OM zet Vengers flinke hak!
28 Mar 2018 09:57
Vengers - OM 5-5

Selectie: Willem, Koller, Butcher, Nilschken, George, Jens, Perriño, Witte

Doelpunten: Perriño (3x), Butcher, George

Opvallend: 1) OM had wat sleutelwerk voor aanvang van de wedstrijd. Van de 8 beschikbaren achtte Willem zichzelf enkel in staat om te keepen. Witte nam daardoor positie in in de spits en Perriño verscheen geblesseerd aan de aftrap.
2) Door het late aanvangsuur van de wedstrijd profiteerde Jens ervan om nog een powernap in te lassen kort voor de wedstrijd.
3) Hoewel Vengers tot de titelkandidaten behoort, was Marcel allerminst onder de indruk. De blauw-witten openen zelfs de score met een geniaal doelpunt. Nilschken zet een blok dat meteen daarop overgaat in een knappe lange bal richting Butcher die wat was blijven hangen. De manier waarop de Wambekenaar vervolgens zijn hoofd tegen de bal zet en de uitkomende doelman te slim af is, getuigt van grote klasse. Wat waren de fans blij hiervan getuige te zijn want een dergelijk pareltje zullen we volgens de prognoses de komende 10 jaar niet meer te zien krijgen in de Bellekouter-Arena.
4) Perriño lijkt de pijn te kunnen vergeten tijdens het spelen. Hij tovert enkele knappe acties uit zijn schoenen en toont zich ook trefzeker. Hij breidt de score uit tot 3-0 en kort na de pauze 4-2 maar dan is het plots over. De goaltjesdief gaat plots neer en moet de wedstrijd staken.
5) Naast het scoren van geniale goals durft Butcher ook al eens schoffelen. Er was geen opzet mee gemoeid maar de gele kaart was wel terecht.
6) Nilschken slide en glijdt als een wildebeest door de zaal vandaag. Zou hij ambities hebben om Bart Swings op te volgen bij de volgende Winterspelen?
7) Marcel lijkt op een stuntzege af te stevenen maar plots lijkt het toch nog mis te gaan. Eerst is er de onbegrijpelijke communicatiefout tussen Willem en Butcher, 2 boezemvrienden die quasi dagelijks aan elkaars lippen hangen op de trein tussen Ternat en Brussel, die de aansluitingstreffer tot gevolg heeft en nadien laat de ref zich - naar onze mening - vangen aan een fopduik van de Vengers-spits. De vrije trap die daarop volgt, luidt de gelijkmaker in.
8) Met een vijfde doelpunt lijkt Vengers er in het slot toch nog op en over te gaan maar dat is buiten de intelligente wissel van Butcher gerekend. Hij gaat er 2 minuten voor tijd af voor George die quasi onmiddellijk de 5-5 tegen de netten pegelt. Een dik verdiend punt is Marcels deel!
9) Kleine domper op de feestvreugde achteraf: de kantine bleek vandaag gesloten en dus kon het knappe puntengewin niet worden gevierd met een bescheiden hoeveelheid gerstenat.
Gepost door: Josic
Commentaar posten
U moet ingelogd zijn om een commentaar te kunnen posten!