OM met gemak maar zonder schwung voorbij Schwalbe
9 Jan 2009 18:40
Schwalbe 04 - OM 2-7

Kern: Robby, Josic, Koller, C, Mich, Butcher, Boekaver

Doelpunten: Boekaver (3x), C (2x), Mich, Josic
Assists: Boekaver (2x), C (2x), Koller, Robby, Mich

MvdM: komt volgende week

Kort verslag: Met een knappe 15 op 15 wuifde OM 2008 uit. Vandaag was het afwachten of de Olympianen de kerstkalkoen en de nieuwjaarstaart voldoende hadden verteerd om ook in het nieuwe jaar meteen te kunnen spetteren.
En het begint veelbelovend. We zijn amper een dikke minuut ver of Boekaver passt in de loop van C die er met een knappe punt 0-1 van maakt. De volle tribune heeft er meteen zin in. Doch, luttele minuten later hangen de bordjes alweer in evenwicht. Josic verdedigt iets te laks waardoor de Schwalbe-spits net iets te veel tijd krijgt om het leer naast de uitkomende Robby te plaatsen. Marcel houdt het hoofd wel koel en heeft de match wel in handen maar het team moet toch wel lang zoeken naar enkele goeie mogelijkheden. Die komen er met de rust in zicht dan uiteindelijk toch en in een tijdspanne van amper 4 minuten loopt het blauw-witte geweld tot 1-4 uit. Eerst legt Ophalvens panklaar voor Lievyns en vervolgens kruipt Raeymaekers tot twee maal toe in een dienende rol. Zijn passes worden met succes in doel verlengt door respectievelijk Dupont en opnieuw Lievyns. 1-4 is de ruststand. OM leidt verdiend maar zonder echt veel indruk te maken.
Na de rust lijkt er in eerste instantie beterschap op komst. We hebben amper afgetrapt of uit een corner en een daaruit volgend een-twee'tje tussen Josic en Boekaver, scoort de OM-kapitein. Roelandts knalt de bal van dichtbij onder de doelman van Schwalbe : 1-5. Vijf minuten later geeft De Backer een diepe bal op Raeymaekers die er met een harde knal 1-6 van maakt. De wedstrijd kabbelt nadien verder en het mag duidelijk wezen dat er vandaag geen echt grote tovenaars tussen de lijnen lopen om het publiek iets extra's te geven. Schwalbe maakt er tien minuten voor tijd alsnog 2-6 van. Bij een doorsteekpass lopen Josic en Koller tegen elkaar op waardoor de Schwalbe-spits alle ruimte krijgt om Robby vrij simpel te passeren. (Er schiet mij iets te binnen over twee honden, een been en een derde hond maar dat heeft er bij nader inzien helemaal niet mee te maken). Enkele Marcellanen proberen het publiek nog te verbazen met enkele knallers van op afstand maar dat wil niet echt lukken. Ophalvens mikt helemaal vrij centraal voor doel gekomen een meter of vijf te hoog en Van Damme probeert via een vluchtschot met links het spinnenrag uit de bovenhoeken van de Bellekouter te schieten. Toch is het OM dat het laatste woord krijgt. Mich zet goed druk en krijgt op die manier het leer bij Boekie die er 2-7 van maakt.
OM doet zo ook in 2009 wat mocht worden verwacht: winnen, zij het zonder al te veel zwier. De sterke man van het supporterslegioen, Remy Ophalvens, maakte er slechts weinig woorden aan vuil: "We onthouden hier vandaag enkel dat we de 3 punten mee naar huis nemen. Al de rest mag snel weer worden vergeten"
Volgende week vrijdag speelt Olympique tegen rechtstreekse concurrent, Alejaboys, en zal dan ongetwijfeld uit een ander vaatje moeten tappen indien het zijn ongeslagen reeks wil verderzetten.
(de stand kan worden geraadpleegd op http://www.bellekouter-kerncompetitie.be)
Gepost door: Josic
OM met volle vertrouwen de winter in!
23 Dec 2008 12:02
Bésjiktas - OM 2-12

Kern: Robby, Josic, Butcher, Koller, Pieje, Joost, Koenraad, Boekaver

Doelpunten: Boekaver (5x), Koller (2x), Pieje (2x), Butcher (2x), Koenraad
Assists: Koenraad (6x), Pieje (2x), Boekaver (2x), Robby, Joost

MvdM: Pieje

Kort verslag: Na de knappe wedstrijd van vorige week tegen Mondiale en de amusante kerstmarkt afgelopen zaterdag verscheen OM vol vertrouwen aan de aftrap voor de match tegen Bésjiktas. In vergelijking met vorige week ontbreken C, Mich en Borre. Joost, Boekaver en Josic waren er dan weer wel bij.
En dat OM blaakt van zelfvertrouwen wordt al van bij de start duidelijk. De eerste doelpogingen zijn er van Van Damme en De Geyndt, doch het eerste doelpúnt is er eentje van Ophalvens. Lange Koller kan makkelijk binnentikken op aangeven van Bracquez. Koenraad en Pieje halen dan al even de trukendoos boven maar hun knappe actie kent geen efficiënt vervolg in de zone van de waarheid. Het is slechts uitstel van executie voor de mannen van Bésjiktas want in nauwelijks drie minuten tijd loopt Marcel uit tot 0-4. Boekaver en twee keer Pieje zijn de doelpuntenmakers. Koenraad kruipt telkenmale in de rol van aangever. De tweede van De Mets wordt knap binnengeschoven. Assist nummer vijf is er eentje op naam van De Backer. De OM-goalie werpt uit op Boekaver en die klaart koelbloedig de klus. 0-5 is meteen ook de ruststand. Vijf treffers zonder tegendoelpunt! Josic, een nog wat wankele muur op zaterdag, staat vandaag schijnbaar weer iets steviger op beide benen. OM verdedigt overigens zeer goed in blok vandaag en indien nodig is Robby ook zeer bij de les. Niet dat Bésjiktas heel veel klaarmaakt, het is vooral Olympique dat de wet dicteert.
Na rusten tracht Koller de OM-aanhang te imponeren met enkele geweldige dieptepasses. Enkel Robby schijnt er iet of wat onder de indruk van te zijn want even later laat hij ietwat knullig een makkelijk getrapte corner door handen en benen in doel glippen. Het deert blauw-wit echter niet want twee potten van Lievyns zetten in nauwelijks een minuut tijd de tussenstand op 1-7. Het zijn respectievelijk Bracquez en De Mets die voor de assists zorgen. Uitblinker Pieje gunt er zelfs nog eentje aan z'n maatje Koller, die er zo 1-8 van mag maken. De 1-9 is er dan weer eentje om in te kaderen. Koenraad speelt Joost aan op links, die schildert hem enig mooi op de knikker van Koenraad en de Borchtlombekenaar neemt de Bésjiktas-doelman te grazen met een gerichte kopbal. Notulist Servranckx mag dit - zonder enige zin voor overdrijving - gerust een wereldgoal noemen. Vijf minuten voor tijd scoort Bésjiktas nog met een knap lobje over de uitkomende Robby na een snelle counter. Het zal echter een pleister op een open wonde blijken voor de wit-zwarten want het is OM dat in de slotfase zijn doelpuntotaal nog wat opkrikt. Roelandts legt aan voor een schot maar het is de Bésjiktas-spits, die mee komt verdedigen, die het leer tegen de eigen deklat poeiert. In het geharrewar dat daarop volgt, legt Boekaver af op Butcher die er zo 2-10 van maakt. Hetzelfde duo zorgt ook voor de 2-11 maar het laatste woord krijgt Lievyns door er met zijn vijfde van de avond 2-12 van te maken. Het passje kwam van niemand anders dan van assistenkoning Bracquez.
Olympique wuift op deze manier het jaar 2008 uit met een knappe 15 op 15 en kan met een boost aan zelfvertrouwen het nieuwe jaar 2009 tegemoetzien. Na een wat mislukte seizoensstart lijkt OM nu toch goed vertrokken en als het dit niveau kan aanhouden hoeft de club alleen nog naar boven te kijken. De eerste wedstrijd in 2009 is die tegen Schwalbe 04 op donderdag 8 januari om 19u ...
Gepost door: Josic
Swingend OM stoomt lekker door
15 Dec 2008 23:46
Mondiale - OM 2-7

Kern: Robby, Koller, Butcher, C, Mich, Pieje, Borre, Koenraad

Doelpunten: C (3x), Mich (2x), Borre, Koenraad
Assists: Mich (2x), Borre, Robby, Pieje

MvdM: Mich

Kort verslag: De prestaties van OM werden de laatste weken op algemeen gejuich onthaald. Maar laten we wel wezen dat ruime overwinningen tegen Zheyun Ye en Pelink niet echt verbazing hoeven te wekken. OM diende vanavond dus te bevestigen tegen het slechts twee plaatsen lager geklasseerde Mondiale. Een team waartegen OM de overwinning nog nooit cadeau kreeg in vorige seizoenen.
Doch de hoogvorm van Marcel is lang geen schijn want al na enkele ogenblikken hebben ze bij Mondiale al alle hoeken van het terrein gezien. Dupont zet een lang uitgesponnen een-twee'tje op met Borremans en Ternattenaar verrast de Mondiale-doelman (en wie weet ook een heel klein beetje zichzelf). Schitterende actie en dito goal. De 0-2 komt er na goed onderscheppen van Raeymaekers die de kortste weg naar doel kiest en netjes binnen legt. Kort daarop laat diezelfde C de kans op 0-3 liggen als hij een mooie een-twee met Butcher op de doelman schiet. O-3 wordt het dan uiteindelijk toch als Robby uitstekend op de borst van Mich uitgooit waarop deze goed draait en z'n tweede van de avond in het mandje legt. De Mets - de woorden van z'n coach in de wind slaand - verdedigt iets te mak op de Mondialist met de beste linkervoet en zo wordt het 1-3. Als C enige tijd later nog een goeie kans naast puntert, zal dit ook de ruststand blijken.
OM dicteert de wet in die eerste helft met goed dominant voetbal. Het start de tweede helft ook zo met een heerlijke combinatie Bracquez-Dupont-VanDamme, maar die laatste rondt niet af zoals het hoort. Maar nadien neemt Mondiale het toch wel even over. De Mondialisten zetten druk maar ten langen leste houdt de defensie van OM, onder leiding van kapitein Ophalvens, goed stand. Mondiale komt niet veel verder dan een vluchtschot dat de bovenkant van de lat aait. De Backer, die een geweldige match staat te keepen, fnuikt elk sprankeltje hoop bij Mondiale door enkele geweldige tussenkomsten. Dit alles met een lichte blessure aan de hand. 3e doelman Parrein was aanwezig voor het geval dat, maar de rosse beer uit Wambeek toont zich van geen kleintje vervaard. Olympique vindt het dan, goed een kwartier voor tijd, tijd om toch nog even het gaspedaal in te drukken. Raeymaekers puntert een vrije trap gewoon keirhard rechtdoor in doel. Pieje stuurt Borre dan goed de diepte in. De OM-aanwinst is weliswaar een fractie te laat om eerst bij de bal te komen, doch goed doorjagen, legt hem geen windeieren en zo prikt hij de vijfde van OM tegen de netten. Een schoonheidsfoutje van Koller laat Mondiale toe nog de 2-5 te maken, maar verder komen de Mondialisten niet meer. Sterker nog, Koenraad vindt zijn tijd nog gekomen de duivels even te ontbinden. Hij scoort de 2-6 na een een-twee met Mich en even later tekent hij ei zo na voor de mooiste van de avond: een subtiel lobje over de goalie - op een uitgooi van Robby - valt op het dak van het doel. Het zijn echter twee andere smaakmakers van vanavond die voor de kers op de taart zorgen. De prima doorsteekpass is van Dupont, het al even mooie doelpunt van Raeymaekers. Eindstand: 2-7
OM is top voor het ogenblik. Marcel swingt zelfs zodanig dat het een Helmut Lotti in bloedvorm laat verbleken in zijn schaduw. Benieuw of het team die vorm ook volgende week maandag, 22 december om 21u, kan tentoonspreiden tegen een gedreven Besjiktas.
Maar eerst is er natuurlijk nog de kerstmarkt ...
Gepost door: Josic
Winterhappening met sfeervolle Kerstmarkt
13 Dec 2008 16:23
Aanstaande zaterdag, 20 december, vanaf 15u hopen alle Marcellanen u allen te mogen verwachten op de kerstmarkt te Ternat. (binnenkoer kasteel Kruikenburg)

Zoals tijdens de vorige edities zal OM weer in de weer zijn om de innerlijke mens te versterken. Wij trachten daar door het aanbieden van jenevers, glühwein, soep en 'penne olympique' met vrucht in te slagen.

Tot zaterdag!

Het voltallige OM-legioen
Gepost door: Josic
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81