Makkelijke punten
1 Mar 2009 18:40
OM - Blue Miami 5-0 FF

Kern: Robby, Butcher, C, Mich, Boekaver, Borre

Kort verslag: Bij Marcel hadden ze afgelopen weken hemel en aarde verzet om aan zes man te geraken voor deze wedstrijd. Uiteindelijk bleek dat vergeefse moeite want de dag van de wedstrijd verscheen tegenstander Blue Miami niet op het appel. Enige pluspunt is dat de punten binnen zijn.

Maandag 2 maart om 22u staat de topper tegen FC Blessée op het programma.
Gepost door: Josic
Marcel is back!
17 Feb 2009 18:19
Zwiejep - OM 4-6

Kern: Robby, Josic, Koller, Butcher, Koenraad, Joost, Borre, Flavio

Doelpunten: Flavio (2x), Koenraad (2x), Joost, Koller
Assists: Butcher (2x), Joost

MvdM: Marcel

Kort verslag: De afgelopen weken verkeerde OM in een dalletje. Tegen Hattrick gingen de Marcellanen met de billen bloot en tegen Inter Hekelgem haalden ze zeer nipt en zeer moeizaam de drie punten thuis. Tegen Zwiejep zou blauw-wit zijn niveau danig dienen op te krikken om zijn slag thuis te halen. Marcel wist overigens waaraan het zich kon verwachten want in de heenronde kreeg het van Zwiejep een pittig lesje in efficiëntie.

Om de mentaliteit van zijn ploegmakkers te sterken, had de licht-geblesseerde Ophalvens zelfs de moeite genomen om zich in het OM-shirt te hijssen waadoor OM met acht kanjers ten tonele verscheen. Ondanks het late aanvangsuur van de wedstrijd kon OM overigens rekenen op drie die-hard-supporters waardoor alle ingrediënten voor een sterke match aanwezig waren.

Na een korte studieronde is het wel meteen balen voor Marcel. Na een knap uitgetikte actie knalt Zwiejep de 1-0 tegen de netten. Een mentaal sterk OM toont echter veerkracht en knokt zich terug in de wedstrijd. Flavio laat met sterk beukwerk de Zwiejep-defensie kraken. Na een inspeelpass van Butcher wringt de jongste der Marcellanen zich voorbij de gele muur en trapt door de benen van de doelman de gelijkmaker in doel. Kort daarop probeert diezelfde Van Lierde het van op afstand met een geweldig schot. De Zwiejep-goalie schudt een knappe save uit de handschoenen. Aan de overzijde hoeft Robby echter niet onder te doen. De aanvalspogingen die de OM-verdediging niet krijgt geweerd, smoort de hoogblonde OM-goalie met verve in de kiem. We zijn nog lang niet aan rusten toe als Bracquez de 1-2 op het bord schiet. De doelman zit er alweer met een voetje tussen maar kan de goal echter niet verijdelen. OM werkte hard en geduldig voor de voorsprong en krijgt zo loon naar werken. Deze score wordt bevroren tot aan de rust.

Tijdens de rust krijgen de Olympianen tactische les van coach Servranckx. Het legt de blauw-witten geen windeieren want ze bouwen systematisch hun voorsprong verder uit. Een knappe tegenaanval van Flavio over links, die hij overigens van op eigen helft inzet, wordt verblindend mooi voorbij de Zwiejep-doelman in doel geschoten: 1-3. Bij een corner voor Zwiejep is de concentratie dan heel even zoek waardoor het toch weer 2-3 wordt. Kapitein Josic maant zijn ploegmakkers aan attent te blijven en Seirinho verhoogt de actieve coaching van op de tribune. Marcel is meteen weer bij de les en de goocheldoos wordt opengetrokken. De Geyndt en Van Lierde lijken bij momenten de geelgekleurde oefenpotjes op de linkerflank met de glimlach voorbij te wandelen. Na weer zo'n goede actie komt Joost voor de doelman en, hoewel hij nog foutief wordt gestuit, weet hij de bal toch over de doelman in doel te wippen: 2-4. Als er gegoocheld wordt, staat Koenraad natuurlijk ook meteen op de eerste rij. De vinnige Borchtlombekenaar stuift alleen op de doelman af en met een geniale effectbal illusioneert hij de 2-5 op het scorebord. Ook Borre heeft vandaag bij wijlen magie in de schoenen zitten, alleen ziet hij die niet beloond met een doelpunt. Het is overigens Zwiejep dat in zeer korte tijd nog twee maal weet te prikken waardoor het plots weer heel spannend wordt. Olympique dient nu niet te gaan paniekeren en het hoofd koel houden is de boodschap. Niet toevallig wordt op dat ogenblik super-sub Koller het veld ingestuurd. De lange van Liedekerke slingert zich voorbij zijn naaste belager maar zijn punter mist kracht. Even later slaat hij wel vernietigend toe. Met een geweldige visie verlegt Joost het spel van links naar rechts waar Joeri helemaal vrij staat. Ophalvens moet je zoiets natuurlijk nooit cadeau doen. In het heetst van de strijd knalt hij de 4-6 voorbij de doelman. Op die manier nekt hij Zwiejep nu definitief. Het is de kers op de taart van het knappe spel dat OM hier vanavond tentoonspreidde.

Marcel reageert zo zeer sterk op het mindere spel van de vorige weken. Een eveneens sterk spelend Zwiejep werd uitstekend opgevangen. Een zeer goede organisatie, geduld, inzet én hier en daar een vleugje toverkunst waren de ingrediënten om hier vandaag Zwiejep een koekje van eigen deeg te offreren (cfr. heenmatch). Volgens de voorzitter van de fanclub, Remy Ophalvens, was er vandaag geen enkele Marcellaan die uit de toon viel en bijgevolg werd het voltallige team uitgeroepen tot MvdM. Een glunderende Ophalvens verkeerde overigens quasi in extase met de prestatie van zijn team. Mits de gepaste muziek in de kantine nadien had hij zelfs een polonaise in gang durven zetten. Zijn nuchtere analyse was echter dat Zwiejep hier vandaag echter niet 1, maar 3x verloor: 1x op het veld, 1x in de tribune (0-3) en 1x "in den 3'en time" (0-10).

Het wordt nu zaak voor OM om het goede spel van vandaag vast te houden en te exporteren naar volgende week donderdag (19u) wanneer Blue Miami op bezoek komt.
Gepost door: Josic
Moeizaam ...
14 Feb 2009 14:53
Inter Hekelgem - OM 2-3

Kern: Robby, Butcher, Josic, C, Mich, Koenraad, Boekaver

Doelpunten: C, Mich, Josic
Assists: Mich, Koenraad, Boekaver

MvdM: Robby

Kort verslag: Gezien de rangschikking van beide teams zou Inter Hekelgem een hapklare brok moeten worden voor OM. Maar dat zou ook Hattrick afgelopen week moeten geweest zijn en dat liep helemaal anders af.
Net als vorige week start OM ook nu weer goed. We zijn goed vijf minuten ver of Cederic Raeymaekers, de beer van Lombeek, werkt de 0-1 al tegen de touwen na een prima diepte-pass van Dupont. Bracquez wil er heel snel 0-2 van maken na een knappe solo-actie maar de vinnige Borchtlombekenaar stuit op de doelman. Halfweg de eerste speelhelft duikt Hekelgem wat vaker voor doel op. De Backer staat evenwel uitmuntend te keepen en behoedt zijn makkers voor een tegendoelpunt. Olympique dan toch plots met een snelle counter, Koenraad pakt mooi aan en lobt het leer over de doelman, spijtig voor Marcel maar de bal valt op het dak van het doel. Marcel heeft echt moeite om afstand te nemen maar doet dat dan kort voor rusten toch. Koenraad speelt Mich vrij voor doel en die trapt hard en laag binnen: 0-2. Bij deze tussenstand gaan we ook meteen rusten.

Onder de rust geen blije gezichten bij Marcel aangezien men beseft dat het spel verre van goed is. En kort na de rust komt daar dan nog een zeldzaam uitschuivertje van Robby bij. Een ongevaarlijk schot maakt een bizarre capriool op de vuist van de rosse panter van OM en verdwijnt zo in doel. Gelukkig kan kapitein Josic snel weer voor wat ademruimte zorgen. Hij knalt het leer in de kruising na een knap opgezette een-twee met Boekaver. Luttele minuten later is hetzelfde koppel aan zet, alleen trapt Roelandts - dit keer met de linker - de bal op de dwarsligger. Geen ruimere marge en dus wordt het nog zweten tot op het eind want halfweg de tweede periode laat C zijn mannetje lopen bij een corner en wordt het nog 2-3. Spannend blijft het nog wel door deze tussenstand maar op het veld valt nog weinig opzienbarends te beleven. OM haalt nu dus wel de drie punten binnen maar kan absoluut nog niet zeggen dat het lekker loopt. De blauw-witten zitten in een dipje en het team draait vierkant. Hopelijk betreft dit een mini-dip en kan Olympique zich aanstaande maandag (22u) al herpakken tegen Zwiejep, waar het in de heenronde nog tegen onderuit ging ...
Gepost door: Josic
Beschamend
11 Feb 2009 17:58
Hattrick - OM 4-3

Kern: Tom, Josic, Butcher, Borre, Koller, Boekaver

Doelpunten: Josic, Borre, own-goal
Assists: Boekaver (2x), Koller

Kort verslag: OM kreeg om verscheidene redenen slechts zes Marcellanen aan de aftrap voor de wedstrijd tegen Hattrick. Afgaand op de heenwedstrijd ging blauw-wit er evenwel van uit dit varkentje wel even te wassen. En het begint nog goed ook voor Marcel. Al na een dikke minuut krijgt OM een onrechtstreekse vrije trap toegewezen na een terugspeelbal op de doelman. Koller legt panklaar en Josic poeiert de 1-0 tegen de touwen. OM lijkt meteen met de handrem op te gaan spelen om niet te snel in ademnood te raken. De wedstrijd kabbelt verder en er komen kansjes langs beide zijden. Het geleverde spel kan echter weinig hartverwarmend worden genoemd voor de aanwezige fans. Kort voor de rust is er nog een prima mogelijkheid voor Olympique wanneer Josic een een-twee'tje opzet met Boekaver, maar de OM-kapitein legt het leer naast en laat zo de kans om verder uit te lopen onbenut.

Ondanks de geringe voorsprong bij rusten heeft OM de illusie deze wedstrijd wel in de hand te hebben.
De rust duurde voor de Olympianen schijnbaar iets te lang zodat bij sommigen de indommelfase reeds was ingezet. De tweede helft is nog maar net begonnen of Marcel staat al 2-1 in het krijt. Ze staan er bij OM bij en kijken er naar, LETTERLIJK! Als de blauw-witten dan uiteindelijk schijnen wakker te schieten, gaat men overhaast te werk en loopt men nog op twee dodelijke counters waardoor Hattrick uitloopt tot 4-1. Invallersdoelman Guldemont speelt dan nog een goede match, hetgeen al heel veel zegt over het niveau van zijn medemaats. Het spel van OM is erbarmelijk en toch probeert het op karakter nog terug te slaan. Met een tikkeltje meeval wordt het 4-2. Een voorzet van Lievyns wordt door Roelandts met het hoofd wel gemist maar de jongens van Hattrick helpen een handje en lopen de bal in eigen doel. De 4-3 komt op naam van Borre die na een pass van Boekaver maar in te tikken heeft. Verder komt Marcel vandaag echter niet en de nummer vier uit de stand ziet zo zijn zegereeks van 9 achtereenvolgende wedstrijden gestopt tegen een team waartegen men dat niet echt had voorspeld.

Des te pijnlijker is nog het feit dat OM, door het verlies deze week van Blessée en Likert, een geweldige gelegenheid laat schieten om te naderen op de leiders.

Op de winst van Hattrick kan vandaag echter niets worden afgedongen. De rood-witten speelden - in tegenstelling tot OM - wel met een zeer groot hart. Marcel speelde gewoonweg slecht en kan maar beter om vergiffenis smeken bij zijn supporters voor het droevige vertoon. Komende donderdag (20u) gewoon weer keihard terugslaan tegen Inter Hekelgem is het juiste én enige antwoord dat Olympique zich mag veroorloven ...

Gepost door: Josic
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81