Marcel herpakt zich!
11 Apr 2010 16:24
't Muurken - OM 4-9

Kern: Robby, Koller, Josic, Butcher, Nilschken, Borre, Boekaver

Doelpunten: Koller (3x), Borre (2x), Butcher, Josic, Boekaver, Robby
Assists: Boekaver (3x), Borre, Nilschken, Koller

MvdM: Boekaver

Kort verslag: Na de uitschuiver vorige week tegen Likert was het voor OM zaak om weer onmiddellijk met de overwinning aan te knopen tegen 't Muurken. Eenzame fan in de tribune, Remy, ziet Marcel de eerste kansen van de wedstrijd versieren. Een bal op de paal en een schot voorlangs van Borre. Maar na tien minuten spel is het wederom prijs. Slecht uitverdedigen luidt een tegentreffer in. Een schot uit de tweede lijn baant zich door een bos van benen waardoor Robby het leer niet tijdig ziet komen om het te pareren: 1-0. OM wil meteen orde op zaken stellen en Borremans pakt uit met een schot. Dat wordt evenwel geblokt door de goalie en De Kempeneer knalt vervolgens in de volley de rebound voor open doel hoog over. De gelijkmaker komt er even later toch. Koller met een rush naar voor, een een-twee'tje met Boekaver en de 1-1 wordt door de boomlange Marcellaan tegen de netten geprikt. Kort daarop neemt OM meteen de leiding. Lievyns is wederom de aangever, Borremans werkt af: 1-2. 't Muurken blijft niet bij de pakken zitten en knokt zich terug in de wedstrijd. Het wordt met wel heel veel meeval 2-2. De 3-2 komt er na ongelukkig balverlies van Koller. Eén op één met Robby maakt de spits van 't Muurken het af. De goals volgen nu heel snel op elkaar. Borre vindt Butcher en die pegelt in de draai de 3-3 tegen de netten. OM gaat echter opnieuw met een achterstand de rust in want met een knap uitgespeelde actie zet 't Muurken de OM-defensie te kijk en wordt het 4-3.
Een geprikkeld Marcel schiet na de pauze meteen uit zijn sloffen. Bij 't Muurken staan ze nog wat te slapen terwijl Olympique er stevig invliegt. Nilschken trapt snel in op Josic die hard en laag uithaalt en meteen zorgt voor de gelijkmaker. Een goeie steel van Boekaver meteen daarna en zo neemt OM weer de leiding: 4-5. Het hadden in plaats van twee zelfs drie dolle minuten kunnen worden, maar Van Damme passt slecht waardoor een man-meer-situatie niet wordt uitgebuit. De definitieve kloot komt er uiteindelijk dan toch. Ophalvens scoort eerst na wat geharrewar de 4-6 maar een weinig later vindt hij opnieuw zijn maatje Lievyns met wie hij een een-twee'tje op poten zet. Panklaar leggen en knallen is hun plannetje en dat wordt netjes uitgevoerd: 4-7. OM lijkt de zege nu niet meer prijs te zullen gaan geven maar het ziet wel nog Butcher uitvallen na een eerder onschuldig duel. (Later zal blijken dat Van Damme een breuk in de rechterteen heeft opgelopen en dat hij hierdoor zeker een 4-tal weken aan de kant moet blijven). Nilschken laat voor een tweede keer vandaag een open doelkans onbenut maar een achtste doelpunt hangt nog wel in de lucht. De Backer eist een vrijschop op en met een harde punter brengt hij de score op 4-8. Een bedrijvige Borre mag de eindscore op het bord zetten op aangeven van Koller.
OM doet dus wat het de laatste weken al zo vaak deed: een achterstand bij de rust ophalen. Dit toont ongetwijfeld de veerkracht van de Marcellanen aan maar een gewoonte zou dit toch niet mogen worden. Volgende week speelt OM, opnieuw donderdag om 19u, tegen Mondiale ...
Gepost door: Josic
Commentaar posten
U moet ingelogd zijn om een commentaar te kunnen posten!