OM zet Inter Hekelgem opzij
19 Sep 2008 16:50
OM - Inter Hekelgem 7-1

Kern: Robby, Butcher, Josic, Koller, Koenraad, Boekaver

Doelpunten: Butcher (2x), Josic (2x), Koenraad, Boekaver, Koller
Assists: Koenraad (3x), Koller, Boekaver, Josic, Butcher.

MvdM: Butcher

Kort verslag: Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden verschenen vanavond slechts zes Marcellanen aan de aftrap. Inter Hekelgem stelde daar een quasi volledige kern tegenover. Benieuwd dus of OM het fysiek zal kunnen bolwerken tot op het eind. Het fysieke aspect indachtig start Marcel enigszins met de handrem op. Dit breekt de Marcellanen al na tien minuten zuur op. Boekaver laat de laatste man van Hekelgem centraal oprukken die op die manier kan aanleggen voor een schot. De Hekelgemenaar puntert het leer in de kruising. Robby staat perplex. Blauw-wit op achtervolgen aangewezen. Het duurt echter niet lang eer Olympique het evenwicht herstelt. Bracquez met een corner tot bij Van Damme die met de linker heerlijk binnen knalt: 1-1. Even later zet Josic een een-twee'tje in met Koenraad en de Bodegemenaar schiet de bal hard in: 2-1. We kennen meteen ook de ruststand. OM draait nog lang niet op volle toeren maar kan toch met een enigszins gerust gevoel gaan rusten.

Kort na de rust is het weer Butcher-time. Na een mooie dribbel over links tekent Bracquez voor zijn derde assist op rij. VD is prima gevolgd en tikt binnen. De Wambekenaar speelt een prima partij vanavond en doet zo zijn twijfelachtige prestatie van vorige week vergeten. OM lijkt de wedstrijd nu volledig in handen te nemen. Inter probeert nog wel maar de keren dat het De Backer op de proef stelt, staat deze telkenmale pal. De 4-1 komt er aan als Ophalvens Bracquez bedient. De assistenkoning pikt zo ook zijn doelpuntje mee. Lievyns stuurt Roelandts weg. Deze trapt eerst hard op de doelman maar in de rebound blaast hij de 5-1 met links tegen de netten. Bij de 6-1 worden de rollen omgekeerd. Josic met een lekkere diepe bal op Boekaver die beheerst afwerkt. In de slotminuten neemt Koller alle twijfels weg door de kers op de taart te prikken. Het wordt op die manier 7-1. Uitblinker Butcher tekent voor de assist. Blessée merkt van uit de kantine gevat op dat iedere veldspeler van OM scoort en dat het volgende week dus maar beter op zijn hoede is.

Het duurde vandaag even voor OM er wat vaart in kreeg maar na de pauze kwam de trein dan toch - en gelukkig maar - onder stoom. Een duidelijke zege was ook hetgene wat vooraf in de lijn van de verwachtingen lag. Volgende week zal OM alleszins sterker voor de dag moeten komen als het leider FC Blessée een hak wil zetten. Winst tegen Blessée kan OM het slippertje tegen Zwiejep mogelijk doen vergeten. Bij verlies kan Blessée de ambitie van OM - om zo lang mogelijk voorin mee te draaien - een flinke dreun verkopen. Aanstaande donderdag om 20u verwacht OM zijn fans om zich voorbij Blessée te laten schreeuwen ...

Gepost door: Josic
OM met schaamrood op de wangen
9 Sep 2008 00:13
OM - Zwiejep 2-5

Kern: Geert, Jonas, Josic, Butcher, C, Willem, Mich, Borre, Boekaver

Doelpunten: Borre, C
Assists: Butcher, Willem

MvdM: Josic (volgens fan)

Kort verslag: OM mist vandaag een hele rist vaste waarden. De Mets en Servranckx genieten van een deugddoende vakantie, terwijl Ophalvens met bonkende hoofdpijn te bed ligt. Guldemont is nog minstens anderhalve maand out met een achillespeesblessure en naar de inactiviteit van De Backer is het voorlopig gissen.

Op die manier diende nieuwkomer Geert Parrein sneller dan hem lief was zijn taak als derde doelman op te nemen in het doel van OM. Ook Koen Borremans maakt vandaag zijn debuut en Van De Gucht en Van Der Voorde waren er sinds lang ook nog eens bij. Zo verscheen Marcel toch, ondanks alle afwezigen, met negen aan de aftrap tegen Zwiejep.

Zwiejep speelde vorig jaar nog de kop in de B-reeks en dus was aandachtig wezen de boodschap voor de Marcellanen. Het begon weliswaar goed toen Borre blauw-wit met een mooie plaatsbal al vroeg op voorsprong schoot. Butcher zorgde bij dat doelpunt nog voor de assist maar begon van dan af op haast onbegrijpelijke wijze onbezonnen over het terrein te bewegen. Positiespel bleek hem vreemd en zo kreeg Zwiejep cadeaus die het met open armen in ontvangst nam. Drie afstandschoten verdwijnen - ongelukkig voor OM - telkens via de paal in doel. Geert treft weinig schuld. Het zijn op dat ogenblik de spelers op het veld die hem in de steek laten. Willem probeert dan het tij te laten keren en schijnt daar nog in te gaan lukken ook wanneer hij C bedient. Lange Raeymaekers aarzelt niet en trapt de aansluitingstreffer tegen de netten: 2-3. De moraal krijgt evenwel een flinke deuk wanneer Zwiejep wederom te veel ruimte wordt gegund en de 2-4 binnen jast.

Olympique beseft dat het na de rust uit een heel ander vaatje zal moeten tappen. De Olympianen vliegen er dan ook meteen in en trachten hoog druk te zetten. Zwiejep komt er nog maar zelden uit maar houdt alles wel aardig dicht achterin. Pogingen van onder meer Willem, Borre en Boekaver worden telkens gestuit door de bezoekende goalie of verdwijnen naast het doel. Josic' schot scheert de kruising bij een vrije schietkans. Hier had meer in gezeten. Dupont tracht nog met menige loopactie de tegenstander pijn te doen maar het mag niet meer baten. In tegendeel, Zwiejep scoort nog op de counter: 2-5. Het is ferm balen voor de nummer vier van vorig seizoen want aan de uitslag verandert dan niks meer.

Vermoedelijk valt deze 'foute' prestatie van OM te wijten aan het feit dat de nieuwkomers nog wat leergeld betalen bij het wennen aan de zaal. Ook de afwezigheid van enkele vaste waarden maakt dat er weinig of geen sprake was van automatismen. Zwiejep profiteerde handig van de gebrekkige communicatie en het povere positiespel bij OM en start zo met een zes op zes. Marcel is meteen op achtervolgen aangewezen en mag maar hopen dat het volgende week donderdag om 20u mooier voetbal op de mat legt dan zijn tegenstander, Inter Hekelgem.

Gepost door: Josic
Transfernieuws
7 Sep 2008 13:00
Chris De Marie en Francis Ots zetten een stapje opzij bij OM dit seizoen. Zij worden in de kern vervangen door Kim Van Damme en Koen Borremans. Reserve-doelman Wesley Riemkens verkast naar ZVC Tropic. Geert Parrein zal hem komen vervangen.

Kim "Butcher" Van Damme debuteerde afgelopen maandag sterk tegen Hattrick. Morgen maandag om 22u00 debuteert Koen "Borre" Borremans tegen Zwiejep.
Gepost door: Josic
OM opent de debatten met ruime winst
2 Sep 2008 20:16
OM - Hattrick 8-1

Kern: Koller, Butcher, Josic, C, Pieje, Mich, Seire, Boekaver

Doelpunten: Boekaver (3x), Josic, Seire, Pieje, Butcher, C
Assists: C (3x), Seire (2x), Joeri, Pieje, Boekaver

MvdM: Koller

Vandaag werd de vernieuwde weekcompetitie op gang geschoten. Marcel opende zijn vijfde seizoen tegen Hattrick. Op papier een zeer haalbare kaart aangezien Hattrick vorig seizoen nog in de B-reeks vertoefde. Maar in voetbal kan alles en dus werd het afwachten geblazen. OM speelde in zekere zin ook met een handycap aangezien het zijn beide goalies in de lappenmand wist. De licht geblesseerde Ophalvens nam zijn verantwoordelijkheid en ging tussen de palen staan. Verder keken de OM-fans ook uit naar het debuut van nieuwkomer Van Damme.

Olympique begon zeer gedreven aan de partij, al was het toch nog even zoeken naar de goede vorm. Het duurde een hele poos eer de wit-blauwen hun eerste van het seizoen tegen de netten joegen. Bij een hoekschop flink voorbij halfweg de eerste periode, bediende Servranck, Roelandts. Josic aarzelt niet en haalt van ver uit: paal en binnen. De OM-kapitein geeft hiermee het goede voorbeeld aan zijn maats en nog voor rusten verdubbelt Seirinho de score op aangeven van C. Seire besluit zeer beheerst. OM leidt dus aan de rust en kent voorlopig weinig problemen met Hattrick, mede dankzij een verbluffende Koller die bij wijlen als een volleerd ancien in de voetjes duik(el)t.

Na de rust ligt de gelegenheidsdoelman aan de basis van de 3-0. Zijn verre inworp vindt het hoofd van De Mets, die hem listig voorbij de Hattrick-goalie kopt. Het inspireert de Olympianen want plots worden de netten aan een hoger tempo dan dat van in de eerste periode bol gezet. Raeymaekers met een presentje voor Lievyns: 4-0. Het wordt kort daarop zelfs 5-0 als Pieje een assist in elkaar knutselt voor de debutant van de avond: Butcher geniet ervan met volle teugen! Hattrick wordt dan heel even wat te veel speelruimte gegund en de oprukkende speler profiteert daarvan. Een knaller op de lat stuitert terug het veld in maar volgens de ref zou die bal de doellijn gepasseerd zijn. Bij Marcel is er geen protest, dus zou de man in het zwart het best wel bij het rechte eind kunnen hebben. Ophalvens ziet een clean-sheet door de neus geboord. De topschutter van vorig jaar, Cederico, krijgt dan een goaltje in geschenkverpakking van Boekie. Raeymaekers toont zich vandaag net iets guller want hij geeft er meteen weer eentje terug aan de ervaren rot in de spits bij OM. Het wordt zo 7-1. En ook Servranckx toont zich niet eerzuchtig en gunt Lievyns zijn hattrick. Een hattrick tegen Hattrick voor Boekaver: symboliek kan mooi zijn.

Ophalvens imponeert nog op het eind door het luchtruim van de Bellekouter-arena te doorklieven en het leer te klemmen maar aan de stand wijzigt niets meer. Marcel zegeviert met 8 tegen 1 en start zo zijn seizoen in schoonheid.

De bloedvorm die de Marcellanen vorig seizoen bij vlagen etaleerden, is nu nog lang niet aanwezig. Doch werd het team vandaag zelden of nooit in de problemen gebracht door een fair Hattrick. De Olympianen speelden vrij aardig en met de nodige inzet en wist op die manier zijn eerste opdracht in schoonheid te volbrengen. Volgende week wacht met Zwiejep mogelijk een sterkere tegenstander. Zwiejep wist gisteren nog een achterstand van 5-1 om te zetten in 7-5 winst tegen Besjiktas. OM weze bij deze gewaarschuwd. Komende maandag om 22u zien we of Olympique ook zijn tweede opdracht tot een goed einde weet te brengen ...

Gepost door: Josic
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81