OM neemt na de pauze afstand ...
5 May 2009 17:34
OM - Pelink 5-1

Kern: Robby, Koller, Butcher, Greg, Flavio, Seire, Boekaver

Doelpunten: Koller (2x), Greg (2x), Butcher
Assists: Greg, Boekaver, Flavio, Koller

MvdM: Seire

Kort verslag: OM bewees vorige week nog in goede doen te zijn door titelkandidaat Likert twee kostbare puntjes af te snoepen. Vandaag was het dus in de eerste plaats zaak om niet te laks van start te gaan tegen de nummer 14 uit de rangschikking: Pelink. De Ridder was er vandaag niet bij en dus deelde kapitein Ophalvens achterin de lakens uit. Ook geen Raeymaekers of Borremans op post, wél een herboren Van Lierde en een uit het niets opduikende Plas.

Marcel vliegt er meteen stevig in. Van Damme lijkt meteen losgeslagen en knalt in de openingsfase tot twee keer toe op de doelman. Even later is het Koller die ei zo na met een gelukje tekent voor de openingstreffer. Pelink is meteen wakker geschud en met een mooie passeerbeweging wordt De Backer te grazen genomen. De Pelink-spits trapt het leer vervolgens - gelukkig voor OM - op de paal. OM neemt niet de tijd om even te bekomen. Flavio wringt zich los en poeiert het leer op de doelman. De goalie van Pelink heeft zijn werk want ook Koller stelt hem op de proef met een strak schot over de grond. Greg zoekt en vindt een opening bij Butcher maar die legt de bal naast.

Weinige ogenblikken later mag Plas wel een assist laten optekenen. Hij geeft de bal mee aan de opkomende Ophalvens die eerst nog een mannetje passeert en vervolgens lekker binnen trapt: 1-0. Van Damme speelt Boekaver vrij, maar de veteraan tippert de bal naast. Flavio dan nog eens met een veneinige punter uit stilstand. De Pelink-doelman zweeft de poging uit de kruising. Geen 2-0 dus, wel 1-1. Een afgeweken bal belandt zomaar in de voeten van de Pelink-spits en die kan makkelijk onder Robby binnen schuiven. Een bedrijvige Servranckx probeert deze scheve situatie op z'n eentje meteen weer recht te trekken maar zijn solo-actie eindigt op de doelman. Plas stuurt Van Lierde diep, die gaat net als de Pelink-doelman voluit en een botsing is onvermijdelijk. Beide heerschappen komen er met de schrik van af. Pelink neemt het dan even over. Een snelle counter wordt naast getrapt en na een knappe een-twee komt De Backer prima tussenbeide. Robby komt vijf minuten voor de rust uit zijn doel om een vrije trap te nemen. De bal vliegt via Boekaver eerst nog tegen de paal maar in de rebound is daar weer Ophalvens die zijn team weer op de rails knalt: 2-1. Koller lukt bijna een hattrick als Van Damme goed doorkopt en hij voor de doelman kan opduiken. De Pelink-doelman laat zich echter niet verschalken. Dat doet hij ook niet op een ultieme poging van Butcher die net voor de rust er evenmin in slaagt om de voorsprong uit te diepen.

Na rusten is het heel even Flavio-time. De Bodegemenaar werkt en zwoegt en probeert vanuit alle hoeken de Pelink-doelman te bedreigen. Telkenmale zonder succes. De Pelink-doelman verkoopt zijn huid duur. Ook in drie keer geraakt Marcel er niet voorbij. Eerst knalt Seire het leer op de doelman, in de rebound doet Butcher hetzelfde en tot slot is er Flavio die hem tegen de staak pegelt. We zijn tien minuten ver in de tweede speelhelft als het wel raak is. Van Lierde legt panklaar voor Van Damme en die schildert de bal met strakke hand de kruising in: 3-1! Een alomtegenwoordige Servranckx gunt Van Lierde nog een scoringsmogelijkheid maar de jongste spruit uit de OM-kern schijnt vandaag niet voorbij de doelman te raken. De oudste rakker van het gezelschap probeert dan weer een assist te versieren, maar Ophalvens knalt de bal tegen de lat. Robby wil ook de statistieken in met een verre inworp op het hoofd van Flavio. De keeper is ditmaal geklopt maar de bal valt boven op de lat. Pelink ondergaat nu de wedstrijd en werkt dan ook nog even mee als twee spelers achterin in elkaars weg lopen. De bal komt onverwachts in de voeten van Plas terecht, die je zoiets natuurlijk niet moet geven: 4-1. Lange Joeri, aan een sterke wedstrijd bezig, ziet Greg opduiken voor doel en bedient hem. Ngreg borstelt de bal, zoals we dat van hem gewoon zijn, los de haak in: 5-1. Seirinho, rustbrenger bij uitstek bij OM, verdeelt en heerst. Hij stuurt kort voor het einde Koller nog eens weg maar diens schot schuift ijlings naast. Pelink laat nog een open doelkans onbenut en ook een finaal afstandschot zwiepert naast het doel van Robby. De wedstrijd eindigt zo op 5-1.

Olympique kaapt hier zo oververdiend de drie punten weg tegen een fair voetballend Pelink. Volgende week moet OM zijn pole-positie in de strijd om de 4de plaats zien vast te houden door Mondiale af te houden. Er zal wederom op maandag worden gespeeld, dit maal om 21u.
Gepost door: Josic
OM houdt Likert in bedwang
1 May 2009 14:03
OM - Likert 2-2

Kern: Robby, Ridder, Butcher, Koller, C, Borre, Seire, Boekaver

Doelpunten: Seire, Boekaver
Assists: Ridder (2x)

MvdM: Ridder

Kort verslag: OM kreeg het afgelopen week heel even benauwd met het oog op de topper tegen virtuele leider Likert. Het regende afzeggingen in de mailbox van de voorzitter, Flavio voelde zich nog niet klaar voor de dienst na een blessure, Josic ligt voor onbepaalde tijd in de lappenmand en dan moest dé mokerslag nog volgen: Pieje kondigde aan zijn schoenen definitief aan de wilgen te hangen. Een aaneenschakeling van blessures verplichtten de Aalsterse dribbelkont tot het nemen van deze drastische beslissing. Marcel raapte zichzelf echter terug bij elkaar voor de topper en raakte zowaar nog aan 8 spelers. (dat werden er heel snel 7 want Borre die al een hele week thuis zat wegens ziekte staakte na een korte invalbeurt meteen de strijd). Daarenboven gaf het blauw-witte supporterslegioen een duidelijk sein volledig achter zijn helden te staan door massaal de tribune te bevolken.
Het deed de Marcellanen zichtbaar deugd zodat er vol goede moed kon worden afgetrapt. Ridder vervangt Josic achterin en die zet meteen stevig de lijnen uit. OM speelt compact en vangt Likert aardig op. Een vroeg slippertje van Servranckx wordt gelukkig niet afgestraft. De bal dwarrelt naast. OM tracht er bij momenten goed uit te komen. Raeymaekers draait weg bij z'n tegenstander maar puntert net naast. Even later een gelijkaardige poging. Nu is het Seire die op de doelman besluit. Likert kan zich in deze fase van het kampioenschap niet echt puntenverlies veroorloven en voert de druk ietwat op. Een pegel uit de tweede lijn spat uiteen op de lat. Het is de voorbode voor de 0-1. De Likert-kapitein kapt zich kort vrij en schiet overhoeks binnen. Steven komt een stapje te laat en ook Robby heeft geen schijn van een kans. Het wordt moeilijk nu want uit het verleden weet OM dat een achterstand tegen Likert ophalen aartsmoeilijk is. De Olympianen laten echter allerminst het kopje hangen en laten zich ook niet verleiden om hun organisatie te verloochenen. Borre draait zich in zijn korte invalbeurt even goed weg bij zijn verdediger maar trapt te zwakjes en naast het doel. Likert heeft meer poeier in de kuiten. De paal brengt redding voor Marcel. De Ridder met een goeie interceptie dan, kan alleen op doel afgaan, trapt gekruist voorbij de keeper zoals het hoort maar het leer dobbert nipt voorlangs. Prima actie van de man uit Schepdaal die aan een zeer goeie match bezig is. C pakt uit met een listige inspeelpass op Koller. De gelegenheidskapitein besluit net naast. Net voor rusten is het uiteindelijk wel raak. Steven wederom met een goeie interceptie en een assist voor Seire die koelbloedig afwerkt. De bordjes hangen zo weer in evenwicht bij de rust.
Na de pauze komen de eerste plaagstootjes van Olympique. Ophalvens met een puntertje dat naast gaat. Diezelfde koller stuurt kort daarop Butcher in de diepte. De Likert-doelman is evenwel attent en kan zo de bal net voor de neus van Van Damme ontzetten. Raeymaekers legt panklaar voor Ridder die binnen het kader maar op de doelman besluit. Lievyns dan, kappen en schieten maar zonder gevaar. Het blijkt allemaal kattegespin want bij de eerste fameuze tegenprik is het raak. Deze keer is het C die een stapje te laat komt en de Likert-kapitein quasi op identieke wijze zijn tweede van de avond tegen de netten laat knallen. Olympique dus weer op achtervolgen aangewezen. Servranckx probeert het te forceren maar hij verslikt zich in zijn dribbel. C zet het leer voor doel waar Butcher opduikt. De frivole Wambekenaar komt een dikke teen tekort om de stand weer in evenwicht te brengen. Ophalvens probeert het van ver maar met dit soort ballen gaat OM deze doelman vandaag niet verschalken. Via een lang uitgesponnen een-twee tussen Ophalvens en Servranckx, besluit ook deze laatste op de Likert-doelman. Likert-time dan weer. Een Likert-speler wurmt zich tussen twee Marcellanen door maar Joeri kan gelukkig tijdig redding brengen. En als De Ridder en De Backer achterin het leer niet tijdig wegkrijgen, is er nog altijd het doelhout dat vandaag de kant van OM verkiest. Likert trapt voor de derde maal op de paal. De virtuele leider ruikt de drie punten al maar dan moet het Boekie-moment nog komen. Steven met een prima lange bal van achteren uit. Lievyns: aanpakken, draaien en scoren! De oude glorie kan het nog, ook in een topper! Likert voelt de bui meteen hangen en heeft kort daarop nog de meeval dat een knap schot van Butcher door zijn doelman uit de kruising geranseld wordt. De score blijft echter behouden en zo eindigt dit spannende treffen op 2-2.
Een billijk gelijkspel alles op de keeper beschouwd al mag OM vandaag het doelhout dankbaar zijn. Marcel nam het favoriete spelletje van Likert over door compact en georganiseerd te spelen, geduldig te blijven en bij vlagen snedig uit te breken. Olympique hield dit zelfs vol, ook toen het tot twee maal toe op achterstand werd gezet. Een knappe teamprestatie en een dik verdiend punt. Bij OM mocht men terecht fier en tevreden zijn al was dé winnaar van de avond natuurlijk Tropic dat door het puntenverlies van Likert alleen leider wordt.
De voorzitter van Tropic was zelfs zodanig tevreden dat de Marcellanen achteraf in de kantine spontaan een traktatie werd aangeboden. OM vierde, samen mét zijn supporters, dit punt als een overwinning en Koller gaf het sein om de muziek uit de boxen te laten knallen en er een heuse party van de maken. Niet geheel onverwacht op een donderdagavond eindigde dit avontuur uiteindelijk ergens in Barrock ...
Aanstaande maandag, 4 mei, om 20u moet OM alweer ten tonele verschijnen. Pelink is dan de tegenstander ...
Gepost door: Josic
Wederom doelpuntenkermis
24 Apr 2009 13:52
Zheyun Ye - OM 0-10

Kern: Robby, Josic, Butcher, Koller, Mich, Borre, Seire, Boekaver

Doelpunten: Seire (3x), Boekaver (2x), Butcher (2x), Koller, Borre, Mich
Assists: Boekaver (2x), Robby (2x), Seire

MvdM: Seire

Kort verslag: Na wederom een weekje rust trad OM vanavond aan tegen Zheyun Ye. Op papier zou dit een hapklare brok moeten worden voor Marcel maar een wedstrijd dient natuurlijk altijd te worden gespeeld. 8 Marcellanen en een volle tribune geloofden alvast in een goede afloop.
Olympique neemt direct de match in handen maar springt in de beginfase ietwat slordig om met de kansen. In eerste instantie stuit blauw-wit vooral op de doelman, vervolgens wordt het doelhout getest. Van Damme treft de paal en Roelandts doet zelfs beter met een carrambolle die niet in doel wil verdwijnen. Josic waagt even later vol moraal een nieuwe poging maar in volle uithaal wordt de bal geblokkeerd door een verdediger bij Zheyun Ye. De OM-kapitein heeft zich zichtbaar bezeerd en vraagt meteen om vervanging. Kort daarop kan Ophalvens de score openbreken. Alleen voor de doelman aarzelt de lange Liedekerkenaar geen seconde en werkt koelbloedig af. Als Josic even later terug het terrein opkomt, beseft hij bij een eerste balcontact meteen dat het over is voor hem vandaag. Hij druipt zichtbaar aangeslagen af. Mich, sinds lang nog eens van de partij, wordt ook aangetrapt. Ook hij gaat naar de kant. Gelukkig komen de overige Marcellanen naar het einde van de eerste helft volledig onder stoom. In amper drie minuten tijd loopt OM uit tot 0-5. Servranckx legt er twee in het mandje, zijn ploegmakkers Lievyns en Van Damme elk eentje. Vooral het doelpunt van Boekaver is het vermelden waard. Een verre worp van De Backer wordt op geniale wijze uit de lucht geplukt door de ouwe rat van OM en met zichtbaar gemak overhoeks binnengetrapt. Robby neemt op die manier toch deel aan het spel want in de gehele eerste helft moet hij nauwelijks een bal pakken.
Na de pauze gaat Marcel gewoon op zijn elan door. De blessure van Dupont schijnt mee te vallen. hij zal de wedstrijd verder uitspelen.
Een knappe collectieve actie brengt het leer tot bij Lievyns die Borremans bedient. De 0-6 is een feit. Boekaver dikt de score aan tot 0-7 en Robby geeft nog maar eens een assist. Ditmaal is Seirinho de afwerker. Seire, nog niet helemaal topfit, zorgt wel voor de balans in het elftal en speelt een meer dan degelijke partij. De supporters waren na de wedstrijd dan ook vrij unaniem in hun keuze voor de MvdM. Butcher legt er aan de tweede paal nog eentje binnen na een knappe voorzet van Servranckx. We zitten dan al aan nummer 9. Nummer 10 is er eentje voor Dupont. Er rest dan nog een kleine tien minuten op de klok en OM laat de teugels wat hangen. Zheyun Ye krijgt wat meer ruimte maar benut die maar zelden en als het dan toch eens lukt, staat een attente De Backer wel in de weg. Er gebeurt nog amper wat en zo eindigt deze wedstrijd op 0-10. Duidelijke cijfers in een niet eens zo sterke wedstrijd van Marcel. Doch alleen maar tevreden gezichten in het blauw-witte kamp dat weer ruim wint en daarbovenop de nul nog eens weet te houden. Volgende week zal er alvast geconcentreerder moeten gevoetbald worden tegen titelkandidaat Likert. Minpunt voor OM is dat het dat varkentje zal moeten wassen zonder zijn kapitein. Als alles goed gaat moet Josic drie weken vanaf de zijlijn toekijken. Hij zal er alleszins zijn volgende week donderdag om 22u om - hopelijk samen met vele anderen - zijn team luidkeels aan te moedigen ...
Gepost door: Josic
OM 'walkt over' Schwalbe 04
11 Apr 2009 13:16
OM – Schwalbe 04 11-1

Kern: Robby, Josic, Butcher, Koller, Borre, Seire, Boekaver

Doelpunten: Butcher (3x), Josic (3x), Koller (2x), Seire, Borre, Boekaver
Assists: Seire (3x), Boekaver (3x), Butcher (2x), Josic

MvdM: Josic

Kort verslag: In de dagen voor deze wedstrijd zaten ze bij OM nog met de handen in het haar. Robby had reeds lang op voorhand aangekondigd niet te kunnen spelen wegens een handblessure, Tommemans was niet beschikbaar en ook noodoplossing Flavio belde in extremis af wegens onvoldoende hersteld van zijn blessure. Gelukkig voor de Marcellanen kwam het karakter en de clubliefde van Robby een goed uurtje voor de wedstrijd boven drijven en besloot hij – ondanks de pijn – zijn ploegmakkers toch te komen vervoegen. De Olympianen putten moed en dat was er meteen aan te zien. We zijn amper twee minuten ver als Ophalvens op de paal knalt. Het is een voorsmaakje voor wat komen moet. In de drie minuten die erop volgen, slaat de lange van Liedekerke tot twee maal toe. Het is telkens Servranckx die hem daarbij assisteert. Vijf minuten zijn we ver en OM leidt de dans met 2-0. Lievyns test het doelhout! Het duurt een tijdje vooraleer OM de kloof verder kan uitdiepen want Schwalbe kan op een uitstekende doelman Proto rekenen. Hij weert enkele gemaakte goals. Aan de overkant toont ook De Backer zijn klasse door alert te reageren op elke Schwalbe-dreiging. Vlak voor rusten valt de 3-0 dan toch. Het is Seirinho die Proto in twee keer het nakijken geeft.

Dat we stilaan weer de echte Seire te zien krijgen, staat buiten kijf. Scoren doet de technische Wambekenaar voorlopig slechts mondjesmaat maar hij strooit wel lustig assists in het rond. Zo presenteert hij vlak na de koffie Butcher zijn eerste van de avond: 4-0. En als er over assists gesproken wordt, is ook Boekaver nooit ver weg. Met een subliem hakje zet hij Josic vrij voor doel die het leer hoog in het dak van het doel poeiert. Roelandts kiest zo nu en dan zijn momenten om mee op te rukken. Hij zet Van Damme vrij voor Proto en de beenharde Wambekenaar twijfelt niet: 6-0. Een schoonheidsfoutje van Servranckx leidt tot de enige tegentreffer van de avond. De Schwalbe-spits is bij de pinken en kan het leer vol in de vlucht nemen. Robby heeft geen verhaal tegen deze streep. Borremans treft de paal en vervolgens gaat Marcel een tiental minuten kwistig morsen met kansen. Verscheidene man-meer-situaties worden niet verzilverd en Proto is de man die telkens opnieuw als winnaar uit de strijd komt. Olympique slaat in het wedstrijdslot evenwel nog vernietigend toe. In een dolle vijf minuten tijd scoren de blauw-witten nog vijf keer. Butcher en Borre spelen het mooi uit en het is de laatste die hem tegen de netten legt. Lievyns gaat dan solo op wandel en prikt de 8-1 tegen de touwen. Butcher let goed op bij een hoekschop en pass’t op de vrijgelopen Josic die ook nu weer het leer hoog in het dak van het doel knalt. De OM-kapitein doet dat kunstje in dezelfde minuut nogmaals over, ditmaal op aangeven van Boekaver. Proto wordt er stilaan moedeloos van. De kers op de taart is deze avond echter weggelegd voor Butcher, die na een dubbele een-twee met Boekaver zijn derde van de avond cadeau krijgt. Bij een vrije trap in de slotfase legt Robby mooi af voor Koller maar deze schuift het leer rakelings naast. Er wordt zo afgefloten bij 11-1.
We krijgen vandaag een goed voetballend OM te zien dat eigenlijk nooit in de problemen kwam tegen dit Schwalbe 04. Ondanks de sterke prestatie van de bezoekende doelman kan het woordje ‘walkover’ niet vermeden worden. OM krijgt nu opnieuw twee weken de tijd om zich voor te bereiden op het treffen met Zheyun Ye. Die wedstrijd zal donderdagavond 23 april doorgaan om 22u.
Gepost door: Josic
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81