Verrassend makkelijke zege
1 Jun 2009 12:43
OM - Alejaboys 10-1

Kern: Robby, Josic, Koller, Butcher, Joost, Borre, Perriño, Boekaver

doelpunten: Perriño (5x), Borre (3x), Koller, owngoal
assists: Joost (3x), Perriño (2x), Borre, Koller, Butcher

MvdM: Perriño

Kort verslag: Marcel stond vandaag een zware noot om kraken te wachten. Althans dat is wat men er vooraf van verwachtte. Logisch ook want de vorige partij werd een heuse veldslag die OM nipt wist te winnen. Josic hees zich sinds lang weer in zijn tenue. Het was veeleer een voorzorgsmaatregel. De OM-kapitein zou uiteindelijk geen seconde meespelen. Dat was ook niet echt nodig want Marcel nam van bij de start de wedstrijd helemaal in handen. We zijn nog geen vijf minuten ver of blauw-wit leidt met 2-0. Het is Borre die meteen zijn duivels ontbindt. Bij de eerste treffer rondt hij een knappe aanval af na een assist van Perriño en bij doelpunt nummer twee verovert hij eigenhandig (-voetig?) de bal om vervolgens af te ronden. De komende tien minuten zijn een maat voor niets maar dan volgen de 'Dolle tien minuten van Van Der Perre". De losgeslagen Oetingenaar voert Alejaboys naar de slachtbank met een knapper vier op een rij. Zijn derde doelpunt poeiert hij vanuit vrijschop heerlijk én onhoudbaar in de kruising. Bij de overige treffers krijgt hij assistentie van respectievelijk De Geyndt, Borremans en Ophalvens. 6-0 wordt het op die manier en dat is ook meteen de ruststand.
Na de rust probeert Alejaboys wat terug te doen. Er eindigt een bal op de paal na een knappe solo maar even later volgt er ook een doelpuntje na een onoplettendheid in de organisatie bij OM. Het is slechts een pleister op een open wonde voor Alejaboys want ze worden uiteindelijk gewoonweg overspeeld door Marcel. Kans na kans voetbalt Olympique bij elkaar. Een groot deel daarvan wordt gemist maar er gaan er ook nog enkele tegen de touwen. Een voorzet van Perriño wordt door een Alejaboy net voor de neus van Koller in eigen doel getikt. Borre legt zijn derde van de avond in het mandje na een knappe combinatie met z'n maatje Butcher. Joost zal vandaag niet gaan scoren maar met nog twee assists zorgt hij mede voor de ruime 10-1 overwinning van OM. Van Der Perre en Ophalvens zijn de respectievelijke doelpuntenmakers.
De gevreesde spanning in deze wedstrijd bleef totaal achterwege. OM kreeg het nooit benauwd en schonk zijn talrijk opgekomen supporters (jaja, de tribune stak weer afgeladen vol) eenrichtingsvoetbal met een rits doelpunten.
Volgende week maandag, 8 juni, om 22u zal het ongetwijfeld minder vanzelfsprekend lopen in de inhaalwedstrijd tegen Juventus Iddergem. Benieuwd of Marcel dan een en ander kan rechtzetten ...
Gepost door: Josic
OM krijgt lesje in efficiëntie
22 May 2009 13:55
Juventus - OM 3-1

Kern: Robby, Ridder, Koller, Butcher, Joost, Borre, Flavio, Perriño

Doelpunt: Yves
Assist: Flavio

MvdM: Perriño (na lang zoeken)

Kort verslag: Vandaag stond een rechtstreeks duel op het programma. Met vier punten voorsprong op Juventus Iddergem in de rangschikking kon OM zich mits winst quasi gaan verzekeren van de vierde stek. Bij winst van Juve, kwamen de zwart-witten terug tot op één punt en lag de strijd om plaats vier weer helemaal open.
Marcel moest zijn tactiek meteen bijstellen aangezien de Ridder zijn tenue vergeten was en daar halsoverkop terug om moest. Ophalvens nam dus wederom zijn plaats in op de laatste man-positie en de boomlange Marcellaan krijgt meteen een enorme mogelijkheid om de score te openen. Na een lange een-twee komt hij helemaal vrij voor de doelman, legt aan voor zijn vernietigende rechter, maar met de punt van zijn linkervoet tikt hij heel even tegen de bal waardoor hij zichzelf in de luren legt en het leer helemaal mist. OM zal zich deze dure misser achteraf nog kunnen beklagen, want niet veel later komt Juventus op voorsprong. Een voorzetje over links kan niet geklemd worden door Robby en de bal valt voor de voeten van een Juve-speler die makkelijk kan binnentikken. Juve met wat meeval op 1-0 al ging de OM-defensie ook niet helemaal vrijuit. Olympique zet meteen de achtervolging in. Borre wringt zich sterk door de Juve-defensie maar zijn poging glijdt voorlangs. Perriño komt dan het veld ingestormd en wordt direct bediend door De Backer met een diepe bal. Maar ook zijn schot gaat naast. Kort daarop is de hazewind uit Oetingen er dichter bij. Hij jaagt de Juve-defensie goed op, verovert de bal en knalt ... op de paal. Tegenslag voor OM. Ophalvens schiet op doel na een een-twee'tje met Van Der Perre, maar ook zijn schot gaat voorlangs. Juventus voelt OM komen en één van de Juve-middenvelders krijgt een vermaning na onsportief handspel. Groot is de verbazing bij Marcel als dezelfde Juve-speler amper tien seconden later hetzelfde onsportieve gedrag tentoonspreid en de kaart uitblijft. Onder de talrijk opgekomen OM-fans weerklinkt nu ook het eerste gemor. Flavio bonkt zich voorbij de muur die Juve intussen heeft opgetrokken maar grijpt zich naar de haren als hij zijn pegel ook op het doelhout ziet eindigen. Kort voor de pauze maakt Robby onnodig hands waardoor Juve een vrije trap krijgt net buiten de halve cirkel. Perriño staat wat te slapen en laat zijn mannetje te makkelijk de 2-0 binnen te trappen na een afgelegde bal. De kwieke spits probeert zijn foutje meteen recht te zetten. Hij perst er een knappe solo uit maar zijn schot belandt via de doelman ook nu weer op de paal. Marcel gaat balend en met een 2-0 achterstand de rust in.
Na de rust is het al OM wat de klok slaat. Juve graaft zich in maar doet dat met verve. Er is haast geen doorkomen aan. Joost tracht zich erdoor te dribbelen maar wordt van de sokken gelopen. Uit de daaropvolgende corner pass't hij op Flavio die uithaalt én ... wederom zijn poging op de paal ziet uiteenspatten. Steven, die er intussen is komen tussen lopen na de pauze, waagt zich aan een rush naar voor maar ook hij ziet zijn poging op de paal stranden. Het mag schijnbaar niet zijn. Van Lierde wordt gewoon omver geduwd in de halve cirkel van Juve. De ref moet het niet hebben opgemerkt want Juve mag gewoon doorspelen, countert snel en scoort zo toch wel niet de 3-0 zeker. De blauw-witten snappen er geen snars meer van. Qua doelpogingen moet het nu ongeveer 3-10 zijn voor Marcel maar er staat gewoonweg 3-0 in het voordeel van Juve op het bord. Dat verandert dan toch nog als Flavio, Perriño vindt. Knap binnengetrapt en 3-1. Ridder schuift wat vaker mee door om de druk nog te verhogen. Hij tippert richting doel maar de Juve-doelman kan nog net overtikken. Met nog tien minuten op de klok reageert de OM-tribune razend als Van Der Perre, alleen op doel af, gewoonweg wordt neergehaald. Servranckx schreeuwt vanuit de tribune om een rode kaart, maar die komt er - onbegrijpelijkerwijze - niet. Een countermogelijkheid wordt door Juventus nu eens niet afgerond. Robby zit er goed tussen. Het wordt wederom een stuk bitsiger en Juve zoekt weer meer en meer zijn heil in geniepig spel. Butcher laat er zich even door meeslepen en vangt zo na natrappen een gele kaart. Steven schuift nog maar eens mee in maar zijn poging gaat net naast. We hebben ondertussen al ergens een bal op de paal vergeten te vermelden maar Van Der Perre trapt er een zevende tegen het doelhout nadat de bal was afgeweken op een Juve-rug.
Juve wint op die manier met 3 tegen 1 en laat OM licht ontzet achter. De Marcellanen moesten vandaag hun talrijk opgekomen aanhang ontgoochelen. Met vijf Juventus-mannen steevast achter de bal was er sowieso weinig doorkomen aan en als het dan nog niet wil meezitten, weet je het natuurlijk snel. Juventus geeft OM een lesje in efficiëntie daar het drie maal scoort uit vier kansen. OM van zijn kant maakte er een wedstrijdje paaltrappen van. Liefst zeven keer bracht de staak redding voor Juve. Allemaal praat na de vaak, maar wat als Ophalvens scoort in minuut één ...?
Op maandag 8 juni krijgt OM een kans op revanche omdat dan de inhaalwedstrijd tegen Juve op het programma staat.
Volgende week vrijdag (21u) moet er eerst evenwel nog een robbertje geknokt worden tegen de stevige Alejaboys ...
Gepost door: Josic
Stug OM langs Mondiale
12 May 2009 18:38
OM - Mondiale 3-0

Kern: Robby, Koller, Butcher, Borre, Joost, Perriño, Flavio

Doelpunten: Flavio (2x), Perriño
Assists: Flavio, Perriño, Joost

MvdM: Koller

Kort verslag: Waar OM vorige week nog vrij simpel voorbij Pelink fietste, kreeg het nu een pittigere uitdaging voor de wielen geschoven. Het treffen tussen OM en Mondiale is er doorgaans eentje vol spanning. Het lijkt vandaag niet anders te gaan worden.
In een eerste studieronde tasten beide teams elkaar af. We krijgen veel middenveldspel met enkele prikjes van op afstand maar van grote score-mogelijkheden is nog geen sprake. De Geyndt is de eerste die een goede kans op de openingstreffer laat liggen. Voor het echte vuurwerk is het evenwel wachten tot Van Lierde en Van Der Perre invallen. Deze laatste laat meteen zijn gedrevenheid opmerken en knalt zijn eerste balcontact meteen keihard op de paal. Mondiale is gewaarschuwd. Het antwoord met een vrije trap in het zijnet. Robby gooit meteen snel uit op Flavio. Die schiet het leer net onder de lat maar de doelman van Mondiale kan overtikken. OM voert de druk op en ook kapitein Ophalvens knalt tegen de staak. Flavio kan in der herneming net niet goed genoeg bij de bal en tikt deze net over de goal. Van Der Perre krijgt een schietkans na een knappe een-twee. De Mondiale-goalie onderscheidt zich nogmaals. De Oetingenaar VDP blijft alomtegenwoordig en na een kwartier moeten ze bij Mondiale de noodrem bovenhalen om deze wervelwind te stoppen. De Mondialisten prijzen zich gelukkig dat de ref het maar bij geel houdt maar uit de daaruitvolgende vrije trap is het wel raak. Flavio veinst een schot maar speelt Perriño aan, die uit een scherpe hoek de 1-0 tegen de netten jaagt.
Mondiale tracht te repliqueren maar vindt tot twee maal toe het zijnet. Iban nogmaals, aanpakken en in de draai op doel schieten ... net naast. Van Der Perre is niet te stoppen en etaleert nog maar eens het buskruit in zijn kuiten. De doelman weert af en doet dat nogmaals als Ophalvens het in de rebound probeert. Mondiale probeert het vlak voor de rust nog eens met een gekruist schot van op afstand maar ook deze poging gaat voorlangs. We gaan rusten bij een 1-0 voorsprong voor OM.

Na de rust blijft het lange tijd spannend al trekt Marcel het laken weliswaar meer en meer naar zich toe. Achterin heeft Ophalvens de Mondiale-spits in zijn achterzak steken en de Mondialisten komen zelden verder dan een schuchtere poging van op afstand. Het is Olympique dat de betere kansen versiert. Robby met een verre ingooi op Flavio. De Bodegemenaar kopt de bal over de doelman maar ook over doel. Koller stormt dan naar voren en loopt alles en iedereen voorbij met enkele slangenbewegingen. Enkel de doelman, die al vroegtijdig was gaan liggen, kan de Liedekerkenaar de bal nog afsnoepen. Lange Ophalvens is in zeer goed doen en toont zowel verdedigend als aanvallend zijn klasse. Tien minuten ver in de tweede helft showt hij daarbovenop zijn quasi perfecte tweevoetigheid. Hij schiet met links op doel maar de Mondiale-keeper is attent. Attent is de OM-doelman daarop heel even niet. De Backer wil de ver uit zijn doel gelopen Mondiale-doelman lobben, legt de bal klaar op de grond maar een Mondiale-speler die was blijven hangen steekt daar een beentje voor, hij blokt de bal die vervolgens tegen de paal gaat. In de herneming kan Robby de poging alsnog in corner verwerken. De OM-tribune slaakt een zucht van opluchting. Marcel beseft nu maar al te goed dat een extra goaltje geen overbodige luxe is. Een snelle een-twee tussen Borre en Iban eindigt op de knie van de doelman. Joost probeert het dan na een solo-wandeling doorheen de Mondiale-defensie maar alweer is de Mondiale-doelman er te veel aan. OM kan uitbreken met 3 tegen 2. Butcher en Joost zijn mee maar Flavio schiet zelf en overhaast naast. Alles blijft zo mogelijk. Robby moet heel attent plat gaan op een lage schuiver in de hoek om de 1-1 te verhinderen. Acht minuten voor tijd komt die bevrijdende tweede treffer er dan toch. Na een scherp uitbreken bedient Perriño, Flavio die simpel kan binnenlopen. Joost trapt vervolgens na een snelle counter nog op de doelman maar kort daarna laat hij de afwerking over aan Van Lierde, die zijn tweede van de avond laat optekenen: 3-0. In het wedstrijdslot laat Mondiale zich nog heel even overspoelen door een stel losgebroken Marcellanen maar aan de score verandert niets meer.
OM kan terugkijken op een geslaagde wedstrijd tegen een stugge tegenstander. Ophalvens speelde een dijk van een wedstrijd als laatste man en hield samen met goalie De Backer de nul. Butcher, Borre en Joost lieten de flanken hevig op en neer gaan en voorin zorgde het koningskoppel Flavio-Perriño voor de dreiging én de goals.
Marcel lijkt klaar voor de clash met Juventus komende maandag, 18 mei om 21u. Ridder zou er dan ook kunnen bijzijn. Josic moet zijn verhoopte rentree dan weer uitstellen wegens te onstuimig herbeginnen met een spierverrekking (of -scheur) tot gevolg.
Remy, voorzitter van de supportersclub, roept de OM-fans alvast op om voor een volle tribune te zorgen ...
Gepost door: Josic
Als een donderslag bij heldere hemel ...
6 May 2009 16:55
Dat blijdschap en droefnis soms heel dicht bij elkaar liggen, mocht voorzitter Roelandts dinsdagmorgen nogmaals ondervinden.

Maandagavond was hij nog met een driepunter, en bijgevolg met de glimlach, onder de wol gekropen. 's Anderendaags sloeg die glimlach echter groen uit bij het openen van zijn mailbox:

Kim Servranckx kondigt met onmiddellijke ingang aan te stoppen met voetballen! De Wambekenaar was die ochtend opgestaan met hevige pijnen in zijn tot dusver ongehavende rechterknie. Seire is het voortdurende blessureleed en het steeds weer revalideren spuugzat en beslist nu - met pijn in het hart - om er definitief de brui aan te geven.

Het is de tweede mokerslag die OM te verwerken krijgt in amper een goeie week tijd want ook De Mets - die zopas nog aan de meniscus werd geopereerd - deelde om dezelfde reden zijn afscheid als speler mee.

OM-voorzitter Josic hield zich kranig tijdens de persbabbel maar zijn waterige ogen verraadden dat hij even voordien opkomende waterlanders geen halt had willen/kunnen toeroepen toen hij tot het besef kwam twee van zijn poulains te zullen moeten missen in het OM-shirt. Het wordt alleszins geen eenvoudige opdracht om waardige vervangers voor beide balkunstenaars te vinden. (Daarenboven zal ook Raeymaekers moeten vervangen worden want ook hij kondigde zijn afscheid aan, hij weliswaar om professionele redenen en zodoende blijft daar de hoop op een terugkeer levende gehouden).

Bij de supporters is de verontwaardiging al even groot. Te meer omdat zij Seirinho nog zagen schitteren in de laatste wedstrijd tegen Pelink. OM's all-time topscorer werd zelfs uitgeroepen tot Man van de Match. Het is een bittere pil om slikken maar bij Marcel wordt 'vallen' steeds weer op de hielen gezeten door 'opstaan' ... ook nu, omdat het moet!

Gepost door: Josic
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81