gaat nog ver over. Bij een tweede poging is men er bij Olympique iets te gerust in en laat men hem maar trappen. Dit keer krijgt de bal geen hoogte mee en verdwijnt losjes in doel: 2-1. Juventus meent de oplossing te hebben gevonden. Na enkele goeie intercepties proberen zowel Joost als Robby het met een lob van ver maar telkenmale gaat de bal nipt naast. Het zet Juventus niet aan tot nadenken en zo blijven de zwart-witten hun stereotiepe spel spelen. Het zal hen zuur opbreken als Van Lierde zijn duivels ontbindt. De jonge, bonkige Bodegemenaar onderschept de bal en gaat er dan mee aan de loop. De teruglopende doelman verschalken is voor deze stoere spits vervolgens een eitje. Hij doet dit amper twee minuten later nog eens losjes over en zo staat het bij de rust 4-1.

Marcel toont zich voorin niet onaardig efficiënt en achterin loopt Ophalvens weer te schitteren op de laatste man positie. De Backer krijgt zo weinig werk op te knappen. Het weinige werk dat er toch doorkomt, knapt hij zonder problemen op.

In de tweede helft moet Juventus nog een derde maal met de neus op de feiten worden gedrukt eer ze hun spel toch wat gaan bijschaven. Van Damme kan het leer onderscheppen op de middellijn en vrij makkelijk de bal langs de keeper in het lege doel trappen: 5-1. Maar ook zonder een opkomende doelman bij Juventus blijft Olympique de wet dicteren. Juventus vindt geen openingen en komt niet verder (of dichter) dan een flauwe trap buitenkant paal. De frustraties lopen op en dat resulteert in enkele geniepige overtredingen die echter onbestraft blijven. De Marcellanen laten zich wijselijk niet uit hun lood slaan en reageren niet. Althans niet met woorden, maar des te meer met daden. Een knappe collectieve aanval begint bij De Geyndt en komt via Van Der Perre bij Van Lierde terecht die z'n derde van de avond weet te netten. 'Een hattrick scoor je nooit alleen', moet Perriño toen gedacht hebben en met het nodige wringwerk knokt hij zichzelf in een schietpositie. Het schot is lichtjes gekraakt maar verdwijnt wel in doel: 7-1. De fans menen dan ver alles te hebben gezien maar dan moet het hoogtepunt van de avond nog volgen. De 8-1 is een ware streling voor het oog. Flavio speelt in op Perriño die met buitenkantje voet de bal opwipt in de loop van Joost die het leer wondermooi op de slof neemt en hem zo netjes naast de keeper in doel verwerkt. Het open doekje voor de Wolvertemenaar is meer dan op zijn plaats. De fans weten met hun vreugde geen blijf! Ze joelen en kirren van geluk. Marcel heeft eindelijk zijn revanche beet én wat voor één! Nu de kloof met Juve weer vier punten bedraagt, lijkt ook de vierde plek in het klassement weer wat veiliger gesteld.

OM mag dit seizoen nog twee maal zijn kunstjes tonen, tegen Q-Team en tegen 1891, respectievelijk op vrijdag 19 juni en maandag 22 juni, telkenmale om 20u ...

Gepost door: Josic
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81