2de voetbalquiz De Geuzen
28 Mar 2009 11:00
OM sloeg gisteren op de 2e voetbalquiz van De Geuzen alles behalve een mal figuur. Op de 25 deelnemende teams sleepten de Olympianen de 5de en de 8ste plaats in de wacht.
Na een gemiddelde eerste helft stonden beide OM-teams respectievelijk op een 9de en 15de plaats maar in de tweede periode kwam OM flink onder stoom en werd er nog een flinke remonte ingezet. Het zogezegde favorieten-team met Iban, Butcher, Koenraad en Josic haalde zo uiteindelijk toch de vooropgestelde top-5 en het zonder druk spelende fun-team met Koller, Willem, Niels en Gertjan verraste vriend en vijand met een puike prestatie.

De bloemen zijn echter voor De Geuzen die er voor het tweede jaar op rij een knappe organisatie op na hielden. Knappe en toffe quiz!
Gepost door: Josic
Klasse!
21 Mar 2009 11:29
OM - Tropic 2-6

Kern: Robby, Ridder, Josic, Butcher, Koller, Pieje, Koenraad, Borre, Flavio

Doelpunten: Borre, Koenraad
Assists: Koenraad, Butcher

MvdM: /

Kort verslag: Vandaag een wedstrijd gezien tussen de nummers 3 en 4 uit de rangschikking waar we weinig woorden aan vuil zullen maken. Tropic eist van bij de start veel balbezit op maar forceert weinig of geen uitgespeelde kansen. De zwart-witten hebben wel wat volk rondlopen met een stevig schot in de voeten en probeert het dan maar uit de tweede lijn. Beide teams scoren in de eerste helft voor elke aanwezige supporter precies één maal en zo staat het bij de rust 0-4 in het voordeel van Tropic. We noteren vier afstandschoten van Tropic waaronder een wereldgoal van Klaas. Koenraad laat een open doelkans onbenut. OM laat Tropic iets te makkelijk voetballen en schieten van afstand waardoor we deze ietwat overdreven ruststand krijgen. Na de rust krijgen we een andere wedstrijd waarin het 2-2 wordt, hetgeen dus een eindresultaat geeft van 2-6. Dat Tropic na de rust met al zijn zelf-uitgeroepen vedetten zich verlaagt tot heel geniepig en onsportief gedrag om zijn voorsprong te verdedigen, mag als zeer triestig worden bestempeld. Als het op die manier wil meedingen naar de titel mag het heel fier zijn op zichzelf. Proficiat Tropic!
Gepost door: Josic
OM komt nauwelijks in problemen tegen SNA
13 Mar 2009 16:57
Seven Nation Army - OM 1-6

Kern: Robby, Josic, Butcher, Koller, Seire, Boekaver, Borre

Doelpunten: Koller (2x), Seire, Boekaver, Borre, own-goal
Assists: Boekaver (4x), Seire

MvdM: Robby

Kort verslag: OM speelde vorige week nog een puike match tegen leider Blessée, maar nu was de vraag of Marcel die positieve spellijn ook kon doortrekken tegen middenmoter Seven Nation Army. Op dit vroege uur kregen de blauw-witten slechts zes manschappen aan de aftrap. Dit gegeven kon echter niet worden ingeroepen voor een eventueel mindere prestatie aangezien ook SNA slechts met z'n zessen startte.
Beide teams lichtjes onderbemand en dus viel de pressie in de aanvangsfase nogal mee. OM speelde geduldig en wachtte zo z'n kansen af om bij wijlen enkele prikjes uit te delen. Op het moment dat blauw-wit de wedstrijd volledig onder controle lijkt te hebben, slaat SNA echter toe. Een dekkingsfoutje bij OM zorgt voor verwarring achterin. Het schot van de SNA-spits wordt nog gedevieerd door een goed meeverdedigende Servranckx, maar ook Roelandts die was mee teruggelopen krijgt de bal nog tegen het lichaam waardoor deze alsnog in doel verdwijnt. OM op achtervolgen aangewezen. Olympique laat zich door dit tegendoelpunt echter niet van de wijs brengen en bouwt geduldig verder. Josic knalt een onrechtstreekse vrije trap op de paal en ook Butcher treft het doelhout. Een kwieke Van Damme neemt het leer lekker in de vlucht maar de dwarsligger brengt redding voor SNA. Geen geluk voor OM in eerste instantie maar halfweg de eerste periode is het wel raak. Een knap opgezetten aanval over links wordt netjes afgewerkt. Koller is de doelpuntenmaker, Boekaver diens assistent. Een Lievyns in zijn nopjes brengt ook doelpunt nummer twee aan. Wederom netjes uitgespeeld en dit keer is het Servranckx die er eentje op zijn conto bij mag schrijven. Voor de rust duwen de Marcellanen er nog eentje bij. Het is weer Ophalvens die prikt, ditmaal op aangeven van Seirinho. Op die manier wordt er gerust bij een 1-3 voorsprong.
OM houdt de match goed onder controle als probeert SNA in de tweede helft de druk op de ketel enigszins te verhogen. Echt open doelkansen krijgen de rood-witten echter niet. Robby onderscheidt zich hoofdzakelijk op enkele knappe afstandschoten waarmee SNA zo nu en dan uitpakt. En over knappe afstandschoten gesproken. Boekaver legt prima breed voor Josic die van ver uithaalt. Het schot is hard, strak, laag en in de hoek maar de SNA-goalie voorkomt een knappe goal. Er zijn nog een dikke tien minuten te spelen als Borremans de Bellekouter-arena binnenwandelt. Wat 's mans definitie van 'op tijd komen' mag zijn, is voor iedereen een raadsel maar hij zorgt alleszins voor nog wat extra vuur in de slotfase. Lievyns staat goed te spelen met de rug naar doel maar vindt niet meteen een afspeelpunt. Hij draait zich dan maar zelf weg van z'n rechtstreekse tegenstander en knalt netjes overhoeks binnen: 1-4. Een aanwezige Boekaver ligt ook aan de basis van de 1-5. Hij zet Borre vrij voor doel die beheerst binnentikt. Even later probeert Lievyns dat nog eens na een gevatte counter, maar het is de terugspurtende SNA-speler die de voorzet in eigen doel verwerkt. Boekaver toont zich zo alomtegenwoordig vandaag al moet hij de titel van MvdM wel aan De Backer laten. Robby trof geen schuld bij het eerste doelpunt en hield voor de rest de netten schoon. Een flinke opsteker na zijn dipje van vorige week. Spionkop, Remy Ophalvens outte zich na de match overigens nadrukkelijk als Robby-fan. Met een eerdere makkelijk afgedwongen 1-6 overwinning op zak, trok het OM-gezelschap na de match naar de nieuwe keet van Marc & Marie-Claire - 't Moment - alwaar de overwinning werd gevierd met menig gerstenat. Het afsluitende 'Daag jongens' klonk de Marcellanen als muziek in de oren en moet hen goeie moed geven om volgende week donderdag de strijd aan te gaan met Tropic. Om 22u wordt er afgetrapt.
Pittig detail: De laatste verloren wedstrijd van Tropic dateert van 16 oktober. Tropic verloor toen tegen .... jawel, Olympique Marcel met 5-2.
Gepost door: Josic
Dubieuze openingsfase doet OM mogelijk das om
3 Mar 2009 01:30
FC Blessée - OM 5-4

Kern: Robby, Koller, Josic, Butcher, Mich, Joost, koenraad, Flavio, Seire

Doelpunten: Flavio (3x), Seire
Assists: /

MvdM: Flavio

Kort verslag: Vandaag stond de topper tegen leider Blessée op het programma, telkens weer een blij weerzien met ouwe getrouwe Raffarel.

In de heenronde gingen de Marcellanen nog flink onderuit tegen Blessée maar vandaag was het vastbesloten om de leider een flinke hak te zetten. Liefst negen Olympianen stonden op het wedstrijdblad en dan bleven Boekaver en Borre nog vrijwillig af. Een geblesseerde De Mets zat eveneens in de tribune, naast die-hardfan Remy Ophalvens. Nog opmerkelijk was dat goaltjesdief Servranckx voor het eerst sinds lang weer tussen de lijnen liep. Alle ingrediënten aanwezig dus om er een beklijvende thriller van te maken.

Het begint echter rampzalig voor OM. Robby raapt een doorsteekballetje op maar lost het leer even waarna hij het weer vast grabbelt. De Blessée-spelers appeleren voor hands maar daar kon volgens de Marcellaanse omstaanders geen sprake van zijn. De ref, die op dat moment veel te ver van de feiten verwijderd staat om iets te kunnen zien, laat zich echter vangen en fluit voor hands. De geel-zwarten profiteren van de verwarring bij OM en verwerken de vrije trap al te makkelijk in doel. Marcel is dus meteen op achtervolgen aangewezen en dat speelt zeer zeker in de kaart van Blessée dat als geen ander de rangen gesloten kan houden om vervolgens dodelijk efficiënt te wezen op de counter. Het bewijst die efficiëntie meteen door er 2-0 van te maken. Het wordt een zware klus voor OM om hiervan te herstellen. Vol goede moed blijft Olympique echter op de geel-zwarte muur inbeuken zodat deze na verloop van tijd enkele gaatjes gaat vertonen. Flavio trapt hard en gericht net voorlangs. Koller probeert het van ver met een plaatsbal die Raffarel in zijn gekende stijl uit de kruising zweeft. Seire loopt hevig te worstellen met het leer en laat merken dat hij nog lang niet aan zijn niveau van vóór zijn blessure zit. Kort voor rusten trapt Van Lierde, met zijn rechter, een voorzet van op rechts net over. Marcel laat hier een uitgelezen mogelijkheid liggen om de aansluiting te maken. We gaan uiteindelijk rusten bij 2-0.

Na de koffie gaat OM er weer volle goeie moed tegenaan. De Backer moet zijn ploeg in het begin van die tweede helft enkele keren in de running houden met een knappe save maar nadien steekt Marcel een extra tand bij. Bij OM lopen Koenraad en Joost op links en Mich en Butcher op rechts. Met zulke flanken heeft OM alles in huis om de tegenstander te overpoweren. Gesteund door een enthousiaste aanhang knokt Olympique zich weer in de match. Het is twee maal Flavio die zijn klasse etaleert en de bordjes weer in evenwicht brengt. Michiels moet twee maal bewonderend toekijken. Blauw-wit verkeert net iets te lang in extase na deze knappe remonte en vangt zo veel te snel weer een tegendoelpunt. Het wordt zelfs 4-2 als een Blessée-speler zijn ploegmakker voor doel zet na een hakje. De Mets schreeuwt moord en brand vanuit de tribune want een hakje met een speler in de buurt is niet toegestaan. Josic was in de buurt maar de ref geeft geen kick. Servranckx, die na rusten toch weer zijn goede voeten blijkt terug te vinden, verschalkt Raffarel met een knappe plaatsbal. Deze gaat in eerste instantie tegen de paal maar botst dan via het achterhoofd van Michiels toch in doel. Het mag ook wel eens meezitten voor OM want eerder in die tweede helft waren al een tweetal pogingen van Marcel niet verder geraakt dan diezelfde doelpaal. Als kort voor tijd Robby zich mispakt op een mislukt schot van een Blessée-man, lijkt het over en uit. De vechtlust van Olympique kent echter geen grenzen en via - een vandaag geniale - Flavio, komt de nummer vier uit de rangschikking toch nog opzetten tot 5-4. Extra tijd wordt de Marcellanen echter niet gegund en dus strandt het team op een zucht van een knap resultaat.

Het uitgekookte FC Blessée kon zijn geliefkoosde spelletje spelen van in den beginne toen het een cadeautje kreeg van de ref. Marcel vocht knap terug maar liet zich dan na een sterke remonte weer veel te snel op achterstand zetten. Het resultaat had evengoed omgekeerd kúnnen zijn en op basis van de geleverde prestatie verdient OM hier ongetwijfeld een punt, maar je zal eveneens niemand horen zeggen dat Blessée de zege hier zou gestolen hebben.

OM hoeft niet te lang te zitten kniezen om deze verloren match. Het goede spel moet worden onthouden en bij voorkeur worden bevestigd volgende week donderdag, om 19u, in de match tegen Seven Nation Army.

Gepost door: Josic
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81