Winst in derby geeft OM nieuwe hoop
17 Oct 2008 12:45
Tropic - OM 2-5

Kern: Robby, Butcher, Josic, C, Willem, Koller, Pieje, Boekaver

Doelpunten: C, Pieje, Joeri, Butcher, Willem
Assists: Josic (2x), Boekaver, Willem

MvdM: Robby (al moest de rest vd ploeg zeker niet onderdoen)

Kort verslag: OM leek de laatste weken naarstig op zoek naar zichzelf. Het wisselde ups en downs voortdurend af. Vorige week tegen Q-Team leek het bijvoorbeeld nergens naar. De Marcellanen verschenen dus met lichte twijfels aan de aftrap voor de derby tegen Tropic. Geen Servranckx of Borremans in de rangen maar wél opnieuw van de partij, Van Der Voorde. En Van Der Voorde laat zich meteen opmerken in de openingsminuut. Van Damme onderschept het leer op de middellijn en speelt over links naar Van Der Voorde die Roelandts aan de tweede paal bedient. De OM-kapitein wringt een dot van een kans de nek om. Hij had hem maar binnen te tikken. Tropic tracht vrij dominant te spelen en hun spits krijgt een eerste open schietkans. Robby komt echter goed uit en de bal gaat naast. Het zijn de Olympianen die in deze wedstrijd op voorsprong komen. Josic speelt in op C die na een prachtige individuele actie de 0-1 tegen de netten prikt. De wedstrijd gaat goed op en neer met kansen langs beide zijden. Bij een soort van scrimmage voor het OM-doel blijft de Tropic-spits heel beheerst en knalt de gelijkmaker tegen de netten. Raeymaekers krijgt een kans om Olympique weer op voorsprong te schieten. Het leer botst echter wat te hoog op en de lange Lombekenaar kan zijn schot niet genoeg drukken waardoor het over doel waait. Halfweg de eerste periode is het dan wel raak. Josic met een listig inspeelpass'je op Pieje, die prima loopt en hem lekker over de uitkomende doelman wipt: 1-2. Nog vernoemenswaardig in die eerste helft zijn een schot van Tropic buitenkant paal en een open kans voor Ophalvens die het voorbeeld van Raeymaekers volgt en over schiet. We gaan op die manier rusten bij 1-2.
OM draait weer als vanouds. Het team speelt compact, Josic doet zijn koosnaampje van 'de Muur' eindelijk weer wat eer aan, Robby toont zich het befaamde slot op de deur, de gedrevenheid zeikt van de Marcellaanse lijven én als exponent voor het team is er de grinta én de rustbrenger in de persoon van das Kampfschwein. Echter na de rust blijft het toch werken geblazen want Tropic komt vrij snel weer op gelijke hoogte. Een bom van het nummer 5 en Lievyns en Roelandts die het zicht van De Backer belemmeren, maken dat de 2-2 midden in doel binnengaat. Marcel laat zich evenwel niet uit zijn lood slaan. Na een schitterende actie komt het blauw-witte team wederom op voorsprong. Boekaver wordt aangespeeld op de doellijn en die legt mooi achteruit voor Koller die zoiets natuurlijk niet laat liggen. De kloof gaat eindelijk meer dan 1 doelpunt bedragen als Willem goed gaat jagen op een wat verdwaalde terugspeeldbal. De Tropic-goalie krijgt het leer niet goed weg en ontzet in de voeten van Butcher die beheerst binnenschiet: 2-4. Het gaat dan nog wat over en weer maar OM houdt controle over de wedstrijd. In het slot pegelt uitblinker Van Der Voorde nog een vrijschop vernietigend hard in het vijandige doel en legt zo de eindcijfers vast op 2-5.
OM doet met deze prestatie de uitschuiver van vorige week toch wat vergeten en hoopt nu op het elan van vandaag te kunnen doorgaan. OM zal de nodige moed uit deze wedstrijd moeten putten om volgende week de strijd aan te gaan tegen Likert, de kampioen van drie seizoenen terug die tot op heden nog geen punt verloor. Net als vandaag zal de aftrap dan gegeven worden om 22u (ook op donderdag).
Gepost door: Josic
Marcel op de dool
11 Oct 2008 10:59
OM - Q-Team 3-3

Kern: Robby, Butcher, Josic, Koller, C, Pieje, Borre, Boekaver, Seire

Doelpunten: Boekaver, Robby, Seire
Assist: Borre

MvdM: afwezig

Kort verslag: De winst vorige week tegen Seven Nation Army betekende allerminst de heropstanding voor Marcel. Het liep vandaag voor geen meter. Hoewel de aftrap pas voorzien was om 21u, stond Olympique al om 20u58 0-2 in het krijt. Josic bleek duidelijk niet klaar voor die vroege start. Een slechte controle van hem in de openingsminuut wordt meteen afgestraft. Kort daarop mist hij de kans om zijn foutje te corrigeren. Servranckx speelt in op Roelandts die het leer tegen de dwarsligger knalt. Als nog een minuut later de OM-kapitein centraal wil inspelen op Seire, heeft deze laatste het er niet zo op begrepen. Het leer wordt onderschept door de mannen van Q en met een strakke knal die via de paal binnen gaat staat het zo dus 0-2. OM is zo meteen op achtervolgen aangewezen. In het vervolg van die eerste helft is het naarstig zwoegen en zweten voor OM maar de aansluiting wordt niet gevonden.
In de tweede speelhelft lijkt OM zich dan toch stevig te gaan herpakken. De blauw-witten proberen het tempo de hoogte in te jagen en als Boekaver na een mooie persoonlijke actie twee man in de wind zet en scoort, is ook het vertrouwen meteen weer terug. Dat vertrouwen is even later echter weer weg als De Backer slachtoffer wordt van zijn eigen gedrevenheid. De OM-goalie schuift mee op maar bij het trappen op doel kraakt hij zijn schot. Stephane Vanhee van Q-Team onderschept het leer en lobt het in doel: 1-3 en OM terug naar af. Q-Team sluit dan de rangen en OM tracht hemel en aarde te herzetten op zoek naar een happy-end. Kansen bij de vleet nu. Koller komt een dikke teen te kort om een vrije trap van Josic, die ijlings naast scheert, binnen te tikken. Butcher en Borre pakken uit met enkele strakke schoten op doel maar de Q-doelman geeft geen krimp. Josic breekt nog eens door over links en legt klaar voor C. Het is echter ook niet het dagje van lange Raeymaekers want zijn schot waait ver buiten. En dan uiteindelijk gebeurt het toch. Na een corner komt de bal bij Robby, die het toch waagt nog eens mee door te schuiven. Deze keer ziet hij zijn schot wel doel treffen en is de aansluiting een feit. Nog geen minuut later hangen de bordjes zelfs in evenwicht. Borremans met een goeie pass op Servranckx, die na een wat ongelukkige partij toch voor die belangrijke goal zorgt. Olympique wil er nu duidelijk op en over maar zover zal het niet komen. Marcel claimt nog een vrijschop voor een overduidelijke terugspeelbal maar de ref wuift het protest weg. Een spijtige zaak, zeker als twee seconden later het eindsignaal weerklinkt. OM blijft zo hangen op een 3-3 gelijkspel tegen Q-Team.

Een goeie match van Q-Team en een eerder dramatische voor OM. Vooral de start van de match kon als rampzalig worden omschreven voor de Marcellanen. Het zorgde ervoor dat OM quasi een volledige match op achtervolgen aangewezen was. In die achtervolgingsrace ging de rust wat verloren en werd er vaak te overhaast gevoetbald met te veel wanhoopspogingen tot gevolg. Reffererend naar de ruime overwinning tegen Q-Team twee seizoenen terug (het werd toen 19-1, of iets in die strekking) hadden de Olympianen een heel ander wedstrijdverloop voor ogen. Na afloop mochten ze evenwel blij zijn dat ze in het slot alsnog een punt uit de brand sleepten. Feit is wel dat ondanks het moeizame spel, OM toch steeds weer blijft vechten tot de laatste snik. Als we dan toch een lichtpuntje moeten aanhalen om met goede moed de derby van volgende week donderdag tegen Tropic aan te vatten ...
De wedstrijd start om 22u.
Gepost door: Josic
OM probleemloos
4 Oct 2008 17:32
OM - Seven Nation Army 5-1

Kern: Robby, Butcher, Josic, C, Koller, Pieje, Seire, Boekaver

Doelpunten: Seire (2x), C, Butcher, Pieje
Assists: C, Robby, Boekaver, Seire

MvdM: Seire

Kort verslag: Een week lang hebben de Marcellanen de tijd gekregen om de nederlaag tegen FC Blessée te verwerken. Winst vandaag tegen Seven Nation Army zou de pijn toch al wat kunnen verzachten. En het begint meteen goed voor Marcel. Al na vier minuten is het prijs. Servranckx rondt af na een prima combinatie met Raeymaekers. OM domineert de wedstrijd en zorgt ervoor dat Seven Nation Army voorin weinig of niets klaargemaakt krijgt. Halfweg de eerste periode ligt C op vinkenslag. Hij onderschept zelf de bal en trapt beheerst binnen: 2-0. Op slag van rust wordt het zelfs 3-0. De Backer neemt een vrije schop op de middenstip. De OM-goalie pegelt het leer op de vuisten van de doelman maar Seirinho is goed gevolgd en legt hem in het mandje. 3-0 is meteen ook de ruststand.
Na de rust krijgen we eenzelfde spelbeeld en ook nu weer volgt er een snel doelpunt. Lievyns kapt zich goed vrij tussen twee man en bedient Van Damme. Butcher is de laatste weken goed bij schot en laat ook dit niet liggen: 4-0. Een verdwaalde poging van SNA van op de doellijn zowat verzeild ongelooflijk maar waar toch in doel. Robby moet even een korte black-out hebben gekend want dergelijke bal kan normalerwijs nooit een doelpunt opleveren. Het doelpunt geeft de rood-wit-gestreepten echter moed want even later breken ze door over rechts en wordt de bal staalhard op de dwarsligger geknald. Een goede actie die misschien wel meer verdiende. Het blijft echter bij dit wapenfeit voor wat SNA betreft. De beste kansen zijn dan nog voor Olympique. De reporter noteert tussendoor nog een mooie beweging van Josic die daarmee het publiek op zijn hand krijgt maar meer ook niet aangezien er geen doelgevaar uit voortspruit. Halfweg de tweede helft kunnen de handen eindelijk nog eens op elkaar. Seire speelt de bal achteruit en Pieje brengt met een droge, harde trap van op aanzienlijke afstand de stand op 5-1. Zo weten we meteen ook waar Steven Gerrard de mosterd vandaan heeft. In het slot van de wedstrijd krijgt diezelfde De Mets nog een reuzekans om de score nog verder uit te diepen maar de knokker uit Aalst besluit op de doelman. OM - SNA eindigt zo op 5-1.
Olympique sleept op die manier toch nog een 9 op 15 uit de wacht en houdt daarmee enigszins voeling met de top. OM speelde vandaag een aardige partij en werd zelden of nooit in verlegenheid gebracht. De efficiëntie in de afwerking zal waarschijnlijk nog wel wat beter moeten als OM ook wil winnen wanneer het kleppers uit de top van het klassement voorgeschoteld krijgt. Die klepper is nog niet voor volgende week want dan wacht Q-team dat tot dusver nog geen hoge ogen gooide afgaand op het klassement. De wedstrijd staat geprogrammeerd op donderdag om 21u.
Gepost door: Josic
Dodelijk efficiënt FC Blessée nekt OM
28 Sep 2008 19:12
OM - FC Blessée 1-4

Kern: Robby, Butcher, Josic, C, Pieje, Koller, Seire

Doelpunt: C
Assist: Butcher

MvdM: / (Remy heeft er lang naar gezocht, doch tevergeefs ...)

Kort verslag: De wedstrijd van vandaag kan zeer kort worden samengevat. Beide teams vangen elkaar zeer goed op en houden alles stevig dicht. Dat levert weinig kansen op in de eerste speelhelft. We schijnen op een 0-0 af te stevenen bij de rust, tot Pieje blundert. Bij een corner tegen loopt De Mets het terrein af om zich te laten vervangen. Blessée aarzelt niet en profiteert. Robby is kansloos en de ref fluit meteen voor de rust. Lichtjes aangeslagen duiken de Marcellanen met deze 0-1 achterstand de rust in.
Toch gaan de kopjes weer zeer snel omhoog want nog geen minuut na de aftrap in de tweede helft staat het alweer gelijk. Een driehoekje Servranckx-VanDamme-Raeymaekers geeft Blessée het nakijken: 1-1. Marcel krijgt even later echter een koude douche. De ref fluit een (onterechte!) vrijschop voor Blessée. Josic wordt door de Blessée-aanvaller omvergeduwd maar beroerd in zijn val toch nog het leer. De scheidsrechter ziet er een soort van tackle in. Een extra domper is het als die vrijschop nog onder Robby door tegen de netten wordt gejast. Kort daarop komt Seirinho een voetje te kort op een kruispass van Blessée en wederom tonen de Teralfenaren zich angstwekkend efficiënt: 1-3. OM probeert dan nog met man en macht het tij te keren maar Raffarel loot zich niet meer passeren. Josic vindt nog de paal waarna C in de rebound over knalt. Butcher, Koller en vooral Seire krijgen nog wat kansen maar een aansluitingstreffer zit er niet meer in voor de blauw-witten. Het is integendeel FC Blessée dat de kalmte bewaart in zijn spel en er op een counter nog 1-4 van maakt.
Marcel druipt af en mag zich gaan bezinnen om er volgende week te staan tegen Seven Nation Army.

Korte momenten van concentratieverlies doen OM vandaag de das om. Olympique was qua spel zeker niet de mindere maar FC Blessée speelde zeer uitgekookt en geeft eens op voorsprong gekomen weinig of niks meer weg. Fiere leider Blessée houdt zo zijn maximum terwijl OM ergens halfweg zal staan bengelen met een 6 op 12. De supporters eisen daarom volgende week donderdag om 19u. de 3 punten tegen Seven Nation Army.
Gepost door: Josic
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81