Teambuilding werpt eerste vruchten af
1 Dec 2008 23:05
Pelink - OM 3-12

Kern: Robby, Koller, Butcher, Borre, Pieje, Joost, Koenraad

Doelpunten: Pieje (4x), Koller (4x), Joost (2x), Koenraad, Butcher
Assists: Koenraad (4x), Borre (3x), Pieje (2x), Koller (2x), Butcher, Joost

MvdM: Pieje

Kort verslag: Gesterkt door het uitgebreide diner en de spelvreugde van het partijtje bowling afgelopen vrijdag, renden zeven enthousiaste Marcellanen de zaal in om er Pelink partij te geven. Dat Pelink de voorlopige nummer laatst is volgens de rangschikking drijft OM niet tot nonchalanche. Het team heeft intussen al wel geleerd dat wedstrijden tegen ploegen uit de kelder van het klassement niet altijd zomaar met de vingers in de neus worden gewonnen. Een vinnig OM begint dus zeer gedreven aan de partij en drukt Pelink meteen tegen het eigen doel. De eerste pogingen missen nog wat doeltreffendheid maar als "The Wizards of OM", het duo Bracquez-De Mets, aan het toveren slaan wordt het toch al vrij snel 0-1. Het voorbereiden werk van Pieje wordt netjes afgerond door Koenraad. Het (soms) leuke aan voetbal is dat je vanalles mag verwachten. Koller geeft de Pelink-boys een cadeau'tje in de vorm van een vrije trap. Hij doet er nog een schepje bovenop als hij het eerste schot op doel (die vrije trap dus) van Pelink laat afwijken en zo Robby te grazen neemt. Het staat zowaar 1-1 in een allesbehalve evenwichtige partij. Marcel stoort er zich amper aan en blijft swingen. Borre haalt de achterlijn en weet Pieje te bereiken. Met een droge knal uit de linkerslof haalt de Aalstenaar vernietigend uit: 1-2. Al van even knappe makkelei is de 1-3. Ophalvens wordt op weg gezet door Borremans en de lange uit Liedekerke puntert - ook al met links - het leer staalhard in de kruising. Ook de 1-4 laat de OM-kapitein op zijn naam schrijven, terwijl Koenraad de voorbereiding voor zijn rekening neemt. Van Damme legt de ruststand vast, na een stevige knal op pass van Borremans. 1-5 staat het reeds na een halve wedstrijd en dan dienen we nog op te merken dat de doelman van Pelink een dijk van een match staat te keepen.
Na rusten swingt Olympique gewoon lekker verder. Via Pieje en Joeri lopen de Marcellanen verder uit tot 1-7. Butcher en Koenraad zorgen voor de assists. En dan kent OM plots een mini-dipje. Eerst is er nog Butcher die ei zo na een schot in eigen doel devieert. De paal brengt gelukkig redding. Maar als even later Robby de bal slecht inspeelt, wordt dat wel afgestraft: 2-7. Het wordt zelfs 3-7 en even leeft Pelink weer op. OM heeft het er echter niet zo op begrepen. Ophalvens stelt achterin samen met De Backer weer orde op zaken. De beer van Marcel zal zich niet meer laten ringeloren in het slotkwartier. Wel wordt het doelpuntensaldo nog flink opgekrikt. Koller ramt na een duetje met Koenraad zijn vierde van de avond tegen de touwen. Joost, voor het eerst sinds lang nog eens van de partij, laat zich ook statistisch-gewijs opmerken. Hij heeft het lekker ballen niet verleerd en schotelt Pieje de 3-9 voor. Voor de 3-10 worden de rollen omgekeerd, De Mets kruipt in de rol van aangever en De Geyndt legt zijn eerste van het seizoen in het mandje. Na een dubbele assist via Bracquez-Ophalvens tekent ook De Mets voor zijn vierde van de avond. Het is uiteindelijk wel De Geyndt die de kers op de taart mag knallen. Koller trekt de tegenaanval op gang en Joost trapt na een heerlijke rush over links lekker overhoeks binnen. 3-12 is de einduitslag.

Handen en vingers schieten uiteindelijk te kort om de hele resem kansen die OM vandaag bijeen voetbalde te tellen. Aangezien het hier een 'kort' verslag betreft werden een heleboel pogingen niet beschreven, zo onder meer de geweldige streep van Ophalvens op de kruising. Pelink speelde het vandaag zeer fair maar zal wel eerlijkheidshalve willen toegeven dat het OM van vandaag meer dan één maatje te sterk was. Een sterke Pelink-doelman behoedt zijn ploegmakkers vandaag zelfs voor nog grotere cijfers. Geen 'zeppekes' voor Marcel vandaag maar een regelrechte strike!
De volgende match staat geprogrammeerd op 15 december, om 22u, tegen Mondiale. Dat wordt ongetwijfeld andere koek ...
Gepost door: Josic
Makkelijke winst OM
22 Nov 2008 11:27
OM - Zheyun Ye 8-0

Kern: Robby, Koller, Butcher, C, Pieje, Boekaver, Borre

Doelpunten: Boekaver (4x), C, Koller, Butcher, Borre
Assists: C (3x), Robby, Butcher, Koller

MvdM: Boekaver

Kort verslag: OM moest vanavond de zaal in tegen nieuwkomer Zheyun Ye en dat voor het eerst dit seizoen zonder kapitein Josic die, net als Seirinho, voorlopig geblesseerd toekijkt langs de lijn. Koller neemt plichtsbewust zijn taak over als kapitein én als centrale man achterin. OM start overigens maar met z'n zessen omdat Borre 'het uur uit het oog verloren was'.
Opvallend in de openingsfase is de wat onzekere indruk die de doelman van Zheyun Ye nalaat. Hij laat tot twee maal toe een bal ietwat knullig onder z'n voet doorrollen en even later gaat hij hoog meespelen waardoor Robby bij het onderscheppen van de bal een leeg doel voor ogen ziet. De OM-goalie tracht te scoren met een dropshot maar ziet zijn poging aan de verkeerde kant van de paal belanden. Het moet wat startstress geweest zijn van de Zheyun Ye-doelman want hij zal vervolgens een zeer sterke match keepen. Olympique speelt zeer dominant tegen de voorlopig fairste ploeg uit de reeks. Een driehoekje C-Butcher-Boekaver oogt mooi maar vindt geen orgelpunt. Boekaver speelt Koller vrij voor doel en een minuut later gebeurt het omgekeerde, maar telkenmale stuiten hun schoten op de doelman. Raeymaekers knokt zich dan doorheen de defensie en puntert het leer voorbij de doelman maar ook die kans gaat naast. Ophalvens probeert het met een schot vanop rechts. De doelman weert af en Raeymaekers raakt in de rebound niet verder dan de lat. OM moet hard werken voor die eerste goal. Ook een streepje van op afstand, door Koller afgevuurd, gaat naast. Doch halfweg de eerste speelhelft is het zover. C onderschept de bal op de laatste man van Zheyun Ye en werkt beheerst af: 1-0. Raeymaekers geeft even later Van Damme een cadeau'tje maar de Wambekenaar legt ze enigszins onbegrijpelijk naast. Het blijft voorlopig eenrichtingsvoetbal. Een mooie actie Van Damme-De Mets-Raeymaekers resulteert in een corner. C neemt die corner en ziet Pieje vrijstaan. De Aalstenaar vloekt het hele Bellekouter-complex bij elkaar als ook hij een grote kans op de 2-0 laat schieten. Via Lievyns en Raeymaekers komt de bal bij Ophalvens die tegen de paal knalt. Pieje met nog een poging, na een inspeelpass van C, maar ook dit keer besluit hij op de goalie. Vijf minuten voor rusten wordt Boekaver aangetrapt in de halve cirkel en de ref legt de bal op de stip. De Backer neemt z'n verantwoordelijkheid en pegelt de bal snoeihard tegen de onderkant van de lat. Ophalvens loopt zeer geconcentreerd te voetballen en is prima gevolgd om het leer alsnog over de doellijn te tikken: 2-0. De Mets haalt z'n trukendoos boven en loopt wat te toveren aan de achterlijn van de tegenstander, hij speelt uiteindelijk Lievyns vrij maar ook die vindt de doelman op z'n weg. Even later, en vlak voor rusten, is het dan toch raak voor de ouwe rat uit Vlezenbeek. C legt de bal panklaar en een wakkere Boekaver schuift hem lekker naast de doelman in doel: 3-0. Pieje krijgt tot slot nog een kans in de eerste helft na een pass'je binnendoor van C, maar voorlopig scoort onze dribbelkont niet. Met een 3-0 voorsprong gaat Marcel de rust in.
Na de rust komt Zheyun Ye dan toch schijnbaar iets scherper het terrein op. De eerste doelkans is voor hen maar Robby ranselt het afstandschot uit zijn keef. OM neemt snel weer over en Joeri trapt nog maar eens op de bezoekende doelman na een 1-2'tje met C. Een lange bal van Raeymaekers wordt door De Mets uit de lucht geplukt. Pieje pakt vervolgens uit met een lekker vluchtschot dat ijlings naast scheert. En de Marcellaanse vechtjas blijft z'n klasse etaleren. Met een prima hakje speelt hij C vrij die de borst van doelman verwarmt. Een zeldzame counter van Zheyun Ye dwarrelt net naast de goal van De Backker. Het is het startsein voor OM om een tussensprintje te plaatsen. Butcher dweilt de linkerflank af en ziet Lievyns vrij staan voor doel. De ervaren goaltjesdief kapt de doelman uit en legt hem lekker binnen. Nog geen minuut later gebeurt exact hetzelfde met dat verschil dat Koller ditmaal de dweil ter hand neemt. Het wordt zo in geen tijd 5-0. C knalt naast en Butcher en Koller zien een poging gepareerd door de doelman. OM is gulzig want het ruikt z'n kans om z'n doelsaldo flink de hoogte in te jagen. Het geeft bij momenten Zheyun Ye echter de kans om er af en toe ook eens uit te komen. Gelukkig kunnen de blauw-witten rekenen op een attente Robby die na opnieuw een counter van de Chinese maffia goed in de voeten duikt. Als dan met nog een dik kwartier te spelen eindelijk Borremans ten tonele verschijnt, krijgen de jongens van Zheyun Ye meteen een onrechtstreekse vrije trap cadeau van de ref. Borre diende zich eerst te legitimeren. De vrijschop levert evenwel niets op voor de bezoekers. Van Damme slaat aan de overzijde wel toe. Hij scoort de 6-0 in twee keer. Borre probeert het met een mooi hakje op een inspeelpass van Koller, tevergeefs. Een voetveeg van Robby wordt door de ref bestraft met een penalty. De Marcellaanse beer maakt echter zoveel indruk op de penaltynemer dat deze het leer ver naast trapt. Zheyun Ye maakt nu toch meer en meer aanspraak om ook een doelpuntje mee te pikken. Bijna is het zover als Ophalvens een zeldzaam foutje maakt achterin. Gelukkig raapt Robby dat steekje voor hem op. Borre wil zijn te-laat-komen compenseren door het tempo weer in het spel te jagen en dat lukt hem ook aardig. Na een 1-2'tje met Joeri is hij echter iets té geweldig. Voor een open doel trapt hij over de bal. Enkele tellen later slaat de laatkomer echter wel toe. C knalt op de doelman en Borre legt de rebound netjes in doel: 7-0. Zheyun Ye beseft na een carambolle-shot dat het vanavond geen doelpunt mag maken. Robby schrijft zo een clean-sheet bij in z'n statistieken. De laatste drie doelkansen zijn allen blauw-wit gekleurd en komen allen op naam van Geert Lievyns. Enkel nummer drie wordt verzilverd. Het is zowaar nummer vier vanavond voor de goaltjesdief die omwille van die goals door Remy wordt uitgeroepen tot Man vd Match. De wedstrijd eindigt op 8-0.

Een relatief makkelijke zege dus voor OM dat zeer attractief voetbal op de mat legde. Zheyun Ye speelde het spel zeer fair maar diende er zich bij neer te leggen dat het vandaag niet echt een partij vormde voor Olympique. Het mag van geluk spreken dat de score niet hoger opliep, al speelt de doelman natuurlijk ook altijd mee. De sympathieke nieuwkomers verdienden anderzijds ook wel minstens een doelpuntje. Volgende week pakt Marcel niet uit. De eerstevolgende partij is die tegen een andere nieuwkomer, Pelink, nu maandag acht dagen om 20u.
Gepost door: Josic
OM moet werken voor de punten
11 Nov 2008 12:00
1891 - OM 3-4

Kern: Geert, Butcher, Josic, Pieje, Mich, Greg, Koenraad

Doelpunten: Greg (2x), Mich, Koenraad
Assists: Koenraad (2x), Greg, Mich

MvdM: Koenraad (+ speciale vermelding voor de "6de man" )

Kort verslag: Marcel kreeg vandaag ZVC 1891 voorgeschoteld. 1891 lijkt, afgaand op het klassement, zijn start wat te hebben gemist maar daar mocht OM zich niet door laten misleiden daar de rood-blauwen de afgelopen twee jaar steevast de kop speelden in de B-reeks. Bij Olympique moest er trouwens flink wat gesleuteld worden. Doch ondanks al het blessureleed en een hele rits afwezigheden kreeg blauw-wit alsnog zeven manschappen aan de aftrap. Geert Parrein nam voor de tweede maal dit seizoen plaats tussen de palen, Dupont was er sinds lang nog eens bij en Greg Plas tekende voor zijn eerste selectie dit seizoen. Bracquez had er nog eens zin in en de aanwezigheid van Van Damme, De Mets en Roelandts hoeft niemand te verbazen.
OM werd vandaag zelfs bijgestaan door een indrukwekkende "6de man". De tribune was haast helemaal volgelopen en quasi volledig blauw-wit gekleurd.
En toch begon de wedstrijd met een valse start voor OM. Een voorzet van op rechts werd achter de defensie gezet en simpel voorbij de OM-goalie getikt door de 1891-spits. Marcel was allerminst aangedaan en nam de wedstrijd in handen. Na tien minuten spel hingen de bordjes weer in evenwicht. Koenraad zet Mich vrij voor doel en de Ternattenaar schiet lekker overhoeks binnen. Een tweede treffer voor blauw-wit laat langer op zich wachten. De doelman van 1891 is niet zinnens om vandaag veel cadeau te geven. Aan de overzijde gaat Parrein sterk in de voeten bij een zeldzame uitbraak van de thuisploeg. Met nog vijf minuten op de klok in de eerste periode mag de OM-aanhang dan toch eindelijk de gezangen inzetten. Plas en Bracquez tikken het mooi uit en de laatste mag de goal op zijn naam schrijven. 1-2 is ook meteen de ruststand.
Na de rust komt Olympique even goed weg als een flodderbal voorbij Geert maar - gelukkig voor OM - tegen de paal hobbelt. Olympique probeert een rustgevende kloof te slaan maar verscheidene pogingen van onder meer Van Damme en Dupont worden door de 1891-goalie keer op keer uit doel geranseld. En zo gebeurt dan toch het onvermijdelijke: 1891 komt weer langszij. Gesteund door het publiek zet Marcel gelukkig vrij snel weer orde op zaken. Bracquez gaat nog eens op wandel door de defensie van de tegenstander en bedient nu op zijn beurt Plas die simpel kan binnentikken: 2-3. Pieje zet z'n directe tegenstander voor schut met een geniale passeerbeweging. De Aalstenaar brengt hiermee de supporters in vervoering, doch tot ieders ongenoegen ontbreekt de afwerking. En ook Josic slaagt er niet in de geruststellende vierde pot te maken. De OM-kapitein schuift onderuit bij het nemen van een vrije trap. Het leer streelt nog de kruising maar daar schiet Olympique weinig mee op. Geen 2-4 dus maar even later wel 3-3. Met een gekruist afstandschot stelt 1891 weer gelijk. Net als daarnet is het weer Greg die het OM-legioen gerust stelt door opnieuw snel na de gelijkmaker te scoren: 3-4. Dupont is de assistent van dienst. Een vijfde treffer lijkt er niet meer in te zitten voor de blauw-witten. de 1891-doelman houdt zijn team tot op het eind in de running. Zijn aanvallers slagen er evenwel niet meer in om de OM-defensie nog te verschalken in de slotfase en zo eindigt deze spannende wedstrijd op 3-4.
Olympique speelde vandaag lang niet onaardig en voetbalde heel wat kansen bij elkaar. De doelman van de tegenpartij keepte echter een dijk van een wedstrijd wat uiteindelijk leidde tot deze nipte overwinning. OM stelt zo de talrijk opgekomen fans niet teleur en kan met een goed gevoel uitkijken naar de match van volgende week. Marcel speelt dan donderdag om 22u tegen Zheyun Ye, één van de nieuwkomers dit seizoen.
Gepost door: Josic
Likert blijft ongeslagen
24 Oct 2008 13:56
Likert - OM 7-2

Kern: Robby, Josic, Butcher, Koller, Borre, Seire, Boekaver

Doelpunten: Koller, Josic
Assist: Boekaver

MvdM: Pfffff

Kort verslag: "What goes up, must come down" is voorlopig het verhaal van OM dit seizoen. Elke goede/betere/degelijke partij wordt de week nadien meteen gecounterd door een slechte/mindere match. Na de sterke prestatie vorige week tegen Tropic was het vandaag weer van dattum tegen Likert. Het zat vandaag dan ook weer gewoon helemaal niet mee. Olympique startte dan al maar met 7 man en dan viel Servranckx al na nog geen vijf minuten uit. Geen stevig contact ofzo - het werd een sportieve wedstrijd overigens - maar gewoon door de knie bij een draaibeweging. Marcel dus zeer vroeg met z'n zessen. En toch spelen de blauw-witten een zeer degelijke eerste helft. Er zijn misschien niet zo heel veel goede doelkansen geweest maar OM gaf er anderzijds ook wel heel weinig weg. De defensie stond goed en Robby keepte sterk. Het was wel sterk balen toen Likert halfweg de eerste helft op voorsprong kwam na een lucky goal. Een gekraakt afstandschot hobbelt tussen de benen van De Backer binnen. 1-0 bij de rust.
Alles nog mogelijk dus, ware het niet dat het in de tweede helft totaal verkeerd loopt. OM gaat iets te gretig op zoek naar de gelijkmaker en Likert speelt zo uitgekookt dat het elk klein foutje meteen afstraft. Het wordt zo veel te snel 3-0. Olympique blijft het desondanks proberen en komt op 3-1 via Koller na een assist van Boekaver. Robby komt dan iets te voortvarend meevoetballen en bij balverlies kan Likert makkelijk scoren van op afstand: 4-1. Als het 5-1 wordt, geeft Robby er de brui aan en moet OM met z'n vijven door. Lievyns neemt z'n verantwoordelijkheid door in doel te gaan staan. Marcel slikt in die laatste tien minuten nog twee goals en helemaal op het eind kan Josic nog milderen tot 7-2.
Veel meer valt er over deze wedstrijd niet te vertellen. De voorzitter laat nog weten dat het ferm zijn kloten begint uit te hangen.
Gepost door: Josic
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81